Insan ni kafe popiti ne moze u restoranu/kaficu da ne slusa:snijeg,snijeg,snijeg snjieg

Hrvati pogotovo ubise na mrtvo ime koliko kukaju po medijima,pa nista sem toga nisu im vise ni teme na vijestima

e sad mi stvarno piče po zivcima
Sto kaze jedan stariji gospodin:bilo je i ranije snijegova,ali nije medija koji to napuhuju!
Shvatam ja sve nedace,ali brate dragi,pa nije kuga,nije tornado,nije globalno zatopljenje

čemu vise kuknjava do iznemoglosti
Slusam jednog starog majmuna i pitaju ga:da li se pripremate jer navodno ce biti i nize temperature,pa da ne izlazite,ako ne morate.On odgovara:da,da,pripremam,kupicu dva kilograma brasna

pa jesu li ovi ljudi normalni ikako?
Zasto penzioneri svako jutro idu po litar milijeka,zasto ne uzmu karton i sedmicu ne izlaze?Zele se polomiti i da ih djeca po bolnicama vozaju

Tesko propustiti koju mahalsku pricu....
Pa nije ovo najgora stvar na svijetu,eto i skola je oslobodila djecu,gradka biblioteka(normalno)odmah prestaje tkđ.sa radom,doktoru ko ne mora u hitnu neka ne ide,pa vreca brasna i vreca krompira i sjedi u toploj sobi i jedi to dok se malo ne otopi ili ne rascisti!
Ko mora na posao,dobro,ali ko ne mora,cemu kuknjava,pa gledajte ljudi moji tv i zahvaljujte Bogu sto je soba topla,sto niste pod mostom.
Prvi put se slozih sa Kerumom,kaze:pa neka ne izlaze,ko ne mora,kako ljudi u Sibiru zive
Kaze voditeljica(uz muzicku podlogu meksicke serije)najavu:hrvatska zaleđena,zalihe hrane kao u ratu!!!itd,isl....
E vala su predosadni,čim malo ugrije kukace da je nesnosno,tacno da je dragi Bog na baterije,ljudi bi ga pokvarili

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.