DEPRESIJA

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1648 times
Been thanked: 3090 times
Status: Offline

Re: DEPRESIJA

Post by Mutevelija »

Kod mene se vise stanje ne može ni sakriti svi su svjesn os rodbine i da nešto nije Ok.
Ali ja mislim da je to prolazna faza. Barem se nadam da jeste.
Čak i poluamidza iz Brckog mi govori da sam u " azabu" i da loše živim i da je on tako živio i da je zato i odselio u Brckog, čudna li čuda aba amisze odselila sako otac ostade sa roditeljima i sjeba život sa njivama i kravom. Nikad nisu ni oni znali živjeti (otac i mati) nego su imali taj seljački mentalitet preživljavanja, i nema to ima (haj ba ne lk se ima za brašna i ulja) i dobro je.
Strah od neimaštine koji je prenijela na sve i zatucala sve.
Poluamidza dobrim dijelom krivi neku koja mu je maćeha, otac je nekad zove sekretarom sejtana, :D. Moram otići u Brckoi vditi cijelu historiju hronoloski porodice u razgovoru sapoluamiszom koji ima 72 godine , problem samo nije u meni.
To se proteže od djeda pa oca pa evo mene.. Prenosi se taj mentalitet sirotinje, koji sam ja uvidio i koji me i nervira sad i čini depresivnim i bespomoćnim.

Oba amidza su odselila i uspjela samo je moj otac nešto puno vezan bio za zavičaj i zajednicu sa roditeljima, što se pokaza kobno za njega....
Last edited by Mutevelija on 16 Dec 2019, 19:58, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Vidi što znam aktivirati temu :oo
Nije me bilo cijeli dan i sad stranice idu ko djeca iz škole.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica »

ElTriconi wrote: 16 Dec 2019, 18:21
spacebound wrote: 16 Dec 2019, 18:11 Posebno je tesko izaci na kraj s roditeljem koji ti stalno nabacuje krivicu i koji se stavlja u poziciju zrtve.Treba se znat iscupat iz toga.
To mi je pomoglo da kao mali skontam da me tudje rijeci ne trebaju doticat.

I dosta mi je pomoglo kasnije, pogotovo kad neko pokusava neke emotivne manipulacije.
:ok :ok
sto rece spacebound, i ti takodje
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica »

Snowie wrote: 16 Dec 2019, 18:49 Meni nisu dali da idem na te derneke i da pijem, izlazak mi bio do 10 navecer... jer su vidjeli sta moja sestra radi pa nisu htjela da ja budem kao ona jer su mislili da od nje nema nista pa kao hajd da sa drugim djetetom postupimo bolje, tj. da mu branimo sve i ucjenjujemo ga,... a eno moja sestra izrasla u uspjesnu zenu i nista joj ne fali....
ja sam uvijek zavidila raji koja je imala neogranicen izlaz. ali su jadni uvijek isli kuci ranije, zbog mene, da se ja ne vracam sama :lupa
za alkohol mi nisu nista pricali, ne sjecam se, ali svakako nisam nikad bila neka pijanica.. dok npr jednoj drugarici, iz malo religioznije famije, nisu dali nikad da pije. ali koji tinejdzer to jos slusa.. kad sam sa njom na nekom derneku ne pijem nista, jer pazim na nju, obziom da se ona ubije :grana
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Ja sam pijan dolazio kuci :D. I veseo otac me jednom udario mislio nisam pijan a ja se smijem i dalje.
A dolazio sam kući pija i samo se smijao :D.
Pio sam zbog društva a kasnije i kolega.
I što više i na forum sam dolazio pijan :D.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

Mutevelija wrote: 16 Dec 2019, 21:28 Ja sam pijan dolazio kuci :D. I veseo otac me jednom udario mislio nisam pijan a ja se smijem i dalje.
Ja sam se prvi put napila i to opet sam znala za sebe ali mi eto sve bilo onako smijesno sa 22 godine nekad, mozda malo ranije :ooo
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Snowie wrote: 16 Dec 2019, 21:31
Mutevelija wrote: 16 Dec 2019, 21:28 Ja sam pijan dolazio kuci :D. I veseo otac me jednom udario mislio nisam pijan a ja se smijem i dalje.
Ja sam se prvi put napila i to opet sam znala za sebe ali mi eto sve bilo onako smijesno sa 22 godine nekad, mozda malo ranije :ooo
Ja sam možda u 16 godini napisao, zapravo napiju me a ja onda nemam kontrolu nad ponašanjem, budem veseo a kasnije skroz skroz gadan.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Psiholog vas pita da li se drogirati sa li pušite da li pijete i tad nisam kad sam isao. Mada ja sam imao i znatiželju da višom kako je kad odeš kod psihologa ili psihijatra, i razočarao sam se, ne daju ti da legnew na onaj krevet, nego moraš sa stolice pričati :123
A krevet nov ganjc nako stoji :D.
Priznajem pored mog tog stanja bilo je i znatizelje
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

Ja nisam nikad bila kod psihologa i i dalje ne smijem ici jer me strah. Prije par godina zato sto vise nisam znala sta da radim, osjecala se beznadezno i vidjela jedini izlaz iz tog svega moju smrt sam pokusala da se ubijem ali eto i dalje sam tu mada stalno i dalje imam suicidalne misli i to konstantno, non stop tu se vrti u glavi.
Znam da trebam otici psihologu, potraziti pomoc ali jednostavno ne znam kako, kako da se pokrenem sto se mog zdravlja tice...

Ne znam kako ste vi ostali uspjeli to kad ste prvi put potrazili strucnu pomoc..
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 51329 times
Been thanked: 9112 times

Post by ElTriconi »

Snowie wrote: 16 Dec 2019, 21:45 Ja nisam nikad bila kod psihologa i i dalje ne smijem ici jer me strah. Prije par godina zato sto vise nisam znala sta da radim, osjecala se beznadezno i vidjela jedini izlaz iz tog svega moju smrt sam pokusala da se ubijem ali eto i dalje sam tu mada stalno i dalje imam suicidalne misli i to konstantno, non stop tu se vrti u glavi.
Znam da trebam otici psihologu, potraziti pomoc ali jednostavno ne znam kako, kako da se pokrenem sto se mog zdravlja tice...

Ne znam kako ste vi ostali uspjeli to kad ste prvi put potrazili strucnu pomoc..
Hoces da te ja odvedem? :hm
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica »

ja imam rodju od 35god koji jos ne zna reci "necu vise" kada raja zove ture, pa je svaki vikend mrtav pijan.. :grana
jednom je cak i bjezao od neke racije na bazenima, pa skakao u miljacku..dosao kuci, legao onakav sav mokar u krevet..strina ga sutra ubila :grana
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times

Post by Chloe »

Mutevelija wrote: 16 Dec 2019, 16:29
:grle

Ne shvatam da imaš minimalnu platu. Slobodno mogu reći da kod nas za te pare niko neće da radi. :cudi

Kad smo sklopili ugovor sa jednom Zeničkom firmom, pa je došao momak iz Travnika dok se malo ne uhoda posao, on sav sretan priča o plati od 650 KM. I ja mu kažem da s tom platom neće zadržati naše momoke, i pokazalo se da sam bila u pravu.
Bez min. 800 KM neće da čuju.. A pošto ih sad nedostaje, uvjetuju i veću... :cudi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack »

Mutevelija wrote: 16 Dec 2019, 16:55
shark-attack wrote: 16 Dec 2019, 09:28

Dobri moj mute, josh nije izmishljen carobni shtapic, ono, mahnesh i sve nestane.
Zaboravi.
Hotel meni lisetra i Helex poboljšati radno mjesto ili platu?

Hoce + sredice ti i seksualni zivot, pa ti vidi...

Depresija i sex nisu u bash najboljim odnosima.
KIAORA
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Chloe wrote: 16 Dec 2019, 22:06

Ne shvatam da imaš minimalnu platu. Slobodno mogu reći da kod nas za te pare niko neće da radi. :cudi

Kad smo sklopili ugovor sa jednom Zeničkom firmom, pa je došao momak iz Travnika dok se malo ne uhoda posao, on sav sretan priča o plati od 650 KM. I ja mu kažem da s tom platom neće zadržati naše momoke, i pokazalo se da sam bila u pravu.
Bez min. 800 KM neće da čuju.. A pošto ih sad nedostaje, uvjetuju i veću... :cudi
Pa tako je Chloe haman od kantona do kantona ja sam prijavljen kao "pomocni radnik" i ono ostalo cu dobiti u koverti na crno :cudi
Sta sad mogu, mogu zijevati, prijavljen na 420 a ostalo dobijem "na ruke".
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

vrhbosnica wrote: 16 Dec 2019, 21:58
ja imam rodju od 35god koji jos ne zna reci "necu vise" kada raja zove ture, pa je svaki vikend mrtav pijan.. :grana
jednom je cak i bjezao od neke racije na bazenima, pa skakao u miljacku..dosao kuci, legao onakav sav mokar u krevet..strina ga sutra ubila :grana
Pa ako ga je ubila onda nemas rodjaka vise :cvike
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Snowie wrote: 16 Dec 2019, 21:45 Ja nisam nikad bila kod psihologa i i dalje ne smijem ici jer me strah. Prije par godina zato sto vise nisam znala sta da radim, osjecala se beznadezno i vidjela jedini izlaz iz tog svega moju smrt sam pokusala da se ubijem ali eto i dalje sam tu mada stalno i dalje imam suicidalne misli i to konstantno, non stop tu se vrti u glavi.

Odes svom doktoru opce prakse i trazis uputnicu za psihijatra. Onda nađes psihijatra u domu zdravlja, bolnici, gdje vec, mozda ce ti i tvoj doktor nekog preporuciti, i narucis se.
Prilicno je jednostavno. Nema nikakvog izgovora ni razloga da to ne napravis. Nece se nista strasno dogoditi, a dobre su sanse da ce ti uvelike pomoci.
Suicidalne misli nisu zajebancija, to zahtjeva strucnu pomoc.
Samo nemoj da ti ovo "uđe kroz jedno uho, a izađe kroz drugo". Ako si ozbiljna i ako zaista mislis da ti treba strucna pomoc onda ces ovo napraviti sto prije.

Ja sam jednostavno jedan dan otisla svojoj doktorici i trazila uputnicu :cudi prilicno je jednostavno, nije to nikakva komplicirana procedura, samo trebas odluciti da ces otici, i otici.
somehow I manage
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Vidi ja sam bio bukvalno bolestan fizicki pa sam otisao drug skolski mi rekao da je i on isao jer je kaze bio maltretiran u srednjoj, doduse i mene su maltrtirali ali ja sam pruzao otpor, tukao se sa jacim od sebe, imali su respekta prema meni nekog, znam jedan slucaj kad je jedan htio da mu radim zadacu iz prakticne nastave, ali ja nisam htio, udario me je boksom u glavu, ja ustao i potukao se sa njim tako da smo otisli dva metra prema zidu, u to brze bolje ide dojava "eto profesora eto profesora" svi se smirismo. Da nije profesor dosao ne bi se ovaj dobro proveo.
Isto tako jednom mi je tip veci od mene udario čvoku tako jaku, da sam ustao i ramenom ga udario u rebro, u onom trenutku kad je htio da me udari nogom rastavili su nas (jaci je tip od mene, ali mene tad ne zanimaju posljedice, idem na sve ili nista) mozda bi mi slomio sta da me je potrefio nogom (volejom) ali nije, i tako sam sticao respekt kod tih mangupa.
Maltretiranja je uvijek bilo i biti ce, posebno ako si vrlodobar ucenik i primljen treći po redu u zanatsku skolu, iz zavisiti ce te htjeti maltretirati, neces se moci svima i suprostaviti (bilo je tu tipova i koji su padali 2 godine) pa dolazili u razred, ali mogao si se suprostaviti onim malo nizih u hijararhiji od njih. Suprostavljajuci se njima steknes postovanje. " Sa ovim se nije zajebavati tipom" .
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

gospođa Brams wrote: 16 Dec 2019, 22:52

Odes svom doktoru opce prakse i trazis uputnicu za psihijatra. Onda nađes psihijatra u domu zdravlja, bolnici, gdje vec, mozda ce ti i tvoj doktor nekog preporuciti, i narucis se.
Prilicno je jednostavno. Nema nikakvog izgovora ni razloga da to ne napravis. Nece se nista strasno dogoditi, a dobre su sanse da ce ti uvelike pomoci.
Suicidalne misli nisu zajebancija, to zahtjeva strucnu pomoc.
Samo nemoj da ti ovo "uđe kroz jedno uho, a izađe kroz drugo". Ako si ozbiljna i ako zaista mislis da ti treba strucna pomoc onda ces ovo napraviti sto prije.

Ja sam jednostavno jedan dan otisla svojoj doktorici i trazila uputnicu :cudi prilicno je jednostavno, nije to nikakva komplicirana procedura, samo trebas odluciti da ces otici, i otici.
Mora prvo psihologu, a psiholog te uputi psihijatru.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Chloe wrote: 16 Dec 2019, 22:06

Kome cemo uvjetovati? Ja ti mogu slikati barem 3 4 ugovora u kojima pise radnik ce raditi tap tap 420 Km, jesam ja sam imao i hiljadu maraka znao izaći kad sam radio 12 sati ali nije na banci bilo, nego "na ruke" da ne bi se platio porez .
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack »

A shto ne proshetash sa prijateljicom/rodicom/kolegom, ako vec ne mozesh sama?
KIAORA
Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”