Ima , istina I pravdaKrokodil Behko wrote: 05 Sep 2024, 23:54 Provjerio na temi, odbrana duga 33 sata.
Ima tu nešto, ko neki motiv, šta li?
Fašisti/nacisti i ostali desničari
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 147 times
- Status: Offline
Re: Fašisti/nacisti i ostali desničari
- rocko
- Inventar foruma
Vidis ti tog taksiste ono se usudilo imat misljenje, jebo te pa jos ce trazit pravo glasaMasamune wrote: 05 Sep 2024, 15:28Mržnja je teška riječ za tako nešto u svakom slučaju. I ne mrzi čovjek te ljude, ali idu na živce kad taksista sa 4 osnovne priča o vakcinama kao da je doktor nauka, a Bog te pitao šta i gdje je pokupio te informacije, pa je još dodatno u tom svom mozgu sa 4 osnovne isfiltrirao te informacije i dobio čitav bućkuriš. I on bi da važi sa svojim stavovima i mišljenjima.rocko wrote: 05 Sep 2024, 15:03
Aha sad mi je Jasno sta kazes:" svako bi trebao znati svoje mjesto," a nena alalrahmetili neka joj dragi Allah podari lijepi dzenet. Al taj fakt ti nedaj krediblitite to je ko kad rasista kaze moj najbolji prijatelj je Crnac, znam odmah da je rasista.
znas Kako SE kaze Ako opanaka odgovara ,
ponavljam zasto mrziti te Koji imaju manje skole ? Cemu to, zasto je to tako kod vas levicara?
To je ono što ide na živce i kad te ljude treba staviti na mjesto kojem pripadaju. Tako i u vezi Trumpa i ostalog što ima veze s njim i njegovim glasačima. Tu je masa neobrazovanih i nepismenih ljudi koji ne vide dalje od nosa zbog bolesnog ponosa i ispranog mozga da se kod Trumpa radi o teškom manipulatoru i lažovčini.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9445 times
- Been thanked: 11198 times
Ne znam koliko još puta trebam istaći činjenicu, da su krajnji desničari svi odreda kriminalci.
Ne znam ni koliko primjera još trebam navesti

Suđenje Marine Le Pen i drugim francuskim desničarima pod optužbama za nezakonito uzimanje financijskih sredstava za lažne uposlenike u Evropskom parlamentu počinje danas na pariškom sudu.
Osim dugogodišnje čelnice Nacionalnog okupljanja Le Pen, njen otac i osnivač stranke Jean-Marie Le Pen je također jedan od 28 optuženih za pronevjeru sredstava.
Marine Le Pen od početka poriče optužbe za pronevjeru koje se odnose na period između 2004. i 2016., a tiču se Nacionalnog okupljanja i bivših izabranih dužnosnika i asistenata.
Optuženima se sudi zbog mogućeg lažnog zapošljavanja asistenata za nekoliko francuskih zastupnika u Evropskom parlamentu.
Prema navodima tužiteljstva, Le Pen i njene kolege iz stranaka Nacionalni front i Nacionalno okupljanje koristili su novac namijenjen za plaćanje asistenata zastupnicima u Evropskom parlamentu za plaćanje osoba koje su obavljale poslove za stranku u Francuskoj.
Slučaj navodno uključuje svotu od gotovo sedam miliona eura. Le Pen je Evropskom parlamentu prije godinu dana vratila 330.000 eura. Međutim, njena stranka je naglasila da to nije bilo priznanje prekršaja.
Afera godinama opterećuje Le Pen i njenu stranku. Budu li proglašeni krivima, optuženima prijete velike novčane kazne ili do 10 godina zatvora.
Također, budu li osuđeni, optuženima bi se moglo zabraniti obavljanje javne dužnosti na pet godina, što bi moglo spriječiti kandidaturu Le Pen na idućim predsjedničkim izborima 2027.
Ne znam ni koliko primjera još trebam navesti

MARINE LE PEN U OZBILJNIM PROBLEMIMA: Počinje suđenje francuskoj desničarki, optužena je za tešku pronevjeru novca

Suđenje Marine Le Pen i drugim francuskim desničarima pod optužbama za nezakonito uzimanje financijskih sredstava za lažne uposlenike u Evropskom parlamentu počinje danas na pariškom sudu.
Osim dugogodišnje čelnice Nacionalnog okupljanja Le Pen, njen otac i osnivač stranke Jean-Marie Le Pen je također jedan od 28 optuženih za pronevjeru sredstava.
Marine Le Pen od početka poriče optužbe za pronevjeru koje se odnose na period između 2004. i 2016., a tiču se Nacionalnog okupljanja i bivših izabranih dužnosnika i asistenata.
Optuženima se sudi zbog mogućeg lažnog zapošljavanja asistenata za nekoliko francuskih zastupnika u Evropskom parlamentu.
Prema navodima tužiteljstva, Le Pen i njene kolege iz stranaka Nacionalni front i Nacionalno okupljanje koristili su novac namijenjen za plaćanje asistenata zastupnicima u Evropskom parlamentu za plaćanje osoba koje su obavljale poslove za stranku u Francuskoj.
Slučaj navodno uključuje svotu od gotovo sedam miliona eura. Le Pen je Evropskom parlamentu prije godinu dana vratila 330.000 eura. Međutim, njena stranka je naglasila da to nije bilo priznanje prekršaja.
Afera godinama opterećuje Le Pen i njenu stranku. Budu li proglašeni krivima, optuženima prijete velike novčane kazne ili do 10 godina zatvora.
Također, budu li osuđeni, optuženima bi se moglo zabraniti obavljanje javne dužnosti na pet godina, što bi moglo spriječiti kandidaturu Le Pen na idućim predsjedničkim izborima 2027.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15083 times
- Been thanked: 14848 times
Da se najezis.....
Kako, ali KAKO nista iz istorije nismo naucili?
Evropski desničari se okupili u Briselu i poslali poruku: "Pušu neki novi vjetrovi"

Evropski desničari okupljeni u grupaciju "Patrioti za Evropu" okupili su se u Briselu na velikom sastanku, a lideri iz brojnih zemalja poručili su kako će ova grupacija značajno izmijeniti sliku evropske politike.
Tim povodom, medijima se obratio i nizozemski političar Geert Wilders koji je pozdravio okupljanje desničarskih snaga iz cijele Evrope.
"Novi vjetrovi pušu u Evropi. Mi se sastajemo kao treća najveća grupa u EU parlamentu. Nadam se i siguran sam da će se stvari mijenjati u narednim godinama i to je jako dobra stvar. Ponosan sam na Italiju i druge zemlje kako rješavaju pitanja kao što su migracije", rekao je Wilders.
Skupu je prisustvovala i liderka krajnje desnice Francuske Marine Le Pen koja je posebnu pažnju posvetila kritici migracione politike Evropske unije.
"Kada Njemačka počne ponovo uspostavljati kontrolu na svojim granicama, kada sjeverne zemlje počnu govoriti 'dosta', to je zato što oni tek sada čuju ono što mi govorimo godinama", rekla je Le Pen.
Ovo je ujedno bio i prvi sastanak parlamentarne grupacije Patrioti Evrope, a pored francuskih i nizozemskih zvaničnika sastanku su prisustvovali i češki političar Andrej Babiš, mađarski premijer Viktor Orban te potpredsjednik italijanske vlade Matteo Salvini.
"Ovo je historijski događaj koji pokazuje rastuću ulogu i sve jači utjecaj ove političke porodice u Evropi. Potrebne su nam redovne konsultacije kako bismo razgovarali o konkretnim prioritetima i temama od zajedničkog interesa", naveli su predstavnici stranaka.

Evropski desničari se okupili u Briselu i poslali poruku: "Pušu neki novi vjetrovi"

Evropski desničari okupljeni u grupaciju "Patrioti za Evropu" okupili su se u Briselu na velikom sastanku, a lideri iz brojnih zemalja poručili su kako će ova grupacija značajno izmijeniti sliku evropske politike.
Tim povodom, medijima se obratio i nizozemski političar Geert Wilders koji je pozdravio okupljanje desničarskih snaga iz cijele Evrope.
"Novi vjetrovi pušu u Evropi. Mi se sastajemo kao treća najveća grupa u EU parlamentu. Nadam se i siguran sam da će se stvari mijenjati u narednim godinama i to je jako dobra stvar. Ponosan sam na Italiju i druge zemlje kako rješavaju pitanja kao što su migracije", rekao je Wilders.
Skupu je prisustvovala i liderka krajnje desnice Francuske Marine Le Pen koja je posebnu pažnju posvetila kritici migracione politike Evropske unije.
"Kada Njemačka počne ponovo uspostavljati kontrolu na svojim granicama, kada sjeverne zemlje počnu govoriti 'dosta', to je zato što oni tek sada čuju ono što mi govorimo godinama", rekla je Le Pen.
Ovo je ujedno bio i prvi sastanak parlamentarne grupacije Patrioti Evrope, a pored francuskih i nizozemskih zvaničnika sastanku su prisustvovali i češki političar Andrej Babiš, mađarski premijer Viktor Orban te potpredsjednik italijanske vlade Matteo Salvini.
"Ovo je historijski događaj koji pokazuje rastuću ulogu i sve jači utjecaj ove političke porodice u Evropi. Potrebne su nam redovne konsultacije kako bismo razgovarali o konkretnim prioritetima i temama od zajedničkog interesa", naveli su predstavnici stranaka.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29758 times
- Been thanked: 27463 times
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 6401 times
- Been thanked: 7703 times
- Status: Online
vidi ove iz grcke sto ja tamna, ko cigance, ko da je iz hercegovine.
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1346 times
- Been thanked: 1615 times
Možeš li malo obrazložit ovo.. kako, zašto, u kom smislu..
Pogled Joca Vujičića
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2912 times
imas neko lakse pitanje ...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29758 times
- Been thanked: 27463 times
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1346 times
- Been thanked: 1615 times
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24957 times
- Been thanked: 25381 times
Ko kad je onaj majstor reko.
Svo smece na jednom mjestu.
Svo smece na jednom mjestu.
dream of spring...
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23162 times
- Been thanked: 6095 times
pizarro wrote: 17 Oct 2024, 13:27 vidi ove iz grcke sto ja tamna, ko cigance, ko da je iz hercegovine.
ja taman htjedoh pitati, koja je to

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3873 times
- Been thanked: 3577 times
Naučili su bar desničari iz historije, pa sada drugačije nastupajuDori wrote: 17 Oct 2024, 12:40 Da se najezis.....
Duša slatka, ono se brine zbog rasta homofobije."Nemojmo se zavaravati, migracijska politika ne funkcioniše. Ilegalne migracije su donijele porast antisemitizma, homofobije i nasilja nad ženama", rekao je Orban što je izazvalo aplauze frakcije Patriota Evrope u Evropskom parlamentu.
Ovdje je taktika očigledna, Jevreje su eliminisali iz Europe pa sad iz daleka se brinu zbog antisemitizma zbog protesta protiv ubijanja palestinske djece na dalekom Bliskom istoku.
Ovdje se priprema kristalna noć za muslimane širom Europe. Samo je jedina razlika što se anti-semitski muslimani tretiraju kao anti-semitski Hitlerovci iz 1940-ih, pa će ako se to desi tretirati kao pozitivan čin, kao da je se Hitler drugi put u historiji kaznio.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21655 times
- Been thanked: 19706 times
Još uvijek postoje mehanizmi da se obuzda ta desničarska stoka, ali je tačno da su u prosjeku sve popularniji.
Jednstavno, moraće ostali raditi na rigoroznijim migrantskim politikama. Trebaju pooštriti uslove za dobijanje azila, one koji konstantno krše zakone i propise trebaju odmah deportovati itd.
Možda bar malo vrate povjerenje onih koje su izgubili, jer je masa njih koji su oko centra i ipak naginju ka desnici zbog migranata samo zato što njihov dolazak postaje nekontrolisan u mnogim dijelovima Evrope i kao takav je već par godina.
Jednstavno, moraće ostali raditi na rigoroznijim migrantskim politikama. Trebaju pooštriti uslove za dobijanje azila, one koji konstantno krše zakone i propise trebaju odmah deportovati itd.
Možda bar malo vrate povjerenje onih koje su izgubili, jer je masa njih koji su oko centra i ipak naginju ka desnici zbog migranata samo zato što njihov dolazak postaje nekontrolisan u mnogim dijelovima Evrope i kao takav je već par godina.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Plus visoka inflacija, slabija ekonomija….Da Njemačka nije bila onako oslabljena poslije 1.sv rata nikada ne bi uspjeli napraviti i okupiti toliko pristalica da počnu 2.sv rat.Masamune wrote: 18 Oct 2024, 07:43 Još uvijek postoje mehanizmi da se obuzda ta desničarska stoka, ali je tačno da su u prosjeku sve popularniji.
Čim je slabija ekonomija, desničari rastu…,
Jednostavno ljudima je lako prodati priču da su im drugi krivi za njihov slabiji ekonomski status….
Ovdje je desnica uglavnom po malim gradovima, selima ili skroz gore na sjeveru gdje stranca nikada nisu vidjeli.
U velikim gradovima znaju da ne bi opstali bez stranaca. Bolnica recimo u mom gradu bi se mogla slobodno zatvoriti kad bi sve strance poslali kući….
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21655 times
- Been thanked: 19706 times
Desničari i osvajaju glasove na populizmu uglavnom, a kad dođe trenutak da rade nešto konkretno i kad se dočepaju apsolutne vlasti kao rezultat mogu biti masovne grobnice vrlo lako.Dori wrote: 18 Oct 2024, 07:51Plus visoka inflacija, slabija ekonomija….Da Njemačka nije bila onako oslabljena poslije 1.sv rata nikada ne bi uspjeli napraviti i okupiti toliko pristalica da počnu 2.sv rat.Masamune wrote: 18 Oct 2024, 07:43 Još uvijek postoje mehanizmi da se obuzda ta desničarska stoka, ali je tačno da su u prosjeku sve popularniji.
Jednostavno ljudima je lako prodati priču da su im drugi krivi za njihov slabiji ekonomski status….
Ovdje je desnica uglavnom po malim gradovima, selima ili skroz gore na sjeveru gdje stranca nikada nisu vidjeli.
U velikim gradovima znaju da ne bi opstali bez stranaca. Bolnica recimo u mom gradu bi se mogla slobodno zatvoriti kad bi sve strance poslali kući….
Historija je to više puta pokazala, a ljudi se varaju ako misle da se to ne može ponoviti u ovom modernom vremenu.
I da, bez stranaca sve države Evrope bi grohnule veoma brzo. I Amerika kao svjetska sila.
Last edited by Masamune on 18 Oct 2024, 13:55, edited 1 time in total.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48951 times
- Been thanked: 8718 times
Vecina pristalica desnicara su ljudi koji su s historijom na vi, nemaju pojma o osnovama ekonomije ili jednostavno nemaju kapaciteta da skontaju neke stvari 
Al zato ubili se za sprovodjenje nacionalistickih ambicija, vazda treba vojnika na terenu
Al zato ubili se za sprovodjenje nacionalistickih ambicija, vazda treba vojnika na terenu
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24957 times
- Been thanked: 25381 times
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- rocko
- Inventar foruma
Sta bi Amerika bez imigranata, Trumpa dovelo na vlast sto su citave drzava ostale bez poslova , radi NAFTA al eto propali bi mi da nema imigranata.Masamune wrote: 18 Oct 2024, 07:54Desničari i osvajaju glasove na populizmu uglavnom, a kad dođe trenutak da rade nešto konkretno i kad se dočepaju apsolutne vlasti kao rezultat mogu biti masovne grobnice vrlo lako.Dori wrote: 18 Oct 2024, 07:51
Plus visoka inflacija, slabija ekonomija….Da Njemačka nije bila onako oslabljena poslije 1.sv rata nikada ne bi uspjeli napraviti i okupiti toliko pristalica da počnu 2.sv rat.
Historija je to više puta pokazala, a ljudi se varaju ako misle da se to ne može ponoviti u ovom modernom vremenu.
I da, bez stranaca sve države Evrope bi grohnule veoma brzo. I Amerika kao svjetska sila.
svaki radnik odrzavanja Ili cistoce u bilo kojoj bolnici u kojoj radim amerikanac , jest kad sam radio nova kupatila I krovove na kucama to su radilie firme koje zaposljavaju meksikance , mislim ljudi rade ko masine, prva liga al kad se zapricas sa poslovodjom ispostavi se oni su sezonski radnici na privremenim vizama, kada prodje sezona ( 6 mjeseci) odose nazad u Meksiko.
Mani pusit propagandu