Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23641 times
- Been thanked: 24141 times
- Status: Online
Re: Izrael
Ovo sto Mister rece.
Pakistan jedini i najkonkretniji.
A inace i paljevina gasnih polja ...i to je legitimno kad mislis da si odabran da vladas ..
A inace i paljevina gasnih polja ...i to je legitimno kad mislis da si odabran da vladas ..
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 989 times
- Status: Offline
Matane, jesi to ti?Matan wrote: 14 Jun 2025, 12:47 Ovo sigurno nije pravi snimak, vidi se da su video igrice..
ove zgrade, nemaju veze sa Iranom..
Vec te propaganda uzela pod svoje.
Ako pitas cioniste oni ce ti reci da su sve rakete uspjesno oborene tako da su samo krhotine padale.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3606 times
- Been thanked: 6604 times
Pa jel moramo svi isto pisati..amidza idriz wrote: 14 Jun 2025, 21:27Matane, jesi to ti?Matan wrote: 14 Jun 2025, 12:47 Ovo sigurno nije pravi snimak, vidi se da su video igrice..
Ako pitas cioniste oni ce ti reci da su sve rakete uspjesno oborene tako da su samo krhotine padale.
u stvari, ja necu vise nista ni napisati..
jer nema smisla..ono jeste video igrica, nisam ni ja znao dok cini mi se onaj Tuzlak to nije napisao..
i dosta od mene na ovoj temi, ne bi da vam kvarim ugodjaj..
zena me napada da sam protiv Izraela, a vi da sam protiv Iranaca..
a u stvari zaboli me klinac i za jedne i druge, nek se medjusobno svi uniste..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
Pakistan je otvoeno rekao da ce stati uz bratski Iran, e sada kako i koliko ostaje da se vidi.ironman wrote: 14 Jun 2025, 21:20 Ovo sto Mister rece.
Sreca pa je taj dio Pakistan davno obezbijedio pa je do daljnjeg miran.
Zlo se rodilo i mora mu se stati u kraj dok se jos nije prosirilo.
I Njemacka je samarala sve oko sebe pa je mislila da moze i dalje i sire.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9158 times
- Been thanked: 10874 times
Iračka vojska osuđuje izraelske upade u zračni prostor
I to bi bilo sve od braće Arapa
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
Mogu ti reci da ti nije laHko.Matan wrote: 14 Jun 2025, 21:31Pa jel moramo svi isto pisati..amidza idriz wrote: 14 Jun 2025, 21:27
Matane, jesi to ti?
jer nema smisla..ono jeste video igrica, nisam ni ja znao dok cini mi se onaj Tuzlak to nije napisao..
a u stvari zaboli me klinac i za jedne i druge, nek se medjusobno svi uniste..

Drz' se ti zene mani se forumasa. Sa njom zivis a ne sa nama.
- Matan
- Sila nečista
Ma ne znam, jebes ih i jedne i druge. i Ruse i Ukrajince i sve narode ovog svijeta..amidza idriz wrote: 14 Jun 2025, 21:37Mogu ti reci da ti nije laHko.Matan wrote: 14 Jun 2025, 21:31
Pa jel moramo svi isto pisati..
a u stvari zaboli me klinac i za jedne i druge, nek se medjusobno svi uniste..![]()
Drz' se ti zene mani se forumasa. Sa njom zivis a ne sa nama.
ubijajte se, tako je hiljadama godina i tako ce biti dok postojimo..
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23641 times
- Been thanked: 24141 times
Ona Churchillova.."naredni fasisti ce imati taktiku da se pretvaraju da se bore protiv fasizma"...ne mogu se sjetit od ijeci do rijeci ali to je poenta..
Koliko je aktualno danas na planeti..
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Matan
- Sila nečista
Pa evo ide novi konflikt izmedju Azerbedjana i Armenije..ironman wrote: 14 Jun 2025, 21:39 Ona Churchillova.."naredni fasisti ce imati taktiku da se pretvaraju da se bore protiv fasizma"...ne mogu se sjetit od ijeci do rijeci ali to je poenta..
i tu Azerbedjan hoce da fasizam istrijebi..u Armeniji..
znaci Rusi poceli da istrebljuju fasiste, pa tako ce svi da krenu da istrebljuju..
opasna navika..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2419 times
- Been thanked: 4222 times
Pa realno i nije. Vec neko vrijeme oni negoduju zbog vlasti.Melek wrote: 14 Jun 2025, 21:06 Mislim ipak da ima dosta anti-režimskih ljudi u Iranu, jer inače je teško objasniti ovaku sramotu koja im se desila. Sve im stuklo u tri dana, uključujući sav vojni vrh i sam vrh tog nuklearnog projekta. To nije mogo random ćifut na terenu već domaća peta kolona. Izgleda da njima nije baš do tih ajatolaha![]()
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2419 times
- Been thanked: 4222 times
A more je laznih informacija, s obje straneamidza idriz wrote: 14 Jun 2025, 21:27Matane, jesi to ti?Matan wrote: 14 Jun 2025, 12:47 Ovo sigurno nije pravi snimak, vidi se da su video igrice..
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2627 times
- Been thanked: 21914 times
Pa realno kome ce bit do onoga ko dvije ciste u glavi ima.Ma svijet budala,sve je ovo otislo u 3pm.A svi nake knjige citaju i prate.Satrase se od smiraja i ljubavi…
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1153 times
- Been thanked: 3553 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Znači u pitanju su mjeseci, a ne godine, do sklapanja prvih nuklearnih bojevih glava
https://www.theguardian.com/world/2025/ ... ahu-claims
Ovdje se postavlja pitanje, može li Izrael učiniti išta s ovim zračnim napadima, da spriječi iransku nuklearnu bojevu glavu?
Odgovor je logičan - NE MOŽE
Pa šta onda može?
Odgovor je opet logičan - može samo pogoršati stvari i učvrstiti Irance oko zaključka da je nuklearno oružje njihov jedini siguran štit.
Zatim slijedi pitanje, pa koji moj su onda napali na Iran?
I ovaj odgovor je logičan - iz istih razloga kao i Milošević 99. godine, a znao je da će ga NATO polupati.
Jer je morao, jer je drilovao i u glavu svakom upisao da je to pitanje života i smrti.
Danas sam fino rekao, Izrael je bliskoistočna Srbija. Baš kao što sad niko u Srbiji ne msije priznati genocid u Srebrenici, ili Kosovo, pa tako i šefovi cionističkog i nacističkog izraela ne smiju biti da nisu ništa preduzeli.
Zaključak, Izraelci su žrtve svoje vlastite uobrazilje, da su odabrani narod i da oni tamo svima trebaju gospodariti
https://www.theguardian.com/world/2025/ ... ahu-claims
Ovdje se postavlja pitanje, može li Izrael učiniti išta s ovim zračnim napadima, da spriječi iransku nuklearnu bojevu glavu?
Odgovor je logičan - NE MOŽE
Pa šta onda može?
Odgovor je opet logičan - može samo pogoršati stvari i učvrstiti Irance oko zaključka da je nuklearno oružje njihov jedini siguran štit.
Zatim slijedi pitanje, pa koji moj su onda napali na Iran?
I ovaj odgovor je logičan - iz istih razloga kao i Milošević 99. godine, a znao je da će ga NATO polupati.
Jer je morao, jer je drilovao i u glavu svakom upisao da je to pitanje života i smrti.
Danas sam fino rekao, Izrael je bliskoistočna Srbija. Baš kao što sad niko u Srbiji ne msije priznati genocid u Srebrenici, ili Kosovo, pa tako i šefovi cionističkog i nacističkog izraela ne smiju biti da nisu ništa preduzeli.
Zaključak, Izraelci su žrtve svoje vlastite uobrazilje, da su odabrani narod i da oni tamo svima trebaju gospodariti
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2550 times
- Been thanked: 7867 times
Velike kolicine gasa i nafte idu za Kinu, jeftino.. Rado bi kontrolu nad tim resursima imao neko drugi.
Tu sva prica završava o razlozima svih napada i sankcija na Iran, godinama u nazad
Tu sva prica završava o razlozima svih napada i sankcija na Iran, godinama u nazad
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
I to ali i ozbiljna prijetnja Izraelskom hegemonizmu.Duminjo wrote: 15 Jun 2025, 00:12 Velike kolicine gasa i nafte idu za Kinu, jeftino.. Rado bi kontrolu nad tim resursima imao neko drugi.
Pokorili su sve u blizini Izraela(Irak,Jordan, Sirija, SA, Egipat...)sto vojno, sankcijama i ucjenama. Bukvalno ih unistili a nekima ostavili cakije da se brane.
Ostao je Iran kao najveca prijetnja tom hegemonizmu a usput dobra koka nosilja(gas, nafta i ostala rudna bogatstva).
Imaju malo jacu kicmu pa se ne saginju tako lahko i nakon godina sankcija.
Poslije Irana(ne daj Boze) dolazi Turska na slamanje.
Nadam se da je ono istina sto pisu o Pakistanu da ce se umijesati ako stvari eskaliraju.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2550 times
- Been thanked: 7867 times
Izrael kao drzava ne postoji. To je samo jedna od saveznih americkih drzava.amidza idriz wrote: 15 Jun 2025, 00:34I to ali i ozbiljna prijetnja Izraelskom hegemonizmu.Duminjo wrote: 15 Jun 2025, 00:12 Velike kolicine gasa i nafte idu za Kinu, jeftino.. Rado bi kontrolu nad tim resursima imao neko drugi.
Pokorili su sve u blizini Izraela(Irak,Jordan, Sirija, SA, Egipat...)sto vojno, sankcijama i ucjenama. Bukvalno ih unistili a nekima ostavili cakije da se brane.
Ostao je Iran kao najveca prijetnja tom hegemonizmu a usput dobra koka nosilja(gas, nafta i ostala rudna bogatstva).
Imaju malo jacu kicmu pa se ne saginju tako lahko i nakon godina sankcija.
Poslije Irana(ne daj Boze) dolazi Turska na slamanje.
Nadam se da je ono istina sto pisu o Pakistanu da ce se umijesati ako stvari eskaliraju.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
Ko je imao dilemu do sada zasto tolika bezrezervna podrska, sada su sve sumnje otklonjene.
Oni su dio Amerike sa neogranicenim budzetom, vojnom i svom drugom logistikom.
Odavno su preuzeli sve finansijske tokove(medjunarodni m.f.,svjetska banka i dr.) i sve ide preko njih.
Para nije problem jer je dovoljno dici kamate ili vjestacki dizati/obarati berze kao skoro sto se desilo.
Amerika duzna i Bogu i narodu ali to nije problem jer ih ovi pokivaju.
Oni su dio Amerike sa neogranicenim budzetom, vojnom i svom drugom logistikom.
Odavno su preuzeli sve finansijske tokove(medjunarodni m.f.,svjetska banka i dr.) i sve ide preko njih.
Para nije problem jer je dovoljno dici kamate ili vjestacki dizati/obarati berze kao skoro sto se desilo.
Amerika duzna i Bogu i narodu ali to nije problem jer ih ovi pokivaju.