Tržište nekretnina u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Kai
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1742 times
- Status: Offline
- Vrag
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Re: Tržište nekretnina u BiH
Sarajevo, arapi su digli cijenu zestoko
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8969 times
- Been thanked: 5722 times
- Vrag
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
opstina Ilidza manje od duluma neki traze i do 150k KM, sa kucom ispod 300k nece da prica s tobom
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2319 times
- Been thanked: 1109 times
Sto valja zemlje u gradu to je na cijeni ali 15-20 kilometara dalje skoro da je nece niko.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Mister No

Znam da i neki iz agencija za nekretnine nece da uzmu kucu u prodaju.
Kao ne isplati im se jer moraju X puta da izađu sa zainteresiranim strankama na teren a obicno zavrsi samo na razgledavanju.
Stanovi u gradu, poslovni prostori i placevi pogodni za hale se jedino traze.
Kuce, njive i sl. skoro pa nikako.
The Dark Side Of The Forum...
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2319 times
- Been thanked: 1109 times
Mislim da poslovnih prostora ima i previse i mislim da nisu na cijeni ili se varam.Mister No wrote: 27 Aug 2021, 22:54Znam da i neki iz agencija za nekretnine nece da uzmu kucu u prodaju.Vrag wrote: 27 Aug 2021, 22:45
opstina Ilidza manje od duluma neki traze i do 150k KM, sa kucom ispod 300k nece da prica s tobom
Kao ne isplati im se jer moraju X puta da izađu sa zainteresiranim strankama na teren a obicno zavrsi samo na razgledavanju.
Nekada je bila pomama za poslovnim prostorima pa su sve smetljarnike i koje kakve prostorije pretvorili u pp a imam osjecaj da je taj trend prosao.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Mister No

A i to zavisi gdje?amidza idriz wrote: 27 Aug 2021, 22:59Mislim da poslovnih prostora ima i previse i mislim da nisu na cijeni ili se varam.Mister No wrote: 27 Aug 2021, 22:54
Znam da i neki iz agencija za nekretnine nece da uzmu kucu u prodaju.
Nekada je bila pomama za poslovnim prostorima pa su sve smetljarnike i koje kakve prostorije pretvorili u pp a imam osjecaj da je taj trend prosao.
U trznim na Brcanskoj i Slatini ih imas praznih koliko hoces, na Stupinama tesko da ces nac.
The Dark Side Of The Forum...
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Ne iznajmljuje se vise, nego ga prodaje sa svim unutra. Prostor je ipak atomsko sklonište nikome ne bi smetala buka. Mogo bi raditi 24/7. S tim da tu ne bilo vise techno muzike i drogiranja. Ostavio bi prostor gdje se plese ostalo samo dinamitom treba raznijeti i iz početka. Zato kažem da bi cigar bar/pub kombinacija bila dobra jer toga nema u Sarajevu. Ja iskreno ne znam kako klubovi zarade pare a rade samo dva-tri dana sedmicno. Nit bi se u to usudivo. Naravno ne bi bilo narodnjaka, iako volim neke slusat, ali ne bi presao liniju.HAVANA wrote: 27 Aug 2021, 18:40 Ja licno ne volim davati pare za nesto sto nece biti moje vlasnistvo ali to ti niko ne moze reci. Ima ljudi koji to rade i naprave pare. Do tebe je. Meni je aquarius bila nebulozna prica u fazi renoviranja, otvaranja, uloga i kirije... Pa napravise dobar posao... Pola milona investicije u tudje i kirija hiljada i hiljada pa napravise poso. Ja ne bi ni u ludilu.Neko bi i zna...
Ja sam takav da bi mogao nabaviti pivu Sierra Nevada direktno iz Amerike bure i bila bi cijena 4 marke velike tocene, jer imam dobar instinkt za te stvari. A oko nastupa partija ja pojma nemam, znam ljude kojim bi dali taj dio da rade.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2852 times
- Been thanked: 23541 times
Ustupnina. Kupujes posao, inventar... Vlasnistvo je od opstine i ti placas kiriju. Na to sam mislio. Zavisi koje su pare u pitanju...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Jel dobro ono ?HAVANA wrote: 28 Aug 2021, 19:16 Ustupnina. Kupujes posao, inventar... Vlasnistvo je od opstine i ti placas kiriju. Na to sam mislio. Zavisi koje su pare u pitanju...
- HAVANA
- Forumaš godine

Ne radim do ponedeljka, odo malo cugat.MorningStar wrote: 28 Aug 2021, 19:16Jel dobro ono ?HAVANA wrote: 28 Aug 2021, 19:16 Ustupnina. Kupujes posao, inventar... Vlasnistvo je od opstine i ti placas kiriju. Na to sam mislio. Zavisi koje su pare u pitanju...![]()
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Ko stoji iza firme koja je kupila bivši Dom penzionera u Sarajevu: Osnovana tek prošle godine, lani nije imala prihoda

Trenutno nije poznato šta novi vlasnici imaju namjeru graditi na ovoj lokaciji. No, s obzirom da su za samo zemljište bili spremni izvojiti 20 miliona KM, nema sumnje da će biti riječ o velikoj investiciji.
Bivši Dom penzionera u Sarajevu prodat je za 20,1 miliona KM firmi Mont-ing iz Visokog, objavljeno je danas.
Zanimljivo je da je početna cijena bila 10,3 miliona maraka, što znači da je nekretnina na atraktivnoj lokaciji prodata za dvostruko veći iznos.
Inače, prema podacima BiznisInfa, kompanija Mont-ing je osnovana tek prije oko godinu dana, a lani nije imala prihoda. Stoga se može pretpostaviti da je firma i osnovna namjenski radi ove ili sličnih akvizicija. Firma je registrovana za djelatnost inženjerstva i s njim povezano tehničko savjetovanje.
Ona ima ukupno četiri vlasnika, od kojih većina ima adresu u Njemačkoj, tačnije u Berlinu. Stoga se može smatrati da iza akvizicije Doma penzionera stoji njemački kapital, iako su većina vlasnika, kako se može vidjeti po imenima, naši ljudi.
Naime, ukupni osnivački kapital je 5.000 KM. Od toga trojica osnovača, Furkan Zeynel Gezer, Enes Kahraman i Anes Kuč, imaju njemačku adresu, prema podacima Registra poslovnih subjekata u BiH. Njihov kapital je ukupno 4.000 KM.
Četvrti osnovač s kapitalom od 1.000 KM je Nihad Ugarak iz Visokog, odnosno iz Donjeg Moštra, gdje je firma i registrovana. Ugarak je ujedno i direktor kompanije.
Trenutno nije poznato šta novi vlasnici imaju namjeru graditi na ovoj lokaciji. No, s obzirom da su za samo zemljište bili spremni izvojiti 20 miliona KM, nema sumnje da će biti riječ o velikoj investiciji.
Podsjetimo, Agencija za privatizaciju FBiH je već u više navrata oglašavala prodaju Doma, ali bezuspješno. Objekat je jednom čak i prodat, a kupac je imao namjeru graditi hotel i tržni centar. No, kasnije ipak nije uplatio novac pa je postupak poništen.
U posljednje vrijeme pojavile su se nezvanične informacije da je za ovu lokaciju bio zainteresiran i njemački Lidl koji ulazi na bh. tržište. No, Lidl ipak nije dostavio odgovarajuću ponudu.
Izvor: Depo.ba
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22352 times
- Been thanked: 20435 times
Re: Ko stoji iza firme koja je kupila bivši Dom penzionera u Sarajevu: Osnovana tek prošle godine, lani nije imala priho
Nevezano za ovu priču... dijaspora ako bi htjela ulagati u BiH nešto najbolje su domovi penzionera, a kojih je sve više i o kojima se više nema ko brinuti jer im djeca masovno napuštaju BiH za boljim životom.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
- HAVANA
- Forumaš godine

Re: Ko stoji iza firme koja je kupila bivši Dom penzionera u Sarajevu: Osnovana tek prošle godine, lani nije imala priho
Ma veliko je to zemljiste.Na 50% izgradivosti parcele i spratnoscu koja tu moze, moze se mnogo napraviti.Ovaj neki je u berlinu...Ko ce im ga znat sta je i kako je.
https://www.anesbau.de/referenzen/ a i drugi https://www.companyhouse.de/Enes-Kahraman-Berlin
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
i ovaj se drogiro i drzo eskort agenciju garant.
- HAVANA
- Forumaš godine

Nemam pojma ali po referencama i sto moze da se vidi,nemam ja nista protiv ovoga.Investiraju ljudi,posteno su platili cijenu... 
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
samo kajem cekajuci pikanterije, a dole moze da se zgurdumi svasta, nadam se da ce nas brzo obavjestiti sta planiraju.
- HAVANA
- Forumaš godine

O ovim i sto se nadje bogme pozitivno.Ako je ovako nek im je sa srecom.https://www.berlin.de/sen/web/presse/pr ... 086685.php