Zašto je bitno biti Bošnjak?

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Zašto je bitno biti Bošnjak?

bošnjak
40
63%
srbin
1
2%
hrvat
2
3%
bosanac
12
19%
ostali
4
6%
nisam iz BiH
4
6%

Total votes: 63

dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 295 times
Been thanked: 326 times
Status: Offline

Re: Zašto je bitno biti Bošnjak?

Post by dacha bosanac »

Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 00:04 Ko to kaže? Pa može Safet Bošnjak preći na krščanstvo i to ga ne čini manje Bošnjakom.
Bošnjaci, Srbi i Hrvati kao i svaki drugi narod imaju jednu religiju koja je kod njih dominantna ali to ne znači da ne mogu mijenjati religiju. Nijemci su uglavnom kršćani pa opet ima slučajeva gdie je Hans prešao na islam ali je i dalje Nijemac.

Uostalom mi smo svi Bosanci ili Hercegovci i to nema veze sa onim šta si napisao. Tako da imaš u Sjedinjenim Američkim Državama Jevreje, Arab-Americans koji su muslimani i Amerikance irskog porijekla koji su većinom protestanti ali svi oni čine Amerikance.
To vaš bivši zenički muftija ne reče tako. Reče baš kao što i većina srpskih popova i katoličkih svećenika kaže, a to je da ako si Srbin onda si pravoslavac, ili ako si Hrvat onda si katolik. Tako i ovaj onomad izjave na prijemu zeničkog OMS-a u Mađureligijsko viječe, da su svi Bošnjaci muslimani.
Zato pitam šta vama to na forumu znači kada se određujete npr. na ovom glasanju ili na popisu.
Hard to handle
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2021, 00:06
dacha bosanac wrote: 18 Nov 2021, 23:48 Ajd samo da nešto pitam. Šta za vas znači biti Bošnjak, Srbin ili Hrvat? Da li se automatski postovjećujete sa vjerom (ako ste vjernici)? Zašto vam je problem biti Bosanac?

Problem je u tome, možeš ti nagovoriti sve Bošnjake, da budu Bosanci, samo ako će po trećina Hrvata i Srba, isto to uraditi, ama i po četvrtina i to bi bilo dovoljno za 2/3 i sprovođenje prave demokratije, nad ostalima :D.

Pa pošto je to nerealno.. :cudi
To su dva različita pojma. Jedno je pokušavati nagovoriti Milorada Dodika i Dejana iz Teslića da se ponašaju više kao Bosanci i na to se može utjecati a drugo je što su oni več automatski Bosanci jer su rođeni i žive u Bosni i Hercegovini i imaju BH papire, na to se ne treba utjecati niti iko nagovarati jer je to činjenica.
Može se raditi protiv Bosne a i dalje biti Bosanac kao što se može biti Bošnjak a raditi protiv Bošnjaka.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dacha bosanac »

Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2021, 00:06 Problem je u tome, možeš ti nagovoriti sve Bošnjake, da budu Bosanci, samo ako će po trećina Hrvata i Srba, isto to uraditi, ama i po četvrtina i to bi bilo dovoljno za 2/3 i sprovođenje prave demokratije, nad ostalima :D.

To mi je jasno, ali prethodniku napisah zašto sam pitao. Mislim, generalno pitam sve tri strane, mada ne znam da li ovde na forumu ima Srba i Hrvata (nisam nešto primjetio).
Hard to handle
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No »

Screenshot_20211119_001844_com.android.chrome_edit_2049173689531591.jpg
Jebala ih Varta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The Dark Side Of The Forum...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko »

dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 00:17
Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2021, 00:06 Problem je u tome, možeš ti nagovoriti sve Bošnjake, da budu Bosanci, samo ako će po trećina Hrvata i Srba, isto to uraditi, ama i po četvrtina i to bi bilo dovoljno za 2/3 i sprovođenje prave demokratije, nad ostalima :D.

To mi je jasno, ali prethodniku napisah zašto sam pitao. Mislim, generalno pitam sve tri strane, mada ne znam da li ovde na forumu ima Srba i Hrvata (nisam nešto primjetio).

Ima Hrvata nešto osjetnije, Srba valjda troje-četvero
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Fuddo wrote: 19 Nov 2021, 00:13
MarlboroGold wrote: 19 Nov 2021, 00:11
Nema filozofije. Trebaš se pomiriti sa time. Baš si ti zarovio u svaki prag kuće, pa znaš kako se ko izjasnio. Ja ti odmah mogu dati primjer iz moje porodice gdje je, po Ustavu, etnički Hrvat odbio da se tako izjasni, već samo i isključivo Bosanac i Hercegovac.

Sam kažeš da nas nema ni 5%. Šta te onda konkretno sikira? Ne kontam ove ogromne tekstove. Previše ti to nešto stresno doživljavaš.
Ti meni nisi bas najjasniji,
Jesi li ti Begic
Il, Begic?
Skidaj gace!
Nazife, prIgledaj ga!
Image
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko »

Inače, autor teme je u to doba bio vatreni Bošnjak, dosad kako sam primjetio, promijenio je politiku, tri stranke, način komunikacije, a možda i spol.

Sve se to počelo dešavati, kad se proženskario.

Mute je u pravu, što se tiče žena.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 00:14
Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 00:04 Ko to kaže? Pa može Safet Bošnjak preći na krščanstvo i to ga ne čini manje Bošnjakom.
Bošnjaci, Srbi i Hrvati kao i svaki drugi narod imaju jednu religiju koja je kod njih dominantna ali to ne znači da ne mogu mijenjati religiju. Nijemci su uglavnom kršćani pa opet ima slučajeva gdie je Hans prešao na islam ali je i dalje Nijemac.

Uostalom mi smo svi Bosanci ili Hercegovci i to nema veze sa onim šta si napisao. Tako da imaš u Sjedinjenim Američkim Državama Jevreje, Arab-Americans koji su muslimani i Amerikance irskog porijekla koji su većinom protestanti ali svi oni čine Amerikance.
To vaš bivši zenički muftija ne reče tako. Reče baš kao što i većina srpskih popova i katoličkih svećenika kaže, a to je da ako si Srbin onda si pravoslavac, ili ako si Hrvat onda si katolik. Tako i ovaj onomad izjave na prijemu zeničkog OMS-a u Mađureligijsko viječe, da su svi Bošnjaci muslimani.
Zato pitam šta vama to na forumu znači kada se određujete npr. na ovom glasanju ili na popisu.
Pa ima i muftija koji kažu ako promjeniš vjeru nisi više ni ljudsko biće a kamoli Bošnjak.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

MarlboroGold wrote: 19 Nov 2021, 00:11
Naseef Mushroom wrote: 18 Nov 2021, 23:55
Mijajlović je kako znam samo prešao na islam, nisam nigdje pročitao da nije više Srbin ili da je sada Bošnjak.
Kusturica je radi žene sklepao historiju kako su njegovi roditelji uvijek bili Srbi koji su klanjali (normalno tek nakon njihove smrti jer mrtva usta ne govore), znaci tražio je neku logiku bez obzira koliko perverzna bila i neuporedivo je sa " Hoće li se Sabina Čudić danas izjasniti kao Bošnjakinja, Bosanka, Marsovka ili Eskimka?"

Ako je to tako i da nema tu puno filozofije zasto smo onda pred Popis 2013 već znali unaprijed ko će se izjasniti kao Srbin bez obzira bili oni Srđan Puhalo, Predrag Kojović, Milorad Dodik ili Miraj Grbić, isto kao kod Hrvata a jedina je bila dilema kod naroda koji su u SFRJ bili poznati kao Muslimani?
Nema filozofije. Trebaš se pomiriti sa time. Baš si ti zarovio u svaki prag kuće, pa znaš kako se ko izjasnio. Ja ti odmah mogu dati primjer iz moje porodice gdje je, po Ustavu, etnički Hrvat odbio da se tako izjasni, već samo i isključivo Bosanac i Hercegovac.

Sam kažeš da nas nema ni 5%. Šta te onda konkretno sikira? Ne kontam ove ogromne tekstove. Previše ti to nešto stresno doživljavaš.
Pa eto, ne možes ni formulisati rečenicu a da ne napomeneš da je etnički Hrvat iako je se izjasnio na popisu kao Bosanac i Hercegovac.
Koliko ima Osmana, Ramiza i Sejfudina koji si se izjasnili kao Bosanci a da tvrde da su etnički Bošnjaci? Nijedan. Bježe od naziva Bošnjak kao đavo od krsta. Huso ateista, komunjara, ne slavi bajram i nije nikada vidio džamiju iznutra a ima veći problem da ga neko zove Bošnjakom nego da ga zove Muslimanom.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25243 times
Been thanked: 6629 times
Status: Online

Post by Veca »

Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2021, 00:12
Veca wrote: 19 Nov 2021, 00:07

...samo da znam, ako se stagoderce ozbiljno izrodi! : :hihi :D.

Jesil promijenila kola, il je još fićo?
Jesul to bošnjačka ili srpska kola?

:D. ...nisam promijenila, ja sam to gajnc novo kupila, da crkne kod mene :plavi

...neki dan sam tespih izvadila iz auta :plavi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Zasto je nekima postojanje Bosnjaka problem!

To mu ga Bosnjaci dodju kao neki trn u oku.

Cemu tolika opterecenost? :hm
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Pa zato što nemoš formirat Predsjedništvo bez Bošnjaka.
Moraju da postoje...makar na zor. :valja
Ne mereeee 👉👌
dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dacha bosanac »

MunDzi wrote: 19 Nov 2021, 01:33 Zasto je nekima postojanje Bosnjaka problem!

To mu ga Bosnjaci dodju kao neki trn u oku.

Cemu tolika opterecenost? :hm
A kome je to problem? Meni je veći problem što su ovdje u BiH 3 naroda favorizivana u odnosu na druge koji su isto rođeni ovdje i imaju svoje korijene, a neće da se izjasne kao Bošnjaci, Srbi ili Hrvati.
Hard to handle
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune »

Takve treba pobiti jer remete harmoniju 😁
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Bosna/Bosnjaci. Ove fgr isfure pripisujem nedostatku obrazovanja i visedecenijskom pranju mozga, treba sa njima ko sa djecom.
dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dacha bosanac »

MarlboroGold wrote: 19 Nov 2021, 06:57 Takve treba pobiti jer remete harmoniju 😁
Čekaj...bolje nam dajte jedan kanton ili entitet i mirna Bosna i Hercegovina :D
Hard to handle
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2911 times
Been thanked: 24124 times

Post by HAVANA »

Sto ce mi bit problem.Problem mi je dio bosnjaka koji meni objasnjava sta ja trebam biti.I vrijedja.Ja nikad nikome ne rekoh nemoj biti bosnjak...Daj svima ista prava i nek je najpreca bih...I to je to.Prava i obaveze.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Ima precih problema kod bosnjaka da bi se bavili posebnim potrebama bosnjaka sa posebnim potrebama
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune »

dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 07:03
MarlboroGold wrote: 19 Nov 2021, 06:57 Takve treba pobiti jer remete harmoniju 😁
Čekaj...bolje nam dajte jedan kanton ili entitet i mirna Bosna i Hercegovina :D
Pa ja pripadam vama :D.
To sam napisao jer je tako nešto upravo ovdje pisano od strane nekih forumaša, pa čisto da iskoristim priliku :pusi

To su ovi zeleni četnici :oo
dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dacha bosanac »

MarlboroGold wrote: 19 Nov 2021, 07:50 Pa ja pripadam vama :D.
To sam napisao jer je tako nešto upravo ovdje pisano od strane nekih forumaša, pa čisto da iskoristim priliku :pusi

To su ovi zeleni četnici :oo
Dok ja skontam ko je čiji :D Eto, sad možemo referendum da pravimo o novom entitetu ili barem kantonu :)
Hard to handle
Post Reply

Return to “Politika u BiH”