Ateizam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Ateizam

Post by Biba » 21 Mar 2015, 20:25

De Podrinjac smiri se i polako.Ama ja se ne sjecam da si vrijedzao, eto sad citam kako kazes da vjere kvare covjecanstvo.Dragi Podrinjac ...ja mislim da covjeka ne moze vjera pokvariti vec samo covjek sam sebe.I mislim da je malo istinske vjere u svijetu....Ne znam ja tocno sta sam rekla o ateizmu ali meni oni nista ne smetaju.Zelim samo reci da su ljudi posebice danas nekako nezadovoljni, nesretni iako napredujemo kobajagi u svakom pogledu...Nisam ja od onih koji se mogu pohvaliti odlascima u crkvu, pa meni su zabranili i ispovijed...ali ko ih sisa, :pracka ja vjerujem na svoj nacin.Znas, ja samo mislim da smo mi na ovom svijetu da see potrudimo bitibsto bolji...a to..koja vjera..ma nksu jednake, ima razlika ali ako nam je cilj jednak, onda ga nijedna razlika ne moze ometati i smetati....I ako covjek ne vjeruje ni u sta, mislim da mu je zivot tek onda nekako isprazan...Ej, nek si napravio klonic, ma i ja sam..ali ja sam htjela odavno da me tamo baniraju...ama ti si zanimljiv..nemoj da odes..jesi cuooo.:djed.ili onda izaberi novi forum na vrijeeme :oo Pari mi se da si malo u depri...ama nece te vjera zaposliti al more ti pomoci da ne nabubas gazdu ak ti bude neki zloco.. ;)
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14266 times
Been thanked: 9861 times

Post by Julia-Klara » 21 Mar 2015, 22:04

Podrinjac, dobrodosao nazad, i ne mrdaj vise
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 29 Mar 2015, 16:24

Eh, nije mi laptop pri ruci ali pokusat cu...Ne znam imena ali znam da su neki znanstvenici tvrdili da postoji neka sila svemoguva ali nisu joj priznavali inteligenciju.Medzutim, bilo je i znamstvenika koji su upravo priznavali najvisu intelihenciju tj. Boga.Mislim da je Paster jedan od njih ali ima ih vise, ja malo teze pamtim imena.Lijepo kaze dr. Miroljub Petrovic da nitko ne treba vjerobati aako nema dokaz a dokaz da Boga ima odavno postoji.To je Biblija.Jedan ruski poznati matematicar je putobao vozom i u novinama procitao clanak jednog ateista koji je tvrdio da nema dokaza.Mislim da se matematicar prezivao Panjin..On je 50 godina proucavao Bibliju i dosao do zadivljujuceg zakljucka.Stari zavjet su pisali Židovi a Novi zavjet mislim Grci..Nekoliko ljudi je to pisalo...Zakljucio je da takvo nesto covjek nije u stanju napisati.Analizirao j sve rijeci i skupove rijeci i shvatio nesto nevjerojatno...sve je djeljivo brojem 7...pozvao je onoga ateistu i rekao neka on pokua nepisati samo 300 rijeci u recenice i tekst koji ce imati takvo obiljezje...Panjin je rekao da je vjerojatnost da covjek napise tekst Biblije zanemarivo mala a pisalo ju je nekoliko osoba..tvrdio je da takvo nesto covjek nije sposoban napisati..Ateista je tvrdio da se novije izfanje Biblije bitnobrazlikuje od drevnih zapisa a taj matematicar je rekao da nije istina i da je tekst identican..Jos e nesto zanimljivo.Znanost priznaje dogadzaje opisane u Bibliji..Planeta Zemlja od kada postoji na nnoj se dogadza puno smrti, svi umiru i kaze se da je upravo se Bog ukazao Mojaiju da mu oda tajnu zivota, kako se smrt moze pobijediti...Lako je napraviti kuce, kule, dvorce i palace ali..tesko je biti karakter, biti dobar...puno teze..to je pobjeda smrti..i kad netko kaze da ima puno religija a moral je samo jedan...moze ateista biti moralan ali mislim da je u necemu ipak zakinut ako ne vjeruje u Boga..a dokaz nije samo Biblija..tko Boga zeli vidjeti on ga i vidi... :pusi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 29 Mar 2015, 16:40

Ne znam zasto ne mogu vise urediti gornji post ali stvarno ne mogu...Htjela sam samo jos nadodati da je i Behko stavio u jednu temu zapanjujuce zakljucke kad se cita Kuran.. Citala sam ja o razlikama izmedzu tih dviju vjera..Mislim da je najbitnija slicnost upravo jednake su u mnogocemu..jedan Bog i smjernice kako covjek da bude covjecan...E da, danas sam procitala necju mudru izreku, imam knjigu ali ne pamtim pisca...On kaze da covjek sto j blize crkvi, to je udaljeniji od Boga...vjerojatno misli na one koji isu u ckvu i busaju se u prsa da su veliki vjernici a svojim nacinom zivota to ne pokazuju...zato nimalo ne osusdujem ateite ...ima ateista zlatnh ljudi i naravi a vjernika i svecenika svakakvih... i neke pape su itekako zastranili...pa i oni su samo ljudi :pusi

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Post by REMB » 29 Mar 2015, 20:27

Izjave tipa "što si bliže crkvi to si dalje od Boga" su tako otrcane i površne...ili ova "zašto grade džamije, zašto ne grade fabrike"....haha

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 29 Mar 2015, 20:38

meni ni malo otrcane :cudi
u fabrici mozes zaraditi pa prehraniti porodicu, u dzamiji/crkvi to ne mozes

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB » 29 Mar 2015, 20:44

Ti onda i ne znaš nista. Prvo se informisi ko pravi jedno a ko drugo.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 29 Mar 2015, 20:49

:rol

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 30 Mar 2015, 14:51

Reeemb, ona izreka da sto si blizi crkvi, to si dalje od Boga nimalo nije cudna.To je narodna mudrost i vrlo jednostavno je objasniti...crkva su ljudi a ljudima ne treba sve vjerovati i slijepo slijediti...je pa ta, je bio slucaj da je nekoliko djece ostalo rano bez roditelja i nije se nitko o njima brinuo vec su najvise brali koprivu i tako prezivljavala...A pop...e on ih je grdio sta ne idu u crkvu...ma nisu imali sta ni obuci..pop je sigurno imao sta jesti i bio je obicaj da mu se nosi hrana...i drva...neka, ali taj pop nije nista ucinio da djeci pomogne..pa barem na jedan rucak da ih je pozvao...u crkvi i dzamiji se nece cuti nista lose ...je, od toga se ne zivi...ima dobrih ljudi koji idu u crkvu i dobrih koji ne idu... o svemu covjek treba mal razmisljat, pa i o crkvi..svi grijese.. :pusi

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB » 30 Mar 2015, 16:47

Biba wrote:Reeemb, ona izreka da sto si blizi crkvi, to si dalje od Boga nimalo nije cudna.To je narodna mudrost i vrlo jednostavno je objasniti...crkva su ljudi a ljudima ne treba sve vjerovati i slijepo slijediti...je pa ta, je bio slucaj da je nekoliko djece ostalo rano bez roditelja i nije se nitko o njima brinuo vec su najvise brali koprivu i tako prezivljavala...A pop...e on ih je grdio sta ne idu u crkvu...ma nisu imali sta ni obuci..pop je sigurno imao sta jesti i bio je obicaj da mu se nosi hrana...i drva...neka, ali taj pop nije nista ucinio da djeci pomogne..pa barem na jedan rucak da ih je pozvao...u crkvi i dzamiji se nece cuti nista lose ...je, od toga se ne zivi...ima dobrih ljudi koji idu u crkvu i dobrih koji ne idu... o svemu covjek treba mal razmisljat, pa i o crkvi..svi grijese.. :pusi
Izuzetak ne čini pravilo.

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB » 30 Mar 2015, 16:51

Fabriku pravi ili država ili biznismeni...
Džamiju pravi narod-vjernici.

Jasno ko pasulj.

Ovo nije jasno onom ko zapravo nije gradio ni jedno ni drugo, al je zato takav spreman komentarisat (nebitno je jel valja gluposti).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 30 Mar 2015, 20:17

REMBE, ama nisam ja mozda dobro napisala sta sam mislila.Ali naprije da ti kazem da je onu mudru izreku koju ti nazivas otrcanom upravo smislio narod koji gradi i crkve i dzamije a narod nije blesav...Pa nisam ja jako mudra ali valjda su htjelibreci da ima onih koi trcebu crkvu a ne ziv vjeru..Ma ne mislim ja da covjek koji vise ide u crkvu zbog toga manje vjeruje..ma nee to.Mislim samo da sve treba promatrati malo kriticki..je crkva grijesila ali je i puno dobroga ucinila...Ja nikad ne bih rekla neka see grade tvornice a nebcrkve i dzamije..ma ima ljudi koji u crkvu idu cesto da budu u drustvu ili iz navike.ali i to je dobro jer covjek je drustveno bice.Ja se ne ponosim time sto kazem da ne idem u crkvu.Ma ne..pa ja odrasla medzu svecenicima..ali izgubila sam naviku a i ne volim puno ljudi oko sebe..Volim otici na nase svetiste Sumanovci najbolje kad nije guzva...Mislim da je za vjernika vazno da ide u crkvu i meni je zao sto ne idem...Atista moze zivjeti izuzetno moralno a da ne poznaje niti jednu Bozju zapovijd...ali znam mnoe koji su se polije krstili barem jer ih je nesto povuklo....sinovi moje rodzakinje su iz mjesovitog braka a djed km je bio komunista i nije dao da se njegova kci krsti ...ali oni kad su odrasli, krstili su se......misli da ateista moze u raj iako na netu kruze price kako su poslije smrti culi njihove glasove da su u paklu..ja..ma nkje Bog tak okrutan...ne tvrdim ja nista...ma ak bi ih ja pustila u raj, obicna ljuta biba a kak onda ne bi Bog ;) :pusi

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB » 30 Mar 2015, 21:30

Ima i ono: kad neko dadne neki (veći) novčani prilog dal za vjerski objekat, dal za kakav put ili nešto sasvim treće...odmah se nađe armija pametnjakovića koji iznose svoje tvrdnje: BOLJE da je pomogao tu i tu siromašnu porodicu...BOLJE da je stipendirao tog i tog učenika...BOLJE da je ovo...BOLJE da je ono...
pa kad si tak pametan i "znaš" šta je BOLJE gdje si ti tu...zašto ti ne pomogneš...

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 30 Mar 2015, 21:56

Majka žene o kojj sam pisala je pravoslavne vjere i suprug joj zaista nije dozvolio djecu krstiti a svojoj ženi nije dao ni približiti se crkvi...Iako u našem selu ima samo katolička crkva ona je poslije smrti supruga davala novac za crkvu...U selu nedaleko moga ima pravoslavna crkva i svećenik dolazi ..i on ju je sahranio ali davala je za našu crkvu...Kći se nedavno krstila u Beogradu i ide za Božić i Uskrs u svoju crkvu ali plaća svećeniku sve što je određeno..Moj otac gotovo i nije išao u crkvu ali je uvijek dao novac, i više nego se tražilo..

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB » 30 Mar 2015, 22:21

Poenta mog predhodnog posta jest da ne budemo samo nekakvi komentatori i kritičari već da budemo aktivni sudionici ili da po tim pitanjima mudro šutimo.
Čuj bolje da je ovo...bolje da je ono... otkud znamo sta je bolje...valjda je davalac najmjerodavniji da kaže sta je bolje...i svojim činom i kaže.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 30 Mar 2015, 23:25

Tako je REMB!!!! Moja susjeda je bila stalno u crkvi.Ona je mene svećenicima na rođendane vodila ali i iskorištavala časne sestre,sumnjam da je puno davala za crkvu ...Moj otac je davao a susjeda je izmislila kako je moj otac rekao da je bolje otići u štalu nego u crkvu.Nikad to nije rekao i poštovao je svećenike i časne više nego ona.Nikoga nikada nije iskorištavao.Znam ja da kod nas u selu najbogatiji malo daju..a mudrovati znaju..davalac ima pravo dati i meni je to lijepo...pa nista u grob necemo ionako ponijeti...a bogomolja je svakako dobro mjesto

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 30 Mar 2015, 23:34

Prelazite u OFFTOPIC. Ovo je striktno podforum za ateizam, a ne za crkve, džamije, itd

Trebalo bi nekoliko mudrih ateističkih izreka ovdje postati. Evo sad ću...

Edmond de Goncourt:
"Ako Bog postoji, ateizam je za njega manja uvreda od religije."

Albert Einstein:
"Ako su ljudi dobri samo zato jer se boje kazne ili se nadaju nagradi, onda smo zaista žalosni."
"Vjerujem u Boga koji se otkriva u harmoniji svega što postoji, ne u Boga koji se interesuje za sudbinu i djela ljudske vrste."

Peter O’Toole:
"Kada sam shvatio da sam ja Bog? Pa, dok sam se molio, odjednom sam shvatio da pričam sam sa sobom."

Hoćete li još ?? Ima ovih izreka koliko hoćete. :ooo

Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Been thanked: 1 time

Post by Mika » 30 Mar 2015, 23:50

Svako ima pravo da vjeruje tj ne vjeruje u sta god hoce.

Ja se ne bih svrstala u ateiste, nisam ravnodusna prema Bogu i vjeri. Razmisljam o tim stvarima cesto i vjerujem ili mozda je bolje reci nadam se da postoji Bog...neka visa sila, nesto vece od nas.

U religiji se ne mogu prepoznati. Zasto? Ima tu kamaru razloga...

Mislim da je Bog jedan za sviju i vjerujem da je na kraju bitno kakav je ko covjek bio a ne koliko puta sam ja otisla u dzamiju, tj koliko puta nisam.
Ako nije tako, onda nit ja trebam njemu, nit on treba meni.

Postujem svacije i isto tako ocekujem od drugih da postuje i moje.
Cuvajte se malih zena, to da valja naraslo bi.

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by REMB » 30 Mar 2015, 23:53

Ti si agnostik

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times