BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
- Status: Offline
Re: U Bihaću protesti zbog migranata: Ovo je postao geto
Pa ako liegalno udjes u neku drzavu onda si automatski prekrsio zakon i nemas slobodu kretanja. Jesu li ovu bratiju bas "pustili" u BiH ili su se usunjali?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Nije ni to automatski. U svim državama. U Kanadu možeš ući ilegalno pa tek onda tražiti izbjeglicki status. Zatvaranje ne dolazi u obzir ako nisi prekršio zakon (na drugi nacin).Melek wrote: 30 Oct 2018, 05:12 Pa ako liegalno udjes u neku drzavu onda si automatski prekrsio zakon i nemas slobodu kretanja. Jesu li ovu bratiju bas "pustili" u BiH ili su se usunjali?
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
U Americi je, kao u Kanadi, ilegalan prelazak granice "misdemeanor" i ima istu težinu kao i kradja novčanika u autobusu.
Sa druge strane, prelazak granice sa krivotvorenim dokumentima je podložan krivicnom gonjenju.
Sa druge strane, prelazak granice sa krivotvorenim dokumentima je podložan krivicnom gonjenju.
. . . . . . . . .
Tesko je usporedjivati kanadu i balkan oko tih ilegalnih prelazaka i prakse...Socrates wrote: 30 Oct 2018, 05:26 U Americi je, kao u Kanadi, ilegalan prelazak granice "misdemeanor" i ima istu težinu kao i kradja novčanika u autobusu.
Ovdje je ruta (uz italiju, pa i spanjolsku) najpogodnija za migracije iz cijele azije i bliskog istoka i afrike...
Vi imate gore Aljasku, dolje ostatak USA, pa nema nekih silovitih valova ni prijetnji...latinosi ionako ostaju uglavnom u kaliforniji, na floridi tj na jugu...
Druga je stvar....ovo nije vise ratni zbjeg!
Ja sam radio na evidenciji 2015, koordinirao rad centra tu, imao odlican uvid u strukturu izbjeglica...
90% su to bili sirijci i iracani...nesto malo afganistanaca, iranaca...ostalo zanemarivo...znaci ratne ili zone sa velikim tenzijama...
Danas je to malo drukcije, pa zahtijeva i drukciji pristup.
Na papiru su i tada imali slobodu kretanja, nakon upisa u evidenciju. Ali se nije pustalo nikoga iz prihvatnih centara, ponajvise radi njih samih. Zbog sigurnosti, zbog nekog reda, pa i zbog toga, jer su imali organiziran smještaj, hranu, odjecu, medicinsku skrb i transport dalje...i to nije bila diskriminacija, nego jednostavno red, jer je sve ostalo prijetilo kaosom...a tada se neke odredbe i zakoni stavljaju na stranu.
Ok, mi volonteri smo ih znali izvesti u grad, najcesce zbog kupnje mobitela, punjaca, power bankova itd...
Ovo danas je nesto drukcije.
Ovo više nisu ratne izbjeglice ni 30%...
I situacija je uzasna po BIH, jer su postavljene rampe od hrvatske pa na gore. A drzava BIH nema resursa da kvalitetno to rjesava.
Da barem te glavonje sad znaju uspostaviti dijalog sa eu...sto, kako dalje...u slicnoj je situaciji bila tada turska i nagodila se sa eu za pomoc u milijardama €.
Aha...struktura...
Cesto su mi vec tada znali sugerirati neki od izbjeglica, sa kojima sam ulazio u razgovor, da se moram cuvati, da presmiono i sam ostajem negdje u noci na dezurstvu okruzen....vec je tada bila gomila bagre medju njima...one snimke tucnjava, koje su kruzile, nisu bile, kako je prikazano, nezadovoljstvo i bahatost migranata...nego obracuni sa kriminalcima medju njima...
Bilo je kradja, ucjena, nasilja pa i silovanja...
Znaci nije sve crno bijelo i bojim se, da je danas jos veci postotak takvih.
Naravno, ne treba zbog njih odreci pomoc svima, ali zahtijeva više rada i sredstava, da se odvoi loše od dobroga...
Eto, popih kavu...hvala i morgensabah
Habibti, ya nour el - ain... 
- Socrates
- Forum [Bot]
To je otprilike slika koju sam i ja dobio.
Znači, i nisu vise izbjeglice, većina njih. Svejedno, to je sve destabiliziranje Evrope Putin style. Naravno da Rusi ne koordiniraju sitne detalje, nego su dobro proučili kako proizvesti ovako nešto.
Tako da smo dobili i sve nus-produkte ovakvog jednog vala, a koji odgovaraju jedino ruskoj politici. Porast popularnosti desničara u Evropi, duboka neslaganja u EU, itd.
Narod k'o narod.
Znači, i nisu vise izbjeglice, većina njih. Svejedno, to je sve destabiliziranje Evrope Putin style. Naravno da Rusi ne koordiniraju sitne detalje, nego su dobro proučili kako proizvesti ovako nešto.
Tako da smo dobili i sve nus-produkte ovakvog jednog vala, a koji odgovaraju jedino ruskoj politici. Porast popularnosti desničara u Evropi, duboka neslaganja u EU, itd.
Narod k'o narod.
. . . . . . . . .
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Situacija nije dobra kod nas, napetost se osjeti u zraku ... al' se laže, petlja i preuveličavaju problemi s njima.
Ne sviđa panika koja se pravi među građanima, netrepeljivost prema njima izaziva i agresivnija ponašanja,
više mi miriše na probleme nego na neko rješenje situacije i stanja.
Provale u puste kuće, uzimaju deke, obuću, zimsku odjeću ... ako ima vode okupaju se ... obzirom na svu situaciju,
netrepeljivost među njima ovisno iz koje države dolaze, kojoj sekti pripadaju i nema nekih tuča, nema silovanja
(
znajući ovaj naš narod silovanje bi moglo donijeti mrtvu glavu pa taman i nevinog ...
)
Prije par noći sam šetala, razmjer njih i nas je bio nekih 4:1. Pričala sam sa tetom koja radi na trafici u centru čaršije,
taman je punila jedan od rashladnih uređaja sa sokovima, obzirom da radi do 21 h a ulice preplavljene
migrantima ispitivala sam je, rekla je da nema s njima problema, taj dan joj je naš narkoman ukrao dvije bočice soka itd.
a ne pamti kad neki migrant nešto ukrao ...
Sinoć sam bila svjedokom opet nečeg drugog, sramila sam se nas ...
Ne sviđa panika koja se pravi među građanima, netrepeljivost prema njima izaziva i agresivnija ponašanja,
više mi miriše na probleme nego na neko rješenje situacije i stanja.
Provale u puste kuće, uzimaju deke, obuću, zimsku odjeću ... ako ima vode okupaju se ... obzirom na svu situaciju,
netrepeljivost među njima ovisno iz koje države dolaze, kojoj sekti pripadaju i nema nekih tuča, nema silovanja
(
Prije par noći sam šetala, razmjer njih i nas je bio nekih 4:1. Pričala sam sa tetom koja radi na trafici u centru čaršije,
taman je punila jedan od rashladnih uređaja sa sokovima, obzirom da radi do 21 h a ulice preplavljene
migrantima ispitivala sam je, rekla je da nema s njima problema, taj dan joj je naš narkoman ukrao dvije bočice soka itd.
a ne pamti kad neki migrant nešto ukrao ...
Sinoć sam bila svjedokom opet nečeg drugog, sramila sam se nas ...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
- Status: Online
Jedan bataljon migranata, srušio ono što ni dva srpska korpusa nisu.
Hrvatska je tu upetljana do kraja, jer manipulira sa avdićevcima i koristi ih kao trojanskog konja u rješenju ovog problema, pri čemu joj nije cilj da samu sebe zaštiti od migranata, nego da nama pravi probleme, na našoj strani.
Hrvatska je tu upetljana do kraja, jer manipulira sa avdićevcima i koristi ih kao trojanskog konja u rješenju ovog problema, pri čemu joj nije cilj da samu sebe zaštiti od migranata, nego da nama pravi probleme, na našoj strani.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Hrvatska cini u ovom slučaju samo ono, sto bi trebala i BIH...Krokodil Behko wrote: 30 Oct 2018, 09:42 Jedan bataljon migranata, srušio ono što ni dva srpska korpusa nisu.
Dalje nema, e sad ili ih primi i zadrzi kod sebe, ili cuvaj granicu...
A zašto cure u BIH, druga je prica..tko pusta i zasto...
Habibti, ya nour el - ain... 
- damir5
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
granicu na drini bi bilo tesko ocuvati i da hoces. a ako ti cak moze biti i interes da ljudi prodju tuda, onda,....
- Chloe
- Žena za sva vremena

- lisko
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 11 times
Nezgodno jako ljudima bi trebalo pomocal nezna narod ni dje ce od svoje muke kad nam je drzava takva kakva jeste .. Zalost ziva

- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Nista, ovo su posljednji migrantski trzaji ovog talasa. Europa se trenutno zasitila, ne treba joj vise mlade radne snage, pa ce proci izvjesno vrijeme dok Evropa opet svjesno ne zakuha na terenu. Tako je to..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
Mene je nasmijalo...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
Eto ko će braniti granice suverene BIH.
Sad na Prijedor ako treba
Sad na Prijedor ako treba
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Chloe
- Žena za sva vremena

E na ovu vijest malo opširnije da napišem.... Općina VK nije bila spremna na nikakvu saradnju u vezi migranata. Ljudi su bili na ledini. Vodu su im ukinuli. I došlo je do čega je već doşlo.
Problem je riješio naš privatnik Boro ( moram naglasiti da je Hrvat i nije autonomaš), ustupajući svoju praznu poslovnu halu koju su migranti prihvatili kao smještaj.
Onog momenta kad su migranti sjeli u autobuse i krenuli prema odredištu krenula je i humanitarna pomoć koja je mjesecima čekala da se njima nadje smještaj što je bio i uslov da im pomognu.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ostalo je cutanje.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Iskreno da ti kažem, niti znam niti me briga. Niti mi je poznato da su ispoštovani svi zahtjevi da bi se ikakva novčana pomoć dobila od EU, osim ovog logističkog dijela od humanitarnih organizacija. 
Spoznaja da ipak imaju mjesto boravka - kakvo takvo. Da ima još neko osim nas gradjana da im pruži hranu, lijekove i odjeću, i samim tim ublażi potrebu da provaljuju u kuće, je ipak utješna.
Spoznaja da ipak imaju mjesto boravka - kakvo takvo. Da ima još neko osim nas gradjana da im pruži hranu, lijekove i odjeću, i samim tim ublażi potrebu da provaljuju u kuće, je ipak utješna.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Iskreno da ti kažem, niti znam niti me briga. Niti mi je poznato da su ispoštovani svi zahtjevi da bi se ikakva novčana pomoć dobila od EU, osim ovog logističkog dijela od humanitarnih organizacija.