Stavovi IZ BiH
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
- Status: Offline
Re: Islamska zajednica u BiH donijela nove instrukcije za Bajram i obavljanje namaza u džamijama
Kaze nas hodza ako ces bacati kurbana ostatke tako bolje da nisi ni.klao.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Re: Islamska zajednica u BiH donijela nove instrukcije za Bajram i obavljanje namaza u džamijama
Ozbiljno? A gdje pljuskaju ostali?
U mojoj blizini ima jedan potok koji je redovno crvene boje jer klaonica svu onu krv ispušta u isti.
https://hansguckindienatur.wordpress.co ... dschaft-3/
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2830 times
- Been thanked: 23345 times
Ne znam gdje pljuskaju al poserem im se usta svima.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9733 times
- Been thanked: 11469 times
Pa što ga ne pljuskaju u svojoj avliji, brate dragi?
Da ovo nisu neki profesionalni koljači, pa serijski ovo rade?
Da ovo nisu neki profesionalni koljači, pa serijski ovo rade?
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1221 times
- Been thanked: 3876 times
Kao i svake godine, danas sam sa braćom zaklao šest ovnova. Imamo jedan zabačen ćošak u avliji pa tu uvijek iskopamo rupu i u nju stavimo sav otpad od kurbana, zatrpamo zemljom i pokrijemo krupnim kamenjem.
Ima rješenje i za one koji nemaju takve ćoškove. Komunalno preduzeće je na svojoj deponiji iskopalo ogromnu rupu i informisalo građanstvo da tu mogu donositi kurbanski otpad.
Sve se može obavit civilizirano, ako se samo malo potrudiš.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Mutevelija
- Selonačelnik

E nek si I ti u zivotu vidio lopate.Laser wrote: 31 Jul 2020, 20:20Kao i svake godine, danas sam sa braćom zaklao šest ovnova. Imamo jedan zabačen ćošak u avliji pa tu uvijek iskopamo rupu i u nju stavimo sav otpad od kurbana, zatrpamo zemljom i pokrijemo krupnim kamenjem.
Ima rješenje i za one koji nemaju takve ćoškove. Komunalno preduzeće je na svojoj deponiji iskopalo ogromnu rupu i informisalo građanstvo da tu mogu donositi kurbanski otpad.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
masallah, 6 kurbana... ko je to sve podijelioLaser wrote: 31 Jul 2020, 20:20Kao i svake godine, danas sam sa braćom zaklao šest ovnova. Imamo jedan zabačen ćošak u avliji pa tu uvijek iskopamo rupu i u nju stavimo sav otpad od kurbana, zatrpamo zemljom i pokrijemo krupnim kamenjem.
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Taare
- greatest

Da si bogdo zakopo ispod neke voćke pa da vidiš roda u sljedećoj godini.Laser wrote: 31 Jul 2020, 20:20Kao i svake godine, danas sam sa braćom zaklao šest ovnova. Imamo jedan zabačen ćošak u avliji pa tu uvijek iskopamo rupu i u nju stavimo sav otpad od kurbana, zatrpamo zemljom i pokrijemo krupnim kamenjem.
Ma ovdje je vjerovatno riječ o nekoj manjoj klaonici koja krv, isključivo krv, pušta u neki potok.
Tako se radi na čitavom svijetu.
Iznad je link na jedan lokalni list koji je uslikao potok koji protiče par km od moje kuće.
Kao što rekoh, često bude crven.
Svi mi se morete obratit
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1221 times
- Been thanked: 3876 times
Dio podijelimo na tradicinalan način, a dio odnesemo za potrebe javnih kuhinja.vrhbosnica wrote: 31 Jul 2020, 20:49masallah, 6 kurbana... ko je to sve podijelioLaser wrote: 31 Jul 2020, 20:20
Kao i svake godine, danas sam sa braćom zaklao šest ovnova. Imamo jedan zabačen ćošak u avliji pa tu uvijek iskopamo rupu i u nju stavimo sav otpad od kurbana, zatrpamo zemljom i pokrijemo krupnim kamenjem.
Sve se može obavit civilizirano, ako se samo malo potrudiš.![]()
Mah, da se mi pitamo, sve bi bilo drugačije. Ali sa mojim babom ne može biti nikakvih pregovora kad su kurbani u pitanju. Ima da se kolju ovnovi i to u njegovoj avliji i tačka.
To je njegov dan, a mi mu ne želimo iskvarit, tako da se baš naradimo prvi dan bajrama.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Taare
- greatest

PS.
I onda se fino oglasila nauka i kazala da nije štetno za ljudsko zdravlje.
I onda se fino oglasila nauka i kazala da nije štetno za ljudsko zdravlje.
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2830 times
- Been thanked: 23345 times
Ovo je bolesno, da ne idemo u detalje. Ovo samo totalni idiot i nepismena bezobzirna seljacina moze uraditi.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Re: Stavovi IZ BiH
Nova instrukcija: Od danas se namazi klanjaju u potpunosti - farzi, sunneti i dova
mami u džamijama u Bosni i Hercegovini od danas su obavezni da propisane namaze obavljaju u potpunosti, odnosno, da uz farze obavljaju i sunnete, uključujući i namasku dovu, osim ako nadležni vjerski autoritet, glavni imam uz saglasnost muftije, odredi drugačije.
U Instrukciji koju je danas donijela Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini podsjeća se i dalje na obavezu poštovanja naredbi i preporuka nadležnih državnih organa i ranijih instrukcija Islamske zajednice.
Također se dodaje da će hatibi držati hutbe kako je to i predviđeno Upustvom za hatibe iz 2016. godine.
Džematlije su i dalje dužne da tokom obreda poštuju mjere fizičke distance i upotrebu maske, te koriste dezinfekciju prilikom ulaza i izlaza iz džamije.
Ranije mjere podrazumijevaju, između ostalog, i redovno čišćenje, dezinfekciju, i provjetravanje objekata (džamija, mesdžida, tekija) u kojima se obavlja namaz i odvijaju druge vjerske aktivnosti.
(Preporod.info)
mami u džamijama u Bosni i Hercegovini od danas su obavezni da propisane namaze obavljaju u potpunosti, odnosno, da uz farze obavljaju i sunnete, uključujući i namasku dovu, osim ako nadležni vjerski autoritet, glavni imam uz saglasnost muftije, odredi drugačije.
U Instrukciji koju je danas donijela Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini podsjeća se i dalje na obavezu poštovanja naredbi i preporuka nadležnih državnih organa i ranijih instrukcija Islamske zajednice.
Također se dodaje da će hatibi držati hutbe kako je to i predviđeno Upustvom za hatibe iz 2016. godine.
Džematlije su i dalje dužne da tokom obreda poštuju mjere fizičke distance i upotrebu maske, te koriste dezinfekciju prilikom ulaza i izlaza iz džamije.
Ranije mjere podrazumijevaju, između ostalog, i redovno čišćenje, dezinfekciju, i provjetravanje objekata (džamija, mesdžida, tekija) u kojima se obavlja namaz i odvijaju druge vjerske aktivnosti.
(Preporod.info)
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Nego postavio sam im bio licno pitanje privatno 
Da vidim maksuz hoce li odgovoriti
Da vidim maksuz hoce li odgovoriti
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- zvrk
- Poneki mu pročitamo

- Been thanked: 6 times
Stavovi IZ su upuceni ljudima u podnebljima u kojima ti ljudi zive, tako i IZBiH upucuje stavove ljudima u BiH.
U stavovima IZ pojedinci su nevazni... jer u Islamu je da koga nema bez njega se moze.
U stavovima IZ pojedinci su nevazni... jer u Islamu je da koga nema bez njega se moze.