Čega se sjećate iz Jugoslavije?

Moderator: Krokodil Behko

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Čega se sjećate iz Jugoslavije?

Post by rethna » 29 Nov 2016, 21:45

REMB wrote:Domaci film Jelenko
U ucionici iznad table slika Josipa Broza Tita
Mali leteci medvjedici
Eustahije i buba :hihi
Question everything.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1605 times
Been thanked: 3013 times

Post by Mutevelija » 29 Nov 2016, 21:53

Baltazara
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 29 Nov 2016, 22:07

Sjecam se da sam zivio u 25 vijeku, u odnosu na ovaj 12ti u koji smo potrcali da se vratimo.

Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
Sjecam se Muzickog tobogana, Nedeljnog ZAbavnika, sjecam se gostovanja Zvezde , Partizana, Hajduka i Dinama na Kosevu i na Grbavici, kada se trazila karta vise,ali je nikada nisam kupio, nego bi se uvijek prislepao nekom starijem covjeku, zamolivsi ga da me uvede.Sjecam se i da je Sunce nekako ljepse grijalio, nekakve plemenitije boje je emitovalo.
Sjecam se Olimpijskog SArajeva u bijelom, kada se citav svijet nasao tu, sjecam se stranaca, zastava, svecane atmosfere.
Sjecam se stalnih redovnih svecanosti i Osnovnoj skoli, kada je i dijete osjecalo da zivi u snaznoj pravnoj drzavi,a ne u ovom danasnjem pokusaju od drzave.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 29 Nov 2016, 22:20

posmatrac wrote: Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
SArajevo nije bilo ni blizu gradova Zapada Zagreba i Ljubaljane, o cemu ti pricas :hihi
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Nov 2016, 22:27

Sheval wrote:A po cemu nije?
pitaj Sarajlije rodjene 50tih i 60tih godina :kafa

meni su svi rekli da su jako ocevidne razlike jednostavno postojale: od mentlaiteta stanovnistva,do razvijenog standarada zivljenja :kafa

o kulturi i drugim aktivnostima gradova i sl. :kafa

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 29 Nov 2016, 22:34

statebriga wrote:
posmatrac wrote: Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
SArajevo nije bilo ni blizu gradova Zapada Zagreba i Ljubaljane, o cemu ti pricas :hihi
Nije ni rekao covjek da je bilo blizu. Sarajevo je u njegovoj recenici bitno jer mu je rodni grad, pretpostavljam. :rol
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Nov 2016, 22:37

Socrates wrote:
statebriga wrote:
Nije ni rekao covjek da je bilo blizu. Sarajevo je u njegovoj recenici bitno jer mu je rodni grad, pretpostavljam. :rol
kuzim,ali to je jako subjektivan-netacan nacin razmisljanja :kafa

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 29 Nov 2016, 22:38

:valja
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 29 Nov 2016, 22:39

Sheval wrote:Suzana Mancic,Lepa Savic,Mira Furlan...
da dodam - Oliver Mlakar - Kvisko :zubi
E sad necu ni kako ja hocu

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Nov 2016, 22:39

Sheval wrote:Dobro...to stoji.Inace,BiH je u ex Yu bila ono sto je bila Slovacka Ceskoj u Cehoslovackoj.Rude,prirodno bogatstvo,radna snaga.Samo se crpilo...malo ulagalo.Istina.
Ali to Sarajevo je mozda zivjelo najljepsim i najneopterecenijim stilom.Sama ta scena sa New Primitivs je pravi pokazatelj.
sto podrazumejvas pod " najljepsim i najneopterecnenijim stilom" :kafa

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 29 Nov 2016, 22:39

statebriga wrote:
Socrates wrote:
statebriga wrote:
kuzim,ali to je jako subjektivan-netacan nacin razmisljanja :kafa
Sta je netacno? Da se u Dubrovniku osjecao kao u svom rodnom gradu?

Jesi li ti rijesila da popljujes neciji rodni grad samo zato sto mozes? :rol
. . . . . . . . .

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 29 Nov 2016, 22:42

statebriga wrote:
Po cemu nije bilo, u kojem smislu, mislis indistrijski, pa cu ti navesti samo Zoru, Sipad, Energoinvest, Upi,VAso Miskin, Sik, Kljuc, Standard, Pretis,Zrak, Alhos, Zoi 84, Hidrogradnja, Vranica,Famos itd itd, pa su sve to ovi nacional desnicarski krimosi opuhali za par godina a nista novo nisu izgradili, osim stambenih zgrada svojim tajkunima, u propizvodnju se 25 g nije ulozila jedna jedina KM.

Mislis u sportu SArajevo nije bilo isto? Bosna bila prvak Evrope u kosarci, Zeljo igrao polufinale kupa Uefa, napravili nam Komunisti skakaonice, pa danas nikome ne pada na pamet i da pomisli da se bavi tim sportom, napravili Zetru i izgradili 80% grada, od Marijin Dvora do Dobrinje, napravili nam Bob stazu, koju stpoka koja je u grad sljegla iza rata nece da obnovi itd.
Imali drzavu od Triglava do Djevdjelije, 1000 km obale na JAdranu , sad imamo 23" Bosnjkstana tj fildzanije.Cuj SArajevo zapostavljeno bilo, jeste za one koji su jednom mjesecno silazili u njega, pa nisu imali pojma, danas su takvi vecina u gradu.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Nov 2016, 22:43

Socrates wrote: Sta je netacno? Da se u Dubrovniku osjecao kao u svom rodnom gradu?

a jesi ti njegov advokat :kafa

ne pljujem,otkud ti takva ideja :kafa

ja i on cemo se dogovoriti,ti se ne petljaj :kafa

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Nov 2016, 22:44

posmatrac wrote:
statebriga wrote: Po cemu nije bilo, u kojem smislu, mislis indistrijski, pa cu ti navesti samo Zoru, Sipad, Energoinvest, Upi,VAso Miskin, Sik, Kljuc, Standard, Pretis,Zrak, Alhos, Zoi 84, Hidrogradnja, Vranica,Famos itd itd, pa su sve to ovi nacional desnicarski krimosi opuhali za par godina a nista novo nisu izgradili, osim stambenih zgrada svojim tajkunima, u propizvodnju se 25 g nije ulozila jedna jedina KM.

Mislis u sportu SArajevo nije bilo isto? Bosna bila prvak Evrope u kosarci, Zeljo igrao polufinale kupa Uefa, napravili nam Komunisti skakaonice, pa danas nikome ne pada na pamet i da pomisli da se bavi tim sportom, napravili Zetru i izgradili 80% grada, od Marijin Dvora do Dobrinje, napravili nam Bob stazu, koju stpoka koja je u grad sljegla iza rata nece da obnovi itd.
Imali drzavu od Triglava do Djevdjelije, 1000 km obale na JAdranu , sad imamo 23" Bosnjkstana tj fildzanije.Cuj SArajevo zapostavljeno bilo, jeste za one koji su jednom mjesecno silazili u njega, pa nisu imali pojma, danas su takvi vecina u gradu.
migracija i porijeklo stanovnistva Sarajeva nakon drugog svjetskog rata :kafa

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 29 Nov 2016, 22:45

statebriga wrote:
Socrates wrote: Sta je netacno? Da se u Dubrovniku osjecao kao u svom rodnom gradu?

a jesi ti njegov advokat :kafa

ne pljujem,otkud ti takva ideja :kafa

ja i on cemo se dogovoriti,ti se ne petljaj :kafa
Ako hoces da se ja ne petljam, onda se dogovarajte na pp.

Ti si rekla da je njegov osjecaj netacan, ili se ja varam?

E pa ako sam cuo ista gluplje u zivotu.... :rol
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Nov 2016, 22:46

Sheval wrote:
statebriga wrote:
Sheval wrote:Dobro...to stoji.Inace,BiH je u ex Yu bila ono sto je bila Slovacka Ceskoj u Cehoslovackoj.Rude,prirodno bogatstvo,radna snaga.Samo se crpilo...malo ulagalo.Istina.
Ali to Sarajevo je mozda zivjelo najljepsim i najneopterecenijim stilom.Sama ta scena sa New Primitivs je pravi pokazatelj.
Lakoca zivljenja bez obzira na ekonomsku situaciju.
Sevdah.
ne bih rekla,pa mnogi inteletkualci su odlazili iz Sarajeva :kafa koliko j eintelektulaca doslo iz Ljubaljane ili Zagreba da zive u Sarajevu :kafa

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 29 Nov 2016, 22:48

statebriga wrote:
posmatrac wrote:
statebriga wrote: Po cemu nije bilo, u kojem smislu, mislis indistrijski, pa cu ti navesti samo Zoru, Sipad, Energoinvest, Upi,VAso Miskin, Sik, Kljuc, Standard, Pretis,Zrak, Alhos, Zoi 84, Hidrogradnja, Vranica,Famos itd itd, pa su sve to ovi nacional desnicarski krimosi opuhali za par godina a nista novo nisu izgradili, osim stambenih zgrada svojim tajkunima, u propizvodnju se 25 g nije ulozila jedna jedina KM.

migracija i porijeklo stanovnistva Sarajeva nakon drugog svjetskog rata :kafa
Sta je sa migracijom, ne kontam, dosli u SArajevo Turci ponovo ili Rimljani, Austrougari, ne razumijem?

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 29 Nov 2016, 22:51

posmatrac wrote:ne razumijem?
polako,

razumjećeš :ooo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 29 Nov 2016, 22:55

statebriga wrote:
Sheval wrote:
statebriga wrote:
Lakoca zivljenja bez obzira na ekonomsku situaciju.
Sevdah.
ne bih rekla,pa mnogi inteletkualci su odlazili iz Sarajeva :kafa koliko j eintelektulaca doslo iz Ljubaljane ili Zagreba da zive u Sarajevu :kafa
Koliko znam legendarni Djordje Novkovic je zivio u SArajevu, zivio legendarni Kornelije Kovac, dosao da zivi veliki pjesnik Dusko Trifunovic, zivjela Ines FAncovic DAlmatinka, Gertruda Munitic itd, SArajevo je 80tih godina prosloga vijeka bilo kulturni Centar bivse Juge, srediste najuticajnijih i najslusanijih pop i rok bendova, toliko je nazadovalo za Beogradom ili za Ljubljanom.
Najveci broj čludi je napustio SArajevo tokom i iza ovog zadnjeg rata, sto je donekle i razumljivo.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1418 times
Been thanked: 1351 times

Post by Tokmak » 29 Nov 2016, 23:05

posmatrac wrote:Sjecam se da sam zivio u 25 vijeku, u odnosu na ovaj 12ti u koji smo potrcali da se vratimo.

Sjecam se da sam se u Dubrovniku, Ljubljani i Beogradu osjecao isto kao u SArajevu, da je sve to bila moja zemlja.
Sjecam se Muzickog tobogana, Nedeljnog ZAbavnika, sjecam se gostovanja Zvezde , Partizana, Hajduka i Dinama na Kosevu i na Grbavici, kada se trazila karta vise,ali je nikada nisam kupio, nego bi se uvijek prislepao nekom starijem covjeku, zamolivsi ga da me uvede.Sjecam se i da je Sunce nekako ljepse grijalio, nekakve plemenitije boje je emitovalo.
Sjecam se Olimpijskog SArajeva u bijelom, kada se citav svijet nasao tu, sjecam se stranaca, zastava, svecane atmosfere.
Sjecam se stalnih redovnih svecanosti i Osnovnoj skoli, kada je i dijete osjecalo da zivi u snaznoj pravnoj drzavi,a ne u ovom danasnjem pokusaju od drzave.
Jesi to ti Rade Šerbedžija odlučio doći na forum? :D.

ili si možda lažni posmatrač,iz Europe,možete li nam molim vas otvoriti... :ooo
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

Post Reply

Return to “Jugonostalgija”