Svako dijete ima svoju nafaku

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13805 times
Been thanked: 9546 times
Status: Offline

Re: Svako dijete ima svoju nafaku

Post by Julia-Klara » 20 Jan 2015, 11:04

danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
posao se klima, i od narednog mjeseca ne znam da li cu biti zaposlena, i sta bi onda bilo sa bebe?
huh!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Fatma » 20 Jan 2015, 11:15

Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
posao se klima, i od narednog mjeseca ne znam da li cu biti zaposlena, i sta bi onda bilo sa bebe?
huh!

Ne razmišljaj tako Julka,naziv ti govori....prošla sam svakakve faze u životu i imala i nemala,ali djeca su nešto,što se ne poredi ni sa čim,što se tiče finansija....

Sad se o ovome može razglabati do sutra,ali moje lično mišljenje,da takvo razmišljanje i kod mladih bračnih parova nije dobro,ne može se sve obezbijediti,da bi se imalo djece.To ide skupa.

Kad sam srednju kćerku rodila,bila sam u Austriji i nakon mjesec dana me šef nazvao da moram početi raditi.Ostavila sam je sa mužem(naštimala smjenu da radim kad se on vrati sa posla i radila cijelo vrijeme,možeš misliti kako mi je bilo.

Ostavljala sam ih svakom ko je bio slobodan,dok nisu prispjeli u obdanište,kasnije su ostajali sami...ma joooj kad se sjetim.

Danas su samostalna djeca,nemam nikakve brige šta će jesti,kako će sami biti u drugim gradovima i kako će se snalaziti.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39646 times
Been thanked: 25648 times

Post by Rum » 20 Jan 2015, 11:18

Fatma wrote:
Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
huh!

Ne razmišljaj tako Julka,naziv ti govori....prošla sam svakakve faze u životu i imala i nemala,ali djeca su nešto,što se ne poredi ni sa čim,što se tiče finansija....

Sad se o ovome može razglabati do sutra,ali moje lično mišljenje,da takvo razmišljanje i kod mladih bračnih parova nije dobro,ne može se sve obezbijediti,da bi se imalo djece.To ide skupa.

Kad sam srednju kćerku rodila,bila sam u Austriji i nakon mjesec dana me šef nazvao da moram početi raditi.Ostavila sam je sa mužem(naštimala smjenu da radim kad se on vrati sa posla i radila cijelo vrijeme,možeš misliti kako mi je bilo.

Ostavljala sam ih svakom ko je bio slobodan,dok nisu prispjeli u obdanište,kasnije su ostajali sami...ma joooj kad se sjetim.

Danas su samostalna djeca,nemam nikakve brige šta će jesti,kako će sami biti u drugim gradovima i kako će se snalaziti.
mogla me fatma za zeta
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Fatma » 20 Jan 2015, 11:20

Rum wrote:
Fatma wrote:
huh!

mogla me fatma za zeta

Nemam ništa protiv.... :cool

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 20 Jan 2015, 15:15

Fatma wrote:
huh!

Izvini,a što će mi djeca ako ću ih ostavljati kome god? :cudi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Fatma » 20 Jan 2015, 15:21

Ja sam morala Zagorka....to je ono što sam govorila Juliji.Ne ide u životu uvijek sve kako treba,što se tiče finansija.

Iako sam imala 2 godine plaćenog bolovanja,ja sam i pored toga radila,moralo se jbg,rat u Bosni....

Ko ne bi volio sve lijepo isplanirati,ostvariti osnovne egzistencijalne probleme,pa uživati u trudnoći i u novorođenom biću.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 20 Jan 2015, 15:24

huh!
Tačno znam kako ti je.Imam prijateljicu u zg,djevojka,trudna.Dva fakulteta i master,i samo honorarni poso.Ni tamo nije bajno.Ima nekog seronju za momka(al hajde ti nekom reci momak ti seronja),koji glumi pedera,europejac biva,nebi se on zenio,znas brak sputava,to ce ionako izumrijeti,ja sam ptica selica bla bla bla....... :rol
Prolazim ovih sedmica to sa njom i neki dan se zakačim sa njim.........rekoh mozes ti svirati jarane do sutra,kod nas nije zatrudnila a da se nije udala.......kaze to je proslost,on je savremen biva.........pa super rekoh,de savremeni kupi curi vitamine,plati joj koji liječnički pregled,kupi joj šta od trudničke odjeće,kremu za stomak itd..........počeo se izmotavati.............rekoh znaš šta,ja bi tebe ganjala sudom do sudnjeg dana dok gaće ne prodaš,i tebe i onu tvoju mater,tako da bi vi plakali za brakom..........ostavljam joj robicu i pomazem kolio mogu,ali dokle ce ona sama to gurati pitanje je..........iako je jako zeljela trudnocu,sad kaze da sam znala kako ce ispasti nebih ni uludilu....ne spava od brige.........

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 20 Jan 2015, 15:25

Fatma wrote:Ja sam morala Zagorka....to je ono što sam govorila Juliji.Ne ide u životu uvijek sve kako treba,što se tiče finansija.

Iako sam imala 2 godine plaćenog bolovanja,ja sam i pored toga radila,moralo se jbg,rat u Bosni....

Ko ne bi volio sve lijepo isplanirati,ostvariti osnovne egzistencijalne probleme,pa uživati u trudnoći i u novorođenom biću.
Shvatam ja da ti nisi imala izbora,ali ja sebe ne zelim dobrovoljno dovesti u takvu situaciju......

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13805 times
Been thanked: 9546 times

Post by Julia-Klara » 20 Jan 2015, 15:45

upravo tako Zagroka
ja dijete zelim radi sebe, i isto tako znam da "svako dijete ima svoju nafaku", ali problem je u tome sto sam ovdje definitivno sama, pa cak i da hocu nekome ostaviti dijete da ga pripazi ne bih imala kome :cudi

bavim se mislju o dobijanju djeteta (znas i sama) ali ne vidim neki izlaz...da mi je makar stalni ugovor (koji opet nije garancija nicega) mozda bih se i usudila,a ovako - ne znam ni koliko dugo ostajem ovdje, da li ce produziti ugovor, gdje cu biti za 5 mjeseci, pa onda pomislim da mi uz svu ovu zbrku fali da mislim o tome hocu li imati para da platim jaslice ili obdaniste, hocemo li imati dovoljno za stan,hranu ... :kuku sreca,kazem
jedino bi mi presotalo da se vratim,i da majka i djed cuvaju bebu,a ja da trosim zivce i snagu za 300-400 eura :kuku
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 20 Jan 2015, 16:18

Zagorka wrote:
huh!
Tačno znam kako ti je.Imam prijateljicu u zg,djevojka,trudna.Dva fakulteta i master,i samo honorarni poso.Ni tamo nije bajno.Ima nekog seronju za momka(al hajde ti nekom reci momak ti seronja),koji glumi pedera,europejac biva,nebi se on zenio,znas brak sputava,to ce ionako izumrijeti,ja sam ptica selica bla bla bla....... :rol
Prolazim ovih sedmica to sa njom i neki dan se zakačim sa njim.........rekoh mozes ti svirati jarane do sutra,kod nas nije zatrudnila a da se nije udala.......kaze to je proslost,on je savremen biva.........pa super rekoh,de savremeni kupi curi vitamine,plati joj koji liječnički pregled,kupi joj šta od trudničke odjeće,kremu za stomak itd..........počeo se izmotavati.............rekoh znaš šta,ja bi tebe ganjala sudom do sudnjeg dana dok gaće ne prodaš,i tebe i onu tvoju mater,tako da bi vi plakali za brakom..........ostavljam joj robicu i pomazem kolio mogu,ali dokle ce ona sama to gurati pitanje je..........iako je jako zeljela trudnocu,sad kaze da sam znala kako ce ispasti nebih ni uludilu....ne spava od brige.........
A sto nije nasla normalnog coJeka?...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 20981 times
Been thanked: 5672 times

Post by Veca » 20 Jan 2015, 17:14

Julia-Klara wrote:upravo tako Zagroka
ja dijete zelim radi sebe, i isto tako znam da "svako dijete ima svoju nafaku", ali problem je u tome sto sam ovdje definitivno sama, pa cak i da hocu nekome ostaviti dijete da ga pripazi ne bih imala kome :cudi

bavim se mislju o dobijanju djeteta (znas i sama) ali ne vidim neki izlaz...da mi je makar stalni ugovor (koji opet nije garancija nicega) mozda bih se i usudila,a ovako - ne znam ni koliko dugo ostajem ovdje, da li ce produziti ugovor, gdje cu biti za 5 mjeseci, pa onda pomislim da mi uz svu ovu zbrku fali da mislim o tome hocu li imati para da platim jaslice ili obdaniste, hocemo li imati dovoljno za stan,hranu ... :kuku sreca,kazem
jedino bi mi presotalo da se vratim,i da majka i djed cuvaju bebu,a ja da trosim zivce i snagu za 300-400 eura :kuku

...dijete pravi kad dodjes u Njemacku! :pusa
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 20 Jan 2015, 17:23

a jbg... klaro da te samo godine ne pojedu... ali za djete nije kasno ni u cetrdeset nekoj...

nek ti se zelja ostvari, kako je romantično reć "hajde da pravimo našu bebu" gledajući u oči... :srce
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 21 Jan 2015, 00:19

Nije smisao nafake prezivjeti danasnji dan i uspjeti djetetu dati hljeba da umoci u pavlaku i pojede jer mu nemas drugo dati.
Najezim se na ovu recenicu.
Svi zelimo svojoj djeci pruziti maksimum, kvalitetan zivot, djetinjstvo, skolu, fakultet itd. I zbog toga sto imam sedmero djece koje moram hraniti ne mogu nijednom priustiti mogucnost da zavrsi bolju skolu i upise fakultet, nego cu ga gurati na neki zanat samo da zavrsi i sto prije se domogne hljeba. Zasto osuditi bice koje najvise na svijetu volis na sirotinju?
Svakome se moze desiti neplanirana trudnoca i naravno da treba zadrzati a ne abortirati. Ali ne moze me niko ubijediti da ti se desi 7 neplaniranih.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Irena
Na probnom
Na probnom

Post by Irena » 21 Jan 2015, 00:27

situacija se može promijeniti i ako je netko siromašan ne znači da će ostati siromašan do kraja života. ako bi se čekala nekakva povoljna financijska situacija mnogi ne bi imali nikako djece.
kisi kisi

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 21 Jan 2015, 00:42

Irena wrote:situacija se može promijeniti i ako je netko siromašan ne znači da će ostati siromašan do kraja života. ako bi se čekala nekakva povoljna financijska situacija mnogi ne bi imali nikako djece.
Slazem se, neces cekati da ti se u zivotu sve poslozi onako kako sanjas pa se onda tek odlucis imati dijete. Ali neces sad navaljati devetero djece a ne radi ni muz ni ti, zivite u podstanarima ili jos gore u zajednici.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 12 May 2015, 00:40

:ovaj Eto ja poželjela otvoriti teme ali ne znam kamo bih ju svrstala i naiđem na ovu temu...i opet ko guja I.B.Mažuranić na piliće o Božiću poletim natipkati nešto...Kod Šokaca je bio običaj imati jedinicu (jednu kćer) ili jedinka (sina) a stric moga tate imao sedamnaestoro djece...jeno preživjelo samo...Nisu nekada baš svi ni marili za djecu.Običavali su reći - Bog dao, Bog uzeo.Moja baka je imala desetoro.Jedno umrlo malo a četrnaestogodišnji sin nesretnim slučajem sratdao...Ostali su se snašli.neki jako dobro, neki dobro...Da sam razmišljala kako mi je, ne bih nikad imala nijedno dijete....Ne čudim se nikome osim onih koji rode puno a nesposobni su othraniti ih...jer normalan roditelj će se brinuti za dijete dokle gog je živ...Jedan sin moga ujaka je bio najbolji student u generaciji, bio je u kvizu Milijunaš ali...nikad se nije zaposlio.Psiholog je...Nikad nisam saznala od čega boluje.Živio je s ocem ali otac je umro...a on je preselio sestri u Beč.Ona ima neku važnu funkciju u banci ...Ujak je uvijek govorio da kogagod je Bog stvorio i pobrinut će se za njega...Sestra se brine za brata.Šteta, mora da je bolestan poprilično...Ako postoji nafaka onda je moju mamu zeznula...Nisu joj dali ići u školu ...šteta...bilo bi bolje da su je dali u neku udomiteljsku obitelj...Od svoje mame je dobila samo kamenice u glavu i riječi da neće biti provesurica...ali mamina mama je ipak njoj ostavila imanje...koje je naravno i zaradila...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 15 Jun 2024, 23:32

😍
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 15 Jun 2024, 23:35

pOTPIS :srce

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1275 times
Been thanked: 4302 times

Post by Ledena » 15 Jun 2024, 23:59

Zato je kod mene razlika kod djece 10 godina
Dok nismo 'stali na noge'
:ledena

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 16 Aug 2024, 00:41

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”