Kod mene mozes, ja zizak ne ispiram.Femea wrote:I nije mi na popisu favorita ali napravim zbog svojih,pa "srknem"i ja malo.Kod nekog drugog nebih ni probala.nora wrote:Od sada grah samo jedi kuci ako si ga ti pravilaFemea wrote:Bljak,radije bih ostala gladna.
Samo da pitam
Moderator: VIP
Re: Samo da pitam
- Femea
- Propala kaladontašica

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Kod mene mozes, ja zizak ne ispiram.
[/quote]

Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16888 times

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41242 times
- Been thanked: 27953 times
spacebound wrote:Sitne baje, štetočine.A morao si nekad vidjet, prave rupice u grahu. Meso, proteiniZnaju ljudi sta je zdravo
zdrave bajeDanas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Sta je danas sa ovom djecom ili sta je sa roditeljima??
Imam jednu prijateljicu koja muku muci sa svojom bratišnom.
Mala ima 13 godina i stalno je bocka kad GOD je vidi.
" ti stalno nosas takve majice, ti imaš grbav nos, ti imaš bore znas li to, imaš malo sala na stomaku kad sjediš " i jos takvih sličnih komentara. Kaže da joj je par puta rekla da nije fino tako govorit svojoj tetki ali ne pomaze očigledno.. Kaze da joj je mater jednom bila prisutna kad mala tako govori, ali da nije nista rekla, mater čuti..Zao mi je jer neznam kako bih joj pomogla.
Kažem joj da se ne obazire ali kaže da ne može.
Mislim jel ovo normalno ponašanje jedne 13'o godišnjakinje?
Kako da ju savjetujem?
" ti stalno nosas takve majice, ti imaš grbav nos, ti imaš bore znas li to, imaš malo sala na stomaku kad sjediš " i jos takvih sličnih komentara. Kaže da joj je par puta rekla da nije fino tako govorit svojoj tetki ali ne pomaze očigledno.. Kaze da joj je mater jednom bila prisutna kad mala tako govori, ali da nije nista rekla, mater čuti..Zao mi je jer neznam kako bih joj pomogla.
Kako da ju savjetujem?
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Dijete je to tako naucilo kod kuce, vidjelo od roditelja, okoline, iz medija.
U danasnje vrijeme je najveci "grijeh" ne biti "po standardu" medija.
Dijete to tako prihvata.
Ti ne mozes nista puno uraditi, ili niko.
Mozda jedino obrnut napad, pa i njoj nabijat komplekse,jer dijete ocito misli da je savrseno, cim daje takve komentare.
Sretno u svakom slucaju!
U danasnje vrijeme je najveci "grijeh" ne biti "po standardu" medija.
Dijete to tako prihvata.
Ti ne mozes nista puno uraditi, ili niko.
Mozda jedino obrnut napad, pa i njoj nabijat komplekse,jer dijete ocito misli da je savrseno, cim daje takve komentare.
Sretno u svakom slucaju!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Divlja_u_srcu wrote:Sta je danas sa ovom djecom ili sta je sa roditeljima??
Kako da ju savjetujem?
Djevojčice tog uzrasta obraćaju puno pažnju na sipstveni izgled a i izgled drugih, žive u svijetu gdje se puno priča/ piše o tome, od prehrane pa nadalje. Provode svaki slobodan trenutak gledajući se u ogledalu i tražeći na sebi nešto sto im se ne dopada, i onda to nezadovoljstvo iskazuju na sebi bližim osobama .. Čak kada su i sa sopstvenim prijateljicama ne biraju riječi, i da li će jedna drugu povrijediti time..
Prolazna je to faza, shvate da fizički izgled ne čini čovjeka i da ne možemo svi biti "manekenske građe a ni ljepote"..Pubertet je faza veoma teška, samim njima a i roditeljima, ne pronalaze sipstveno mjesto sa mlađima od sebe, a ni sa starijima, a da ne pričam o njihovim vršnjacima.Hormoni čine svoje.. Istovremeno znaju biti bebe, a i glume odrasle osobe izražavanjem, i svega jos drugog...
Prava pomoć, ja vjerujem u vrijeme, i puno strpljenja, uz puno razgovora...
.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 843 times
Ja znam jednu koja je bila takva, sestrična od prijateljice. Ja nikad nisam vidjela nešto takvo, dakle dijete je bilo brutalno iskreno i pomalo zlobno, sve vezano za fizički izgled. Bez pardona bi nekome rekla "ti si ružna" i slično. Meni je uvijek govorila da imam ružnu frizuru
(ne mogu ju kriviti
). Stvarno su se svi oko nje osjećali ko govno.
Imala je dvoje mlađe braće koji su bili "normalna" djeca. Sad, dal je to do odgoja, ne znam, jer ne poznajem baš njihovu mater.
Ova je to spontano prerasla i negdje sa 13-14 valjda kad je postala malo više svjesna sebe i izgubila tu dječju neopterećenost onda se smirila, i sad to više ne radi
Imala je dvoje mlađe braće koji su bili "normalna" djeca. Sad, dal je to do odgoja, ne znam, jer ne poznajem baš njihovu mater.
Ova je to spontano prerasla i negdje sa 13-14 valjda kad je postala malo više svjesna sebe i izgubila tu dječju neopterećenost onda se smirila, i sad to više ne radi
somehow I manage
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4137 times
- Been thanked: 4273 times
Znaju deca nekad biti surova, treba naći načina i dovesti ih u poziciju onoga koga ismevaju a onda porazgovarati o situaciji i osećanjima, ja to obično praktikujem u radu sa decom. Ima mnogo različitih primera, naročito danas kada se velika pažnja poklanja fizičkom izgledu, postojanju nekih standarda lepog, primetno je bahato ponašanje i neka verbalna agresivnosti, naročito kod dece imućnih roditelja jer ona sebi mogu priuštiti i razne tretmane za ulepšavanje.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Da i ja malo prokomentarišem.
Pošto sam pomalo zaostala, pubertet ne priznajem kao opravdanje za nekulturu i bezobrazluk. Sve ok, promjene koje djeca doživljavaju, osjetljivost,
ali ima granica ...
Znam da ima djece, da im začepiš usta na uši bi progovorili. U tom slučaju treba raditi sa djetetom, pa moć zapažanja usmjeriti na lijepo,
i komentarisanje lijepog, raditi na jačanju empatije itd. ...
Curica sa trinaest godina bi već trebala znati procjeniti da je brutalna, ali ako roditelji ne djeluju ostaje nada da će se sama korigovati vremenom ili će ostati takva. ( Ne bih je voljela vidjeti u društvu svoje kćerke, iako su generacija.)
Edit: I da Sarajlije moje .... gdje mi preporučujete da pogledam laptope kod vas (dobar izbor, cijene povoljne - naraFno) ? Unaprijed hvala.
Pošto sam pomalo zaostala, pubertet ne priznajem kao opravdanje za nekulturu i bezobrazluk. Sve ok, promjene koje djeca doživljavaju, osjetljivost,
ali ima granica ...
Znam da ima djece, da im začepiš usta na uši bi progovorili. U tom slučaju treba raditi sa djetetom, pa moć zapažanja usmjeriti na lijepo,
i komentarisanje lijepog, raditi na jačanju empatije itd. ...
Curica sa trinaest godina bi već trebala znati procjeniti da je brutalna, ali ako roditelji ne djeluju ostaje nada da će se sama korigovati vremenom ili će ostati takva. ( Ne bih je voljela vidjeti u društvu svoje kćerke, iako su generacija.)
Edit: I da Sarajlije moje .... gdje mi preporučujete da pogledam laptope kod vas (dobar izbor, cijene povoljne - naraFno) ? Unaprijed hvala.
- dobre.vibracije
- Poneki mu pročitamo

- Femea
- Propala kaladontašica

- Been thanked: 2 times
Divlja_u_srcu wrote:Sta je danas sa ovom djecom ili sta je sa roditeljima??
Kako da ju savjetujem?
Ključno je ovo u prvoj rečenici"šta je sa roditeljima".Djeca vaspitanje nose iz roditeljske kuće,glavni učitelj je roditelj,nikako škola i okolina.Ako mi roditelji dajemo dobar primjer svojoj djeci,nije moguće da ga ne usvoje.Glavni i osnovni krivac za nepoštivanje,loše ponašanje djece prema drugima je odgoj.Sve dobro ili loše se nosi iz roditeljske kuće.Nema opravdanja za bezobrazluk te djevojčice,pubertet to nije, to je jednostavno loše odgojeno mlado biće.
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Varikina i opleti. Taman ćeš dobiti nijansice bijelog na mjestu gdje t' je bila farba. Il' probaj s razredjivačem.dobre.vibracije wrote:ima neko savjet za skidanje farbe s odjece?
Samo sabura
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- dobre.vibracije
- Poneki mu pročitamo

to mi i nije bas najprivlacnije idejamehaning wrote:dobre.vibracije wrote:ima neko savjet za skidanje farbe s odjece?
Škare...
Danas sam tu, a sutra daleko..
- dobre.vibracije
- Poneki mu pročitamo