Ja pričam iz iskustva pozicije nekog ko je uljudan, a ko zauzvrat dobija bahatost.navika wrote: 26 Aug 2020, 00:57Ja ocekujem da me tretiraju samo onako kako sam naucila u zadnjih 20g. Bar sam tako ocekivala kad sam prvi put dosla u posjetu domovini, vise ne ocekujem. Vidim da se to nece desitiNora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 00:39 A to dijaspora (većinski) očekuje. Da ih se tretira bolje nego druge kupce.
![]()
Ocekivala sam npr prvi put da mi spakuju stvari u kesu, a kad me cura na kasi nije ni pozdravila, ni otpozdravila, i kad mi je racun i kusur bacila ispred mene, vjeruj, ne znam sta bi rekla...
Al covjek se stvarno od toga odvikne.
Jednom sam se za neku takvu “uslugu” pobunila, a mome babi je bilo naprijatno, on je toliko na to navikao da hud misli da tako treba i mora![]()
U salon odu moji muski, posto ostanemo uvijek po dva mjeseca.
Jedno iskustvo - ulazim, pozdravim se, zamolim da osisa mog sina... kaze cura - dok popijem kafu![]()
Pitam - koliko dugo cete pit’ kafu? Prevrnula je ocima.
Njoj sam sigurno ja bahata dijasporka, sigurno![]()
Ja sam osoba koja lijepo pozdravi, spakuje stvari, ako mi natukne da je u pitanju poklon, na bilo koji način, ponudim da upakujem, pitam gdje želite da vam stavim račun, u kesu ili da vam ga dam u ruke, ako nemam 5kf da vratim, vratim 10kf a zauzvrat dobijem bahatost.
E sad, vi meni možete vjerovati ili ne, vaša stvar.