Mogu mislit ... kod mene pred kućom u avliji ima ašlama

Mogu mislit ... kod mene pred kućom u avliji ima ašlama
Pa nisam ja napravio članak o tome, a još manje otvorio temu na forumu da se diskutuje o tome.edo_79 wrote: 07 May 2024, 12:45Pošteno .... tebe ne zanima koliko je truda .... njega ne zanima što je tebi skupo, ti ne kupiš i k'o dva na putu .....Masamune wrote: 07 May 2024, 12:43
Pa mene ne zanima koji je tu posao. Niti me treba zanimati u konačnici.
Imam ja svojih problema i zajebancija još da sažaljevam nekog ko sadi i uzgaja trešnje.
Ako smatram da je 12 KM puno meni je to puno. Neću kupiti, reći ću možda da su poskupe i idem dalje. U konačnici, ne moram ih ni jesti.
Doći će vrijeme kad će ovdje većina "glasati" svojim novčanikom u vezi svega.
Ali bezveze kukati eto amaaan 12 maraka kila trešanja .... to mi je malo ofirno drug moj ....
Takav je narativ u zadnje vrijeme. Ni za sta ne smijes reci da je skupo, oci kopaju, lijeni ste, sto ne sadite, hranite, koljete, sto se sami ne sisate, sto ovo, sto ono...Masamune wrote: 07 May 2024, 11:58 Nije dugo trebalo da se Havana oglasi na ovakav način![]()
Nije niko reko da hoće kilu trešanja za 3 marke, ali brate 12 je previše tamam da ih prodaješ u New Yorku. Ispast će kao neki luksuzni proizvod jbt.
Ili je haman namjera tih prodavača da ih uglavnom turisti kupuju, a ko jebe ostale nek sebi posade trešnje.
Pa nije baš ostatak iz Jugoslavije u mentalitetu ljudi da naplatiš ono što stvoriš, proizvedeš .... zar to nije i osnova kapitalizma??Masamune wrote: 07 May 2024, 12:48Pa nisam ja napravio članak o tome, a još manje otvorio temu na forumu da se diskutuje o tome.edo_79 wrote: 07 May 2024, 12:45
Pošteno .... tebe ne zanima koliko je truda .... njega ne zanima što je tebi skupo, ti ne kupiš i k'o dva na putu .....
Ali bezveze kukati eto amaaan 12 maraka kila trešanja .... to mi je malo ofirno drug moj ....
Zašto je autor članka odlučio da o tome piše je druga stvar.
Inače, ja lično o tome ne kukam. Kažem kako smatram da jeste i produžim dalje. Nerviraju me ovi ostaci iz Jugoslavije u mentalitetu ljudi i na to reagujem.
Koliko košta kilo pite u radnji .... a koliko košta tepsija tvoje pite? .... jel ista cijena??spacebound wrote: 07 May 2024, 13:08Takav je narativ u zadnje vrijeme. Ni za sta ne smijes reci da je skupo, oci kopaju, lijeni ste, sto ne sadite, hranite, koljete, sto se sami ne sisate, sto ovo, sto ono...Masamune wrote: 07 May 2024, 11:58 Nije dugo trebalo da se Havana oglasi na ovakav način![]()
Nije niko reko da hoće kilu trešanja za 3 marke, ali brate 12 je previše tamam da ih prodaješ u New Yorku. Ispast će kao neki luksuzni proizvod jbt.
Ili je haman namjera tih prodavača da ih uglavnom turisti kupuju, a ko jebe ostale nek sebi posade trešnje.
Tresnja je do prije 4 godine bila 5 KM po kg. Sta joj je to poskupilo, pa je sad skuplja vise nego duplo. Fotosinteza, kisa, sta? Al suti, ne govori nista. Bit ces pitan sto nisi na vrijeme posadio tresnju, pa bi sad imao dzaba![]()
Ja pitu ne prodajem, a i ne kupujem.edo_79 wrote: 07 May 2024, 13:11Koliko košta kilo pite u radnji .... a koliko košta tepsija tvoje pite? .... jel ista cijena??spacebound wrote: 07 May 2024, 13:08
Takav je narativ u zadnje vrijeme. Ni za sta ne smijes reci da je skupo, oci kopaju, lijeni ste, sto ne sadite, hranite, koljete, sto se sami ne sisate, sto ovo, sto ono...
Tresnja je do prije 4 godine bila 5 KM po kg. Sta joj je to poskupilo, pa je sad skuplja vise nego duplo. Fotosinteza, kisa, sta? Al suti, ne govori nista. Bit ces pitan sto nisi na vrijeme posadio tresnju, pa bi sad imao dzaba![]()
E sad probaj registrovat djelatnost,iznajmiti radnju,zaposliti jedno dva radnika,kupiti sta je potrebno za tu radnju ,platiti obaveze i onda stavi na papir koliko ce sta kostati.To ce ti dati i taj izracun tepsije bureka,koliko stvarno kosta…Mada ni tada neces znati tacno mozes li opstati,zavisice koliki je promet…spacebound wrote: 07 May 2024, 13:14Ja pitu ne prodajem, a i ne kupujem.edo_79 wrote: 07 May 2024, 13:11
Koliko košta kilo pite u radnji .... a koliko košta tepsija tvoje pite? .... jel ista cijena??
A i tresnju imam, jednu svoju, a u komsiluku 10ak. Svi cemo se najest
Al bome torte prodam budi posto, ni ne radim ih vise nikom osim ovih par rodica i komsiluka kome mogu hallait samo cijenu materijala. Ostali kazu skupo.
Ne interesuje me to.HAVANA wrote: 07 May 2024, 13:20E sad probaj registrovat djelatnost,iznajmiti radnju,zaposliti jedno dva radnika,kupiti sta je potrebno za tu radnju ,platiti obaveze i onda stavi na papir koliko ce sta kostati.To ce ti dati i taj izracun tepsije bureka,koliko stvarno kosta…Mada ni tada neces znati tacno mozes li opstati,zavisice koliki je promet…spacebound wrote: 07 May 2024, 13:14
Ja pitu ne prodajem, a i ne kupujem.
A i tresnju imam, jednu svoju, a u komsiluku 10ak. Svi cemo se najest
Al bome torte prodam budi posto, ni ne radim ih vise nikom osim ovih par rodica i komsiluka kome mogu hallait samo cijenu materijala. Ostali kazu skupo.
Ostatak iz Jugoslavije je merhamet i to neko forsiranje razumijevanja i emocionalno vezanje za tuđi rad. Nemaš više ni vremena da se baviš time.edo_79 wrote: 07 May 2024, 13:08Pa nije baš ostatak iz Jugoslavije u mentalitetu ljudi da naplatiš ono što stvoriš, proizvedeš .... zar to nije i osnova kapitalizma??Masamune wrote: 07 May 2024, 12:48
Pa nisam ja napravio članak o tome, a još manje otvorio temu na forumu da se diskutuje o tome.
Zašto je autor članka odlučio da o tome piše je druga stvar.
Inače, ja lično o tome ne kukam. Kažem kako smatram da jeste i produžim dalje. Nerviraju me ovi ostaci iz Jugoslavije u mentalitetu ljudi i na to reagujem.
Users browsing this forum: No registered users and 11 guests