Naseef Mushroom wrote: 24 Apr 2023, 08:54
Ne znam je li to meni samo tako ali mi svi novi horori izgledaju jeftino gdje sve izgleda fake, iako specijalni efekti izgledaju skupo, ne znam je li ko shvata šta želim reći
Ono, eksplozije i vatra izgledaju senzacionalno, sve je u 4K ali kada se pojavi koje čudovište i demon ili se neko pretvara u vukodlaka onda to izgleda jeftino.
Za mene su horori 70ih-90ih sa tehnologijom, alatima i efektima koji su za njihovo vrijeme bili dostupni izvučen maximum ili u nekim slučajevima je izgledalo realnije od današnjih horora.
Možda je i do toga da lošiji i stariji kvalitet slike bolje ide uz horore i stvara bolju atmosferu nego ovi noviji koji izgledaju previše uglađeno koje bolje idu uz Marvel filmove.
Problem današnjih horora što je što su gotovo svi bazirani na jump scare scenama, a bez neke radnje i priče u pozadini koja je sama po sebi strašna.
Naravno, ima izuzetaka tipa the Conjuring univerzum (Conjuring 1, 2, 3, Anabelle 1, 2, 3, The Nun...) za koje smatram da su vrhunski horori po staroj školi.
Ovaj novi Evil Dead je dobar, a i ovaj sa Russel Crowom.
Većina drugih su nekako bez duše. Sve neki jeftini trikovi i scene da se trzneš bez neke suštine.