SDA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: SDA
"Hapšenjem generalnog sekretara SDA Amira Zukića zbog korupcije i mita može se konstatirati da je „lubenica čepirana“!"
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Ovo je ta demokratija i teznja za stvaranjem "Pravne" drzave od strane zelenih kriminalnih talibana na ciju diktaturu se moze izgleda odgovoriti samo oruzanim putem,a sva se kola slomise na jadnog "nevinog" AMira Zukica
Nečastivi na Sveučilištu u Tuzli: SDA kaznena ekspedicija nije uspjela slomiti rektora Samira Nurića, profesor Bahrija Šarić nakon napada završio u bolnici
Režimski mediji pod kontrolom SDA su se brzo stavili u funkciju odbrane stranačkih kabadahija te su svjesno izvrnuli činjenice i napisali da je dekan Mašinskog fakulteta Denijal Sprečić završio u bolnici nakon tuče sa profesorom Bahrijom Šarićem. Međutim, u ovom incidentu profesor Sprečić, inače član SDA, fizički je napao profesora Šarića koji je nakon zadobijenih povreda završio u bolnici.
Nedelja popodne na Rudarskom fakultetu Univerziteta u Tuzli nije bio neradni dan. Nakon mobinga kojem je bio izložen od strane premijera TK Bege Gutića i Kantonalnog vrha SDA, rektor je je dobio poziv na "nedeljni radni ručak" u Banovićima, što je iz straha odbio. Prihvatio je sastanak u Tuzli, gdje se osjeća sigurnije, na Rudarskom fakultetu, visokoškolskoj ustanovi koja bi trebala garantirati kulturu dijaloga veću od kafanske.
Prirodu dijaloga nažalost u manjoj mjeri odlučuju tema i mjesto razgovora a u većoj mjeri vrsta ljudi s kojom se dijalog vodi. Jer na sastanak s rektorom Samirom Nurićem nisu došle kolege profesori, magistri i doktori, već partijska kaznena ekspedicija sa namjerom da silom i zastrašivanjem sprovede kadrovske zahtjeve SDA.
Prema izvorima bliskim Univerzitetu saznajemo da je premijer TK Bego Gutić prošle sedmice, u prisustvu delegacije iz Mađarske koja je boravila u službenoj posjeti Univerzitetu u Tuzli, bez imalo stida pred svima zahtijevao od rektora prof. dr. Samira Nurića da zaposli određene ljude na Univerzitet. Nakon što je rektor jasno i glasno odbio zahtjeve premijera TK Bege Gutića podsjećajući ga da je to što traži krivično djelo te da je sramota što se ponaša na takav način u prisustvu ambasadora Mađarske, premijer TK Bego Gutić je rekao da je on jedini ambasador ovdje i da će zažaliti što se usudio odbiti.
Uslijedili su dani pravog psihološkog terora i otvorenih prijetnji rektoru prof. dr. Samiru Nuriću. Čovjeku od integriteta pritisci siledžija mogu stvoriti nelagodu, ali lično poštenje čovjeka koji ne pristaje na korupciju su neiscrpan izvor i volje i snage. Posebno kada su i Statut Univerziteta u Tuzli i zakon na njegovoj strani. O moralnoj poenti zaključite sami.
U subotu je Rektor Samir Nurić dobio poziv premijera TK Bege Gutića na sastanak u Banovićima sa Mirsadom Kukićem. Rektor je odbio te tražio da se sastanak održi u Tuzli na Rudarskom fakultetu. Ovom sastanku su, između ostalih, prisustvovali Bego Gutić, Mirsad Kukić, Kazafer Bečić te brat Bege Gutića Kemal kao i dekani skoro svih drugih fakulteta, te SDA vijećnik i predsjednik komisije za visoko obrazovanje.
o tuče je došlo nakon što je dekan Mašinskog fakulteta, koji ima ambiciju i vjerovatno obećanja da će postati novi rektor, fizički nasrnuo na profesora Bahriju Šarića, nakon čega je ovaj završio u bolnici.
Nakon svih ovih dešavanja kantonalni bosovi SDA Mirsad Kukić, Bego Gutić, Kazafer Bečić te brat Bege Gutića Kemal su čak sedam sati zadržavali rektora prof. dr. Samira Nurića, zajedno sa suprugom, također profesoricom na Univerzitetu u Tuzli, tjerajući ga da potpiše u Banovićima odštampanu ostavku na poziciju rektora. Vrste pritisaka koje ovakvoj ekipi mogu pasti napamet u toku 7 sati maltretiranja ostavljamo čitateljima da zamisle.
Režimski mediji pod kontrolom SDA su se brzo stavili u funkciju odbrane stranačkih kabadahija te su svjesno izvrnuli činjenice i napisali da je dekan Mašinskog fakulteta Denijal Sprečić završio u bolnici nakon tuče sa profesorom Bahrijom Šarićem.
Međutim, u ovom incidentu profesor Sprečić, inače član SDA, fizički je napao profesora Šarića koji je nakon zadobijenih povreda završio u bolnici.
Službenici MUP-a TK su u posjedu video materijala sa nadzornih kamera te se vrši uviđaj.
S obzirom da su nezakonita zapošljavanja jedini način na koji ova partija osigurava članstvo i glasove to je i razumljiva panika siledžija koji nakon godina nekažnjenog javašluka i kriminala u obrazovanju gube kontrolu nad radom Univerziteta u Tuzli.
Nečastivi na Sveučilištu u Tuzli: SDA kaznena ekspedicija nije uspjela slomiti rektora Samira Nurića, profesor Bahrija Šarić nakon napada završio u bolnici
Režimski mediji pod kontrolom SDA su se brzo stavili u funkciju odbrane stranačkih kabadahija te su svjesno izvrnuli činjenice i napisali da je dekan Mašinskog fakulteta Denijal Sprečić završio u bolnici nakon tuče sa profesorom Bahrijom Šarićem. Međutim, u ovom incidentu profesor Sprečić, inače član SDA, fizički je napao profesora Šarića koji je nakon zadobijenih povreda završio u bolnici.
Nedelja popodne na Rudarskom fakultetu Univerziteta u Tuzli nije bio neradni dan. Nakon mobinga kojem je bio izložen od strane premijera TK Bege Gutića i Kantonalnog vrha SDA, rektor je je dobio poziv na "nedeljni radni ručak" u Banovićima, što je iz straha odbio. Prihvatio je sastanak u Tuzli, gdje se osjeća sigurnije, na Rudarskom fakultetu, visokoškolskoj ustanovi koja bi trebala garantirati kulturu dijaloga veću od kafanske.
Prirodu dijaloga nažalost u manjoj mjeri odlučuju tema i mjesto razgovora a u većoj mjeri vrsta ljudi s kojom se dijalog vodi. Jer na sastanak s rektorom Samirom Nurićem nisu došle kolege profesori, magistri i doktori, već partijska kaznena ekspedicija sa namjerom da silom i zastrašivanjem sprovede kadrovske zahtjeve SDA.
Prema izvorima bliskim Univerzitetu saznajemo da je premijer TK Bego Gutić prošle sedmice, u prisustvu delegacije iz Mađarske koja je boravila u službenoj posjeti Univerzitetu u Tuzli, bez imalo stida pred svima zahtijevao od rektora prof. dr. Samira Nurića da zaposli određene ljude na Univerzitet. Nakon što je rektor jasno i glasno odbio zahtjeve premijera TK Bege Gutića podsjećajući ga da je to što traži krivično djelo te da je sramota što se ponaša na takav način u prisustvu ambasadora Mađarske, premijer TK Bego Gutić je rekao da je on jedini ambasador ovdje i da će zažaliti što se usudio odbiti.
Uslijedili su dani pravog psihološkog terora i otvorenih prijetnji rektoru prof. dr. Samiru Nuriću. Čovjeku od integriteta pritisci siledžija mogu stvoriti nelagodu, ali lično poštenje čovjeka koji ne pristaje na korupciju su neiscrpan izvor i volje i snage. Posebno kada su i Statut Univerziteta u Tuzli i zakon na njegovoj strani. O moralnoj poenti zaključite sami.
U subotu je Rektor Samir Nurić dobio poziv premijera TK Bege Gutića na sastanak u Banovićima sa Mirsadom Kukićem. Rektor je odbio te tražio da se sastanak održi u Tuzli na Rudarskom fakultetu. Ovom sastanku su, između ostalih, prisustvovali Bego Gutić, Mirsad Kukić, Kazafer Bečić te brat Bege Gutića Kemal kao i dekani skoro svih drugih fakulteta, te SDA vijećnik i predsjednik komisije za visoko obrazovanje.
o tuče je došlo nakon što je dekan Mašinskog fakulteta, koji ima ambiciju i vjerovatno obećanja da će postati novi rektor, fizički nasrnuo na profesora Bahriju Šarića, nakon čega je ovaj završio u bolnici.
Nakon svih ovih dešavanja kantonalni bosovi SDA Mirsad Kukić, Bego Gutić, Kazafer Bečić te brat Bege Gutića Kemal su čak sedam sati zadržavali rektora prof. dr. Samira Nurića, zajedno sa suprugom, također profesoricom na Univerzitetu u Tuzli, tjerajući ga da potpiše u Banovićima odštampanu ostavku na poziciju rektora. Vrste pritisaka koje ovakvoj ekipi mogu pasti napamet u toku 7 sati maltretiranja ostavljamo čitateljima da zamisle.
Režimski mediji pod kontrolom SDA su se brzo stavili u funkciju odbrane stranačkih kabadahija te su svjesno izvrnuli činjenice i napisali da je dekan Mašinskog fakulteta Denijal Sprečić završio u bolnici nakon tuče sa profesorom Bahrijom Šarićem.
Međutim, u ovom incidentu profesor Sprečić, inače član SDA, fizički je napao profesora Šarića koji je nakon zadobijenih povreda završio u bolnici.
Službenici MUP-a TK su u posjedu video materijala sa nadzornih kamera te se vrši uviđaj.
S obzirom da su nezakonita zapošljavanja jedini način na koji ova partija osigurava članstvo i glasove to je i razumljiva panika siledžija koji nakon godina nekažnjenog javašluka i kriminala u obrazovanju gube kontrolu nad radom Univerziteta u Tuzli.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Općina Sanski Most organizovala je, u Donjem Kamengradu, proslavu 101. godišnjice Galipoljske bitke, u kojoj je turska vojska pobijedila snage tadašnje Antante.
Samo SDA može organizirati proslavu u znak sjećanja na pripadnike jedne okupatorske vojske. Turska vlada je na tom mjestu podigla spomenik osmanskim vojnicima, a naše vlasti nisu podigle spomenik poginulim bosanskom vojnicima.
Samo SDA može organizirati proslavu u znak sjećanja na pripadnike jedne okupatorske vojske. Turska vlada je na tom mjestu podigla spomenik osmanskim vojnicima, a naše vlasti nisu podigle spomenik poginulim bosanskom vojnicima.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
-
posmatrac
- Inventar foruma

Evo sad citam to i ibretio bi se da nisu isto tako objerucke docekivali Ustase, da danas takodjer zbog poltronstva i materijalnih interesa upravo ti papci iz zapadne Bosne idu u kriminalnu SDA itd.KOMESAR wrote:Općina Sanski Most organizovala je, u Donjem Kamengradu, proslavu 101. godišnjice Galipoljske bitke, u kojoj je turska vojska pobijedila snage tadašnje Antante.
Pitam se samo kad ce poceti da obiljezavaju pocetak srbijanske agresije na Bih, da se u Sanskom Mostu poklone Cetnickoj kokardi , ah da Cetnici su krscani nece njima, oni su pravi agresori i okupatori, Turci to nisu.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Bosanaca je vrlo malo, samo 3%. Tako da će i bez rata oni nestati za jedno 5-10 godina.posmatrac wrote:Podrinjac wrote:Mi smo Turci i ima da slavim turska osvajanja. Bravo SDA.
Moracete uskoro u novi rat sa Bosancima jbg, a daleko je Istanbul
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
i zauvijek!!!Podrinjac wrote:Turci su nam braća oduvijek.Hannibal wrote:aferim ljudinoPodrinjac wrote:Mi smo Turci i ima da slavim turska osvajanja. Bravo SDA.
🐽
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Bošnjanin je starije od Bosanac.
Jest da sam muslimani sve to stoji, ali danas bi bili jaki kao Austrija da nije bilo Turaka i da nam nisu zaklali kralja. To je činjenica.
Jest da sam muslimani sve to stoji, ali danas bi bili jaki kao Austrija da nije bilo Turaka i da nam nisu zaklali kralja. To je činjenica.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Da ti nije Turaka ne bi ti hadise na forumu pisao. Vjera je važnija od nekog tamo kralja. Kralj je prošlost, a vjera sadašnjost i budućnost.Mutevelija wrote:Bošnjanin je starije od Bosanac.
-
posmatrac
- Inventar foruma

Podrinjac wrote:Bosanaca je vrlo malo, samo 3%. Tako da će i bez rata oni nestati za jedno 5-10 godina.posmatrac wrote:Podrinjac wrote:Mi smo Turci i ima da slavim turska osvajanja. Bravo SDA.
Moracete uskoro u novi rat sa Bosancima jbg, a daleko je Istanbul
KAko je malo Bosanaca kad ih toliko govori bosanskim jezikom?
DA nisu mozda Bosanci nekada kolonijalizirali Bosnju, pa Bosnjacima naturili bosanki jezik, kao Englezi Engeskoj dijaspori u Americi
Nece nestati Bosanaca, nego ce se sa stvaranjem gradjanske drzave bosanska nacija preporoditi, samo SAndzosi, Turci, PAkistanci, TAjikistanci i ostali indijanci nece moci da budu Bosanci ako nisu rodjeni na teritoriji Bih
I zadnji popis stanovnistva u Bih je laziran, otidji malo na FAcebook, na razne " probosanske" stranice, pa ces da vidis koliko ima Dragana, Josipa, SAfeta Bosanaca koji preziru tu podjelu Bosne po religijskom kljucu.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Mutevelija wrote:Bošnjanin je starije od Bosanac.
od proslosti se ne zivi knjige u sake i daj mi nesto pozitivno za buducnost
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Hm Calla, za Bosnu loša prognoza, neće biti ratova ali će biti bijede a možda i neće ako se iseli 1/3 stanovništva valjda one 2/3 neće ekonomski biti slabe.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
nista ti ne brini uvesce EU , kineze Njemce,,Francuze a i mi koji smo godinama zivjeli vani mi cemo tamo doci preuzeti demokratski socijalizam
a vi koji jos niste nigdje isli do ispred kuce koji ste se umorili od nacionalistickih igara ...odite malo na zapad
a vi koji jos niste nigdje isli do ispred kuce koji ste se umorili od nacionalistickih igara ...odite malo na zapad
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
jes al bi zato gorjeli u dzehenemu. dunjaluk je prolazan...Mutevelija wrote:Bošnjanin je starije od Bosanac.
🐽
-
posmatrac
- Inventar foruma

Mi Bosanci smo jedini na braniku cjelovite Bosne pa ako ne budemo dovoljno jaki neka se podjeli, kao sto se na kraju podijelila i kraljevina SHS.Podrinjac wrote:Malo vas je, a vi se možete izvlačiti da su rezultati lažirani.