Svako dijete ima svoju nafaku
Moderator: spacebound
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13805 times
- Been thanked: 9546 times
- Status: Offline
Re: Svako dijete ima svoju nafaku
danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
posao se klima, i od narednog mjeseca ne znam da li cu biti zaposlena, i sta bi onda bilo sa bebe?
huh!
posao se klima, i od narednog mjeseca ne znam da li cu biti zaposlena, i sta bi onda bilo sa bebe?
huh!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
huh!
Ne razmišljaj tako Julka,naziv ti govori....prošla sam svakakve faze u životu i imala i nemala,ali djeca su nešto,što se ne poredi ni sa čim,što se tiče finansija....
Sad se o ovome može razglabati do sutra,ali moje lično mišljenje,da takvo razmišljanje i kod mladih bračnih parova nije dobro,ne može se sve obezbijediti,da bi se imalo djece.To ide skupa.
Kad sam srednju kćerku rodila,bila sam u Austriji i nakon mjesec dana me šef nazvao da moram početi raditi.Ostavila sam je sa mužem(naštimala smjenu da radim kad se on vrati sa posla i radila cijelo vrijeme,možeš misliti kako mi je bilo.
Ostavljala sam ih svakom ko je bio slobodan,dok nisu prispjeli u obdanište,kasnije su ostajali sami...ma joooj kad se sjetim.
Danas su samostalna djeca,nemam nikakve brige šta će jesti,kako će sami biti u drugim gradovima i kako će se snalaziti.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39646 times
- Been thanked: 25648 times
mogla me fatma za zetaFatma wrote:Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
huh!
Ne razmišljaj tako Julka,naziv ti govori....prošla sam svakakve faze u životu i imala i nemala,ali djeca su nešto,što se ne poredi ni sa čim,što se tiče finansija....
Sad se o ovome može razglabati do sutra,ali moje lično mišljenje,da takvo razmišljanje i kod mladih bračnih parova nije dobro,ne može se sve obezbijediti,da bi se imalo djece.To ide skupa.
Kad sam srednju kćerku rodila,bila sam u Austriji i nakon mjesec dana me šef nazvao da moram početi raditi.Ostavila sam je sa mužem(naštimala smjenu da radim kad se on vrati sa posla i radila cijelo vrijeme,možeš misliti kako mi je bilo.
Ostavljala sam ih svakom ko je bio slobodan,dok nisu prispjeli u obdanište,kasnije su ostajali sami...ma joooj kad se sjetim.
Danas su samostalna djeca,nemam nikakve brige šta će jesti,kako će sami biti u drugim gradovima i kako će se snalaziti.
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
Rum wrote:mogla me fatma za zetaFatma wrote:Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
huh!
Nemam ništa protiv....

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Izvini,a što će mi djeca ako ću ih ostavljati kome god?Fatma wrote:Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
huh!

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Ja sam morala Zagorka....to je ono što sam govorila Juliji.Ne ide u životu uvijek sve kako treba,što se tiče finansija.
Iako sam imala 2 godine plaćenog bolovanja,ja sam i pored toga radila,moralo se jbg,rat u Bosni....
Ko ne bi volio sve lijepo isplanirati,ostvariti osnovne egzistencijalne probleme,pa uživati u trudnoći i u novorođenom biću.
Iako sam imala 2 godine plaćenog bolovanja,ja sam i pored toga radila,moralo se jbg,rat u Bosni....
Ko ne bi volio sve lijepo isplanirati,ostvariti osnovne egzistencijalne probleme,pa uživati u trudnoći i u novorođenom biću.
- Zagorka
Tačno znam kako ti je.Imam prijateljicu u zg,djevojka,trudna.Dva fakulteta i master,i samo honorarni poso.Ni tamo nije bajno.Ima nekog seronju za momka(al hajde ti nekom reci momak ti seronja),koji glumi pedera,europejac biva,nebi se on zenio,znas brak sputava,to ce ionako izumrijeti,ja sam ptica selica bla bla bla.......Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
huh!

Prolazim ovih sedmica to sa njom i neki dan se zakačim sa njim.........rekoh mozes ti svirati jarane do sutra,kod nas nije zatrudnila a da se nije udala.......kaze to je proslost,on je savremen biva.........pa super rekoh,de savremeni kupi curi vitamine,plati joj koji liječnički pregled,kupi joj šta od trudničke odjeće,kremu za stomak itd..........počeo se izmotavati.............rekoh znaš šta,ja bi tebe ganjala sudom do sudnjeg dana dok gaće ne prodaš,i tebe i onu tvoju mater,tako da bi vi plakali za brakom..........ostavljam joj robicu i pomazem kolio mogu,ali dokle ce ona sama to gurati pitanje je..........iako je jako zeljela trudnocu,sad kaze da sam znala kako ce ispasti nebih ni uludilu....ne spava od brige.........
- Zagorka
Shvatam ja da ti nisi imala izbora,ali ja sebe ne zelim dobrovoljno dovesti u takvu situaciju......Fatma wrote:Ja sam morala Zagorka....to je ono što sam govorila Juliji.Ne ide u životu uvijek sve kako treba,što se tiče finansija.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13805 times
- Been thanked: 9546 times
upravo tako Zagroka
ja dijete zelim radi sebe, i isto tako znam da "svako dijete ima svoju nafaku", ali problem je u tome sto sam ovdje definitivno sama, pa cak i da hocu nekome ostaviti dijete da ga pripazi ne bih imala kome
bavim se mislju o dobijanju djeteta (znas i sama) ali ne vidim neki izlaz...da mi je makar stalni ugovor (koji opet nije garancija nicega) mozda bih se i usudila,a ovako - ne znam ni koliko dugo ostajem ovdje, da li ce produziti ugovor, gdje cu biti za 5 mjeseci, pa onda pomislim da mi uz svu ovu zbrku fali da mislim o tome hocu li imati para da platim jaslice ili obdaniste, hocemo li imati dovoljno za stan,hranu ...
sreca,kazem
jedino bi mi presotalo da se vratim,i da majka i djed cuvaju bebu,a ja da trosim zivce i snagu za 300-400 eura
ja dijete zelim radi sebe, i isto tako znam da "svako dijete ima svoju nafaku", ali problem je u tome sto sam ovdje definitivno sama, pa cak i da hocu nekome ostaviti dijete da ga pripazi ne bih imala kome

bavim se mislju o dobijanju djeteta (znas i sama) ali ne vidim neki izlaz...da mi je makar stalni ugovor (koji opet nije garancija nicega) mozda bih se i usudila,a ovako - ne znam ni koliko dugo ostajem ovdje, da li ce produziti ugovor, gdje cu biti za 5 mjeseci, pa onda pomislim da mi uz svu ovu zbrku fali da mislim o tome hocu li imati para da platim jaslice ili obdaniste, hocemo li imati dovoljno za stan,hranu ...

jedino bi mi presotalo da se vratim,i da majka i djed cuvaju bebu,a ja da trosim zivce i snagu za 300-400 eura

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
A sto nije nasla normalnog coJeka?...Zagorka wrote:Tačno znam kako ti je.Imam prijateljicu u zg,djevojka,trudna.Dva fakulteta i master,i samo honorarni poso.Ni tamo nije bajno.Ima nekog seronju za momka(al hajde ti nekom reci momak ti seronja),koji glumi pedera,europejac biva,nebi se on zenio,znas brak sputava,to ce ionako izumrijeti,ja sam ptica selica bla bla bla.......Julia-Klara wrote:danas razmisljam kako je sreca sto nemam djece niti sam trudna
huh!![]()
Prolazim ovih sedmica to sa njom i neki dan se zakačim sa njim.........rekoh mozes ti svirati jarane do sutra,kod nas nije zatrudnila a da se nije udala.......kaze to je proslost,on je savremen biva.........pa super rekoh,de savremeni kupi curi vitamine,plati joj koji liječnički pregled,kupi joj šta od trudničke odjeće,kremu za stomak itd..........počeo se izmotavati.............rekoh znaš šta,ja bi tebe ganjala sudom do sudnjeg dana dok gaće ne prodaš,i tebe i onu tvoju mater,tako da bi vi plakali za brakom..........ostavljam joj robicu i pomazem kolio mogu,ali dokle ce ona sama to gurati pitanje je..........iako je jako zeljela trudnocu,sad kaze da sam znala kako ce ispasti nebih ni uludilu....ne spava od brige.........
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 20981 times
- Been thanked: 5672 times
Julia-Klara wrote:upravo tako Zagroka
bavim se mislju o dobijanju djeteta (znas i sama) ali ne vidim neki izlaz...da mi je makar stalni ugovor (koji opet nije garancija nicega) mozda bih se i usudila,a ovako - ne znam ni koliko dugo ostajem ovdje, da li ce produziti ugovor, gdje cu biti za 5 mjeseci, pa onda pomislim da mi uz svu ovu zbrku fali da mislim o tome hocu li imati para da platim jaslice ili obdaniste, hocemo li imati dovoljno za stan,hranu ...sreca,kazem
...dijete pravi kad dodjes u Njemacku!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- drugrankovic
- Inventar foruma
a jbg... klaro da te samo godine ne pojedu... ali za djete nije kasno ni u cetrdeset nekoj...
nek ti se zelja ostvari, kako je romantično reć "hajde da pravimo našu bebu" gledajući u oči...
nek ti se zelja ostvari, kako je romantično reć "hajde da pravimo našu bebu" gledajući u oči...

"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Nije smisao nafake prezivjeti danasnji dan i uspjeti djetetu dati hljeba da umoci u pavlaku i pojede jer mu nemas drugo dati.
Najezim se na ovu recenicu.
Svi zelimo svojoj djeci pruziti maksimum, kvalitetan zivot, djetinjstvo, skolu, fakultet itd. I zbog toga sto imam sedmero djece koje moram hraniti ne mogu nijednom priustiti mogucnost da zavrsi bolju skolu i upise fakultet, nego cu ga gurati na neki zanat samo da zavrsi i sto prije se domogne hljeba. Zasto osuditi bice koje najvise na svijetu volis na sirotinju?
Svakome se moze desiti neplanirana trudnoca i naravno da treba zadrzati a ne abortirati. Ali ne moze me niko ubijediti da ti se desi 7 neplaniranih.
Najezim se na ovu recenicu.
Svi zelimo svojoj djeci pruziti maksimum, kvalitetan zivot, djetinjstvo, skolu, fakultet itd. I zbog toga sto imam sedmero djece koje moram hraniti ne mogu nijednom priustiti mogucnost da zavrsi bolju skolu i upise fakultet, nego cu ga gurati na neki zanat samo da zavrsi i sto prije se domogne hljeba. Zasto osuditi bice koje najvise na svijetu volis na sirotinju?
Svakome se moze desiti neplanirana trudnoca i naravno da treba zadrzati a ne abortirati. Ali ne moze me niko ubijediti da ti se desi 7 neplaniranih.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
situacija se može promijeniti i ako je netko siromašan ne znači da će ostati siromašan do kraja života. ako bi se čekala nekakva povoljna financijska situacija mnogi ne bi imali nikako djece.
kisi kisi
Slazem se, neces cekati da ti se u zivotu sve poslozi onako kako sanjas pa se onda tek odlucis imati dijete. Ali neces sad navaljati devetero djece a ne radi ni muz ni ti, zivite u podstanarima ili jos gore u zajednici.Irena wrote:situacija se može promijeniti i ako je netko siromašan ne znači da će ostati siromašan do kraja života. ako bi se čekala nekakva povoljna financijska situacija mnogi ne bi imali nikako djece.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
pOTPIS 

- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1275 times
- Been thanked: 4302 times
Zato je kod mene razlika kod djece 10 godina
Dok nismo 'stali na noge'
Dok nismo 'stali na noge'

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood: