Naš premijer - Fadil Novalić

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10010 times
Status: Offline

Re: Fadile oprosti

Post by insomnia » 21 Apr 2023, 15:45

E jest te opet i Faraon usrecio
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10010 times

Post by insomnia » 21 Apr 2023, 15:46

Elem lijep danas potez Becirevica. Otiso klanjati u Focu. Drzavnicki
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13049 times
Been thanked: 21218 times

Post by Fuddo » 21 Apr 2023, 15:47

Chan wrote: 21 Apr 2023, 15:44 Kako za koga. Tj. ne smatram ih nešto gorim. Skoro pa isti.

Možda bih i ja tako razmišljao da mi neko iz glave gumicom izbriše dvije decenije SDA vladavine.
Razumijem
Al to je vec subjektivni dozivljaj
Ne mozes hladne glave donijeti pravi sud jer te remeti svakodnevica. Vodis se emocijom.
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1096 times
Been thanked: 3371 times

Post by Laser » 21 Apr 2023, 17:56

Eto sad će mrska SDA u opoziciju, Fadil neće bit premijer, pa ćemo vidjet kakvog će nam hajra to donijet.

Kad euforija prođe, ostat će gorak osjećaj da je morao doći Amerikanac, silovati realnosti i tako skinut mrsku SDA, a da svi ostali zajedno to nisu mogli. :D.
Do not disturb! U procesu sam radikalizacije.

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4009 times
Been thanked: 1972 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 21 Apr 2023, 18:35

Sta hoce ti amerikanci od nas? Ko god da dodje nece rijesiti ono glavno pitanje da to je opstrukcija od strane dodika 🤷‍♀️
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3479 times

Post by Chloe » 21 Apr 2023, 20:14

Slo Burner wrote: 20 Apr 2023, 03:43
Chloe wrote: 19 Apr 2023, 06:58

Koji kriminal? Afera "Malina"? I?
Malina, Zrak, namjenskA industrija...
Malina je ok, zbog nje je osuđen, mada ne smatram da je išao iz svoje koristi, više naivno odradio.
Zrak, namjenska industrija - osuđen na osnovu tvrdnji radnika i Semira Efendića, bez u vida u finansijske knjige, Ugovor koji je ponuđen itd. - :hm

Pa da... :kafa i ja sam ovo napisala zbog sendviČa. :ooo
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2505 times
Been thanked: 7694 times
Status: Online

Post by Duminjo » 21 Apr 2023, 20:57

Chan wrote: 21 Apr 2023, 15:35
Duminjo wrote: 21 Apr 2023, 14:39 Mnogi su nesvjesno upali u SDA masineriju i sa namjerom ih se ubjedjuje da je SDA garant drzave BiH.
Na zalost, SDA ima truhlu opoziciju pa im to lako prolazi. Da je trojka išta dobra, bilo bi vec tesko. Ovako je napeto, obicni ili neutralnk glasaci su sa namjerom zbunjeni pa ne znaju ni gdje su ni sta su i onda dodju do zakljucka da niko ne valja i da su svi oni isti lopovi.
Time su obicno ljudi ohladjeni od politike i od izbora pa imas bruku onih koji nemaju za koga glasati i onda izlaznost bude 50%.
Kome takva izlaznost odgovara, ne treba pisati.
Pa trojka je to donekle sama potpisala dovođenjem SDA otpadaka pod svoj šator. To im je realno domet i više od ovog teško da mogu dok se ne pojavi neka mnogo bolja alternativa.

A vraćanje na fabričke postavke, odnosno na SDA, je svakako opet put u provaliju.
Meni trojka ima popust iz dva razloga.
Puno obicnih ljudi u Sarajevu kaze da je bolje nego kad je bila SDA.
I drugo, realno, nisu ni sjeli u te fotelje i nisu jos nista uradili. Sve je neka prica kao u vidovite Dzemile, kao da ovi znaju da ce trojka prodati drzavu pa navalili na ovo "izdajnici" i bog. Onda skontaš da nam se drzava danas nalazi u polozaju pseceg izmeta na nekoj magistrali, zahvaljujuci ponajvise ovima koji glume vidovitu Dzemilu. Sa te strane mislim da trojku treba ocijeniti tek nakon odredjenog nekog perioda tj nakon 4 godine, ako budu u toj vlasti.
Onda opet tu imas mac sa dvije ostrice. Nije drzava balon pa da kupiš drugi i idemo dalje. Oni ako nesto zajebu, popušio si ga do kraja. Insada je tu ta vaga, hoce li zajebati ili nece.
Na ruku im ne ide nikako ovo popustanje Covicu i Zagrebu. Ogroman minus. Oni bukvalno pustaju bez prigovora Zagrebu da im se petlja u drzavu. Mozda je to opet navlakuša i taktika jer ako odjebu Zagreb, citaj odjebu Covica, ovaj imanrezervnu varijantu i odmah ce napraviti vlast sa SDA kao i do sada.

Nekako, previse trojka zeli vlast, po haman svaku cijenu. I to bi im se moglo obiti o glavu. Samo da se nama ne obije a njih ko jebe.
Sa druge strane, SDA politicki radi odlican posao za sebe. Ako na kraju i dodje do toga da ne budu u vlasti, vec su im uzeli dovoljno vremena i potkacili ih gdje su god mogli. A koliko ce jos proci vremena do formiranja vlasti, pitanje je. Sve to ide na ruku SDA a npr da trojka udje u vlast, pitanje za cetiri godine "sta ste radili prethodni mandat kad ste pola mandata potrosili da se uvalite u fotelje". Curi vrijeme, ljudima je pun kufer svega a od nekih rekordnih sklapanja vlade, dodjosmo opet do natezanja. I sta ce insan na kraju reci nego da su svi isti, sve Ista bagra i da se nema za koga glasati.

Da sam Niksic ili Konakovic, reko bih "eto vam u p.materinu i vlast i sve, odoh opet u opoziciju, ne mogu više, ne ide, jbite mater".. Al jok. Oni ne popustaju i ne biraju sredstva. Jer ovaj nacin formiranja vlasti je sve osim drzavnickog ponasanja. Ovo je saginjanje i Covicu i OHRu i Zagrebu. Nema veze, neka boli, samo daj da upadnem.
Da li trojka razmislja o tome "sta poslije" i sta nakon formiranja vlasti, pitanje je isto. Mozda planiraju sada Hrvatima sve obecati pa ih poslije ispaliti. Hajd ga znaj.
I Bake je obecavo, iso dogovaro i sa Plenkovicem po neumu pa nije potpiso to sto su Hrvati trazili. Izradio ih.

I jos jedna "sitnica". Neko je od zvanicnika nedavno na nekom TV izjavio kako je Schmidt, prije ove izmjene zakona na dan izbora, obavijestio i Covica i Bakira za novi zakon. Neka ovo udje u kategoriju "rekla kazala" jer nisam nigdje tu izjavu ni provjeravo ni gledo nit me zanima jer sam malo umoran od ovog sexa ispod stola. Ko je kome, kako, zasto.. goni ih u 3pm.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 21806 times
Been thanked: 9331 times

Post by Nice » 21 Apr 2023, 21:05

Krokodil Behko wrote: 21 Apr 2023, 11:40
Nice wrote: 21 Apr 2023, 11:17
Imaš pustinju na političkim temama jer ovakvim nastupima otjeraš sve nove koji dođu sa drugačijim stavovima,

Koja pustinja?
Pa ova i susjednih nekolio tema gore svaki dan.
Lijepo je priznati grešku.
Nemoj da ja sabiram političke teme među aktivnim.
Nekoliko tema i to povremeno :123
Nemoj ti da sabiraš :valja

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3812 times
Been thanked: 2868 times

Post by Pasaga » 21 Apr 2023, 21:29

DUMINJO

Nije,i nemoze se rec da je Bake izradio rvate.
NEMOGU DOBIT MAX, jos ici djonom u cjevanicu
To im niko nebi dao,niti ce
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 21 Apr 2023, 21:31

Pasaga wrote: 21 Apr 2023, 21:29 DUMINJO

Kao što vidimo, mogu i dobit će sve što su tražili. :D.

A kako će biti na duge staze, to ne znamo.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 21 Apr 2023, 21:47

Izradio ih je jer je prico kako je za dogovor, iso na dogovore i corak.
Evo i trojka isto radi pa mozda jos i više. A pitanje je hoce li kod njih biti corak ako je Konakovic otvoreno reko i zalaze se za to da Hrvati biraju svog clana u predsjednistvu. Logicno se postavlja pitanje gdje su granice popuštanja i ima li ih.
Meni sa ovim uvlacenjem bez ikakvih granica, samo da bi formirali vlast, izgledaju mnogo jadno. A sto je najgore, oni takvi bi sutra zvanicno trebali predstavljati Bosnjake i onda vise nisu samo oni jadni vec i ti i ja.

Ja se eto potajno nadam da ce makar jednom mjesecno ustati za vrijeme pišanja, nakon formiranja i ulaska U vlast. Ono kao, podilaze sada dok ne dobiju sta zele a kada dobiju, onda ce malo drugacije igrati.

Previse serem, vidjecemo. Pišaj ga sad. Glasali smo, eto nam.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 352 times

Post by harlekin » 21 Apr 2023, 22:04

Laser wrote: 21 Apr 2023, 17:56 Eto sad će mrska SDA u opoziciju, Fadil neće bit premijer, pa ćemo vidjet kakvog će nam hajra to donijet.

Kad euforija prođe, ostat će gorak osjećaj da je morao doći Amerikanac, silovati realnosti i tako skinut mrsku SDA, a da svi ostali zajedno to nisu mogli. :D.
Kome gorak osjecaj? :ovaj
Men bome nece da su marsovci dosli sjebat bagru men super :jupi
A to sto je Fadil premijer je donosilo hajra njemu i drustvu tako da ostaloj raji nece ni falit ak ga nema,al hoce Fadilu :valja

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 21 Apr 2023, 22:23

Duminjo wrote: 21 Apr 2023, 21:47

Evo i trojka isto radi pa mozda jos i više. A pitanje je hoce li kod njih biti corak ako je Konakovic otvoreno reko i zalaze se za to da Hrvati biraju svog clana u predsjednistvu. Logicno se postavlja pitanje gdje su granice popuštanja i ima li ih.
Meni sa ovim uvlacenjem bez ikakvih granica, samo da bi formirali vlast, izgledaju mnogo jadno. A sto je najgore, oni takvi bi sutra zvanicno trebali predstavljati Bosnjake i onda vise nisu samo oni jadni vec i ti i ja.

Ja se eto potajno nadam da ce makar jednom mjesecno ustati za vrijeme pišanja, nakon formiranja i ulaska U vlast. Ono kao, podilaze sada dok ne dobiju sta zele a kada dobiju, onda ce malo drugacije igrati.

Ti se potajno nadaš. :D.

SDA ode u opoziciju, to je jasno svakom ko ima zrno soli u glavi. Ali, kako se to dogodilo?

Hajmo redom.

Amerikanac postrojio jedanaest stranaka da izguraju Bećirevića, a da potope Bakira. Jasno ti je da se tih jedanaest mufljuza nikada ne bi udružili, jer su ideološki tako daleko jedni od drugih da se ni u putu nisu sreli. I tako potopiše Bakira, jer ga trojka nikad ne bi mogla uzeti na izborima za člana predsjedništva.

Nakon toga, ostade osmorka koja je jedva ostala u tom sastavu. Nisu mogli potopit SDA kad je u pitanju formiranje federalne vlade. Na kraju će to učiniti Šmit ovakvom ili onakvom odlukom.

Dakle...

Narod nije skinuo SDA, nije to učinila ni opozicija svojim trudom i znanjem, učinili su to stranci, prvenstveno Amerikanci iz njima poznatih razloga.

Možeš li mi reći kakvog hajra očekuješ od tako mutave i nejake opozicije, koja će sada preuzeti vlast i u Federaciji? Šta očekuješ od ljudi koji nisu sposobni preuzeti vlast voljom naroda ili ličnim angažmanom, nego su preuzeli američkom intervencijom?

Čemu se ti potajno nadaš? :D.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 21 Apr 2023, 22:26

Laser wrote: 21 Apr 2023, 22:23
Duminjo wrote: 21 Apr 2023, 21:47

SDA ode u opoziciju, to je jasno svakom ko ima zrno soli u glavi. Ali, kako se to dogodilo?

Hajmo redom.

Amerikanac postrojio jedanaest stranaka da izguraju Bećirevića, a da potope Bakira. Jasno ti je da se tih jedanaest mufljuza nikada ne bi udružili, jer su ideološki tako daleko jedni od drugih da se ni u putu nisu sreli. I tako potopiše Bakira, jer ga trojka nikad ne bi mogla uzeti na izborima za člana predsjedništva.

Nakon toga, ostade osmorka koja je jedva ostala u tom sastavu. Nisu mogli potopit SDA kad je u pitanju formiranje federalne vlade. Na kraju će to učiniti Šmit ovakvom ili onakvom odlukom.

Dakle...

Narod nije skinuo SDA, nije to učinila ni opozicija svojim trudom i znanjem, učinili su to stranci, prvenstveno Amerikanci iz njima poznatih razloga.

Možeš li mi reći kakvog hajra očekuješ od tako mutave i nejake opozicije, koja će sada preuzeti vlast i u Federaciji? Šta očekuješ od ljudi koji nisu sposobni preuzeti vlast voljom naroda ili ličnim angažmanom, nego su preuzeli američkom intervencijom?

Ti si kod mene nedavno polozio.
Da ne bude nesto okolo kole, cisto da znas da te uopste ne citam pa nema potrebe da mi se obracas.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 21 Apr 2023, 22:31

Duminjo wrote: 21 Apr 2023, 22:26
Laser wrote: 21 Apr 2023, 22:23

Hajmo redom.

Dakle...

Ti si kod mene nedavno polozio.
Da ne bude nesto okolo kole, cisto da znas da te uopste ne citam pa nema potrebe da mi se obracas.
Evo, da se još jednom obratim. :fuckoff

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 22734 times
Been thanked: 23317 times

Post by ironman » 21 Apr 2023, 22:35

Dritanovstina u otvorenom ili prikrivenom obliku tukne jednako.
Borci protiv korupcije svih zemalja( bivse yu ondje gdje nije bilo oluje ) ujedinite se :oo
Procitano je to davno..
Blejanje sda,fadil,sebija,bakir...isto nako ko u CG ..ista skola ,isti nalogodavci.
Na zalost i ovdje su poprilicno uspjeli..da onomad progurase svog igraca umjesto Kavazovica do sad bi i zavrsili posao.
Lendo i Komsic te covjek kojega ne poznajem dovoljno Ogresevic su jedino sto stoji na putu aparthejdu .
dream of spring...

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 21 Apr 2023, 22:38

harlekin wrote: 21 Apr 2023, 22:04
Laser wrote: 21 Apr 2023, 17:56 Eto sad će mrska SDA u opoziciju, Fadil neće bit premijer, pa ćemo vidjet kakvog će nam hajra to donijet.

A to sto je Fadil premijer je donosilo hajra njemu i drustvu tako da ostaloj raji nece ni falit ak ga nema,al hoce Fadilu :valja
4 godine SDP-a na vlasti sa ostalima na USK, rezultiralo ti je nekoliko sistematizacija radnih mijesta u Domu zdravlja V. Kladuša, izmišljenih referata, sa platom od po 2000 KM, a isto ti je tako na drugim općinama... :jupi

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 44815 times
Been thanked: 7999 times

Post by ElTriconi » 22 Apr 2023, 08:24

Chloe wrote: 21 Apr 2023, 22:38
harlekin wrote: 21 Apr 2023, 22:04
4 godine SDP-a na vlasti sa ostalima na USK, rezultiralo ti je nekoliko sistematizacija radnih mijesta u Domu zdravlja V. Kladuša, izmišljenih referata, sa platom od po 2000 KM, a isto ti je tako na drugim općinama... :jupi
Ljudi ucinili dobro djelo, zaposlili ljudi a nama je krivo sto nas nisu zaposlili 🤣
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 22 Apr 2023, 13:01

ElTriconi wrote: 22 Apr 2023, 08:24
Chloe wrote: 21 Apr 2023, 22:38

Ljudi ucinili dobro djelo, zaposlili ljudi a nama je krivo sto nas nisu zaposlili 🤣
🙃😂😂😂 Može i tako... :ooo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8988 times
Been thanked: 10686 times

Re: Naš premijer - Fadil Novalić

Post by Krokodil Behko » 27 Apr 2023, 10:29

Novo povećanje penzija i invalidnina. 160 miliona pomoći poljoprivrednicima

Post Reply