Ako budes dolazila u Bosnu uputit cu te ja pravom frizerutoxic wrote: 30 Aug 2018, 15:04Iskustva s frizerima su mi nikakva, tako da iskreno nemam pojma, zelela bi al' mi zao. Kontam da je najvise sto cu ikad uraditi samo je skratiti, postaje mi patnja odrzavati je.spacebound wrote: 30 Aug 2018, 06:51Dobro se raspitaj za frizera i odvazi na taj korak, odmah isijeci vrhove ili i vise ako treba.Poslije tretmana kosu intenzivno njeguj kremama i uljima.Ona jako voli ricinusovo.toxic wrote: 29 Aug 2018, 20:53Eh, ja se najvise se i plasim tog isprobavanja. Imam skroz zdravu kosu i zao mi da je ostetim, u par meseci ofarbam izrast i to je sve.Femea wrote: 29 Aug 2018, 20:49
Napisah dug post i nestade![]()
Uglavnom, jako teško i traje satima(bez blanša), sa blanšom vjerujem ide brže ali je loše za kosu.
A s druge strane volela bi neku promenu.
Ja pramenove radim dva puta godisnje, pratim savjete koje i tebi dadoh i nemam nikakvih problema.Sad u julu kad sam isla stricnut vrhove kaze mi frizerka da je savrseno zdrava i da se jedino pri vrhovima malo istanjila.![]()
Frizure
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 16649 times
- Status: Offline
Re: Frizure
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- toxic
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 1 time
Da, i to je jedna od opcija. Kod nas su frizeri daleko bolji nego ovi ovuda, i da dodam nema veze s cenom koju naplacuju. 
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Preparati na biljnoj bazi sve više frizerski salona koristi kod nas,
sigurno su kod vas napredniji i jači po tom pitanju,
tako da ne vidim čemu toliku strah.
sigurno su kod vas napredniji i jači po tom pitanju,
tako da ne vidim čemu toliku strah.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Eto mi sad ...toxic wrote: 30 Aug 2018, 15:10 Da, i to je jedna od opcija. Kod nas su frizeri daleko bolji nego ovi ovuda, i da dodam nema veze s cenom koju naplacuju.![]()
- spacebound
- Urednik foruma

Ovaj je stvarno dobar i cijenjen, ide na medjunarodna takmicenja i sajmove, a nije puno ni skuplji od ostalih. Mojoj prijateljici skoro radio balayage i osisao je za 80 KM.Ona odusevljena.toxic wrote: 30 Aug 2018, 15:10 Da, i to je jedna od opcija. Kod nas su frizeri daleko bolji nego ovi ovuda, i da dodam nema veze s cenom koju naplacuju.![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Femea wrote: 29 Aug 2018, 20:36 Ipak se nisam odlučila za onu sivkastu boju, izabrala sam nešto prirodnije, uglavnom riješila sam se crne.
![]()
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Sa preparatima na biljnoj bazi ne mogu isvjetliti tamnu kosu a kamo li farbanu kosu ni pod razno ...
.
- toxic
- Forum [Bot]
Eh, i ja bi volela da mi neko objasni. 
Ne znam, pre mnogo godina imala sam farbanu kosu, imala sam pramenove, samo onaj osecaj kad peres kosu kako skripi pod rukom ja se jezim.
Ma sve je to u glavi
al volela bi promenu, nije da ne bi. 
Ne znam, pre mnogo godina imala sam farbanu kosu, imala sam pramenove, samo onaj osecaj kad peres kosu kako skripi pod rukom ja se jezim.
Ma sve je to u glavi
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- toxic
- Forum [Bot]
Mozda su produkti kvalitetniji (ni to ne tvrdim jer ne znam s cim kod nas rade), al sto se tice frizera ka-ta-stro-fa!
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- spacebound
- Urednik foruma

- Chloe
- Žena za sva vremena

Nisam ni pratila šta bi radila, ali opet ne vidim razlog za strah pored svih današnjih preparata ( ako i nisu na biljnoj bazi)Čupava wrote: 30 Aug 2018, 15:16 Sa preparatima na biljnoj bazi ne mogu isvjetliti tamnu kosu a kamo li farbanu kosu ni pod razno ...
taman i izbjeljivanje ofarbane kose ...
Ja sam skidala boju za dva puta i nije bilo nikakvih oštećenja, osim vrhova ...koji su mi stradali i na moru jer nisam pazila.
- Cvrle
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 12 times
Tox slazem se. Pravi frizer i s kabasom bi napravio bum friz, neki ne znaju ni sa svim mogucim preparatima koji postoje.
"Pramenovi" inace isusuju kosu, to je opstepoznato. Zato imas taj osjecaj da kosa "skripi" i to je zbog blansa.
Vidis space, i ja sam pomislila da mi od Sayosa perhut biva sve cesca, ali kako vise koristim koprivu, ona mi valjda izapere perhut pa me oduvjeri da je zbog Sayosa
"Pramenovi" inace isusuju kosu, to je opstepoznato. Zato imas taj osjecaj da kosa "skripi" i to je zbog blansa.
Vidis space, i ja sam pomislila da mi od Sayosa perhut biva sve cesca, ali kako vise koristim koprivu, ona mi valjda izapere perhut pa me oduvjeri da je zbog Sayosa
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
- Čupava
- Forum [Bot]
Kao sto sam ti već rekla, otiđi se informisati,uzmi neke vizualne modele, pokaži otprilike koju nijansu bi željela, ali samo pod uslovom da praktikuju Olaplex ..toxic wrote: 30 Aug 2018, 15:17 Eh, i ja bi volela da mi neko objasni.
Ma sve je to u glavial volela bi promenu, nije da ne bi.
![]()
.
- toxic
- Forum [Bot]
Sad cu ga ja proguglati s fona, net me nesto ovde zeza pa uletim kasnije. Hvala 
Evo je griva, ne znam sto ispade ovako mutno, nema veze.
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- spacebound
- Urednik foruma

Kako divna kosatoxic wrote: 30 Aug 2018, 15:25 Sad cu ga ja proguglati s fona, net me nesto ovde zeza pa uletim kasnije. Hvala
Dajte Rumu secera i vode
- Čupava
- Forum [Bot]
Duga kosa je više osjetljiva na odnosu poluduge i kratke, i sa njom treba više pažljiv biti kada je tehnički rad u pitanju...Chloe wrote: 30 Aug 2018, 15:23Nisam ni pratila šta bi radila, ali opet ne vidim razlog za strah pored svih današnjih preparata ( ako i nisu na biljnoj bazi)Čupava wrote: 30 Aug 2018, 15:16 Sa preparatima na biljnoj bazi ne mogu isvjetliti tamnu kosu a kamo li farbanu kosu ni pod razno ...
Ja sam skidala boju za dva puta i nije bilo nikakvih oštećenja, osim vrhova ...koji su mi stradali i na moru jer nisam pazila.![]()
Šušanje nije uvijek solucija a kosa se treba njegovati / hraniti isto koliko i kožu..
.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Ne znam, nissu to moje "vode" a kad sam imala skroz dugu kosu nisam je tretirala, i nemam iskuistva. Znam da unutrašnje stanje insana ima utjecaja i na kosu i kožu, i držim se prvo one da ljepota dolazi iznutra a tek se održava izvana.Čupava wrote: 30 Aug 2018, 15:30Duga kosa je više osjetljiva na odnosu poluduge i kratke, i sa njom treba više pažljiv biti kada je tehnički rad u pitanju...Chloe wrote: 30 Aug 2018, 15:23Nisam ni pratila šta bi radila, ali opet ne vidim razlog za strah pored svih današnjih preparata ( ako i nisu na biljnoj bazi)Čupava wrote: 30 Aug 2018, 15:16 Sa preparatima na biljnoj bazi ne mogu isvjetliti tamnu kosu a kamo li farbanu kosu ni pod razno ...
Ja sam skidala boju za dva puta i nije bilo nikakvih oštećenja, osim vrhova ...koji su mi stradali i na moru jer nisam pazila.![]()
Šušanje nije uvijek solucija a kosa se treba njegovati / hraniti isto koliko i kožu..
- toxic
- Forum [Bot]
Hvalaspacebound wrote: 30 Aug 2018, 15:28Kako divna kosatoxic wrote: 30 Aug 2018, 15:25 Sad cu ga ja proguglati s fona, net me nesto ovde zeza pa uletim kasnije. Hvala
Evo je griva, ne znam sto ispade ovako mutno, nema veze.Nadam se da ces je posvijetlit, crna kosa je malo za koga
Dajte Rumu secera i vode![]()
A meni je ovo prirodna boja (tamno smedja), dok sam bila srednjoskolka eksperimentisala sam druge boje, i realno ovako mi se naj svidja, jedino eto, sto mi dosadilo
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- toxic
- Forum [Bot]
Ja sam tebi napisala post, i izgleda mi nije postalo (zeza me kad sam s tel.) Eno vec rekoh Space, iskustva su mi nikakva s frizerima, imam devojku koja me na svakih par meseci osisa i ofarba izrast, a i to sam do nedavno sama, nego mi sad preduga i preteska da budem sam svoj majstor. Bas cu procitacu o tom preparatu da vidim rade li gde. Hvala za infoČupava wrote: 30 Aug 2018, 15:25Kao sto sam ti već rekla, otiđi se informisati,uzmi neke vizualne modele, pokaži otprilike koju nijansu bi željela, ali samo pod uslovom da praktikuju Olaplex ..toxic wrote: 30 Aug 2018, 15:17 Eh, i ja bi volela da mi neko objasni.
Ma sve je to u glavial volela bi promenu, nije da ne bi.
![]()
![]()
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- spacebound
- Urednik foruma

Sad mi kliknu da si vec pisala da je tamno smedja, ali na slikama izgleda bas crna.toxic wrote: 30 Aug 2018, 18:31Hvalaspacebound wrote: 30 Aug 2018, 15:28Kako divna kosatoxic wrote: 30 Aug 2018, 15:25 Sad cu ga ja proguglati s fona, net me nesto ovde zeza pa uletim kasnije. Hvala
Evo je griva, ne znam sto ispade ovako mutno, nema veze.Nadam se da ces je posvijetlit, crna kosa je malo za koga
Dajte Rumu secera i vode![]()
A meni je ovo prirodna boja (tamno smedja), dok sam bila srednjoskolka eksperimentisala sam druge boje, i realno ovako mi se naj svidja, jedino eto, sto mi dosadilo![]()