Eustahije i bubaREMB wrote:Domaci film Jelenko
U ucionici iznad table slika Josipa Broza Tita
Mali leteci medvjedici

Moderator: Krokodil Behko
Eustahije i bubaREMB wrote:Domaci film Jelenko
U ucionici iznad table slika Josipa Broza Tita
Mali leteci medvjedici
SArajevo nije bilo ni blizu gradova Zapada Zagreba i Ljubaljane, o cemu ti pricasposmatrac wrote: Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
pitaj Sarajlije rodjene 50tih i 60tih godinaSheval wrote:A po cemu nije?
Nije ni rekao covjek da je bilo blizu. Sarajevo je u njegovoj recenici bitno jer mu je rodni grad, pretpostavljam.statebriga wrote:SArajevo nije bilo ni blizu gradova Zapada Zagreba i Ljubaljane, o cemu ti pricasposmatrac wrote: Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
kuzim,ali to je jako subjektivan-netacan nacin razmisljanjaSocrates wrote:Nije ni rekao covjek da je bilo blizu. Sarajevo je u njegovoj recenici bitno jer mu je rodni grad, pretpostavljam.statebriga wrote:SArajevo nije bilo ni blizu gradova Zapada Zagreba i Ljubaljane, o cemu ti pricasposmatrac wrote: Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
da dodam - Oliver Mlakar - KviskoSheval wrote:Suzana Mancic,Lepa Savic,Mira Furlan...
sto podrazumejvas pod " najljepsim i najneopterecnenijim stilom"Sheval wrote:Dobro...to stoji.Inace,BiH je u ex Yu bila ono sto je bila Slovacka Ceskoj u Cehoslovackoj.Rude,prirodno bogatstvo,radna snaga.Samo se crpilo...malo ulagalo.Istina.
Ali to Sarajevo je mozda zivjelo najljepsim i najneopterecenijim stilom.Sama ta scena sa New Primitivs je pravi pokazatelj.
Sta je netacno? Da se u Dubrovniku osjecao kao u svom rodnom gradu?statebriga wrote:kuzim,ali to je jako subjektivan-netacan nacin razmisljanjaSocrates wrote:Nije ni rekao covjek da je bilo blizu. Sarajevo je u njegovoj recenici bitno jer mu je rodni grad, pretpostavljam.statebriga wrote:SArajevo nije bilo ni blizu gradova Zapada Zagreba i Ljubaljane, o cemu ti pricasposmatrac wrote: Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
Po cemu nije bilo, u kojem smislu, mislis indistrijski, pa cu ti navesti samo Zoru, Sipad, Energoinvest, Upi,VAso Miskin, Sik, Kljuc, Standard, Pretis,Zrak, Alhos, Zoi 84, Hidrogradnja, Vranica,Famos itd itd, pa su sve to ovi nacional desnicarski krimosi opuhali za par godina a nista novo nisu izgradili, osim stambenih zgrada svojim tajkunima, u propizvodnju se 25 g nije ulozila jedna jedina KM.statebriga wrote:SArajevo nije bilo ni blizu gradova Zapada Zagreba i Ljubaljane, o cemu ti pricasposmatrac wrote: Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
a jesi ti njegov advokatSocrates wrote: Sta je netacno? Da se u Dubrovniku osjecao kao u svom rodnom gradu?
Jesi li ti rijesila da popljujes neciji rodni grad samo zato sto mozes?
migracija i porijeklo stanovnistva Sarajeva nakon drugog svjetskog rataposmatrac wrote:statebriga wrote: Po cemu nije bilo, u kojem smislu, mislis indistrijski, pa cu ti navesti samo Zoru, Sipad, Energoinvest, Upi,VAso Miskin, Sik, Kljuc, Standard, Pretis,Zrak, Alhos, Zoi 84, Hidrogradnja, Vranica,Famos itd itd, pa su sve to ovi nacional desnicarski krimosi opuhali za par godina a nista novo nisu izgradili, osim stambenih zgrada svojim tajkunima, u propizvodnju se 25 g nije ulozila jedna jedina KM.
Mislis u sportu SArajevo nije bilo isto? Bosna bila prvak Evrope u kosarci, Zeljo igrao polufinale kupa Uefa, napravili nam Komunisti skakaonice, pa danas nikome ne pada na pamet i da pomisli da se bavi tim sportom, napravili Zetru i izgradili 80% grada, od Marijin Dvora do Dobrinje, napravili nam Bob stazu, koju stpoka koja je u grad sljegla iza rata nece da obnovi itd.
Imali drzavu od Triglava do Djevdjelije, 1000 km obale na JAdranu , sad imamo 23" Bosnjkstana tj fildzanije.Cuj SArajevo zapostavljeno bilo, jeste za one koji su jednom mjesecno silazili u njega, pa nisu imali pojma, danas su takvi vecina u gradu.
Ako hoces da se ja ne petljam, onda se dogovarajte na pp.statebriga wrote:a jesi ti njegov advokatSocrates wrote: Sta je netacno? Da se u Dubrovniku osjecao kao u svom rodnom gradu?
Jesi li ti rijesila da popljujes neciji rodni grad samo zato sto mozes?![]()
ne pljujem,otkud ti takva ideja
ja i on cemo se dogovoriti,ti se ne petljaj
ne bih rekla,pa mnogi inteletkualci su odlazili iz SarajevaSheval wrote:Lakoca zivljenja bez obzira na ekonomsku situaciju.statebriga wrote:sto podrazumejvas pod " najljepsim i najneopterecnenijim stilom"Sheval wrote:Dobro...to stoji.Inace,BiH je u ex Yu bila ono sto je bila Slovacka Ceskoj u Cehoslovackoj.Rude,prirodno bogatstvo,radna snaga.Samo se crpilo...malo ulagalo.Istina.
Ali to Sarajevo je mozda zivjelo najljepsim i najneopterecenijim stilom.Sama ta scena sa New Primitivs je pravi pokazatelj.
Sevdah.
Sta je sa migracijom, ne kontam, dosli u SArajevo Turci ponovo ili Rimljani, Austrougari, ne razumijem?statebriga wrote:migracija i porijeklo stanovnistva Sarajeva nakon drugog svjetskog rataposmatrac wrote:statebriga wrote: Po cemu nije bilo, u kojem smislu, mislis indistrijski, pa cu ti navesti samo Zoru, Sipad, Energoinvest, Upi,VAso Miskin, Sik, Kljuc, Standard, Pretis,Zrak, Alhos, Zoi 84, Hidrogradnja, Vranica,Famos itd itd, pa su sve to ovi nacional desnicarski krimosi opuhali za par godina a nista novo nisu izgradili, osim stambenih zgrada svojim tajkunima, u propizvodnju se 25 g nije ulozila jedna jedina KM.
Mislis u sportu SArajevo nije bilo isto? Bosna bila prvak Evrope u kosarci, Zeljo igrao polufinale kupa Uefa, napravili nam Komunisti skakaonice, pa danas nikome ne pada na pamet i da pomisli da se bavi tim sportom, napravili Zetru i izgradili 80% grada, od Marijin Dvora do Dobrinje, napravili nam Bob stazu, koju stpoka koja je u grad sljegla iza rata nece da obnovi itd.
Imali drzavu od Triglava do Djevdjelije, 1000 km obale na JAdranu , sad imamo 23" Bosnjkstana tj fildzanije.Cuj SArajevo zapostavljeno bilo, jeste za one koji su jednom mjesecno silazili u njega, pa nisu imali pojma, danas su takvi vecina u gradu.
polako,posmatrac wrote:ne razumijem?
Koliko znam legendarni Djordje Novkovic je zivio u SArajevu, zivio legendarni Kornelije Kovac, dosao da zivi veliki pjesnik Dusko Trifunovic, zivjela Ines FAncovic DAlmatinka, Gertruda Munitic itd, SArajevo je 80tih godina prosloga vijeka bilo kulturni Centar bivse Juge, srediste najuticajnijih i najslusanijih pop i rok bendova, toliko je nazadovalo za Beogradom ili za Ljubljanom.statebriga wrote:ne bih rekla,pa mnogi inteletkualci su odlazili iz SarajevaSheval wrote:Lakoca zivljenja bez obzira na ekonomsku situaciju.statebriga wrote:sto podrazumejvas pod " najljepsim i najneopterecnenijim stilom"Sheval wrote:Dobro...to stoji.Inace,BiH je u ex Yu bila ono sto je bila Slovacka Ceskoj u Cehoslovackoj.Rude,prirodno bogatstvo,radna snaga.Samo se crpilo...malo ulagalo.Istina.
Sevdah.koliko j eintelektulaca doslo iz Ljubaljane ili Zagreba da zive u Sarajevu
Jesi to ti Rade Šerbedžija odlučio doći na forum?posmatrac wrote:Sjecam se da sam zivio u 25 vijeku, u odnosu na ovaj 12ti u koji smo potrcali da se vratimo.
Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
Sjecam se Muzickog tobogana, Nedeljnog ZAbavnika, sjecam se gostovanja Zvezde , Partizana, Hajduka i Dinama na Kosevu i na Grbavici, kada se trazila karta vise,ali je nikada nisam kupio, nego bi se uvijek prislepao nekom starijem covjeku, zamolivsi ga da me uvede.Sjecam se i da je Sunce nekako ljepse grijalio, nekakve plemenitije boje je emitovalo.
Sjecam se Olimpijskog SArajeva u bijelom, kada se citav svijet nasao tu, sjecam se stranaca, zastava, svecane atmosfere.
Sjecam se stalnih redovnih svecanosti i Osnovnoj skoli, kada je i dijete osjecalo da zivi u snaznoj pravnoj drzavi,a ne u ovom danasnjem pokusaju od drzave.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests