Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Nova rezolucija UN: 11. juli dan sječanja na žrtve genoc

Post by laganini » 11 Mar 2015, 10:12

...tebi zločin što smo srušili yugu a nama san :hm
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Mar 2015, 10:14

sve si rekao

vjeciti san

u nju ste ulazili spasavajuci dupe kapitulacije i odgovornosti... tj kad je san psole ndh otiso u pm...

no, trece nece bit , posle dva prelaska zednog preko vode treci put se i mgarac nauci pameti... tako i srbin :zubi
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Mar 2015, 10:15

..ajde nebili još da vas prođe nostalgija i sve pet :ok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9288 times
Been thanked: 11049 times

Post by Krokodil Behko » 11 Mar 2015, 10:23

Kontesa Arminka Helić, za ovu je zemlju učinila mnogo više, nego svi poratni političari zajedno. Čak je pomela srpski lobi u Londonu i to reklo bi se, zauvijek.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Mar 2015, 10:27

Krokodil Behko wrote:Kontesa Arminka Helić, za ovu je zemlju učinila mnogo više, nego svi poratni političari zajedno. Čak je pomela srpski lobi u Londonu i to reklo bi se, zauvijek.
...slažem se ako je veliki potez srbi su tu dominirali..sad i koli prekjo amera da ih dokrajči :zubi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Mar 2015, 10:28

dokrajčiti nas nećete... sve je ovo očekivano...

samo nemoj mi posle luetate o toboz multietnickoj ravnopravnoj bosni :djed
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Mar 2015, 10:30

drugrankovic wrote:dokrajčiti nas nećete... sve je ovo očekivano...

samo nemoj mi posle luetate o toboz multietnickoj ravnopravnoj bosni :djed
...učite prihvaćat činjenice... :sjedi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Mar 2015, 10:39

naravno, otud i onakvo ophodjenje dodika ... :zubi

jes očekujemo neko veliko dobro

uostalom ne grešimo, samo što se i ne zavaravamo

samo izvolte :zubi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 11 Mar 2015, 11:50

Drug rankovic, ma o cijmi ti to snovima..oli mislis da smo budale pa ne znamo za vjecnu teznju srpskih politicara.Oni su izazvali rat i tocka.Ja nijedan ustaski zlocin ne opravdavam, daleko im lijepa kuca i kakvi nasljednici ustasa..pa Hrvati su samo htjeli samostalnu drzavu a ne drzavu u kojoj ce joj netko o svemu odlucivati i zapovijedati...a ak ti to ne razmeš...onda fino pusti podstanare u kucu pa neka ti oni o svemu šefuju i zapovijedaju...U jedn
om komentaru Tita se spomonje da zbog golog otoka nije dobio Nobelovu...a je li on to i za Bleiburg nije ko biva znao, tugica kak je bio u neznanju....a Srebrenica je posebnaa prica.....dokaz da je i Evropa i cijeli svijet sramotan.....ali nije ni cudo, ne rade se samo genocidi vec pravi democidi....doso vrag po svoje....i nek jos neko rekne da nema ni vraga ni Boga...ja....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Mar 2015, 12:07

...uvik sam tvrdio da je tito zapostavljen i da mu je misto među pet najveći zločinaca a ne trinesto... :ok

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 11 Mar 2015, 12:25

Krokodil Behko wrote:Kontesa Arminka Helić, za ovu je zemlju učinila mnogo više, nego svi poratni političari zajedno. Čak je pomela srpski lobi u Londonu i to reklo bi se, zauvijek.
Gracanlija nema puno...ali Su dobro rasporedjeni
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Mar 2015, 12:26

Biba wrote:Drug rankovic, ma o cijmi ti to snovima..oli mislis da smo budale pa ne znamo za vjecnu teznju srpskih politicara.Oni su izazvali rat i tocka.Ja nijedan ustaski zlocin ne opravdavam, daleko im lijepa kuca i kakvi nasljednici ustasa..pa Hrvati su samo htjeli samostalnu drzavu a ne drzavu u kojoj ce joj netko o svemu odlucivati i zapovijedati...a ak ti to ne razmeš...onda fino pusti podstanare u kucu pa neka ti oni o svemu šefuju i zapovijedaju...U jedn
om komentaru Tita se spomonje da zbog golog otoka nije dobio Nobelovu...a je li on to i za Bleiburg nije ko biva znao, tugica kak je bio u neznanju....a Srebrenica je posebnaa prica.....dokaz da je i Evropa i cijeli svijet sramotan.....ali nije ni cudo, ne rade se samo genocidi vec pravi democidi....doso vrag po svoje....i nek jos neko rekne da nema ni vraga ni Boga...ja....

doticna biba, izbecemo komunikaciju iz nekoliko razloga:

vjecna teznja srpskih politicara - spomjenuto i nedavno u tvom postu vezano za milosevica i srpske planove...

o necijoj teznji dodje hrvat pricat :lud

adio mare

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 11 Mar 2015, 12:28

..da skoro smo došli do kragujevca :zubi

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14197 times
Been thanked: 9791 times

Post by Julia-Klara » 11 Mar 2015, 12:51

tema je prijedlog rezolucije o Srebrenici, ne vasa prepucavanja koja provlacite po svakoj temi
:kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 11 Mar 2015, 14:12

Drugrankovic, a ti smijes piati o teznjama Hrvata i to na pograsan nacin...arivederci:pusi..a sto se tice Srebrenice, bilo bi bolje da je Evropa i svijet imali mozga pa to sprijecili
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Mar 2015, 16:16

i jel stipa pepsi? :valja

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Mar 2015, 16:57

ne pije ranko brlju :djed

i oklen ti da se tolko naroljavam? :123

iznenadio bi se... a da imam momenata, imam :djed

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Mar 2015, 16:59

nego da se vrnemo temi... ok srbrenica je genocid...

sad nesto veci ili manji od dosadasnjih mnogo u svjetu... rezolucija? ne, a zasto? znamo kuda vodi...

dok su srbi najveci stradalnici tog vjeka popisani u svojim stradanjima i zaboravljeni, maltene izrugani... nema podrshke ni tome, jer to sve ima svoj cilj...

pametnom dosta

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Mar 2015, 11:57

nema peha kod onakvog progroma :djed

cuj peh? ti bi sa svojom bratijom za one stotine hiljada poklanih srba i deciji logor jedini u evropi larmao vjek vjekova, na svakom dnevniku bi vam to bila uvodna shpica...

chuj peh?

i sva klanja nad srbima od 1914 pa ndh pa 1991 od pocetka vukovara, pa do bosne, oko srebrenice, pogranicnog djela kod sandzaka, u sarajevu, kod dervente, i svi logori su p materina... peh

peh?

sve si rekao... genocbidi se ne razdvajaju jer nije srebrenica ni pvi ni poslednji do dvedesetih... i drugo ono je klasican genocid bio, ne njegova neka podgrupa u kojoj se grupa vojno sposobnih (i mnogi deo njih okrvavljenih ruku s naserom) priznala genocidom, ok priznajemo, ali tamo dje ti kazesh peh nije bilo razdvajanja na vojnosposobne kamo sreče da je :djed vec odreda, i bebe i starce i sve srpsko sto hoda... stotine hiljada :djed

peh?

posto se tako izrazavas i tak ose i odnosite morash razumjeti da nas zabole za vase kmecanje :djed

to je ono sto zlikovacki ignorisete i preskacete... sta mi imamo od toboz hrvatskog ogradjivanja od ustasa a ovamo povampireni skacu uz tompsona? nista, osdua i odsteta :djed al kurac... srpske zrtve ko jebe...

sve se cini s jasnom namjerom, svaki normalan srbin koji hoce da prizna genocid i zlocin u srebrenici ne zeli da razdvaja ono sto se zataskalo :djed

i zato nam je jasno kud ide ovaj brod, samo bice shipak i to veliki da ne budem prost ...

peh?

sram te bilo

da krvi mi i bošnjo koji je s naserom klao nejač, koji je poput one bašićke koja izbjeze u kanadu klala oko dervente, krv mi i celo i koljaci po sarajaevu, kriv je i onaj koji je u drugom sv ratu dje je u partizanima bošnje bilo 3 % ostalo u handzaristima i ustasko cveće koje je nsjima isto klalo srpski rod... nevin i neduzan bošnjak mi ništa nije kriv, a da je ovih premnogo jes...

toliko, niko se ne uzbudjuje od srba na ovo, očekivano je :djed

sve nase kosti i maltene najcesca i najveca zrtva dvadesetog vjeka sad je po propagandi genocidaš najveći...

zabole nas baš na to priču...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 12 Mar 2015, 12:03

posto smo tako prolazili, mogli smo 1992 ocekivati med i mlijeko? e, sjutra malo, naucio se srbin... ni sad ne vjerujemo rjecima o toboz jedinstvenoj bosni jer je sasvim drugacije... sad je zrtva bosanska u dvadesetom vjeku ispala genocidas... i stalno se vice stim, a posle ce nam kad nas na silu ukinete biti ruzicasto sa vama takvima?

republika srpska i tacka... normalni komsijski odnosi suzivot, saradnja, trgovina, sve je to ok... a da nam takvi dodju kroit kapu neka fala :djed

mozda jednog lepog dana kad nekanova djeca narastu , samo kako ih pimplujete od malih nogu taj preobrazaj ce dugo trajati... ali nisam pesimista i zato kazem jednog dana, kad ruka ljudska bude spremna ruku primit i bez licemerja osudit sve zlocine, i to imai za nauk da se ne ponovi, bez stalnog okrivljavanja, i laži...

onda mozda i bude cestite bosne... ovako, ostaje kako je...

Post Reply

Return to “Politika u BiH”