Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Arthur Dent wrote: 28 Aug 2023, 00:21
evo nesto se bacih u razmisljanje. sta ja znam, procitah svasta ovdje. poznajem muskaraca koji su nepokretni. neke koji su slijepi ili imaju problema sa sluhom. neki su pretili, vuku dijabetes 2 kao vagon iza sebe... neki su procelavi i zdepasti..
svi oni su fantasticni roditelji, partneri na koje se moze u svakom momentu osloniti, brizni prema svojim suprugama. naravno, neki su ostavljeni od supruga, posto vise ne ispunjavaju ocekivane norme izgleda, jel. al eto, oni opet puni lijepog humora, dobre energije i entuzijazma... lijepi ljudi, rekao bih.
Ako pogledas kriterije koje sam napisala, sigurno nisam stavila fizicki izgled na prvo mjesto, bio je na samom dnu. Drugo su veliki stomaci koji isti muskarci koji zene provlace kroz iglene usi, ponosno imaju na displayu na plazama. Ne mogu reci da je to lijepo. Valjda neces pomisliti da sam losa zbog toga.
ne, daleko od toga da cu ista pomisliti u vezi toga. samo zamisljam i razmisljam da poznajem puno zena koje su dugo zlostavljane i maltretirane od svojih partnera, zato sto nisu zadovoljavale neke njihove kriterije. poznajem i djecu koja su od majke prebijana skoro do smrti, zato sto su dobila ceduljicu na kojoj pise "zelis li biti moja simpatija"... ili djecu kojoj su polomljena rebra, samo zato sto nisu uspjela da budu najbolja u razredu.. prebijao ih je otac koji je jedva zavrsio 6 razreda osnovne. ali izgleda kao jebeni adonis, preplanulog lica, nabijenih prsa i bicepsa..
valjda je to sve zivot...
Last edited by Arthur Dent on 28 Aug 2023, 00:44, edited 2 times in total.
Ako pogledas kriterije koje sam napisala, sigurno nisam stavila fizicki izgled na prvo mjesto, bio je na samom dnu. Drugo su veliki stomaci koji isti muskarci koji zene provlace kroz iglene usi, ponosno imaju na displayu na plazama. Ne mogu reci da je to lijepo. Valjda neces pomisliti da sam losa zbog toga.
ne, daleko od toga da cu ista pomisliti u vezi toga. samo zamisljam i razmisljam da poznajem puno zena koje su dugo zlostavljane i maltretirane od svojih partnera, zato sto nisu zadovoljavale neke njihove kriterije. poznajem i djecu koja su od majke prebijana skoro do smti, zato sto su dobila ceduljicu na kojoj pise "zelis li biti moja simpatija"... ili djecu kojoj su polomljena rebra, samo zato sto nisu uspjela da budu najbolja u razredu.. prebijao ih je otac koji je jedva zavrsio 6 razreda osnovne. ali izgleda kao jebeni adonis, preplanutog lica, nabijenih prsa i bicepsa..
Vjerujem. Postedicu te svojih zivotnih spoznaja.
Nije to zivot, to je strava i uzas. Niti su svi Adonisi takvi. Psihopata ima do 4% u svim drustvima; neciji fizicki izgled nije u korelaciji s psihopatijom. Ali ima nesto drugo sto je prilicno scary; pocela sam malo proucavati zenoubistva od stravicnog Nizaminog ubistva. I ima nesto vrlo zastrasujuce u tim ubistvima; vecina tih djevojaka i zena je bila lijepa do natprosjecno lijepa. Mozda je patoloska ljubomora njihovih partnera bila izazvana njihovom ljepotom (uz naravno psihopatske crte u karakteru). Jer patoloska ljubomora je bila faktor u velikom procentu tih slucajeva. Sjecam se jednog komentara da je "zenska ljepota prokletstvo".
Laku noc. Nastavicemo na nekoj drugoj temi. Ljudskost je (meni) uvijek bila i uvijek ce biti na prvom mjestu btw.
ne, daleko od toga da cu ista pomisliti u vezi toga. samo zamisljam i razmisljam da poznajem puno zena koje su dugo zlostavljane i maltretirane od svojih partnera, zato sto nisu zadovoljavale neke njihove kriterije. poznajem i djecu koja su od majke prebijana skoro do smti, zato sto su dobila ceduljicu na kojoj pise "zelis li biti moja simpatija"... ili djecu kojoj su polomljena rebra, samo zato sto nisu uspjela da budu najbolja u razredu.. prebijao ih je otac koji je jedva zavrsio 6 razreda osnovne. ali izgleda kao jebeni adonis, preplanutog lica, nabijenih prsa i bicepsa..
Nije to zivot, to je strava i uzas. Niti su svi Adonisi takvi. Psihopata ima do 4% u svim drustvima; neciji fizicki izgled nije u korelaciji s psihopatijom. Ali ima nesto drugo sto je prilicno scary; pocela sam malo proucavati zenoubistva od stravicnog Nizaminog ubistva. I ima nesto vrlo zastrasujuce u tim ubistvima; vecina tih djevojaka i zena je bila lijepa do natprosjecno lijepa. Mozda je patoloska ljubomora njihovih partnera bila izazvana njihovom ljepotom (uz naravno psihopatske crte u karakteru). Jer patoloska ljubomora je bila faktor u velikom procentu tih slucajeva. Sjecam se jednog komentara da je "zenska ljepota prokletstvo".
Laku noc. Nastavicemo na nekoj drugoj temi. Ljudskost je (meni) uvijek bila i uvijek ce biti na prvom mjestu btw.
A sta mislis jel moguce da je bas zbog toga sto su te zene lijepe to i dobilo na tolikoj paznji a mediji bacaju u prvi plan? Kad je zena malo manje lijepa to brzo proleti, ne obraca paznju niko, jer ruzni i ne zasluzuju da zive, ha ja. Ko im je kriv sto su ruzni
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio
ElTriconi wrote: 28 Aug 2023, 01:08A sta mislis jel moguce da je bas zbog toga sto su te zene lijepe to i dobilo na tolikoj paznji a mediji bacaju u prvi plan? Kad je zena malo manje lijepa to brzo proleti, ne obraca paznju niko, jer ruzni i ne zasluzuju da zive, ha ja. Ko im je kriv sto su ruzni
Dakle dobile su paznju zato sto su lijepe i mrtve, a da su bile ruzne i mrtve, niko ne bi obratio paznju na njih.
ElTriconi wrote: 28 Aug 2023, 01:08A sta mislis jel moguce da je bas zbog toga sto su te zene lijepe to i dobilo na tolikoj paznji a mediji bacaju u prvi plan? Kad je zena malo manje lijepa to brzo proleti, ne obraca paznju niko, jer ruzni i ne zasluzuju da zive, ha ja. Ko im je kriv sto su ruzni
Dakle dobile su paznju zato sto su lijepe i mrtve, a da su bile ruzne i mrtve, niko ne bi obratio paznju na njih.
Lavlje, hajd k'o Boga te molim pusti Nizamu na miru više .... odvadi malo ba, patološka ljubomora je sad faktor aham .... znači on ljubomoran na nju i tuče je jer je ljepša od njeg .... ček da to pročitam još jednom .... ŠKK .... jesi ti svjesna koliko glupo zvuči to što si ti napisala??
Nije ženska ljepota prokletstvo ... naivnost, neiskustvo i zanemarivanje činjenica je prokletstvo....
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
edo_79 wrote: 28 Aug 2023, 09:05Lavlje, hajd k'o Boga te molim pusti Nizamu na miru više .... odvadi malo ba, patološka ljubomora je sad faktor aham .... znači on ljubomoran na nju i tuče je jer je ljepša od njeg .... ček da to pročitam još jednom .... ŠKK .... jesi ti svjesna koliko glupo zvuči to što si ti napisala??
Nije ženska ljepota prokletstvo ... naivnost, neiskustvo i zanemarivanje činjenica je prokletstvo....
Samo si mi ti falio i tvoj nacin zakljucivanja.
Nisam pricala o Nizami nego 10 drugih slucajeva u regionu koje sam gledala. U mnogim ud njih uopce nije bilo porodicnog nasilja prije ubistva, nego su zene krenule da ih ostave. Uz to, tvoja "pametna" teorija kako cure trce za opasnim momcima pa nagrabuse je nigdje veze. Ubice uglavnom NISU opasni momci, sto ne znaci da nisu duboko poremeceni.