rudarim Pi, reko Rum bice nekad nesto

U cripto jos uvijek ne vjerujem, i nije mi jasan koncept

Moderator: Krokodil Behko
Ne znam sta mi se ima tu svidjat,bolesna kontrola svega i dostupnost svih podataka gdje si,sta si ,koliko si potrosio,bukvalno te na klik moze ostavit bez icega,pristupa novcu i milion drugih ogranicenja i problema.Pa desilo mi se 10 puta da kaze pao sistem i stojim ko budala,imam a nemam…Masamune wrote: 05 Dec 2024, 09:14 Pa ljudi više ne računaju na takve poput tebe druže. Nisam ni ja neko ko to voli ili ko to voli previše, ali valja ti se prilagoditi.
Pa samo chatGPT i slično će i kod nas prouzrokovati da će u dosta firmi veliki broj ljudi ostati bez posla koji rade u administraciji, knjigovodstvu itd. To je neminovno.
Svijet ide dalje. Mi kaskamo, ali nismo stali u vremenu i prostoru. Dolazi to i kod nas samo usporeno.
Crkne nekad i bankomat. Dešava se. A šta bi ti, da apsolutno kontrolišeš svoje finansijske tokove? Ne ide to tako druže. Tako nije već bar 20 godina.HAVANA wrote: 05 Dec 2024, 14:10Ne znam sta mi se ima tu svidjat,bolesna kontrola svega i dostupnost svih podataka gdje si,sta si ,koliko si potrosio,bukvalno te na klik moze ostavit bez icega,pristupa novcu i milion drugih ogranicenja i problema.Pa desilo mi se 10 puta da kaze pao sistem i stojim ko budala,imam a nemam…Masamune wrote: 05 Dec 2024, 09:14 Pa ljudi više ne računaju na takve poput tebe druže. Nisam ni ja neko ko to voli ili ko to voli previše, ali valja ti se prilagoditi.
Pa samo chatGPT i slično će i kod nas prouzrokovati da će u dosta firmi veliki broj ljudi ostati bez posla koji rade u administraciji, knjigovodstvu itd. To je neminovno.
Svijet ide dalje. Mi kaskamo, ali nismo stali u vremenu i prostoru. Dolazi to i kod nas samo usporeno.
Cerke u svici.Kako ide to divno internet bankarstvo.Krenule u 5 ujutro i slucajno vidi da joj je u 2.06 ujutro skinuto 66 eura iz estonije.Zarovi se nadje da je 15 dana prije isto u 2.06 ujutro skinuto 65 eura…Nervozna,zovi banku kad su stigli,rekli pismena zalba mora u poslovnicu u splitu.Ona rekla da ce biti na putu 7 dana,blokirace karticu.Ne mozete to na putu sam.Ok blokirace internet bankarstvo.A karticom moze.Eno ih skijale sjele na caj,para imaju.Da naruce ide preko aplikacije i narudzba i placanje.Ne moze da plati.Druga cerka bih karticom treba joj neki kod a dodje ne znam sto na zenin telefon.Ona se ne javlja. Docekuje gosta.Parama ne moze.Elem od 4 dana odmora svaki dan deveraju oko svojih vlastitih para i briljantnih online usluga.A kes u dzepu stoji,sreca jos uvijek ima mjesta gdje moze.Evo popise caj,nasli gdje moze.Jupiii hoce neko pare.Jebo im online mater i ko ga izmisli.Jos one,one i znaju.Ja bi udavio nekog.Il sebe.Masamune wrote: 05 Dec 2024, 14:33Crkne nekad i bankomat. Dešava se. A šta bi ti, da apsolutno kontrolišeš svoje finansijske tokove? Ne ide to tako druže. Tako nije već bar 20 godina.HAVANA wrote: 05 Dec 2024, 14:10
Ne znam sta mi se ima tu svidjat,bolesna kontrola svega i dostupnost svih podataka gdje si,sta si ,koliko si potrosio,bukvalno te na klik moze ostavit bez icega,pristupa novcu i milion drugih ogranicenja i problema.Pa desilo mi se 10 puta da kaze pao sistem i stojim ko budala,imam a nemam…
Veća je vjerovatnoća da će te neko opljačkati na cesti nego da ti uzme lovu sa transakcijskog računa.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests