Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9716 times
Been thanked: 8351 times
Status: Offline

Re: Crna hronika

Post by Zizi »

Rum wrote: 15 Aug 2023, 23:15 Bog je muškarce stavio na kušnju time što je žene nazvao njihovim cvijećem. Ako vlasnik takvog cvijeta ne osjeti njegov miris i ne vidi ženu 'cvijetom', nego je vidi tek ženom - i ne zna na šta ona ukazuje, a oženi je i uživa u njoj te od nje dobije ono što dobije svojom životinjskom stranom (dijete) a ne i svojim duhom i sviješću - tad između takvog čovjeka i ostalih životinja nema nikakve razlike. Štaviše, životinje su bolje od njega jer svaki mužjak životinje vidi svoju ženku - drugu polovinu - s kojom čini cjelinu. Takav nije spoznao zbilju svoje supruge koja s njim čini cjelinu. Taj čovjek nije ni životinja ni čovjek, jer svaka životinja ide u susret svome supružniku, koji joj je suđen!!!
Bog nije odredio da muškrac bude vlasnik žene.
Eto jednog od korijena nasilja kada imaš muškarca s takvim uvjerenjem.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3780 times
Been thanked: 6953 times
Status: Online

Post by Matan »

Zizi wrote: 15 Aug 2023, 23:20
Rum wrote: 15 Aug 2023, 23:15 Bog je muškarce stavio na kušnju time što je žene nazvao njihovim cvijećem. Ako vlasnik takvog cvijeta ne osjeti njegov miris i ne vidi ženu 'cvijetom', nego je vidi tek ženom - i ne zna na šta ona ukazuje, a oženi je i uživa u njoj te od nje dobije ono što dobije svojom životinjskom stranom (dijete) a ne i svojim duhom i sviješću - tad između takvog čovjeka i ostalih životinja nema nikakve razlike. Štaviše, životinje su bolje od njega jer svaki mužjak životinje vidi svoju ženku - drugu polovinu - s kojom čini cjelinu. Takav nije spoznao zbilju svoje supruge koja s njim čini cjelinu. Taj čovjek nije ni životinja ni čovjek, jer svaka životinja ide u susret svome supružniku, koji joj je suđen!!!
Bog nije nista odredio, pustio je nas na slobodnu volju..
a sve zakone i knjige na zemlji su pisali ljudi, vecinom muskarci..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Zizi »

Matan wrote: 15 Aug 2023, 23:28

Bog nije nista odredio, pustio je nas na slobodnu volju..
a sve zakone i knjige na zemlji su pisali ljudi, vecinom muskarci..
Svemogući Bog nas je stvorio i dao nam jasne upute kako da živimo.
Imamo naravno i slobodnu volju.
Ti si npr. svojom voljom izabrao da ne vjeruješ u Božije knjige koje nam je poslao preko poslanika, a ja sam opet izbrala svojom voljom da u to vjerujem.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40938 times
Been thanked: 27469 times

Post by Rum »

pA ako drzis cvijet u ruci vlasnik si ili bilo sta ,citaj dublje +ostatak teksta sve je receno
“Ljudi imaju puno toga lijepog o tebi da kažu, samo prije toga treba da umreš.”
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Ko voli žene onako kako ih je volio Vjerovjesnik, mir i blagoslov Njegov s njim, onda takav, zapravo, voli Allaha. Vjerovjesnik ih nije volio po osnovu tjelesne prirode, već po osnovu toga što mu ih je Uzvišeni Bog omilio!!!
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Zizi »

Rum wrote: 15 Aug 2023, 23:36

pA ako drzis cvijet u ruci vlasnik si ili bilo sta ,citaj dublje +ostatak teksta sve je receno
Ne mogu da se pomjerim dalje od vlasnika cvijeta. :123
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Zizi wrote: 15 Aug 2023, 23:38
Rum wrote: 15 Aug 2023, 23:36

Ne mogu da se pomjerim dalje od vlasnika cvijeta. :123
Hajd dobro
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9900 times
Been thanked: 16696 times

Post by spacebound »

Došao je, dolje je na putu parkirao auto. Na glavni ulaz nije mogao ući. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio ući u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu vičući: "Gdje je?" – govori kroz suze Zijada Pamuković-Vuković. Nizama se, kada je shvatila da je došao, sakrila u sobu Zijadina sina Nedima i zaključala se.

– Tu je ispalio metak, nije mogao odmah ući u sobu. Obišao je oko kuće. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Mog sina Nedima ranio je u nogu i istjerao van, ja sam sa sinom izašla, zvala policiju, plakala – prepričava Zijada.

Nermin Sulejmanović uzeo je bebu i odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.

– Tu je bila vriska, drama, tukao ju je... Šakama ju je udarao, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kada su izašli iz kuće, on je Nizamu vukao za kosu, e, to nikada neću zaboraviti. Ona je stala nasred puta i plakala je, pogledala je u mene i rekla mi: "Pomozi mi, tetka." Ja joj nisam mogla pomoći. Zvala je, molila za pomoć – ispričala je Pamuković-Vuković i briznula u plač.

Kaže da je Nizama tražila zaštitu i od policije, i od suda, i od Nerminovih prijatelja.

– I sada, kada dođem kući, vidim njega na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete krvavo. Ona se osjećala najsigurnije kod nas – kaže Nizamina tetka.

Vuković-Pamuković kaže da ne zna tko je ubojici otkrio gdje se nalazi Nizama.

– Ne znamo tko je, ali znamo da je bio u vezi s policajkom (Dženana Selimović, op. a.). Ne znam ni je li ona rekla, nemam dokaze, ali znam da je bila s njim. Čula sam kad joj je rekao da je s njom u vezi. Nermin je njoj rekao, svaki put kad izađem s njom, kad dođem kući, istući ću te. Zato ona nije smjela više pitati Nermina za nju. Ona je imala neke njihove slike, pa je Nermin to brisao, batinao je – otkriva Zijada Vuković-Pamuković, a onda otkrila još jednu šokantnu informaciju.

– U jednoj od svađa koje su krenule kada je Nizama doznala za vezu Nermina i policajke, on je njoj rekao: "Prvo ću ubiti dijete. Ti ćeš to gledati, pa ću onda ubiti tebe, pa ću se onda vratiti i ubiti sve one koji su te podržavali" – rekla je Zijada Pamuković-Vuković.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Taare wrote: 15 Aug 2023, 17:11 Mene interesuje nešto u vezi te policije.
pa majku mu, nije nizama pobjegla od nekog profe koji sa krevetom nema 40 kila.
Pobjegla je od siledžije od kojeg je strepio grad. Pobjegla je od narko dilera koji je hapšen sa osam stotina kila droge. Pobjegla je od člana tuzlanske narko mafije.
Policija je to znala.
Majku mu, ako to nije razlog da joj se po automatizmu da zaštita a siledžiji izrekne mjera zabrane, onda stvarno ne znam kakav razlog treba.
ili da policija i sud nisu u talu sa mafijom. Ako je vjerovati medijima, izgleda da jesu.
Ako se dokaže da jesu, samo dugogodišnja robija može suzbiti takvo nešto.
Plus bio osudjivan za pokusaj ubistva. Naravno da je samo dugogodisnja robija lijek. Ali ono sto se desava umjesto toga, je relativiziranje putem prebacivanja krivice s Tuzilastva na policiju, a mozda ce ici i u suprotnom smjeru. To ce ici dok se sve ne zaboravi, tj. do slijedeceg brutalnog ubistva. Daj Boze da nisam u pravu.

Sto se tice ovih koji su (kao) zabrinuti za cure koje se vezuju za "zestoke momke" (citaj antisocijalne psihopate i primitivce), neka im puste snimak Nizaminog brutalnog ubistva. Nikad im vise slicni nece pasti na pamet.
spacebound wrote: 16 Aug 2023, 16:11– U jednoj od svađa koje su krenule kada je Nizama doznala za vezu Nermina i policajke, on je njoj rekao: "Prvo ću ubiti dijete. Ti ćeš to gledati, pa ću onda ubiti tebe, pa ću se onda vratiti i ubiti sve one koji su te podržavali" – rekla je Zijada Pamuković-Vuković.
Okrenuo mi se zeludac. Bila je u logoru za jednu osobu, a monstrumovo zvjerstvo je nezamislivo. Sad se samo sjetite izjave "kako je samo htio porodicu, ali su se k. umijesale". Modus operandi psihopate koji sebe percipira kao zrtvu, da bi opravdao zvjersku mrznju prema zenama.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23926 times
Been thanked: 6244 times

Post by Veca »

...bio je ispod nivoa zivotinje, da ne vrijedjam zivotinje!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente »

{code}
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23926 times
Been thanked: 6244 times

Post by Veca »

...ti se zayebavas na temi, bas ti je fajn!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente »

Veca wrote: 16 Aug 2023, 18:12 ...ti se zayebavas na temi, bas ti je fajn!
3 weeks ago

Gađaj u mene :o :plavi :grana
{code}
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2286 times
Been thanked: 5531 times

Post by Beni »

Taare wrote: 15 Aug 2023, 17:11 Mene interesuje nešto u vezi te policije.
pa majku mu, nije nizama pobjegla od nekog profe koji sa krevetom nema 40 kila.
Pobjegla je od siledžije od kojeg je strepio grad. Pobjegla je od narko dilera koji je hapšen sa osam stotina kila droge. Pobjegla je od člana tuzlanske narko mafije.
Policija je to znala.
Majku mu, ako to nije razlog da joj se po automatizmu da zaštita a siledžiji izrekne mjera zabrane, onda stvarno ne znam kakav razlog treba.
ili da policija i sud nisu u talu sa mafijom. Ako je vjerovati medijima, izgleda da jesu.
Ako se dokaže da jesu, samo dugogodišnja robija može suzbiti takvo nešto.

Lik u policijskoj uniformi, a koji ima dva ubadanja nozem, hapsenje zbog posjedovanja "zeljaste materije koja svojim izgledom podsjeca na opojnu drogu marihuanu", ima 5000KM neplacenih saobracajnih prekrsaja... i lik hladno primljen u policiju.

-Od ukupno 150 osoba sa rang liste najbolje ocijenjenih kandidata na konkursu za prijem policijskih sluzbenika u Granicnu policiju BiH, nakon kompletno zavrsenog zdravstvenog pregleda obavljenog u Mostaru, zdravstvene testove nije prosao cak 41 kandidat.

-Onaj iz granicne policije neki dan tuce pistoljem ljude na Ilidzi.

-Skoro cijela policijska stanica uhapsena u Kaknju jer su saradzivali s kriminalcima.

-Sudija zenska prepise dio obrazlozenja odbijanja zahtjeva za mjere zastite.

-Cerka policijskog komandanta koja je zaposlena kao policajaac u PU bila u vezi s ubicom i odala informacije gdje se nalazi zrtva...

I tako u nedogled.
Sve je to rezultat namjestenih konkursa i primanja nesposobnih kandidata preko veza.
Fuck you a friendly note to start the day
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

A onaj momak u Tu zaustavi onu iz tuzilastav i cojka joj. Znas ti ko smo mi, vak, tam. Navale mu se na kosti. Em je dao otkaz em ga jos po sudu povlace
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

spacebound wrote: 16 Aug 2023, 16:11
Došao je, dolje je na putu parkirao auto. Na glavni ulaz nije mogao ući. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio ući u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu vičući: "Gdje je?" – govori kroz suze Zijada Pamuković-Vuković. Nizama se, kada je shvatila da je došao, sakrila u sobu Zijadina sina Nedima i zaključala se.

– Tu je ispalio metak, nije mogao odmah ući u sobu. Obišao je oko kuće. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Mog sina Nedima ranio je u nogu i istjerao van, ja sam sa sinom izašla, zvala policiju, plakala – prepričava Zijada.

Nermin Sulejmanović uzeo je bebu i odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.

– Tu je bila vriska, drama, tukao ju je... Šakama ju je udarao, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kada su izašli iz kuće, on je Nizamu vukao za kosu, e, to nikada neću zaboraviti. Ona je stala nasred puta i plakala je, pogledala je u mene i rekla mi: "Pomozi mi, tetka." Ja joj nisam mogla pomoći. Zvala je, molila za pomoć – ispričala je Pamuković-Vuković i briznula u plač.

Kaže da je Nizama tražila zaštitu i od policije, i od suda, i od Nerminovih prijatelja.

– I sada, kada dođem kući, vidim njega na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete krvavo. Ona se osjećala najsigurnije kod nas – kaže Nizamina tetka.

Vuković-Pamuković kaže da ne zna tko je ubojici otkrio gdje se nalazi Nizama.

– Ne znamo tko je, ali znamo da je bio u vezi s policajkom (Dženana Selimović, op. a.). Ne znam ni je li ona rekla, nemam dokaze, ali znam da je bila s njim. Čula sam kad joj je rekao da je s njom u vezi. Nermin je njoj rekao, svaki put kad izađem s njom, kad dođem kući, istući ću te. Zato ona nije smjela više pitati Nermina za nju. Ona je imala neke njihove slike, pa je Nermin to brisao, batinao je – otkriva Zijada Vuković-Pamuković, a onda otkrila još jednu šokantnu informaciju.

– U jednoj od svađa koje su krenule kada je Nizama doznala za vezu Nermina i policajke, on je njoj rekao: "Prvo ću ubiti dijete. Ti ćeš to gledati, pa ću onda ubiti tebe, pa ću se onda vratiti i ubiti sve one koji su te podržavali" – rekla je Zijada Pamuković-Vuković.
Proklet bio, smrad pogani. Da Bog da se pržio na dnu džehenema.
Pa majka mu stara, u onom naselju je kuća na kući. Zar niko nije mogao izaći i barem zagalamiti?
Svi mi se morete obratit
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9900 times
Been thanked: 16696 times

Post by spacebound »

Taare wrote: 16 Aug 2023, 18:57
Pa majka mu stara, u onom naselju je kuća na kući. Zar niko nije mogao izaći i barem zagalamiti?
Kod nas ti svi vire iza store, svako ce se primaketi da pametuje ako ugradjujes nove prozore ali kad treba pomoci, kad treba nekog zastititi onda se njih ne tice. Svako svoja posla gleda. Vuk'o je zenu za kosu po putu, pucao, tukao i nigdje lole. Pa o cemu pricamo, policija nije dosla 20 minuta po pozivu.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Kaka galama na lika sa ovakvim pedigreom
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

I ova tetka da dovi sto joj je sina “samo” u nogu upuco. Neđe je dobro sadake dala
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Zizi »

Taare wrote: 16 Aug 2023, 18:57
Bio je dobro poznat svima na šta je sve spreman i moguće da niko nije htio riskirati svoj život.
Stari mi se vratio otamo, šta su mu ljudi napričali pod kakvim terorom i prijetnjama su bili ako bi mu se suprotstavili, a od policije nisu baš imali koristi.
Nažalost kod nas je užasna sprega između kriminala sa sudstvom, tužilaštvom i policijom.
Post Reply

Return to “Mediji”