Savez za bolju budućnost

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Savez za bolju budućnost

Post by SPINERKA »

:rol Prihvaćen prijedlog odbrane
NAKON ODLUKE SUDA BIH: Fahrudin Radončić izašao na slobodu.

Image

--aj sad opet---torta --dobro doso predsejdnice ... :aplauz :123

:rol Reakcija predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine
:D.
IZETBEGOVIĆ: Raduje me izlazak Radončića na slobodu. Nastavljamo sa radom .Image
Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11700 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Avaz najavio veliki intervju, sa tužiocem Dubravkom Čamparom :hihi
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Re: Drugi dio dokumentarnog filma "Fahro" - tv zurnal

Post by IM_ex »

[ytube][/ytube]
E sad necu ni kako ja hocu
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Re: Prvi dio dokumentarnog filma "Fahro" - tv zurnal

Post by Bla »

imal' hepiend na kraju? :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Bratstvo i jedinstvo među šljamom

Piše: Emir Imamović Pirke, Novosti

U siječnju 2014. godine najtiražniji bosanskohercegovački list, ‘Dnevni avaz’, svoju tradicionalnu nagradu za ličnost godine dodijelio je sadašnjem i budućem premijeru Srbije – Aleksandru Vučiću...

‘Mislim da je Kurir objavio da Fahrudin Radončić, da se ne našalim nego da budem ozbiljan, kroz osmeh ću reći, da Fahro Radončić imitira mene. Evo, ja mogu da kažem da sam više ja imitirao njega nego on mene. I što je pošteno da kažem, ne bi bilo fer da se takvo nešto sakriva. On je jedan veoma smiren i odgovoran čovek i nisam malo toga naučio od Fahrudina Radončića’, kazao je Vučić nakon što mu je u Beogradu uručena nagrada...

http://www.portalnovosti.com/bratstvo-i ... dju-ljamom
optimus
Na probnom
Na probnom

Post by optimus »

Imal cirkusu igdje kraja ?

Mensecini da je i Bakiru jasno, da nemere taj teret idiota sam podnjeti. Za Fahru, nisam siguran.
Dule Savic
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Jeste li primjetili otkako je Fahro otišao u pritvor, da je njegov Avaz shvatio da Izetbegovići i Zvizdići nisu krivi nizašta. Odmah nakon što su to shvatili, prestali su razlozi za pritvor Fahrudina Radončića.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

...pa on mu se kleo i Allahom,.da nema nista s tim.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Pasaga wrote:...pa on mu se kleo i Allahom,.da nema nista s tim.....

Nema s tim, ali ima sa svim ostalim za šta ga je Avaz teretio, pa su se predomislili.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Krokodil Behko wrote:
Pasaga wrote:...pa on mu se kleo i Allahom,.da nema nista s tim.....

Nema s tim, ali ima sa svim ostalim za šta ga je Avaz teretio, pa su se predomislili.
..bolan...zaboravih stavit neki odgovarajuci smajlic.....
:sunja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
optimus
Na probnom
Na probnom

Post by optimus »

Salahuddin wrote:Dovoljno je da ga hvali Vucic. Pametnom dosta.
Vucic je pragmaticar i istovremeno komicar :plavi
Dule Savic
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Salahuddin wrote:Dovoljno je da ga hvali Vucic. Pametnom dosta.
On je načinio veliku žrtvu za bošnjaštvo i državu BiH. Na zastavu AVAZA je stavio podvijen rep.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Čestitamo! Ove činjenice govore da su Radončić i Avaz gotovi

Nemoguće je prebrojati mijenjanje Radončićevog mišljenja, što se automatizmom reflektovalo na stavove Fadila Mandala, Faruka Vele i ostalih urednika u Avazu. Što se ide više u prošlost, brojnije su izmjene politika SBB-a i Dnevnog avaza. Čas su podržavali SDP, zatim bili protiv njega, onda Radončić izjavi da SDP nije krivac za probleme u državi, a sada su oni opet negativci. Tako je i sa DF-om. Dok je bilo izgleda da će DF biti mogući partner SBB-u, tada je Avaz svojim čitateljima preporučivao Željka Komšića i njegovu stranku, čak su i svojedobno Radončić, Komšić i Nikšić potpisali nekakav sporazum o zajedničkom djelovanju. Kada je DF izašao iz vlasti, Radončić je ušao i tada počinje era negiranja DF-a. Radončićev nebošnjački gen vidljiv je i u odnosu na SDA, kudili su ih, pa hvalili, mijenjali stavove bezbroj puta. Uostalom, šizofrene promjene, koje ne zavise od činjenica, već od Fahrinog interesa, vidljive su u svim aspektima njegovog djelovanja, od politike, medija do privatnog života.

Nije se čuditi što ovakvi ljudi postoje. Skoro u svakom kvartu ima neki šibicar, narkoman, prevarant sličnog karaktera. Bez imalo stida i dostojanstva, oni su spremni prvom komšiji ukrasti iz džepa, a juče su s njim gledali utakmicu. Čudi nešto drugo. Kako da takvim dokazanim lažovima narod vjeruje? Kako ih je mogao obmanuti dokazani prevrtljivac, naručilac ubistava u procesu dokazivanja?

Odgovor na ova pitanja leži u recentnoj stvarnosti. Ne znamo da li ste svjesni, ali Radončić je mrtav. Politički, medijski i lično. Da li mislite da naš narod opet može povjerovati Fahri nakon što je ima toliko “toplo – hladno” u svom djelovanju? Da li najlakovjerniji čovjek u BiH može vjerovati Avazu nakon što jednog mjeseca kude, sljedećeg hvale, pa opet za mjesec kritikuju i sotonizuju jednu osobu, stranku ili proces? Ne može i neće. Radončić i Avaz su prevršili mjeru, odavno. Ne samo da su ljudi otvorili oči, nego je sve što dolazi iz Fahrine kuhinje postalo smiješno, predmetom ismijavanja. Znate kako su društvene mreže i mediji bili zatrpani ismijavanjem Avazove “ankete” iz Zenice u kojima su ispitani bili britanski glumac i ostali stranci? Tako se narod sada smije svemu što dolazi iz Uvrnutog tornja.

Stop-avaz se osjeća pobjednikom. Došli smo do cilja. Avaz je slabo čitan, i ti malobrojni ga ne drže kao ozbiljan medij. U BiH postoje mediji koji mogu kontrirati i nadjačati Avaz ako bude bilo potrebe. Fahrudin Radončić je izblijedio, on je sada zauzet spašavanjem svoje slobode, unakažen je i ponižen kada je kao najsitniji džeparoš za uši dva puta strpan u zatvor. Ponosni smo na svoj rad koji je posljednjih mjeseci splasnuo upravo iz ovih razloga. Vjerujemo da smo poprilično dosta doprinjeli ukazivanju i devastaciji šizofrene i opasne politike Fahrudina Abdića i njegovog Avaza i zbog toga je naš angažman sada umanjen. To naše uvjerenje ima i realnu osnovu, ona je vidljiva i iz posljednjeg Radončićevog javnog istupa. Optuženik za najcrnje kriminalne radnje, kao što je naručivanje ubistva, rekao je da nema kapaciteta za veće projekte. Ovoga puta Radončić ne laže. I on osjeti ono na šta se Stop-avaz poziva – da je gotov. Sada Fahrudin ne mari toliko za devalvirani i prokazani Avaz, bitno mu je da sačuva slobodne ruke. Trebamo biti realni, osim Stop-avaza, Radončića i Avaz su stisnuli sa još nekoliko strana.

Ostaje žal za tih nekoliko godina tokom kojih su Radončić i njegove proklete novine utjecali na javnost. Ne smijemo sebi više nikada dozvoliti nekog Radovana Karadžića, Fikreta Abdića i Fahrudina Radončića. Svim zločincima treba reći STOP.
Kao što je Fahri rekao Stop-avaz.
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Najprije sam htio u Greatest Shits, pa zatim u Pozitivna dešavanja... Ali znam da bi mi @Bademčić hate/orovala, pa rek'o ondaK ovde...

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/338 ... lturu.html
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

TUZLA: Crveni kmeri bestijalno napali Fahrinog kandidata

Kršćani su u srednjem vijeku masovno ubijali i proganjali Jevreje optužujući ih za smrt Isusa i spas su našli bijegom u Osmansko carstvo. Hitler je Jevreje obilježio kao glavne krivce za propast njemačkog carstva pa je izvršioholokaust, masovni progon i ubistvo šest miliona Jevreja.

Ratni zločinac Ratko Mladić je komandovao nacističkim falangama koje su izvršile genocid nad Bošnjacima u Srebrenici tokom jula 1995. godine. Po ulasku u grad Mladić je rekao kako je "došlo vrijeme da se nakon Kosovske bitke Turcima ponovno osvetimo na ovom prostoru".

"Crveni holokaust"

Komunisti su masovno ubijali klasne neprijatelje ali i one koji nisu mrzili komunizam ali ga nisu dovoljno voljeli. U knjizi "Crna knjiga komunizma-zločini, teror, represija", objavljenoj 1997. godine u Francuskoj, dati su podaci o "crvenom holokaustu" u SSSR, Kini, Koreji, Istočnoj Evropi i drugim zemljama gdje je pobijeno 97,5 miliona ljudi.

Staljin je ubio 20 miliona svojih građana, daleko više od broja izginulih u borbi protiv fašizma. Istorija države i društva je prebogata totalitarizmom, terorom, jednoumljem i zločinima koji iz toga proizilaze. Ali, postavlja se pitanje: mogu li potomci odgovarati za ono što su ili što nisu uradile generacije i generacije prije njih. Ili, jednostavno: mogu li sinovi odgovarati ili koristiti se onim što su im uradili djedovi?

Kršćanska srednjevjekovna dogma, Hitler, Staljin i Mladić tvrde da mogu! Tvrdi to, uz obilatu laž, i jedan novinar u kožnom mantilu i pištoljem "makarov" kao modnim detaljem. Kako treba voditi brigu o mentalnoj higijeni, to ime tog jurišnika ne pominjem jer je on samo vojnik "Crvenih Kmera", službeno registriranih kao udruženje građana SDP.

Ta je čovjekolika minornost direktno i indirektno optužila 39.godišnjeg dr Bahrudina Batu Hadžiefendića, oženjenog Nadom Divković, oca dva sina, doktoranta medicine, uspješnog menadžera i ministra zdravstva u Vladi TK da je odgovoran za postupke svog djeda.

Djedova krivica je političko-deskriptivne, a ne pravne naravi i opisana je u dvije rečenice partizanskog Prijekog suda nakon 40 dana oslobođene Tuzle u jesen 1943. godine! Na jednom je portalu taj novinar u pokušaju, ustvrdio kako je Bahrudin Bato Hadžiefendić "ponosan na djeda fašistu". Takvu rečenicu Bato nije rekao već je u razgovoru za najtiražniju dnevnu novinu rekao kako je ponosan što je njegov djed spasio u Kalesiji i okolini mnoge Bošnjake od četničkog pokolja.

Ne ulazeći dalje u ono što je opisano u dvije rečenice partizanskog Prijekog suda, postavlja se pitanje otkud odjednom interes za Mehmedagu Hadžiefendića, djeda Bate Hadžiefendića i otkud konstrukcija da je on ponosan na njega, a ne konstrukcija da je ponosan na drugog, starijeg rođaka koji je bio najbolji gradonačelnik u istoriji Tuzle? Namjera je jasna: Bahrudin Bato Hadžiefendić (SBB) je zajednički kandidat SBB i SDA za gradonačelnika Tuzle.

Politička utakmica

Po prvi puta, nakon 1945. godine, Tuzla će dobiti gradonačelnika koji ne pripada sekti "Crvenih Kmera", po prvi puta, sad već odlazeći šef kriminalnog holdinga u Gradskoj upravi, Jasmin Imamović Merkator, dobija u političkoj utakmici nekog ko će ga pomesti sa političke scene!

Uvertira za pobjedu je već učinjena prije dvije godine kada je SDP na opštim izborima, po prvi puta nakon 1945.godine, izgubio izbore u Tuzli. I to,katastrofalno!

Ispred njega su bili SBB, DF i SDA. Takav poredak se očekuje i na lokalnim izborima. A to znači da će nakon dvije decenije organi društvene kontrole po prvi puta pogledati gradske knjige poslovanja.

Gubitak izbora će i prebroditi, ali knjige nikako!

(avaz)
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Aprila 2015. Radončić je bio direktan prema Izetbegoviću:
"Bakir Izetbegović je vođa bošnjačke mafije. Sve dok ne otkrije kako je ubijeno petnaestak naših komandanata i visokih političkih funkcionera i dok ne vrati milijarde maraka koje je njegova porodica otela i krije ih u Turskoj, mi sa SDA, konkretno sa Izetbegovićem, nemamo šta da razgovaramo".

p.s.
Mora da je i osnivač, u međuvremenu, postao dio tala, a o ubijenim komadantima i visokim funkcionerima nekom drugom prilikom.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Pa dalje kaže:
"Nemam namjeru pravdati se Izetbegoviću koji je od ove zemlje oteo basnoslovno blago koje je skupljala njegova porodica za lažnu pomoć obrani BiH u ratu, te čovjeku koji je bio mentor dolasku mudžahedinima, vehabijama ili iranskim špijunima, te neviđenoj sustavnoj korupciji kroz razne El Šidijeve poslove, a što je stotine hiljada ljudi ostavilo bez posla i perspektive"
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

I onda dodaje:
"SBB nema nijednog razloga da ide u koaliciju s Izetbegovićem. SBB hoće potpuno drugačiju Evropu od one koju želi Bakir, jer je Izetbegović, što ne treba zaboraviti, istovremeno izgubio i svog međunarodnog mentora, gospodina Erdoana, koji je poražen na izborima u Turskoj. SDA je potpuno druga priča, ali gospodin Izetbegović i njegova politička grupa iz suštinskih i političkih razloga nisu prihvatljivi za nas. On je kao moćni politički faktor unutar SDA u proteklih 20 godina imao priliku preko svog oca, uz svog oca i nakon svoga oca da ide evropskim putem. Uništio je taj put i ja ne želim da SBB doživi sudbinu Stranke za BiH, SDP-a i DF-a i da se obrukamo pred narodom".
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Danas i sada:
Radončićev medij više ne napada kadrove SDA što je bila redovna, uhodana praksa. Šta više Radončić danas uredno objavljuje stranačka saopćenja SDA te rado u eter pušta vijesti koje veličaju lik i djelo Izetbegovića.
Od onog ratobornog lika s početka priče ostala je samo ljuštura.

p.s.
Nije naš narod džabe rekao da je batina izašla iz raja.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”