ovo ti je veliki zajebDuminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:45 E znao Sam da je htijenje a ne htjenje
Ma kakav komsic..
Ja bih vise volio sada vidjeti lagumdziju i silajdzica nego ove mlade vukove..
Plus, efendiju Cerica..
Ako nista, imaju veze, uticajni su ljudi i znaju politiku.. Pojeli bi ove Kamikaze i galamdžije
Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3936 times
- Been thanked: 2964 times
- Status: Offline
Re: Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2798 times
- Been thanked: 5032 times
Treba Dini dati priliku da pokaže je li izašao iz SDA jer nije mogao više da dura kriminal, ili jer nije imao prostora da sprovodi svoj.
Ja mislim da je ovo prvo.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2781 times
- Been thanked: 8724 times
Ma Stanivukovic je primjer kako smo mi trebali i trebamo birati hadzikadica.. Nekoga bez oraha u djepovimaMorningStar wrote: 20 Nov 2020, 20:43Nebih sudio nekom ko je izasao iz stranke koja lopovija a mogao se uklopiti fino u istoj - barem bi dao sansu da se oproba mandat na opstim i lokalnim izborima. (tj dovoljno moci da moze da znacajno utice)Duminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:40
Ovo su uglavnom stvari koje svako iole pametan i normalan covjek zna. Medjutim, nije problem znanje vec htjenje.
Jedan od primjera ti je javni prijevoz u sarajevu.
Glavni nas problem je korupcija. Kad bi to riješili ili doveli u neku normalu, bili bi Danska. Al kad bi to neko riješio, onda bi sam sebi puco u koljena jer skoro ne postoji politicar koji nije negdje omastio brk.
Hej, pa nas srednje škole su korumpirane..
Jedino ko bi to mogo riješiti je neko skroz novi. Neko ko nije imao do sada nikakvog dodira sa desavanjima Unas. Al taj neko mora raszvalit na izborima. Odlican primjer za to je Hadzikadic. Ovo sto sada imamo kao neku novu vlast, nije to nikakva nova vlast. Sve su to ljudi koji su odavno na sceni i necemo dobiti nista bitno osim nekog šminkanja.
Eno Stanivukovic je uzeo Banja Liku. Nema nikakvu politiku proslost iza sebe. Nije upetljan u kriminal i on moze sada jebat tamo koga hoce i kako hoce. Bas sam nedavno citao nesto kao njegovu izjavu "ko je radio pošteno, ne treba se brinuti za svoje radno mjesto". Zamisli koliko ih je sada tamo kojima se tresu gace jer su muljali dok je Baja vodio grad..
E tako neko novi nama treba a ne ovi preletaci sto su do jucer bili lopovi pa sad odjednom neki novi.. Kakvi ba novi![]()
Stanivukovic i mafija, pa ne znam
![]()
Jer, dok su trenutni ljudi na vlasti, ostacemo najkorumpiranija drzava u evropi i sva Politika ce nam biti "ja tebi, ti meni".. Jebemu talove više
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Mislim da je i htjenje ispravno.Duminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:45 E znao Sam da je htijenje a ne htjenje
Ma kakav komsic..
Plus, efendiju Cerica..
Ako nista, imaju veze, uticajni su ljudi i znaju politiku.. Pojeli bi ove Kamikaze i galamdžije
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9145 times
- Been thanked: 5837 times
Zasto mislis da jeste?Pasaga wrote: 20 Nov 2020, 20:46ovo ti je veliki zajebDuminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:45 E znao Sam da je htijenje a ne htjenje
Ma kakav komsic..
Plus, efendiju Cerica..
The Dark Side Of The Forum...
- Pasaga
- Hadžija

imao je par sansi,ubrljo...
nema se vise vremena
vrjeme odavno vise neradi za BH
nema se vise vremena
vrjeme odavno vise neradi za BH
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Dino je lukavo postupio od samog početka. Dok je bio unutar SDA oko sebe je gradio imidž i medijsku personu, a koja nije nestala njegovim izlaskom iz SDA. Mislim da je taj već dugo planirao ovo što danas radi iz jednog ili više razloga i samo je čekao pravi trenutak. Eh sad da li će ostati principijelan i ne samo nastaviti pljuvati po SDA i raditi nešto konkretno samo će vrijeme pokazati.Nora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 20:47 Treba Dini dati priliku da pokaže je li izašao iz SDA jer nije mogao više da dura kriminal, ili jer nije imao prostora da sprovodi svoj.
Last edited by Masamune on 20 Nov 2020, 20:52, edited 1 time in total.
- Duminjo
- Urednik foruma

Evo necu, povlacim se i suzdrzavam da mu unaprijed sudimNora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 20:47 Treba Dini dati priliku da pokaže je li izašao iz SDA jer nije mogao više da dura kriminal, ili jer nije imao prostora da sprovodi svoj.
Samo, nisam optimističan ni sekund jer mislim da je samo lovac na vlast i da zeli biti glavni Baja. Iskoristice koaliciju dokle mu bude trebala jer zna da ne moze sam. Kad osjeti da moze, odjebace ih ko i Bakira.
Mada isto mislim da je i ovo sada uzeto na ho-ruk i na prepad. Ne može ovo ostati, nema sanse
Et necu vise
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ja sam čula da je on odlučio da izađe iz stranke poslije smrti majke, da ga je taj događaj potpuno promjenio. Napisaću ti na pp otkud mi to.MarlboroGold wrote: 20 Nov 2020, 20:51Dino je lukavo postupio od samog početka. Dok je bio unutar SDA oko sebe je gradio imidž i medijsku personu, a koja nije nestala njegovim izlaskom iz SDA. Mislim da je taj već dugo planirao ovo što danas radi iz jednog ili više razloga i samo je čekao pravi trenutak. Eh sad da li će ostati principijelan i ne samo nastaviti pljuvati po SDA i raditi nešto konkretno samo će vrijeme pokazati.Nora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 20:47 Treba Dini dati priliku da pokaže je li izašao iz SDA jer nije mogao više da dura kriminal, ili jer nije imao prostora da sprovodi svoj.
E sad ... nije politika španska safunjara.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma svi oni žele vlast i žele bit glavni baje.Duminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:52Evo necu, povlacim se i suzdrzavam da mu unaprijed sudimNora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 20:47 Treba Dini dati priliku da pokaže je li izašao iz SDA jer nije mogao više da dura kriminal, ili jer nije imao prostora da sprovodi svoj.
Samo, nisam optimističan ni sekund jer mislim da je samo lovac na vlast i da zeli biti glavni Baja. Iskoristice koaliciju dokle mu bude trebala jer zna da ne moze sam. Kad osjeti da moze, odjebace ih ko i Bakira.
Mada isto mislim da je i ovo sada uzeto na ho-ruk i na prepad. Ne može ovo ostati, nema sanse
Et necu vise![]()
Samo je pitanje koliko će u tim svojim naumima naguzit narod.
Jedino se uzdam da će na općim ljudi u većem broju podržati profu Mirsada.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Mislim da je to jedini nacin da se i uzme vlast iz ruku ovih sto 25 godina sisaju.Jedan od glavnih razloga sto nebi glasao za onog hadzikadica i ns jeste blag toncic,"polako , sve po ps-u ovako onako" meljaju ... daj bolan mislite tako o'cerat sda sa milki milki. Dino sa druge strane s neba u rebra i nek lupa.. sansu mu treba dati. Da je krao u SDA do sada bi sve to isplivalo 10 puta do 3,6 pfeninga sto je uzeo jer samo traze nesto da mu zakace.Duminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:52Evo necu, povlacim se i suzdrzavam da mu unaprijed sudimNora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 20:47 Treba Dini dati priliku da pokaže je li izašao iz SDA jer nije mogao više da dura kriminal, ili jer nije imao prostora da sprovodi svoj.
Et necu vise![]()
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Pasaga
- Hadžija

Sto se tice fd-efendije
dok jos bijase u sluzbi,emitovao je mnogo ,nekako najavljivao neku borbu...
Sad bi mu bila neka moralna obaveza da se angazuje,uradi barem nesto.
Obrazovan je covjek,ima autoritet.
dok jos bijase u sluzbi,emitovao je mnogo ,nekako najavljivao neku borbu...
Sad bi mu bila neka moralna obaveza da se angazuje,uradi barem nesto.
Obrazovan je covjek,ima autoritet.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Duminjo
- Urednik foruma

Ovo si u pravuMorningStar wrote: 20 Nov 2020, 20:58Mislim da je to jedini nacin da se i uzme vlast iz ruku ovih sto 25 godina sisaju.Jedan od glavnih razloga sto nebi glasao za onog hadzikadica i ns jeste blag toncic,"polako , sve po ps-u ovako onako" meljaju ... daj bolan mislite tako o'cerat sda sa milki milki. Dino sa druge strane s neba u rebra i nek lupa.. sansu mu treba dati. Da je krao u SDA do sada bi sve to isplivalo 10 puta do 3,6 pfeninga sto je uzeo jer samo traze nesto da mu zakace.Duminjo wrote: 20 Nov 2020, 20:52
Evo necu, povlacim se i suzdrzavam da mu unaprijed sudim
Et necu vise![]()
Mirsad moze uzeti izbore jedino ako izlaznost bude 80%
Za dinu, necu vise.. Stvarno ne mogu nista fino napisati. Ni za njega ni za stranku mu. A sve je frisko i bilo bi dosta nagadjanja.. Eto hajd, vidjecemo sta ce biti. Dosta toga ce se znati do opcih izbora
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Pa evo došli smo do tačke gdje diskutujemo kakvu alternativu moramo pružiti separatistima da bi se osjećali udobno u državi i da bi mogla normalno funkcionisati.MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 19:17Sta im moras dati nek biraju sebi clana predsjednistva nebi ni pokretali to pitanje da nije im ovaj padobranac uletio. Radi pozicije u predsjednistvu koja je nevazna SDA je predala sve od ministarstava u Federaciji sto je bitno - zbog ceremonijalne funkcije dajes funkcije koje daju pravu moc...Naseef Mushroom wrote: 20 Nov 2020, 19:12
Šta im to možeš dati a da nije korak unazad od građanske države prema kojoj svaki patriota teži?
Da im se ne bira predstavnik? Treći entitet? Biračka mjesta gdje mogu samo Hrvati glasati? Više upliva države Hrvatske u unutrašnja pitanja BiH? Još im više pozicija i fotelja ponuditi nego što već imaju? Vraćanje herceg-bosne? pomoć Aluminiumu da imaju dovoljno para za zlatni znak "Muslimanima i psima ulaz zabranjen" gdje ne smiju Bošnjaci raditi? Dati televizji herceg-bosne status kao BHT i FTV javnog emitera i time legalizovati UZP entitet i još plaćati iz naseg džepa kao pretplatu? Potvrditi novim kompromisima da je Hrvat iz Širokog vrijedniji od Hrvata iz Tuzle?
Stvarno se ne mogu sjetiti kako bi išta postojalo kao kompromis što bi pomoglo državi BiH a da nije pomoć UZPu
Sve je super na papiru al znamo zasto su 3 / 3 / 3. Sto se ne moze birati Srpski clan predsjednistva iz federacije ?
Ne bi Alija u pravu, desilo se upravo obratno

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Pa nes se ti u Berlinu Hamburgu ili vec gdje umorit sigurno.A ne znam sta je Alija mislio da se zivi zajedno al po nasem jel ? Naci se kompromisi moraju - kao sto ih je prvi Alija u dejtonu nasao.Naseef Mushroom wrote: 20 Nov 2020, 21:16Pa evo došli smo do tačke gdje diskutujemo kakvu alternativu moramo pružiti separatistima da bi se osjećali udobno u državi i da bi mogla normalno funkcionisati.MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 19:17
Sta im moras dati nek biraju sebi clana predsjednistva nebi ni pokretali to pitanje da nije im ovaj padobranac uletio. Radi pozicije u predsjednistvu koja je nevazna SDA je predala sve od ministarstava u Federaciji sto je bitno - zbog ceremonijalne funkcije dajes funkcije koje daju pravu moc...
Sve je super na papiru al znamo zasto su 3 / 3 / 3. Sto se ne moze birati Srpski clan predsjednistva iz federacije ?
![]()
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2546 times
- Been thanked: 1194 times
MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 21:47Pa nes se ti u Berlinu Hamburgu ili vec gdje umorit sigurno.A ne znam sta je Alija mislio da se zivi zajedno al po nasem jel ? Naci se kompromisi moraju - kao sto ih je prvi Alija u dejtonu nasao.Naseef Mushroom wrote: 20 Nov 2020, 21:16
Pa evo došli smo do tačke gdje diskutujemo kakvu alternativu moramo pružiti separatistima da bi se osjećali udobno u državi i da bi mogla normalno funkcionisati.
![]()
Npr.?
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Da je pozicija u predsjednistvu nevazna ne bi se separatisti toliko bunili. Istresali gace naopacke i vristali od bolova.
Pozicija u predsjednistvu je izuzetno vazna. Stavise krucijalna za opstanak ove drzave i nikada nece #2 opet pripasti kamenjarskim srbima.
Poslije komsica doci ce novi komsic
Zasto ?
Zato sto je tako propisano u dejtonu.
I mi probosanci moramo trpiti dosta ciganluka zbog dejtona.
Morat ce i kemenjarci ovo progutat.
Ili stilski da kazem. Ko ih jebe.
Pozicija u predsjednistvu je izuzetno vazna. Stavise krucijalna za opstanak ove drzave i nikada nece #2 opet pripasti kamenjarskim srbima.
Zasto ?
Ili stilski da kazem. Ko ih jebe.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Pametno razmisljanje, njima se to ne svidja dakle mora da smo upravu.Tebe treba negdje na neko vazno mjesto vidim da si mnogo politicki obrazovan.. da ne kazem vise.prog321 wrote: 20 Nov 2020, 22:01 Da je pozicija u predsjednistvu nevazna ne bi se separatisti toliko bunili. Istresali gace naopacke i vristali od bolova.
Zasto ?
Ili stilski da kazem. Ko ih jebe.![]()
Izuzetno vazna-krucijalna ? Zasto de ako nije ti tesko... ono zato jer - pa nabrojis.
Nista onda drzati ovako "u ledu" dok svi oko nas napreduju,ulaze u EU , grade autoputeve i tako... mi gledamo i ono "ko hIn je*e hahah gledaj nas kako smo pametni"
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Po svakoj tacki, od ovog mjesta za predstavnika hrvata,hrvatskog clana ili sta vec do policija,hidroelektrana itd.amidza idriz wrote: 20 Nov 2020, 21:55MorningStar wrote: 20 Nov 2020, 21:47
Pa nes se ti u Berlinu Hamburgu ili vec gdje umorit sigurno.A ne znam sta je Alija mislio da se zivi zajedno al po nasem jel ? Naci se kompromisi moraju - kao sto ih je prvi Alija u dejtonu nasao.
Npr.?