Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 560 times
- Been thanked: 817 times
- Status: Online
Re: Izrael
War monitor zadnjih 10+ sati samo reporta da Izrael udara po Teheranu
Haman su nuclear facility raznijeli skroz u Isfahanu
Haman su nuclear facility raznijeli skroz u Isfahanu
- baton
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 427 times
- Been thanked: 920 times
- Status: Offline
Ovi što vode politiku i vladaju Izraelom...trebali bi biti Jevreji...ako ima normalnih Jevreja oni su manjina ili iz nekog razloga se ne čuju dovoljno i ne mogu ništa većini koja trenutno čini zločine i genocid.Nora Ibsenova wrote: 21 Jun 2025, 10:28Prvo, ne zive svi jevreji svijeta u Izraelu.
Drugo, medju tim jevrejima svijeta ima masa ortodoksnih grupa koje ne podrzavaju Izrael.
Trece, nisu svi jevreji u Izraelu isti - proguglaj o zivotu Beta Israel u Izraelu.
Cetvrto, masa je jevreja u Izraelu koji protestuju protiv genocida, mladih ljudi koji biraju zatvor umjesto da se draftaju u vojsku, itd.
Izrael nije jevrejska drzava.
Izrael je sekularna, cionisticka drzava, kojoj ucenje Tore, Talmuda i ortodoksnih jevreja ne odgovara, jer je samo postojanje drzave Izrael protivno Tim ucenjima.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2444 times
- Been thanked: 4226 times
Vladaju Izraelom i vode politiku Izraela, a ne jevreja.baton wrote: 21 Jun 2025, 18:11Ovi što vode politiku i vladaju Izraelom...trebali bi biti Jevreji...ako ima normalnih Jevreja oni su manjina ili iz nekog razloga se ne čuju dovoljno i ne mogu ništa većini koja trenutno čini zločine i genocid.Nora Ibsenova wrote: 21 Jun 2025, 10:28
Prvo, ne zive svi jevreji svijeta u Izraelu.
Drugo, medju tim jevrejima svijeta ima masa ortodoksnih grupa koje ne podrzavaju Izrael.
Trece, nisu svi jevreji u Izraelu isti - proguglaj o zivotu Beta Israel u Izraelu.
Cetvrto, masa je jevreja u Izraelu koji protestuju protiv genocida, mladih ljudi koji biraju zatvor umjesto da se draftaju u vojsku, itd.
Izrael nije jevrejska drzava.
Izrael je sekularna, cionisticka drzava, kojoj ucenje Tore, Talmuda i ortodoksnih jevreja ne odgovara, jer je samo postojanje drzave Izrael protivno Tim ucenjima.
Nema nikakvog smisla izjednacavanje drzave Izrael sa jevrejima u globalu. Oko gluposti se raspravljamo.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- General War
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
Da, to moze izazvat nelagodu
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- General War
- Aktivni forumaš
Ok, koliko jevreja zivi na teritoriji Palestine, a koliko arapa/ muslimana zivi u Izraelu?Masamune wrote: 21 Jun 2025, 07:22Nema tu gađanja pojmovima. To je zdrav razum.General War wrote: 20 Jun 2025, 19:46
Opet se gadjamo pojmovima
Kakav ba aparthejd u Gazi nema ni mrtvog a ne zivog jevreja tamo do napada od strane hamasa koji nije pao s neba...nije problem da ih se pozove na odgovornost, jedna od stvari je da i oni cuju i njihova strana, a i pitat ih zasto ako ima toga, a ne kopacka u guzicu, forumski bosnjo zna najbolje...( ne ti, uopsteno).
To je krenulo prvo od kršćanskog cionizma u Britaniji i kasnije i Americi pred kraj WW2 prije bilo kakvog jevrejskog, a tim ljudima je Biblija bila osnova za formiranje ovog današnjeg Izraela. Da, kompletna ideologija je zasnovana na oduzimanju tuđe zemlje, a osnova su bili religijski tekstovi. Aparthejd je nastao kao produkt toga.
Ne govorim samo ja o ovome. Govore i višestruko puta inteligentniji i obrazovaniji ljudi od mene. Jedan od njih je npr. Noam Chomsky koji je o tome govorio prije 20 i kusur godina.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23641 times
- Been thanked: 24142 times
Otprilike sav fasizam trenutno masta o aktivaciji b 2 potajno se nadajuc da ameriku uvuku u rat.
Last edited by ironman on 21 Jun 2025, 19:36, edited 1 time in total.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46248 times
- Been thanked: 8267 times
Ima na yt odlican video na tu temu, george carlin on soft language. U biti dosta se stvari maskira, covjek sam sebe zavarava raznim izrazima. Kad drzavne propagandne masine dobiju slobodu od rezima da obrade neki dogadjaj onda se moze voda navodit na svoj mlin i od ozbiljnih stvari napravit sprdancija.Nora Ibsenova wrote: 21 Jun 2025, 11:34Ali se narativi izvrcu lahko.ironman wrote: 21 Jun 2025, 11:25
Na Palestinu je izvrsena invazija. Sve sto se nakon toga desavalo je legitimna odbrana palestinaca.
Jesi li Primjetio, kada IDF ubije snajperom 4godisnju djevojcicu, onda je to "mlada zena koja podrzava Hamas". Kada 19godisnji vojnik IDFa strada od Hamasovog napada, onda je ona "dijete koje se slucajno naslo medju IDF vojnicima"
Redovno se u medijima izvjestava o palestinskoj ubijenoj djeci kao "mladim osobama". Namjerno se koristi jezik koji unizava obim stradanja Palestinskog naroda.
Kaze na granici HR-BIH ima nakav radioaktivan otpad na nasoj strani, malo je radioaktivan. To bi sad nama trebalo da zvuci nebitno. I ovo citav zivot si preopterecen informacijama tipa pukla bomba tamo, pucanje vamo, masakr po africi svake godine negdje bude, malo se provuce kroz ruzicasti filter i vise covjek ogugla na to, sta je sto djece sto je poginulo u nekom autobusu koje su skinuli zoljom pobunjenici, bombardovana bolnica, ljudi u redu za vodu.
Cilj je da covjek otvrdne, da se dusa i srce skameni, da ti postane svejedno. Ne talasaj puno, sve se desava po nakvoj sudbini, kad te neko napadne ko te jebe, sto si slab, ne smijes se branit a niko sa strane ne smije pomoc. Nakve pouke cini dobre stvari i stiti slabe su postale relikvija nekog davno zaboravljenog svjeta, u danasnje doba su toliko strane postale da kad covjek procita nesto iz historije zapita se a sto ovi lazu, kako ce bit humanost istina kad to nigdje u zivotu nisam vidio
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 21899 times
- Been thanked: 5872 times
nisam vala otvrdla, nema sanse, a kao dijete sam s ocem pocela pratiti, eto, i umrijet cu, a toj nepravdi sa Palestinom, nikad kraja, nego sve gore i gore, covjeku samo da srce pukne.
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3351 times
- Been thanked: 1322 times
Misliš, nakon rezultata progona stotina hiljada Palestinaca u Jordan i drugdje, dok su u isto vrijeme naseljavali Jevreje iz cijelog svijeta u ono što je danas Izrael. I, otimanje zemlje (usljed čega mnoge porodice moraju napustiti Palestinu jer više od čega nemaju živjeti), a i naseljavanje Jevreja i dalje traje.General War wrote: 21 Jun 2025, 19:03Ok, koliko jevreja zivi na teritoriji Palestine, a koliko arapa/ muslimana zivi u Izraelu?Masamune wrote: 21 Jun 2025, 07:22
Nema tu gađanja pojmovima. To je zdrav razum.
To je krenulo prvo od kršćanskog cionizma u Britaniji i kasnije i Americi pred kraj WW2 prije bilo kakvog jevrejskog, a tim ljudima je Biblija bila osnova za formiranje ovog današnjeg Izraela. Da, kompletna ideologija je zasnovana na oduzimanju tuđe zemlje, a osnova su bili religijski tekstovi. Aparthejd je nastao kao produkt toga.
Ne govorim samo ja o ovome. Govore i višestruko puta inteligentniji i obrazovaniji ljudi od mene. Jedan od njih je npr. Noam Chomsky koji je o tome govorio prije 20 i kusur godina.
Zaboravi na trenutak dešavanja u Gazi. I svu otimačinu na Zapadnoj Obali. Je li ti uživaš da braniš režim, gdje bilo koji, ALI BAŠ BILO KOJI (uključujući i konverte koji etnički nemaju veze sa Jevrejima), Jevrej iz BILO KOG dijela svijeta, može da se doseli u Izrael i dobije državljanstvo, a oni koji su protjerani sa zemlje, koju će ti novi ''Izraelćani'' umnogo slučajeva da dobiju, nemaju pravo na povratak, protvno međunoradnim zakonima.
Ako mi uspiješ ovo racionalno objasniti, tj, zašto je to tako, onda ću ti priznati da bar znaš o čemu pričaš na ovoj temi.
Znači, zaboravi genocid, Hamas, Hezbolah. Ovo što te pitam je sve počelo prije svega pomenutog. Kad odgovoriš, onda možemo oko etničke slike Palestine (koja je sve manja, svakim danom) i Izraela.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46248 times
- Been thanked: 8267 times
Mi smo imali tu nesrecu da smo okruzeni nasim divnim komsijama koji su se trudili svim silama da nas istrjebe a nisu uspjeli pa znamo sta i kako. Meni se svake godine kad je neki datum pokolja zeldac okrene, to je da ti pamet stane i normalno da cu imati jake emocije kad cujem da se nesto slicno u svijetu desava.Veca wrote: 21 Jun 2025, 19:36 nisam vala otvrdla, nema sanse, a kao dijete sam s ocem pocela pratiti, eto, i umrijet cu, a toj nepravdi sa Palestinom, nikad kraja, nego sve gore i gore, covjeku samo da srce pukne.
Sta ce francuz, njemac, japanac, britanac i amerikanac kad su oni sami bili s krvnicke strane u ne tako davna vremena, njima ti je to orilo gorilo, ha neko pao na pozornici dok su reklame lige njihove nakve ha tamo pobilo desetine hiljada tutsija u ruandi, muslimana na balkanu. Sta ce turci, kinezi i rusi kad su i oni tamanili sta su stigli, nije ni njihovo maslo za ramazana.
Kad te nesto sprzi dugo taj bol osjetis a suosjecas i sa svakim sljedecim ko je iskusio taj bol, cak te uhvate cudni osjecaji kad vidis da se neko priblizava tom mjestu gdje je vrucina, nije ti jednostavno
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 554 times
- Been thanked: 1108 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3855 times
- Been thanked: 2900 times
Svi ovi gore sto si naveo,su vrlo aktivni i danasElTriconi wrote: 21 Jun 2025, 21:30Mi smo imali tu nesrecu da smo okruzeni nasim divnim komsijama koji su se trudili svim silama da nas istrjebe a nisu uspjeli pa znamo sta i kako. Meni se svake godine kad je neki datum pokolja zeldac okrene, to je da ti pamet stane i normalno da cu imati jake emocije kad cujem da se nesto slicno u svijetu desava.Veca wrote: 21 Jun 2025, 19:36 nisam vala otvrdla, nema sanse, a kao dijete sam s ocem pocela pratiti, eto, i umrijet cu, a toj nepravdi sa Palestinom, nikad kraja, nego sve gore i gore, covjeku samo da srce pukne.
Sta ce francuz, njemac, japnac, britanac i amerikanac kad su oni sami bili s krvnicke strane u ne tako davna vremena, njima ti je to orilo gorilo, ha neko pao na pozornici dok su reklame lige njihove nakve ha tamo pobilo desetine hiljada tutsija u ruandi, muslimana na balkanu. Sta ce turci, kinezi i rusi kad su i oni tamanili sta su stigli, nije ni njihovo maslo za ramazana.
Kad te nesto sprzi dugo taj bol osjetis a suosjecas i sa svakim sljedecim ko je iskusio taj bol, cak te uhvate cudni osjecaji kad vidis da se neko priblizava tom mjestu gdje je vrucina, nije ti jednostavno![]()
A ovo sto sad rade su im remek djela
To su doveli do savrsenstva
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1153 times
- Been thanked: 3557 times
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2550 times
- Been thanked: 7867 times
Eto onih bombardera preko tihog okeana.
Hoce li ih parkirati negdje da plaše ili ce šta bacati, vidjecemo
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8590 times
- Been thanked: 5328 times
Ma nema to veze sa bilo kakvom logikom ili uporištem u međunarodnom pravu.Quds wrote: 21 Jun 2025, 21:14Misliš, nakon rezultata progona stotina hiljada Palestinaca u Jordan i drugdje, dok su u isto vrijeme naseljavali Jevreje iz cijelog svijeta u ono što je danas Izrael. I, otimanje zemlje (usljed čega mnoge porodice moraju napustiti Palestinu jer više od čega nemaju živjeti), a i naseljavanje Jevreja i dalje traje.General War wrote: 21 Jun 2025, 19:03
Ok, koliko jevreja zivi na teritoriji Palestine, a koliko arapa/ muslimana zivi u Izraelu?
Zaboravi na trenutak dešavanja u Gazi. I svu otimačinu na Zapadnoj Obali. Je li ti uživaš da braniš režim, gdje bilo koji, ALI BAŠ BILO KOJI (uključujući i konverte koji etnički nemaju veze sa Jevrejima), Jevrej iz BILO KOG dijela svijeta, može da se doseli u Izrael i dobije državljanstvo, a oni koji su protjerani sa zemlje, koju će ti novi ''Izraelćani'' umnogo slučajeva da dobiju, nemaju pravo na povratak, protvno međunoradnim zakonima.
Ako mi uspiješ ovo racionalno objasniti, tj, zašto je to tako, onda ću ti priznati da bar znaš o čemu pričaš na ovoj temi.
Znači, zaboravi genocid, Hamas, Hezbolah. Ovo što te pitam je sve počelo prije svega pomenutog. Kad odgovoriš, onda možemo oko etničke slike Palestine (koja je sve manja, svakim danom) i Izraela.
Pravi hdezejko je uvijek na strani onih koji tamane muslimane. Bilo kad i bilo gdje.
The Dark Side Of The Forum...
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3351 times
- Been thanked: 1322 times
- General War
- Aktivni forumaš
Ne mislim, pitam za danas, koliko koga ima na obadvije strane? Znam ja dobro o cemu pricam, ali ti ne pase, pa ponovo po ko zna koji put istu stvar vrtite...Quds wrote: 21 Jun 2025, 21:14Misliš, nakon rezultata progona stotina hiljada Palestinaca u Jordan i drugdje, dok su u isto vrijeme naseljavali Jevreje iz cijelog svijeta u ono što je danas Izrael. I, otimanje zemlje (usljed čega mnoge porodice moraju napustiti Palestinu jer više od čega nemaju živjeti), a i naseljavanje Jevreja i dalje traje.General War wrote: 21 Jun 2025, 19:03
Ok, koliko jevreja zivi na teritoriji Palestine, a koliko arapa/ muslimana zivi u Izraelu?
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2550 times
- Been thanked: 7867 times
- Pasaga
- Hadžija
nisu oni dosli bezeeeDuminjo wrote: 21 Jun 2025, 22:05 Eto onih bombardera preko tihog okeana.
sto...strah ih .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Pasaga
- Hadžija
ma ja,ima vazda izvlkusa,kad je cojk tako snalazljivGeneral War wrote: 21 Jun 2025, 22:07Ne mislim, pitam za danas, koliko koga ima na obadvije strane? Znam ja dobro o cemu pricam, ali ti ne pase, pa ponovo po ko zna koji put istu stvar vrtite...Quds wrote: 21 Jun 2025, 21:14
Misliš, nakon rezultata progona stotina hiljada Palestinaca u Jordan i drugdje, dok su u isto vrijeme naseljavali Jevreje iz cijelog svijeta u ono što je danas Izrael. I, otimanje zemlje (usljed čega mnoge porodice moraju napustiti Palestinu jer više od čega nemaju živjeti), a i naseljavanje Jevreja i dalje traje.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce