ne da nisu vjerovali nego nisu uopste znali za tozvrk wrote: 25 May 2020, 18:45respo wrote: 25 May 2020, 18:40
valjda oni znaju kako su pronasli ta otkrica
jednom se sitopila cokolada pored radara a drugom se plijesan nakupio u onom kako se vec zove a trazio skroz drugo nesto
A kako ti znas jesu li vjerovali ili nisu...?
Prije si napisao da nisu vjerovali...?
Jeste li religiozni?
Re: Jeste li religiozni?
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
Dobro...

nisam znao da ne znanje moze da napravi ne vjerovanje u to sto radis... da ce se napraviti bilo sta?
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13568 times
- Been thanked: 22345 times
- Status: Offline
Nije.
Sam’ treba bit’ umjeren, bez teskih rijeci i neosnovanih optuzbi.
Nek’ svako sebi probere, bez da mu se namece sikirom, nevezano o kakvom se opredjeljenju radi, i onda ce biti mir, sklad, ljepota.
Uostalom, tako nam i Islam nalaze, nemoj na silu.
Rascisti sam sa sobom, pa ako uspijes, onda ce biti od srca, i valjace.
Ako je na silu, onda pravis bunt, i unosis nemir u cojeka, i onda nece valjat.
Logicno.
Dozvolite da se obratimo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2468 times
- Been thanked: 4291 times
Nije ti legitimno pitanje.Dorian wrote: 24 May 2020, 15:35Ma, neka agnostici ipak odgovore na to jednostavno pitanje, vjeruju li u boga illi ne vjeruju?arzuhal wrote: 24 May 2020, 08:08
Kant, za razliku od tebe, vidi to kao logički i znanstveno sasvim opravdano i utemeljeno stajalište (Kritika čistog uma: aporije). Dakle nikakvo osiguranje, nego sasvim pošten stav i odnos: nemam dovoljne i uvjerljive empirijske dokaze za Boga, ali logički ne mogu isključiti Njegovo postojanje (prirodna znanost proučava fenomenalni svijet, a transcendentni Bog nije njena materija pa ne može reći da On ne postoji, nema dokaza za takvu tvrdnju).
Agnostik može reći da NE ZNA da li bog postoji ili ne, ali može imati lično ubjeđenje da su veće šanse da ne postoji. Ili obrnuto.
Agnosticizam je jedini pošten i ispravan stav ako govorimo o znanju da li Bog postoji, jer on jednostavno kaže : ne znam. Jer ni vjernici ni ateisti ne znaju, samo vjeruju da postoji/ne postoji.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
grijesis u vezi ateistaNora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:12Nije ti legitimno pitanje.Dorian wrote: 24 May 2020, 15:35
Ma, neka agnostici ipak odgovore na to jednostavno pitanje, vjeruju li u boga illi ne vjeruju?
Agnostik može reći da NE ZNA da li bog postoji ili ne, ali može imati lično ubjeđenje da su veće šanse da ne postoji. Ili obrnuto.
Agnosticizam je jedini pošten i ispravan stav ako govorimo o znanju da li Bog postoji, jer on jednostavno kaže : ne znam. Jer ni vjernici ni ateisti ne znaju, samo vjeruju da postoji/ne postoji.
nema tu vjerovanja da ne postoji nego zna da ne postoji i tako i misli
a zna da ne postoji jer nikad nije se desilo nesto sto se moze direktno pripisati bogu
i tu je velika razlika
ja licno kad vidim dokaze bit cu najveci vjernik na svijetu do tada ne da vjerujem nego sam ubijedjen da ne postoji
a ubijedjen sam upravo zbog stavova vjernika
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ne postojanje dokaza da nešto postoji, ne znači automatski da to nešto ne postoji.respo wrote: 25 May 2020, 19:18grijesis u vezi ateistaNora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:12
Nije ti legitimno pitanje.
a zna da ne postoji jer nikad nije se desilo nesto sto se moze direktno pripisati bogu
i tu je velika razlika
ja licno kad vidim dokaze bit cu najveci vjernik na svijetu do tada ne da vjerujem nego sam ubijedjen da ne postoji
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
naravno samo sto niko bar od ljudi ne zna i nema u sta vjerovatiNora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:19Ne postojanje dokaza da nešto postoji, ne znači automatski da to nešto ne postoji.respo wrote: 25 May 2020, 19:18
grijesis u vezi ateista
i tu je velika razlika
kao sto mi sada ne znamo da li postoje recimo andjeli na ramenima ptice na dnu okeana i sl i kako u to vjerovati
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Postoje sasvim prihvatljivi logički dokazi za postojanje Boga.respo wrote: 25 May 2020, 19:22naravno samo sto niko bar od ljudi ne zna i nema u sta vjerovatiNora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:19
Ne postojanje dokaza da nešto postoji, ne znači automatski da to nešto ne postoji.
kao sto mi sada ne znamo da li postoje recimo andjeli na ramenima ptice na dnu okeana i sl i kako u to vjerovati
O tom drugom teško.
Ponavljam, samo zato što nismo u stanju da dokažemo boga ne znači da on ne postoji. Jer nismo u stanju da dokažemo ni da bog ne postoji.
Nauka se ustvari, sasvim suprotno od toga, ne bavi bogom uopste nego je obje strane svojataju kad i kako im paše.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Agnostik će nerijetko reci da postojanje ili nepostojanje Boga nije uopste relevantno za život na Zemlji.
. . . . . . . . .
reci mi molim te otkad se ne postojanje dokazuje?Nora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:24Postoje sasvim prihvatljivi logički dokazi za postojanje Boga.respo wrote: 25 May 2020, 19:22
naravno samo sto niko bar od ljudi ne zna i nema u sta vjerovati
O tom drugom teško.
Ponavljam, samo zato što nismo u stanju da dokažemo boga ne znači da on ne postoji. Jer nismo u stanju da dokažemo ni da bog ne postoji.
Nauka se ustvari, sasvim suprotno od toga, ne bavi bogom uopste nego je obje strane svojataju kad i kako im paše.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2221 times
- Been thanked: 5197 times
Pa da zna ne bi vjerovo, a ovako ne zna pa vjerujerespo wrote: 25 May 2020, 19:22naravno samo sto niko bar od ljudi ne zna i nema u sta vjerovatiNora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:19
Ne postojanje dokaza da nešto postoji, ne znači automatski da to nešto ne postoji.
Fuck you a friendly note to start the day
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Nisam mislila da se direktno dokaže nepostojanje Boga.respo wrote: 25 May 2020, 19:26reci mi molim te otkad se ne postojanje dokazuje?Nora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:24
Postoje sasvim prihvatljivi logički dokazi za postojanje Boga.
O tom drugom teško.
Mislila sam na naučno otkriće čija posljedica bi izvela zaključak da bog ne postoji.
Npr, naučni dokaz o nastanku čovjeka potpuno isključuje legitimitet religija jer one imaju drugačiju verziju njegovog nastanka.
lose sam se izrazio mislio sam na ateisteBeni_dvosekundas wrote: 25 May 2020, 19:26Pa da zna ne bi vjerovo, a ovako ne zna pa vjerujerespo wrote: 25 May 2020, 19:22
naravno samo sto niko bar od ljudi ne zna i nema u sta vjerovati
a vjernici su druga kategorija ovdje
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24318 times
- Been thanked: 26560 times
pa kakvo moze biti otkrice da nesto ne postoji?Nora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:29Nisam mislila da se direktno dokaže nepostojanje Boga.
Mislila sam na naučno otkriće čija posljedica bi izvela zaključak da bog ne postoji.
Npr, naučni dokaz o nastanku čovjeka potpuno isključuje legitimitet religija jer one imaju drugačiju verziju njegovog nastanka.
mnogo naucnih dokaza je pobilo ono sto pise u vjerskim knjigama pa su religije opet ajmo reci vodeci faktor kod vecine ljudi
evo imamo darvinovu teoriju koja kaze covjek nastao od majmuna pa opet nije legitimitet iskljucen (naravno mi sad mozemo pricati je li ta teorija ispravna ili nije nebitno)
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Pa moglo bi, ko zna šta nam razvoj nauke donosi.respo wrote: 25 May 2020, 19:33pa kakvo moze biti otkrice da nesto ne postoji?Nora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:29
Nisam mislila da se direktno dokaže nepostojanje Boga.
mnogo naucnih dokaza je pobilo ono sto pise u vjerskim knjigama pa su religije opet ajmo reci vodeci faktor kod vecine ljudi
evo imamo darvinovu teoriju koja kaze covjek nastao od majmuna pa opet nije legitimitet iskljucen (naravno mi sad mozemo pricati je li ta teorija ispravna ili nije nebitno)
To da li će neko i dalje vjerovati u nešto ne znači da je to nešto legitimno. Pa taman da se sto puta dokaže. Sajentolozi6i dalje vjeruju da im na tijelu žive neki vanzemaljci, nešto.
Bog uopšte ne mora biti onakav opisan u vjerskim knjigama. I niko ne može znati ili ne znati da li on postoji.
shvatam ja sta ti pisesNora Ibsenova wrote: 25 May 2020, 19:35Pa moglo bi, ko zna šta nam razvoj nauke donosi.respo wrote: 25 May 2020, 19:33
pa kakvo moze biti otkrice da nesto ne postoji?
To da li će neko i dalje vjerovati u nešto ne znači da je to nešto legitimno. Pa taman da se sto puta dokaže. Sajentolozi6i dalje vjeruju da im na tijelu žive neki vanzemaljci, nešto.
Bog uopšte ne mora biti onakav opisan u vjerskim knjigama. I niko ne može znati ili ne znati da li on postoji.
i meni je sasvim jasno za vjernike
ne zna ali vjeruje da postoji dal kao u knjigama dal ovako onako on vjeruje zato i jeste vjernik
agnostici deisti iteisti i ko zna kakvi jos -isti ono sumnjaju da nesto postoji dal bog dal sila neka u kojem obliku ko zna
ateisti ne da ne vjeruju nego jednostavno prihvataju cinjenicu cega nema svaka prica o postojanju i vjerovanju u to je besmislena
da se razumijemo ovo je moje misljenje koje ne mora biti tacno jer imas ti i svakakvih ateista kao sto imas i svakakvih vjernika agnostika itd
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ako se može prihvatiti beskonačnost Svemira ne vidim zašto se ne bi moglo prihvatiti postojanje Boga. Beskonačnost je nepojmljiva.
Kad dođemo do ekstremnih pozicija, onda otprilike dođemo do iste vjerovatnoce ili nevjerojatnoće.
Kad dođemo do ekstremnih pozicija, onda otprilike dođemo do iste vjerovatnoce ili nevjerojatnoće.
. . . . . . . . .
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8689 times
- Been thanked: 5442 times
Zapravo su sve tri.respo wrote: 25 May 2020, 15:33ok muslimani imaju kuran katolici bibliju jevreji toru itdMister No wrote: 25 May 2020, 13:15
Nema tu mišljenja i rituala, i uzimanja ovo mi je ok sa naučenim načelima, a ovo mi se ne slaže.
Postoji Kuran (bar za nas muslimane) pa ako si vjernik vjerujes, ako nisi ne.
koja je knjiga bozja?
The Dark Side Of The Forum...
soci tu se slazem samo sto beskonacnost i vjeru ne mozes porediti
ja licno nemam neko misljenje o beskonacnom svemiru
jednostavno ne mogu reci ni vjerujem da je beskonacan ni da ima neki kraj jednostavno nemam misljenje o tome
opet to je moje licno poimanje
ja licno nemam neko misljenje o beskonacnom svemiru
jednostavno ne mogu reci ni vjerujem da je beskonacan ni da ima neki kraj jednostavno nemam misljenje o tome
opet to je moje licno poimanje