burek67 wrote:Dust wrote:Sto bi rekli sabur.
Al dok se pravda doceka, proci ce vode i vode Vrbasom.

.....ma kakav te ba sabur i pravda?!?...nema toga,kad gori svuda a ti onda uzmi kanister benzina pa jos malo vise rasplamsaj vatru(kontas sta mislim)...
manite se ba vise tog sabura i merhameta,to ne pije vode kod onih kojima smetamo sto smo zivi....sabur i merhamet prakticirajte sa svojim najblizim,familijom,komsijama,radnim kolegama ako su ok i to bi to bilo...
Evo burek67 da se okaicim o tvoj post, pored toga sto si mi komsija ujedno si i najprisebniji.
Sta mislis da osnujemo legiju vatrogasaca koji ce u mirnodobskim svrhama da gase slicne slucajeve.
Ni po koju cijenu ne odobravam napad na vjerske objerkte pa makar oni i provokantne prirode bili, ali, na drugu stranu gledano
ili pozivajuci se na pravni postupak, citajuci mnoge rabijatne komentare, koji cak na linc pozivaju,
budimo sada malo trezveniji,
ko je nadlezan da tim provokatorima uzvrate istom mjerom, ko u mirnom vremenu ima akreditaciju da ih tuce...to nema cak ni policija,
ni policija nesmije da tuce sem da sprijeci tucu, u slucaju provokacija da ih privede u stanicu javne bezbijednosti ili pak za jedan izvjestan
period u pritvor.
Pa vi ste smijesni ako mislite da ih dzematlije koji su dosli da obave namaz da se sa budalama tuku, sem policije niko nebi pokusao da se sa
budalama tuce.
Ne poredimo ratni period sa sadasnjim mirnim vremenom gdje se inasan iz cista mira ubijao.
Meni nije poznato da je neko ubijen iz razloga sto je porazbijao prozore na dzamiji, privatnoj kuci ili pak sto je ukrao skupocjeno auto.
Vi mozete da pisete sta vam milo, ali dzematlije su najnormalnije postupili, nedaj boze da su prije toga citali kojekakve komentare nas forumasa,
najvjerovatnije da bi bilo i mrtvih glava.
U svakom slucaju lakse je preci preko kojekakve provokacije, razbijenog stakla,nego odgovarati za mrtvu glavu.
Kako se zavrsilo dobro je....
Forumi su puni kojekakvih rabijatnih savjeta i trosenje nepotrebne energije, huskanje na nasilje.
Slicnih belaja imali smo u proslosti na pretek, sada je jedino policija nadlezna da rjesava slicne konflikte,
ko vrsi "selbstjustiz" biti ce pozvan na odgovornost...tako ti je pak u Njemackoj.