Jasta.
Posto isti ko onaj Karl Bild sto je onomad onu plavušicu sa RTV RS karinđo.
Čim joj je zalego međ butine počeo vikat svi su krivi za rat.
Jebo ga Melek i Pasaga. Dori jok.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Jasta.

Ma to je onaj truNpovac, probo, nije upalilo, idemo dalje.

Sata kazu US mediji o situaciji?Fuddo wrote: 04 Aug 2022, 21:58Ma to je onaj truNpovac, probo, nije upalilo, idemo dalje.Mister No wrote: 04 Aug 2022, 21:49
Jasta.
Posto isti ko onaj Karl Bild sto je onomad onu plavušicu sa RTV RS karinđo.
Čim joj je zalego međ butine počeo vikat svi su krivi za rat.
Jebo ga Melek i Pasaga. Dori jok.
Mislim da su ga i smijenili i izbacili iz tih zajebancija.

Nista, jedni vicu tooo nensi, trebamo ih satrt

insomnia wrote: 04 Aug 2022, 19:02 Naravno da nema. Bosnjo vec proglasio pobjedu. Pa ubili bi ih kratarecim sa kopna ne bi stigli glave dici

Amerika i eu ekonomski, tačnije povlačenjem uloženog kapitala, plus proxy preko tajvana.

Puno je tu nezadovoljnog svijeta kojeg sirova sila drzi pod kontrolom. Masa je i nekih sekti, etnosa, pmaterini, koji se ne vide u kini, zapad to nije iskoristio jer mu nije trebalo.Taare wrote: 05 Aug 2022, 00:53Amerika i eu ekonomski, tačnije povlačenjem uloženog kapitala, plus proxy preko tajvana.
Ako želiš da otkriješ nešto što te zanima, pronađeš nekoga, samo prati tokove novca.
Nije kina ustala jedno jutro i kazala - e, danas ću postati ekonomska sila.
Zapad je taj koji je uložio stotine, ako ne i hiljade milijardi u razvoj kine.
Kasnije su masovno prebacivali proizvodnju i koristili kinesku jeftinu radnu snagu.
Ponajviše amerika. Onda su masovno uvozili tu jeftinu robu i prodavali je na domaćem tržištu.
Mali primjer.
Naručio sam karbonski spojler za auto. Došao je iz kine. Vrhunski proizvod koji sam sa poštarinom platio oko 100€
Da sam otišao kod nekog poznatog njemačkog tunera poput brabusa ili carlssona, platio bih oko 2000€
Dakle, kinezi su već došli na nivo na kojem prave odlične proizvode. Daleko su od one boš robe koju su tušili prije 20-ak godina.
Huawei je dobar primjer.
ili kineski brzi vozovi. Naručili par siemensovih i na osnovu njih napravili svoje.
Pa čovječe, oni su 40 godina svoj bdp uvećali za nekih 60 puta.
Uglavnom, kina je još uvijek na nestabilnim nogama. Kao i svaka sila u nastajanju, itekako imaju poteškoća koje bi se mogle iskoristiti protiv nje same.

Pa nisu, trebala im jeftina radna snaga, korporacijska glad.Taare wrote: 05 Aug 2022, 01:05 A amer je majstor za iskoristiti takve stvari. Zašto nisu krenuli da sjebu kinu, meni je nepoznanica.
Valjda vjeruju da to mogu uvijek pa ne žure.

Šuti, moli Boga da ne dođe do tog scenarija.

Ma jasnoTaare wrote: 05 Aug 2022, 01:12Šuti, moli Boga da ne dođe do tog scenarija.
amer ima 1001 manu, ali su za žutalje i ruse ravni melecima.
šta treba, da zavlada moderni mao koji će ti uvesti tačkice koje ćeš dobijati za ponašanje?
Par loših tačkica i ne možeš kupiti kilu hljeba. Prati ti svaki korak. ili te jednostavno pojede mrak.
isto je i sa rusima.