TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times
Status: Offline

Re: Cudom se cudim :)

Post by Maja »

Kralju, kako napreduje tema?
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Savjetuje se sa poglavicom "Kako da privucem paznju".

O, empati, namjestite se udobno i ocekujte novo samoubilacko emitovanje signala sa stabla jagode.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4137 times
Been thanked: 4273 times

Post by srculence7 »

Biće tebi uskoro postavljena dg :lud
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Joj Doc ti opali niz gresaka radeci pretpostavke.

Pocevsi od banalnih stvari gdje mislis da svi imamo fb, da smo svi Hebdo, da smo svi operisani od empatije do onih da mislis da si bitan ti ili ja kad bacis papir od zvake.

Zasto mislis da smo svi ekoloski neosvjesteni ? Istina uopce nije takva.

Ovo je pogled iz tvog ugla. A nas ugao nije uvijek i pravi. Premda se nama svima cini nekad drugacije

Zasto mislis da se ne moze raditi na kontroli radjanja? Kina je dokazala suprotno.

Zasto mislis da je Alep djelo onih koji vode brigu o broju stanovnistva?

Oni su veci i od ovog. Oni to sto ti pricas rade u rukavicama. Ne pobiju dvjesto hiljada i ne tako ocigledno

Svako tri sekunde neko na svijetu umre od karcinoma. Ali ne odmah. Nakon sto potrosi zadnju paru na pokusaje lijecenja.
Sta ces mu mrtav na licu mjesta?

Analizom razne hrane dokazano je da su neki aditivi i konzervansi u istoj potpuno nepotrebni.

Ne utice na okus i dugotrajnost. Pa zasto je onda ipak tu?

Mislis da ti sprjecavas nesto ili zagadjujes planetu?

Sta mislis zasto je zena koja je najveci borac za ekologiju na listi trazenih glava?

Zasto u najsuncanijem dijelu amerike ne daju nekoj zeni da stavi solarne panele na kucu?
Ovdje dolazimo do onih sto ih ti drzis svemogucima.
Znas li koliko americka vojska trosi goriva a koliko cijela nacija?
Tu je i mmf....kako ces se zaduzit kod njega ako ti sve cvate....?

Sad mi objasni zasto da okrecem glavu od raskomadane djece?
Jer oni nisu plakali za mnom?
Nisu ni bili rodjeni covjece!

Pisem s mobitela i noc je i svasta natrpah na brzaka ali se valjda vidi poenta
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4409 times
Been thanked: 3364 times

Post by Melek »

Ovima iz sanatorijuma ne bi trebalo da se dozvoli otvaranje bilo kakvih tema :lud
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
Has thanked: 326 times
Been thanked: 183 times

Post by DocSportello »

Ja ne kontam vas gnjev i nekulturu dijaloga samo jer ukazah na nesto sto se vjecito radi na planeti.
Vi dolazite sa masu pitanja, potpitanja, empaticnih stavova na koja ja nit sam duzan dat odgovor nit ih upucujete na pravu adresu.
Koliko god se batrgali i skevcali, pjenili i glumili zabrinutost za te ljude tamo negdje, djaba vam bolan.
Ljudska rasa ima odredjenu cifru koliko nas smije bit na planeti, i price o tome nema kralju.
To nit je do novca, mada ima i toga jer se elite nadju i u tome, to je cisto do fizike planete i osnovnih pravila funkcionisanja same planete kao takve.
@zagorka, pa cuj, dosta elitnih igraca ima prste duboko u tegli vojno industrijskog kompleksa.
Slabo na zapadu medicinska klika uzima kesh koliko uzimaju vojne interesne grupice.
Plus uz rat imas masu drugih sfera djelovanja i masinerija za pravljenje i pranje kesha, gradjevinska mafija, medicinska, humanitarna, repromaterijali i talovi oko toga, koncesije na rude i energente, prirodne resursne i slicno.
Rat je najveca masinerija za pravljenje kesa definitivno, medicina se sa tim segmentom ne moze mjerit ni pod razno.
Samo to ako uzmemo u obzir mislim da je odgovor samo po sebi na tvoju tezu da to rade na kulturniji nacin i u rukavicama.
Rade slazem se ali od ovakvog nacina i ratova imaju daleko vise koristi.
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by DocSportello »

I samo da jos jednom ponovim, da mi puca hasim za te ratove, za te zrtve i propagandu koju pusite svako par godina.
Tako ste mi se popeli na glavu i sa kmeketanjem oko palestine, a palestinci prvi ne zele suzivot i rade sve da radikalizuju svoju mladost i guraju ih sami u zive stitove.
I onda ja nesta da zalim nekoga tamo, aha evo sacu, samo da pertle svezem.
Ljudi ginu, pate, mrcvare jedni druge na svakom cosku planete, zasto bi ja zalio za nekim koga ne znam, za nekim sa kim nemam nikakve dodirne tacke, zasto bi zalio jer je to kako izgleda jedan od najstarijih procesa na planeti.
Jedini smo oblik zivota koji ubija iz pasinluka, halalite dobrocudne dobrice sto vam ukazah na to, izvinjavam se dobrice dobre sto me zalibo hasim za tu nazadnu stranu insana.
Rokajte se, uzivajte, libo me zgembo, rokace se i sutra, rokalo se danas, rokalo se juce, bu hu hu, kme kme kme ;)
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1671 times
Been thanked: 3168 times

Post by Mutevelija »

U pravu si treba ratovati tamo npr u palestini, ali to je problem muslimana.
Ako se muslimani dignu može biti 3 svjetski rat e onda te neće niko ništa pitati.
:))

Nema ništa od ovog kmečanja samo rat ali otom potom.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 16888 times

Post by spacebound »

Samo bih da citiram, uskoro, forumas godine
Socrates wrote:Pa dobro, onda se ti popni na granu i urlici kao majmun.
Svako bira da je majmun, niko ga na to ne tjera.

A mogao si i da šutiš. Kad ljudi masovno umiru, a tebi bas nije žao, onda šutiš, ako imaš zrno inteligencije.
Ako si glup, popnes se na granu, urlices k'o majmun i samozadovoljavas se.

Ponavljam dva puta da ti lakše udje u glavu. I da ti ne padne napamet da pomisliš da je način na koji govoriš o umiranju ljudi u Siriji ikakav produkt nekog nazovi kvalitetnog razmišljanja.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Zar nije on htio da ih ravna atomskim bombama u početku. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by DocSportello »

Pa jel mislis da te ovako neko nesto pita.
Zamisli da su elitisti karte stavili na sto i cjelom planetarnom populusu dali do znanja koliko godisnje treba ljudi bit smaknuto da bi drustvo kakvo je danas funkcionisalo tako kako funkcionise.
Mislis da bi se ljudi plaho batrgali i mislili dok bi glasali koji dio planete i koje etnicke skupine ce platit ceh da bi oni zivjeli u luxuzu na koji su navikli?
Presmjesan je ko misli da insan ima neku plaho velku uzvisenost u sebi, na kraju kad podvuces crtu, insan je samoziva sebicna stoka i na kraju krajeva najsposobniji hajvan na planeti, hajvan koji je genetski i evolutivno uslovljen borbom za opstanak.
Naravno kad je mak na konac, svako od vas ce prije ikoga izabrat svoju dobrobit i opstanak kao sto se i ocekuje, jelte :D
― George Carlin
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

...doc po menii stvar pojednostavljuje na nivo vijesti...tu je mozda u pravu...za pet dana ce puknut bomba u nekom trzisnom centru i opet ispocetka...pa ovdje neki forumasi javno pisu da je tito triba i vise pobit..i niko se ne sekira ..il kurde..
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27953 times

Post by Rum »

Image

Image sta su dobili(na slici je Libija nekada i sada) , ljudi su bagra i moras biti diktator da tu bagru cuvas na lancu , isto sranje se desava u Siriji bagra se docepala da krsi sve . eto vam skrsite sve bagro :kafa :kafa
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Image Sirija , neki sejtani usli u balije samo bi rokali
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

imaš li takve Sarajeva, Mostara i sl... :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by DocSportello »

spacebound wrote:Samo bih da citiram, uskoro, forumas godine
Socrates wrote:Pa dobro, onda se ti popni na granu i urlici kao majmun.
Svako bira da je majmun, niko ga na to ne tjera.

A mogao si i da šutiš. Kad ljudi masovno umiru, a tebi bas nije žao, onda šutiš, ako imaš zrno inteligencije.
Ako si glup, popnes se na granu, urlices k'o majmun i samozadovoljavas se.

Ponavljam dva puta da ti lakše udje u glavu. I da ti ne padne napamet da pomisliš da je način na koji govoriš o umiranju ljudi u Siriji ikakav produkt nekog nazovi kvalitetnog razmišljanja.
A gdje sam ja to onanisao i izrazavao zadovoljstvo jer se to desava?
Jedno je sto sam ja realista sto se toga tice, a drugo je sto vas toliko vrjedja drugaciji stav i zamisli neko ko nema potrebu da glumi laznog humanitarca po internetu lijepeci propagandu koju mi serviraju mediji jer njima pashu te scene za ko zna kakve agende u datom trenu.
Izvinjavam se empate casne sto nisam ovcica, halalite sto ne razmisljam kao stado :D
Sutit necu nikad jer nisam navikao.
I samo bi jos doticnog vrlog komentatora upitao kako ja to pricah o umiranju ljudi u siriji?
Hvala i na usporedbi sa jako plemenitim i inteligentnim bicem poput majmuna, mnogo vise empatije i humanosti kod njih insan moze vidjet na svakom koraku.
Pa cak i drustveno ustrojstvo im je meni se cini razvijenije od insanskog na neki nacin :D
Kultura dijaloga vam je na jako razvijenom nivou kada nabasate na insana sa cijim se stavovima ne slazete.
A to samo po sebi govori dovoljno i o razvijenosti vase istinske empatije, tolerancije i ostalih civilizacijskih normi koje se jako trudite pokazati na pogresne i jako providne nacine :D
― George Carlin
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Opet ti ne shvatas nista, Doc. A vidim ni ovaj Gebels odozgo, kojem da crtas ne bi razumio razliku izmedju konteksta, sve dok se on sasvim predano samozadovoljava na ovom forumu.

Generalno, ljudska vrsta se dogovorila oko nekih normi ponasanja u odredjenim situacijama. Kad je sahrana, ne pisas covjeku na grob pred svima ostalima. Kad je svadba, ne popnes se na sto I vrsis veliku nuzdu. Mozda osjecas da bi takve stvari trebao raditi, ali ih ne radis jer imamo neki drustveni ugovor izmedju sebe da to ne radimo. Kad ljudi umiru, ne govori se ovo sto ti govoris.

To je majmunski posao. Svi mi ponekad pretjeramo, ali ako ti je Aleppo bio povod da se upustis u disertaciju boli tvog hashima, onda si ti pogazio svaki drustveni ugovor. Dakle, kao sto ti tvrdis da su ljudi koji pretjerano zale za nekim zrtvama u Aleppo licemjeri, I ti si licemjer jer na internetu ispoljavas ovu majmunsku stranu svoje licnosti.
. . . . . . . . .
DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by DocSportello »

Socrates wrote:Opet ti ne shvatas nista, Doc. A vidim ni ovaj Gebels odozgo, kojem da crtas ne bi razumio razliku izmedju konteksta, sve dok se on sasvim predano samozadovoljava na ovom forumu.

Generalno, ljudska vrsta se dogovorila oko nekih normi ponasanja u odredjenim situacijama. Kad je sahrana, ne pisas covjeku na grob pred svima ostalima. Kad je svadba, ne popnes se na sto I vrsis veliku nuzdu. Mozda osjecas da bi takve stvari trebao raditi, ali ih ne radis jer imamo neki drustveni ugovor izmedju sebe da to ne radimo. Kad ljudi umiru, ne govori se ovo sto ti govoris.

To je majmunski posao. Svi mi ponekad pretjeramo, ali ako ti je Aleppo bio povod da se upustis u disertaciju boli tvog hashima, onda si ti pogazio svaki drustveni ugovor. Dakle, kao sto ti tvrdis da su ljudi koji pretjerano zale za nekim zrtvama u Aleppo licemjeri, I ti si licemjer jer na internetu ispoljavas ovu majmunsku stranu svoje licnosti.
Ne prihvatam te norme ponasanja, ja licno se cesto znam nasmijat na sahrani jer me pogled na one tuznjikave i cesto smjesne face zna nasmijat.
Halali ako sam po tvom cjenjenom misljenju kreten, ali i ja sam prihvatam da jesam kretenast, uzivam u tome bez ikakvih iluzija i samoobmana.
Takav sam kakav sam, respektuj moju razlicitost ako zelis, ako ne znas, ne mozes ili ne zelis respektovat takvu razlicitost, po mom skromnom misljenju si onda na nizoj evolucijskoj i inteligencijskoj ravni i od gore spomenutog majmuna.
Eto toliko od mene, hvala i dovidjenja :D
― George Carlin
DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by DocSportello »

Socrates wrote:Opet ti ne shvatas nista, Doc. A vidim ni ovaj Gebels odozgo, kojem da crtas ne bi razumio razliku izmedju konteksta, sve dok se on sasvim predano samozadovoljava na ovom forumu.

I vidis kralju u ovom boldanom je kljucna stvar, ne pisas covjeku na grob PRED SVIMA OSTALIMA, a kad nema nikog u blizini, onda je prihvatljivo jelde :DD :DD
― George Carlin
Post Reply

Return to “Pričaona”