Sve mu suze niz leđa idu.Mutevelija wrote: 15 Jun 2025, 23:38 Eno čitam Herzog žao poginulih muslimana u Izraelu od strane Iranskih raketa.
Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2461 times
- Been thanked: 924 times
- Status: Offline
Re: Izrael
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1505 times
- Been thanked: 2829 times
Pa jest više i on je od Solomona tj Sulejmana pa Davuda Haruna da ne nabrjam ali govorim sad i Knjigama koje imamo .Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:38Judaizam je daleko više od same pisane Tore i Psalma. A, priča o prostitutki u NZ je potpuno izmišljena, ubačena u bibliju u Srednjem vijeku. Nema je nigdje u najstarijim spisima.Mutevelija wrote: 15 Jun 2025, 23:34
Biblija je i Stari i Novi Zavjet.
Citira I'm Stari Zavjet Toru.
A kršćani moraju priznati Toru ako priznaju Isusa.
I sam je Isus rekao da nije došao dokinuti proroke nego ih ispuniti.
Ide ovako Judaizam Tora I Davidovi Psalmi (Stari Zavjet)
Dolazi Isus i donosi svoje zakone NPR ko je bez grijeha neka baci prvi kamen kad je trebalo kamenovati jedno ženu, jer po Starom Zavjetu je je trebala biti kamenovana, onda poslije dolazi Islam i opet se drži toga da treba kamenovati po "Starom Zavjetu" ali neke zakone ostavlja a neke donosi nove.
U suštini kršćani vjeruju u Trojstvo i da je Bog Otac i Duh Sveti Jahve iz Starog zavjeta utjelovio se u Sina , mogu naći inspiraciju u koljackim zapisima Starog Zavjeta jer vjeruju da je od Boga kad žele da blagosuvljaju NPR škorpione u Srebrenici .
Dakle Isus nije smak onaj čovjek koji nosa krst u kršćanstvu, on je po njima Bog i Tore Starog Zavjeta
Nebitno Jel ubačena ili nije govorim ono u šta kršćani vjeruju.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
U suštini Judaizam je vjera sa nekih 600 i nešto zabrana zakona, i nemoj ovo nemoj ono, ali možeš NPR kamatariti nezidova , zidova ne smiješ.
I tako ta neka pravila, dok je kršćanstvo ne moraš se toga pridržavati samo priznaje da je Isus umro na krstu i on će se iskupiti za tebe.
Ali kršćani sve vjeruju u to šta u Starom Zavjetu piše samo ne pridržavaju se , nisu obavezni jer se Isus zrtvivao
I tako ta neka pravila, dok je kršćanstvo ne moraš se toga pridržavati samo priznaje da je Isus umro na krstu i on će se iskupiti za tebe.
Ali kršćani sve vjeruju u to šta u Starom Zavjetu piše samo ne pridržavaju se , nisu obavezni jer se Isus zrtvivao
Last edited by Mutevelija on 15 Jun 2025, 23:43, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Quds
- Aktivni forumaš
Oni se kletu na Toru, a Talmud im je preči u praksi. A, kakvih tamo sramota ima, zato ga ne vidiš u bibliotekama, niti na mjestima gdje se obično kupuju knjige. I ako nađeš, biće to 'prerađena verzija'.Mutevelija wrote: 15 Jun 2025, 23:39Pa jest više i on je od Solomona tj Sulejmana pa Davuda Haruna da ne nabrjam ali govorim sad i Knjigama koje imamo .Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:38
Judaizam je daleko više od same pisane Tore i Psalma. A, priča o prostitutki u NZ je potpuno izmišljena, ubačena u bibliju u Srednjem vijeku. Nema je nigdje u najstarijim spisima.
- Mutevelija
- Selonačelnik
Ma Talmud je u Judaizamu ko u Islamu Tefsir Kurana.Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:43Oni se kletu na Toru, a Talmud im je preči u praksi. A, kakvih tamo sramota ima, zato ga ne vidiš u bibliotekama, niti na mjestima gdje se obično kupuju knjige. I ako nađeš, biće to 'prerađena verzija'.Mutevelija wrote: 15 Jun 2025, 23:39
Pa jest više i on je od Solomona tj Sulejmana pa Davuda Haruna da ne nabrjam ali govorim sad i Knjigama koje imamo .
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 356 times
- Been thanked: 764 times
Znaju to oni, ali trpe jevrejske zajebancije jer ih smatraju korisnim izvođačima radova. Kada Jevreji izgrade Treći hram, doći će Isus i onda će svi ti Jevreji prihvatiti njega za boga i postat će kršćani. Zato evangelici zasad šute na to i trpe.Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:33E, prije ćeš onim fanatičnim Evangelicancima utjerat metar u dupe, nego objasniti da kada Jevrej kaže Bog, da ti se smije što ti vjeruješ da je to Isus, kome oni se ismijavaju, govore da je bio kriminalac, i da je u paklu i ključa u vlastitim...... Tačno su tupi, otac ih njihov. Ovi ih izmuzoše kroz milion nekih NGO, da pomognu 'odabranom narodu'. I da, Israel u svakoj biblijskoj referenci je Jacob, Jakov. Ali i tu su im uvalili patku, pa ovi to bez pitanja povezuju sa imenom ove proklete avlije. Možda očevi Cionizma nisu slučajno odabrali ime?Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 23:24 Zamisli ti ispranih mozgovaJevrej im citira bibliju, aaa Bog je uz Izrael. Koji Bog? Isus?
![]()
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Quds
- Aktivni forumaš
Pa, to jeste. Imaju zajednički cilj do pravljenja hrama. Samo im se razlikuje vjerovanje šta će biti nakon toga. Ili će svi da Jevrejima nose skute kad se pojavi Mesija, ili će Isus-Mesija pobiti sve koji ga nisu priznali. I kažu da smo mi fanatici. Pa, dobro..arzuhal wrote: 15 Jun 2025, 23:44Znaju to oni, ali trpe jevrejske zajebancije jer ih smatraju korisnim izvođačima radova. Kada Jevreji izgrade Treći hram, doći će Isus i onda će svi ti Jevreji prihvatiti njega za boga i postat će kršćani. Zato evangelici zasad šute na to i trpe.Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:33
E, prije ćeš onim fanatičnim Evangelicancima utjerat metar u dupe, nego objasniti da kada Jevrej kaže Bog, da ti se smije što ti vjeruješ da je to Isus, kome oni se ismijavaju, govore da je bio kriminalac, i da je u paklu i ključa u vlastitim...... Tačno su tupi, otac ih njihov. Ovi ih izmuzoše kroz milion nekih NGO, da pomognu 'odabranom narodu'. I da, Israel u svakoj biblijskoj referenci je Jacob, Jakov. Ali i tu su im uvalili patku, pa ovi to bez pitanja povezuju sa imenom ove proklete avlije. Možda očevi Cionizma nisu slučajno odabrali ime?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2181 times
- Been thanked: 3824 times
Neda AI progovorit o Talmudu i naglabanjima starih guzica ni na silu. Nece ni da prevede neke citate o Goyima nema sanse. Ne sirim kae antisemitsku propagandu.Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:43Oni se kletu na Toru, a Talmud im je preči u praksi. A, kakvih tamo sramota ima, zato ga ne vidiš u bibliotekama, niti na mjestima gdje se obično kupuju knjige. I ako nađeš, biće to 'prerađena verzija'.Mutevelija wrote: 15 Jun 2025, 23:39
Pa jest više i on je od Solomona tj Sulejmana pa Davuda Haruna da ne nabrjam ali govorim sad i Knjigama koje imamo .
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Quds
- Aktivni forumaš
Što li me ne čudi.Nora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 23:48Neda AI progovorit o Talmudu i naglabanjima starih guzica ni na silu. Nece ni da prevede neke citate o Goyima nema sanse. Ne sirim kae antisemitsku propagandu.Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:43
Oni se kletu na Toru, a Talmud im je preči u praksi. A, kakvih tamo sramota ima, zato ga ne vidiš u bibliotekama, niti na mjestima gdje se obično kupuju knjige. I ako nađeš, biće to 'prerađena verzija'.

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20577 times
- Been thanked: 18582 times
Pa sad je li izmišljena tek tako to je pitanje. Mogu naširoko o tome, ali ne bih na ovoj temi.Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:38Judaizam je daleko više od same pisane Tore i Psalma. A, priča o prostitutki u NZ je potpuno izmišljena, ubačena u bibliju u Srednjem vijeku. Nema je nigdje u najstarijim spisima.Mutevelija wrote: 15 Jun 2025, 23:34
Biblija je i Stari i Novi Zavjet.
Citira I'm Stari Zavjet Toru.
A kršćani moraju priznati Toru ako priznaju Isusa.
I sam je Isus rekao da nije došao dokinuti proroke nego ih ispuniti.
Ide ovako Judaizam Tora I Davidovi Psalmi (Stari Zavjet)
Dolazi Isus i donosi svoje zakone NPR ko je bez grijeha neka baci prvi kamen kad je trebalo kamenovati jedno ženu, jer po Starom Zavjetu je je trebala biti kamenovana, onda poslije dolazi Islam i opet se drži toga da treba kamenovati po "Starom Zavjetu" ali neke zakone ostavlja a neke donosi nove.
U suštini kršćani vjeruju u Trojstvo i da je Bog Otac i Duh Sveti Jahve iz Starog zavjeta utjelovio se u Sina , mogu naći inspiraciju u koljackim zapisima Starog Zavjeta jer vjeruju da je od Boga kad žele da blagosuvljaju NPR škorpione u Srebrenici .
Dakle Isus nije smak onaj čovjek koji nosa krst u kršćanstvu, on je po njima Bog i Tore Starog Zavjeta
Samo što su oni od ona 4 evanđelja stvorili Novi zavjet kao editovanu Bibliju jer su tad smatrali da je to potrebno uraditi.
Isto da su Kur'an editovali sa mnogim hadisima, dodatnim pojašnjenjima itd. što je došlo ipak kasnije, a nije izmišljeno.
- Quds
- Aktivni forumaš
Jest, ali ako se u toj knjizi, recimo nešto očigledno pobija sa sa tekstom iy Tore, šta misliš koje će prihvatiti? A ima. Npr. priča o rabinu koji je bio u pravu, ali ostali se nisu slagali sa njim. I, da sad ne opričavam na cijeloj stranici, pojavljuje se Bog, BUKVALNO staje na stranu tog rabina, ali ga ovi otpile, i kažu 'mi imamo Toru', te Bog-YHV kaže, uistinu su me moji robovi savladali. I, ode.Mutevelija wrote: 15 Jun 2025, 23:43Ma Talmud je u Judaizamu ko u Islamu Tefsir Kurana.Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:43
Oni se kletu na Toru, a Talmud im je preči u praksi. A, kakvih tamo sramota ima, zato ga ne vidiš u bibliotekama, niti na mjestima gdje se obično kupuju knjige. I ako nađeš, biće to 'prerađena verzija'.

- Quds
- Aktivni forumaš
Brate,ovo je 100% izmišljeno. Nema tu potrebe puno o tome. Pokrij samo rukom tu priču, od početka do kraja, a onda čitaj tekst iznad i ispod pokrivenog. Jedna cjelina, koja je prekinuta tom pričom. Ali, to je samo tekstna kritika. Istorijski gledano, pa skoro svi njihovi učenjaci su to priznali. Jedino Kralj Džejms verzija i dalje drži sve te greške.Masamune wrote: 15 Jun 2025, 23:53Pa sad je li izmišljena tek tako to je pitanje. Mogu naširoko o tome, ali ne bih na ovoj temi.Quds wrote: 15 Jun 2025, 23:38
Judaizam je daleko više od same pisane Tore i Psalma. A, priča o prostitutki u NZ je potpuno izmišljena, ubačena u bibliju u Srednjem vijeku. Nema je nigdje u najstarijim spisima.
Samo što su oni od ona 4 evanđelja stvorili Novi zavjet kao editovanu Bibliju jer su tad smatrali da je to potrebno uraditi.
Isto da su Kur'an editovali sa mnogim hadisima, dodatnim pojašnjenjima itd. što je došlo ipak kasnije, a nije izmišljeno.
U mnogim novim izdanjima Biblije, taj tekst ili je u zagradama ili u italic stilu, sa futnotom na dnu stranice. I ima tu još prilično primjera, ali SADA prestajem na temu religija. Sam sam sebi obećao da neću nadugo o tome, samo ako ko šta pita u vezi adbesta.

- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 531 times
- Been thanked: 781 times
Iran ih je tukao cijelu noc, cika vriska po cijelom twitteru
A i Izrael je unistio Iranu jednu raketnu bazu
A i Izrael je unistio Iranu jednu raketnu bazu
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 531 times
- Been thanked: 781 times
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4108 times
- Been thanked: 2999 times
- baton
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 415 times
- Been thanked: 882 times
Kao da imaju medju oficirima izdajnike koji prenose informacije Izraelu.Ili nije moguće da koriste mobilne telefone i tako odaju položaje gdje se nalaze.Melek wrote: 16 Jun 2025, 06:36 Pa ovi su totalne levatine
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /250615118
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20577 times
- Been thanked: 18582 times
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amer ... /250616004
Amerikanci prebacuju više od 20 aviona za tankiranje aviona u zraku prema Bliskom istoku
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 356 times
- Been thanked: 764 times
samo ih trat treba, kao buve/buhe, što rekla Morgen/Sabaheta...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2181 times
- Been thanked: 3824 times

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44781 times
- Been thanked: 7991 times
Sreca pa nema sija puno, samo oko dvjesta miliona 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio