SDA je početak i kraj priče.Srebrenica je između.Jedno bez drugog ne ide.Salahuddin wrote:Ne bi bilo lose da se vratimo na temu. Nije rijec o SDA.
Srebrenica - genocid
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Srebrenica - genocid
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10162 times
- Been thanked: 12035 times
Danas konačna presuda optuženim za genocid u Srebrenici

Tribunal je potpukovnike Vujadina Popovića i Ljubišu Bearu nepravosnažno osudio na doživotni zatvor, proglasivši ih krivim za genocid nad oko 7.000 srebreničkih Muslimana u danima pošto je VRS, 11. jula 1995, zauzela ovu enklavu u istočnoj Bosni koja je bila proglašena zonom pod zaštitom UN.
Popović (56) je u to vrijeme bio načelnik za bezbjednost Drinskog korpusa VRS, a Beara (75) je istu dužnost obavljao u Glavnom štabu ove vojske.
Istom prvostepenom presudom, na 35 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja genocida u Srebenici bio je osuđen Drago Nikolić, bezbjednosni oficir Zvorničke brigade VRS.
Komandantu Zvorničke brigade VRS Vinku Pandureviću (55) tada je izrečena zatvorska kazna od 13 godina zbog pomaganja i podržavanja ubistva, progona i prisilnog premještanja stanovništva.
General Radivoje Miletić (67), koji je bio pomoćnik komandanta VRS Ratka Mladića, proglašen je krivim za ubistva, progon i prisilno premještanje iz Srebrenice i Žepe u julu 1995. i osuđen na 19 godina zatvora.
Tadašnjem komandantu specijalne policijske jedinice Ljubomiru Borovčaninu (54), Tribunal je izrekao kaznu od 17 godina zbog pomaganja i podržavanja ubistava, istrebljenja i progona. Borovčanin je tu presudu prihvatio i nije uložio žalbu i trenutno izdržava kaznu u Danskoj.
Milanu Gveru (73), pomoćniku generala Mladića, bila je izrečena kazna od pet godina zatvora zbog progona Muslimana iz Srebrenice i Žepe.
General Gvero umro je na privremenoj slobodi u Srbiji
Re: Danas konačna presuda optuženim za genocid u Srebrenici
..valjda će bit pravde...po zaslugama 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Nemoj ti o zaslugama ,molim te..laganini wrote:..valjda će bit pravde...po zaslugama
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14744 times
- Been thanked: 10265 times
Konačne presude za genocid: Popoviću i Beari potvrđene doživotne kazne zatvora!
Popoviću je potvrđena presuda za genocid i potvrđena doživotna kazna zatvora, kao i Beari. Nikoliću je izrečena, odnosno potvrđena, kazna od 35 godina zatvora. Miletić je dobio kaznu zatvora od 18 godina, umjesto ranijih 19.
Pretresno vijeće, u prvostepenom postupku, osudilo je Vujadina Popovića i Ljubišu Bearu na doživotni zatvor, Dragu Nikolića na 35 godina, Radivoja Miletića na 19 godina zatvora i Vinka Pandurevića na 13 godina zatvora.
Osim njih, u istom predmetu, Ljubomir Borovčanin je osuđen na 17 godina zatvora, ali na njegovu presudu nije uložena žalba. Također, u ovom predmetu se sudilo i Milanu Gavri koji je umro, pa je Žalbeno vijeće u maru 2013. godine presudu kojom se osuđuje na pet godina zatvora proglasilo pravosnažnom.
Popoviću je potvrđena presuda za genocid i potvrđena doživotna kazna zatvora, kao i Beari. Nikoliću je izrečena, odnosno potvrđena, kazna od 35 godina zatvora. Miletić je dobio kaznu zatvora od 18 godina, umjesto ranijih 19.
Pretresno vijeće, u prvostepenom postupku, osudilo je Vujadina Popovića i Ljubišu Bearu na doživotni zatvor, Dragu Nikolića na 35 godina, Radivoja Miletića na 19 godina zatvora i Vinka Pandurevića na 13 godina zatvora.
Osim njih, u istom predmetu, Ljubomir Borovčanin je osuđen na 17 godina zatvora, ali na njegovu presudu nije uložena žalba. Također, u ovom predmetu se sudilo i Milanu Gavri koji je umro, pa je Žalbeno vijeće u maru 2013. godine presudu kojom se osuđuje na pet godina zatvora proglasilo pravosnažnom.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
..kad ceo svet mrzi srbe 
Same presude ne mogu komentirati jer nikako nisam kompetentan za to ali ono što me kao osobu neizrecivo smeta je to što preživjele žrtve kao i bližnji srebreničkih stradalnika žele oprostiti genocidno-terorističkim krvnicima, počiniteljima neopisivog srebreničkog zločina, ali baš svi pripadnici naroda počinitelja ovog gnjusnog genocida ne samo da ne traže oprost, već ga nikako niti ne žele. Kako nekome oprostiti ovakav neopisivo bestijalan zločin kada ti isti oprost ne dopuštaju na način da ga nikako ne prihvaćaju. Ne samo to, isti veličaju svoje tzv. "junaštvo" veličajući svoje, nesumnjivo, počinjene zločine u Srebrenici. "Sačuvaj nas Bože srbskoga junačtva!" (Starčević) Poricanje počinjenja pomenutog zločina na način da se isti relativizira na sve moguće izmišljene načine, kao i to što se dovodi u pitanje broj žrtava počinjenog zločina je upravo monstruozno. Samo je jedna istina: "Zločin je zločin i u zločinu nema mrvice ničega dobroga!", sve drugo su priče za "srpsku decu".
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
..ne moš ti tu ništa nema šanse da srbin to prizna meni je sasvim normalno da kažem da se stidim logora u hercegovini ili rušenju starog mosta ili paljenju arhive u lanjskim pobunama...evo dad će oni o jasenovcu 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10162 times
- Been thanked: 12035 times
Nema teorije. Baš danas čitam, a bilo mi mrsko da kačim. Njihov advokat kaže da je to sve zavjera, te da haška pravda ni ne postoji.. bla..bla..bla.. Optužio je udruženja srebreničanki i žene u crnom, da rade za neke strane vlade i sl. Genocida naravno, nije bilo. Kako ispada, trebamo se mi njima izvinjavati zbog nepravedne i ničim izazvane urote.
Potpisujem u cijelosti!laganini wrote:..ne moš ti tu ništa nema šanse da srbin to prizna meni je sasvim normalno da kažem da se stidim logora u hercegovini ili rušenju starog mosta ili paljenju arhive u lanjskim pobunama...evo dad će oni o jasenovcu
Zločin je zločin, ma tko ga počinio. Ograđujem se od svakog zločina a posebice se sramim zločina počinjenih od strane kojekakvih spodoba koje bi bilo tko mogao dovesti u bilo kakvu vezu sa mnom osobno. U prvom redu u potpunosti osuđujem zločine počinjene od strane spodoba iz svoje bliže društvene zajednice. To mi (u konačnici) daje pravo da se osobno očitujem u svezi svih drugih zločina. Nemojmo zaboraviti da svaki zločin najprije treba utvrditi u potpunosti. Isto tako, nemojmo smetnuti s uma da nema vjerodostojnijeg i potpunijeg dokaza o nekom zločinu od samih žrtava. Čim postoji žrtva ili žrtve, zločin je tu. Točka.
O, sudbo kleta...
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 383 times
ma kakva pravda kakvi kurcevi bakraci 
pravda bi bila da se gamad pusti na slobodu,pobit im djecu,unucad,majke,striceve,ujake,i ostalu blizu i dalju rodbinu
ali njih ne dirat,neka svaki zivi jos 100 godina i pati za najmilijima
pravda bi bila da se gamad pusti na slobodu,pobit im djecu,unucad,majke,striceve,ujake,i ostalu blizu i dalju rodbinu
..što ti imaš riješenja za nobelovu nagradu 
Ja ti se ponizno ispričavam na svojoj sveopćoj neukosti i svesrdno te molim da mi objasniš po čemu se ti osobno razlikuješ od gore navedenih zločinaca. Unaprijed hvala.harlekin wrote:ma kakva pravda kakvi kurcevi bakraci
O, sudbo kleta...
Haski sud...nema tu pravde sve je to prozapadni fekalni otpad.
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
..a što sam reka 
A tema je o genocidu u Srebrenici. Kada bi neki, ovdje nazočni, skinuli šubaru, možda bi im nekada čak i palo na pamet nešto smisleno u svezi zadane teme. Čisto sumnjam. Ovo je nesumnjivo, još jedan očiti pokušaj relativiziranja krivnje za počinjenje bestijalnih zločina. Prikrivanje zločina je potpomaganje istog. To je saučesništvo u zločinu. Jadno!
O, sudbo kleta...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2978 times
tovar wrote:A tema je o genocidu u Srebrenici. Kada bi neki, ovdje nazočni, skinuli šubaru, možda bi im nekada čak i palo na pamet nešto smisleno u svezi zadane teme. Čisto sumnjam. Ovo je nesumnjivo, još jedan očiti pokušaj relativiziranja krivnje za počinjenje bestijalnih zločina. Prikrivanje zločina je potpomaganje istog. To je saučesništvo u zločinu. Jadno!
zakukulji,zamumulji.....razvodni....
to im je mantra koja je palila od 90-tih....
pa i danas....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pozdravljam!Pasaga wrote:[
zakukulji,zamumulji.....razvodni....
to im je mantra koja je palila od 90-tih....
pa i danas....
O, sudbo kleta...
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 383 times
mozda po tome sto bi se trudio bit gori od njih,za svaki les poklonit dva il tak nesttovar wrote:Ja ti se ponizno ispričavam na svojoj sveopćoj neukosti i svesrdno te molim da mi objasniš po čemu se ti osobno razlikuješ od gore navedenih zločinaca. Unaprijed hvala.harlekin wrote:ma kakva pravda kakvi kurcevi bakraci
i zadnje bi konto oce tko mislit kako sam krasna osoba ili cudoviste
Tek danas, nakon toliko godina.
Kao da je bilo toliko teško povezati sve konce i donijeti presudu.
Ne, kad je sve dogovorno, tako je i to suđenje dogovorno i zato tolike godine suđenja.
E sad, moji Bošnjani naivni će svakako reć kako je pravda zadovoljena a istovremeno se zapostavlja dejstvo da osuđeni imaju pravo na pritužbu i onda sudni mlin melje naprijed a optuženi uživaju u svim blagodetima života a mnogi širom BiH nemaju šta za jesti.
Tu pravdu su dogovorni političari davno izrežirali još prije Dejtonskog sporazuma a naivi ne kontaju i ne kontaju i umrijet će u svom nekontanju.
Kao da je bilo toliko teško povezati sve konce i donijeti presudu.
Ne, kad je sve dogovorno, tako je i to suđenje dogovorno i zato tolike godine suđenja.
E sad, moji Bošnjani naivni će svakako reć kako je pravda zadovoljena a istovremeno se zapostavlja dejstvo da osuđeni imaju pravo na pritužbu i onda sudni mlin melje naprijed a optuženi uživaju u svim blagodetima života a mnogi širom BiH nemaju šta za jesti.
Tu pravdu su dogovorni političari davno izrežirali još prije Dejtonskog sporazuma a naivi ne kontaju i ne kontaju i umrijet će u svom nekontanju.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM