Uvijek mi je bila neshvatljiva ta mrznja prema Deenu i koliko god se navikla na nju, ipak su me iznova uspjeli zaibretiti silni negativni komentari na njega i partnera nakon sto su se pojavili na SFF.
Znaci, Deen kao osoba nije ama bas nista uradio cime bi zasluzio takvu negativnost, uvrede, ismijavanje.
Upoznali smo ga ko tinejdzera iz benda 7 Up. Za ta vremena i uslove, sasvim ok boj bend.
Onda je izbacio dva velika hita Lazi me i Taxi, bez obzira koliko ga ljudi prezirali, pjesme su bile hitovi u to doba. Kad je izabran za Eurosong, prstali su komentari o pedercini koji ce predstavljati tj osramotiti nasu drzavu. I sta je bilo? Lik odradio fino svoj posao i zavrsio na sedmom mjestu.
Nije radio nikakve skandale, ni davao skandalozne izjave, nikog nije ostetio na bilo koji nacin, nije ga se povezivalo s kriminalom, nije ni prepotentan, ukratko, nema razloga da ga se mrzi. Gej je, al je sebi. Sta mi imamo s tim.
Na kraju je imao i pravo sto je otisao u New York, pobjegao je iz ove bolesne sredine, nasao partnera, koliko vidim u stabilnoj je vezi. Reklo bi se da je konacno dosao na svoje. I bas su fin par.
Ali nasi ljudi opet sipaju mrznju. Kao da im je Deen kriv za bilo sta.
E to ne mogu da shvatim. Da mrzis nekog ko ni po cemu nije zasluzio mrznju.