Rusija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times
Status: Offline

Re: Rusija je dobra samo za bogataše

Post by Zagorka »

Jesi nesto novo rekla... :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Vladimir RUS »

Ovo sam i ja tvrdio o obrazovnom sistemu u BiH kad sam išao u školu. Učimo o stalaktitima i stalagmitima, Pitagorinoj teoremi, Trigonometrijskoj funkciji i vađenju korjena, a ništa od toga u svakodnevnopm životu mi ne treba, osim vađenja korjena i to u bukvalnom smislu.

Što se tiče zakonskog sistema u BiH. Kada vidim kakav je sistem u BiH, često sebe u mislima zapitam, a kako onda izgleda anarhija ako je ovo vladavina zakona? Nestaju milioni i milijarde KM, a sve po zakonu. Jeste, ali u skladu sa rupama u zakonu kojih, u BiH ne manjka. :ha

Kad smo kod bogatih porodica, moram opet da se osvrnem na BiH i mafijaški klan Izetbegovići koji pokrade milijarde od rata pa naovamo.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..cura je hrabra..cim toliko riskira...caca je sigurno pohvalio kad se vratila s tv.. :hihi
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Vladimir RUS wrote:Ovo sam i ja tvrdio o obrazovnom sistemu u BiH kad sam išao u školu. Učimo o stalaktitima i stalagmitima, Pitagorinoj teoremi, Trigonometrijskoj funkciji i vađenju korjena, a ništa od toga u svakodnevnopm životu mi ne treba, osim vađenja korjena i to u bukvalnom smislu.

Što se tiče zakonskog sistema u BiH. Kada vidim kakav je sistem u BiH, često sebe u mislima zapitam, a kako onda izgleda anarhija ako je ovo vladavina zakona? Nestaju milioni i milijarde KM, a sve po zakonu. Jeste, ali u skladu sa rupama u zakonu kojih, u BiH ne manjka. :ha

Kad smo kod bogatih porodica, moram opet da se osvrnem na BiH i mafijaški klan Izetbegovići koji pokrade milijarde od rata pa naovamo.
eee jbg. Vađenje korijenja možda ne treba, ali Pitagorina teorema i tigonom. funkcije definitivno trebaju. Ali opet, sve zavisi u kojoj funkciji radiš.
Geografu, filozofu, historičaru ili doktorima to vjerovatno ne treba. Dok mašinskim inžinjerima, arhitektoncima, građevinarima itd trebaju.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9843 times
Been thanked: 11601 times

Rusija će uzimati otiske prstiju strancima

Post by Krokodil Behko »

Image
Rusija će od sljedeće godine uzimati otiske prstiju svim strancima koji uđu u zemlju, najavio je zamjenik ruskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandar Gorovoj.

U Rusiji je već postojala inicijativa da se uzimaju otisci prstiju svim državljanima EU i SAD kao mjera za spriječavanje terorizma, prenijela je agencija TASS.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova namjerava da uzima otiske prstiju svim strancima koji dođu u Rusiju od početka sljedeće godine", rekao Gorovoi na sastanku Federalnog savjeta.

Gorovoi je izrazio zahvalanost stranim kolegama koji shvataju neophodnost nove mjere.

(Vijesti.ba / BETA)
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Re: Rusija će uzimati otiske prstiju strancima

Post by Bla »

bolje otiske nego prste
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14596 times
Been thanked: 10075 times

Post by Julia-Klara »

Jah i?
Koja procedura i clearing da se dobije americka viza i da im udjes u zemlju?
Isto sranje :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

ne možeš porediti te dvije zemlje
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1662 times
Been thanked: 3135 times

Post by Mutevelija »

Meni su u BIH uzeli otiske za vozačku, izgleda ne vjeruju mi da sam iz BIH :cudi
Pa nisam sa marsa pao.

Još desni kažiprst pretisnuo, pa onda lijevi i brzo skido prst, kad će meni ona žena eto sad moram restartovat kompijuter :valja

neka kanta a LCD monito.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14596 times
Been thanked: 10075 times

Post by Julia-Klara »

Bla wrote:ne možeš porediti te dvije zemlje
ne poredim zemlje nego procedure ulaska :)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Mutevelija wrote:Meni su u BIH uzeli otiske za vozačku, izgleda ne vjeruju mi da sam iz BIH :cudi
:ok
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Rusija

Post by storm »

Iz Rusije s ljubavlju ....

Image

Glamurozna pripadnica ruske zlatne mladeži i unuka Putinovog protivnika poginula u sumnjivoj nesreći
Foto/Screenshot: YouTube/Informvest.ru

GLAMUROZNA unuka jednog od Putinovih najljućih poslovnih protivnika poginula je kad je njezin BMW sletio s ceste i završio u jezeru, piše Daily Mail.

Diana Lebedeva, svojim poznanicima znana i kao Lady D, pripadala je skupini takozvane "ruske zlatne mladeži", a takav životni stil na kraju ju je, sumnja se, koštao i života. 19-godišnjakinja je putovala s prijateljem kad je njihov automobil iz nepoznatog razloga završio u jezeru Lugano u Švicarskoj. BMW X6 vozio je Azer Yagubov, 23-godišnji sin azerbejdžanskog biznismena koji je također poginuo. Vozilo i tijela pronađeni su na dnu jezera.

Image

Diana je bila opisana kao "jedna od najsjajnijih zvijezda među moskovskom zlatnom mladeži", a zbog njezinog aktivnog društvenog života i smisla za modu, stekla je obožavatelje koji joj na društvenim mrežama odaju počast. Zbog nikad do kraja razjašnjenih okolnosti oko smrti princeze Diane, i Lady D već je postala predmet raznih teorija zavjera.

Dok policija istražuje uzrok nesreće, iz neslužbenih izvora stižu podaci kako je vozilo jurilo velikom brzinom te na mostu iznad jezera u kantonu Ticino izgubilo kontrolu i završilo u jezeru.

Image

Dianin 59-godišnji djed, bankar Platon Lebedev, 11 godina proveo je u zatvoru, a "odgulio" je za utaju poreza, pranje novca te pronevjeru. Lebedev je bio bliski suradnik bivšeg oligarha i Putinova protivnika Mikhaila Khodorkovskyog koji je bio na čelu naftne kompanije Yukos, a također je neko vrijeme proveo u zatvoru.

Image

Amnesty International njihove osude i kriminalne slučajeve opisao je kao politički motiviranima. Lebedev je iz zatvora izašao 2014., mjesec dana nakon što je Khodorovky pomilovan od Putina. Lebedev ima četvero djece, a Diana je bila jedna od njegove tri unuke.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Rusija

Post by Krokodil Behko »

Izginuće njih još dosta, dok ne progledaju.
Isti je problem i u Turskoj. Ista postavka, ako nas nema, sve će propasti.

E sad, mogu razumjeti kad su u Srbiji sentimentalno vezani za tu Rusiju, a potom daju podršku Trumpu, ali ne mogu razumjeti da na hrvatskim portalima, sve vrvi od istih takvih.
Znači, imamo situaciju Rusi+Srbi i nije mi jasno gdje se tu ovi pronađu, ono da ga ebeš, nije mi jasno :misli
Al hajd, ima vremena, neke se lekcije uče na teži način :kafa
Doista je kancelarka u pravu, u vezi one teze o postčinjeničnom društvu, jer su ovo sve neobjašnjive stvari.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Gorbačov: Biće opet SSSR

Post by Krokodil Behko »

Image
Prvi predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov smatra da se u granicama bivšeg SSSR-a može pojaviti nova savezna država. "Smatram da može biti novog SSSR-a. U ranijim granicama i u istom sastavu na dobrovoljnoj osnovi“, rekao je Gorbačov. Pri tome on je naglasio da skida sa sebe "dio odgovornosti“ za raspad Sovjetskog saveza, jer se borio za njega do kraja.

Po njegovom mišljenju, na događaje je uticalo niz faktora, uključujući puč Državnog komiteta za vanredne situacije u avgustu 1991. godine i specifičnost karaktera prvog predsjednika Rusije Borisa Jeljcina. Po njegovom mišljenju, Jeljcin jednostavno "nije razumio da je njegova uloga važna i da nije u u tome šta je on počeo da radi — počeo je jednostavno da se bori protiv centra Saveza“.

Zato pokušaj stvaranja jedinstvene nacije nije uspio u SSSR-u i morali su da pristanu na Rusiju. Pri tome, Gorbačov je kategorički odbacio verziju da je do raspada dovela perestrojka.

"Tako misliti bila bi velika istorijska greška. Tokom perestrojke zamlja je krenula putem slobode i demokratije. On se pokazao teškim. Teži nego kad smo na početku krenuli. Međutim, on je, bio sam i ostao uvjeren, bio nepovratan“, rekao je Gorbačov.

(Sputnjik)
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Gorbačov: Biće opet SSSR

Post by posmatrac »

DAj Boze, zahvaljujuci upravo rusenju SSSRa, te narusavanja politicko vojnog balansa u svijetu, su zapadni globaluisti dobili odrjesene ruke, da unistavaju posebno zapadni Balkan(ali i citavu planetu, pogledajmo danas sta se radi Iraku, Siriji itd) u svakom smislu.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

:hihi ko te nezna skupo ti proda..mali komunistički vrag viri iz tebe.. :zubi
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Prpa Guzi, aaaa, dosta ste okretali istinu naopacke i falisificirali istoriju , sve ce se to vratiti na svoje, samo se strpite jos malo , eno u Rumuniji pobijedili ljevicari ;)
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

...misliš na bugare neznalico.. :plavi što misliš oće li se yuga obnovit :haha
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

U Bugarskoj je predsjednik ljevicar, u Rumuniji je na izborima sad pobijedila ljevica, Sokrate :plavi

http://www.starmo.ba/global2/item/60998 ... evica.html

Pa nije meni stalo da se ujedini Jugoslavije, nego da se stane u kraj Ustasama i sljamu u Hrvatskoj, ima tamo dovoljno ljevicara koji su kadri da to urade :zubi
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..ima ih al u grobu..i par isprdaka.. :zubi a nisi mi reka kako to da si ti ko svjetski čovik homofob.. :zubi
Post Reply

Return to “Svijet”