Voćarstvo

Naši ljubimci, priroda, čuvanje okoliša.

Moderator: spacebound

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 5819 times
Been thanked: 5315 times
Status: Offline

Re: Voćarstvo

Post by uvijek_kontra »

Uzmes u bio laden. :D

Imam kuci i recept za sladoled i sirup/sok (obecala davno Chloe) pa cu prepisat. Jako zanimljiv ukus. :D

Ja imam drvo kuci al samo brat i tata vole pa uvijek bude previse jer je tata u Bosni kad ima najvise smokvi pa sam istrazila sve, cak ih napravila i na slatko, marmeladu jos nisam zbog onih tackica unutra, kao kod jagode sjemenki. Ma sve se moze. :D
Svako sebe laze kako mu odgovara.
Dunjaa
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 497 times
Been thanked: 1124 times

Post by Dunjaa »

uvijek_kontra wrote: 09 May 2024, 14:28 Uzmes u bio laden. :D

Imam kuci i recept za sladoled i sirup/sok (obecala davno Chloe) pa cu prepisat. Jako zanimljiv ukus. :D

Ja imam drvo kuci al samo brat i tata vole pa uvijek bude previse jer je tata u Bosni kad ima najvise smokvi pa sam istrazila sve, cak ih napravila i na slatko, marmeladu jos nisam zbog onih tackica unutra, kao kod jagode sjemenki. Ma sve se moze. :D
Moja mama je nekada pravila najbolje oblande od džema od smokava. Smokve su jako zdrave. Šteta što ih češće ne mogu konzumirati.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Slatko od smokava,nista bolje ne probah
Stari recept,pravi se samo od jedne vrste smokve,ta uspjeva jedino u Hercegovini
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Post Reply

Return to “Ekologija, priroda, životinje”