Ateizam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Ateizam

31 Mar 2015, 00:04

Ne znam ja sta sam, u tome je poenta. Mislim da je najveci problem sto je u mene sve crno ili bijelo, nema nigdje zlatne sredine. Znam dosta ljudi koji se izrazavaju kao vjernici i vjerovatno se tako osjecaju, al ja ih ne vidim tako.

Po meni ne mozes uzet par stvari koje ti se svidjaju i to postovat, a ostalo - ono sto ti manje odgovara, negirati.
Mislim da je biti pravi vjernik vrlo tesko, pogotovo u danasnje vrijeme.

Al da ne idem offtopic ko sto rece podrinjac. :)
Cuvajte se malih zena, to da valja naraslo bi.

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

31 Mar 2015, 00:06

Ako je čovjek rekao da vjeruje - nije tvoje da donosiš sud kolko on vjeruje, dal bi trebao vise/manje.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

31 Mar 2015, 00:09

Ginger wrote:Ne znam ja sta sam, u tome je poenta. Mislim da je najveci problem sto je u mene sve crno ili bijelo, nema nigdje zlatne sredine. Znam dosta ljudi koji se izrazavaju kao vjernici i vjerovatno se tako osjecaju, al ja ih ne vidim tako.

Po meni ne mozes uzet par stvari koje ti se svidjaju i to postovat, a ostalo - ono sto ti manje odgovara, negirati.
Mislim da je biti pravi vjernik vrlo tesko, pogotovo u danasnje vrijeme.

Al da ne idem offtopic ko sto rece podrinjac. :)
Ma joj, većina vjernika su vjernici samo na riječima. Fol se izjašnjava kao vjernik, musliman, katolik ili šta ja znam a bogaraju na sva usta. Većina ovdje muslimana koji se izjašnjavaju kao vjernici piju, a koliko znam alkohol je zabranjen.
Evo vidiš, mene ovdje napadaju samo zato što imam neko svoje mišljenje.

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 33 times
Been thanked: 777 times

31 Mar 2015, 00:14

svoje misljenje je pozititivna stvar .....Sallahudin to voli....................a nasa duznost je da postujemo tvoju vjeru ili nevjeru..........

zato se kaze tebi tvoja a meni moja vjera......................ili nevjera kako ti gledas....

samo, sa ulemom nije jednostavno podrinje drago napusheno :plavi :oo :ok

Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Mar 2015, 00:14

Nije moje, naravno da nije. Htjela sam rec da se ja u njegovom slucaju ne bih osjecala vjernik kao sto se on izjasnjava...

Za mene je vjernik pojam covjeka, ako se neko tako izjasnjava ja ocekujem puno vise od njega nego od drugih ljudi.

Na primjer, neko se moze izjasniti kao vjernik ovde na forumu ali ako on na drugom topicu ide i raspravlja o vaginama...po meni to nije u redu.
Ili idem ja juce, ide djevojka, pokrivena. Sve je to u redu, al glava zamotana a na njoj neke helanke. Utegla se dobro i sve se vidi, osim njene kose naravno.

Svako opet zna najbolje kako mu odgovara, ne osudjujem nikoga, samo ja da kazem da sam vjernik ja to ne bih tako.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

31 Mar 2015, 00:16

Ginger wrote:Nije moje, naravno da nije. Htjela sam rec da se ja u njegovom slucaju ne bih osjecala vjernik kao sto se on izjasnjava...

Za mene je vjernik pojam covjeka, ako se neko tako izjasnjava ja ocekujem puno vise od njega nego od drugih ljudi.

Na primjer, neko se moze izjasniti kao vjernik ovde na forumu ali ako on na drugom topicu ide i raspravlja o vaginama...po meni to nije u redu.
Ili idem ja juce, ide djevojka, pokrivena. Sve je to u redu, al glava zamotana a na njoj neke helanke. Utegla se dobro i sve se vidi, osim njene kose naravno.

Svako opet zna najbolje kako mu odgovara, ne osudjujem nikoga, samo ja da kazem da sam vjernik ja to ne bih tako.
Zato i kažem. Vjernici su samo u raspravama i pričama, i da nekoga popljuju ako im se razilaze mišljenja.

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

31 Mar 2015, 00:17

Nazalost obracas paznju na ono sto te se ne tice. To te umara.

Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Mar 2015, 00:26

REMB wrote:Nazalost obracas paznju na ono sto te se ne tice. To te umara.

Mislim da me ne poznajes dovoljno da bi znao sta me umara. :)
Nije mi mrsko pricati o vjeri, nevjeri...volim da naucim sta novo. Covjek se uci dok je ziv. Bez ikakvog "pljuvanja" sto podrinjac spominje, ni sa cije strane i bez omalovazanja mog misljenja.

Ti obracas paznju na moje postove a ocito je da ne kontas sta ja pokusavam da kazem. Do koga je ja ne znam.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

31 Mar 2015, 09:26

E ja stvarno ne razumijem kako netko može misliti da vjernik ne smije raspravljati o vagini kad je i nju Bog stvorio i zašto cura koja je u tajicama i marami nije prava vjernica.Dobro, ja imam i svoje viđenje svoje vjere.Ako je nekome vjerom zabranjen alkohol mislim da čovjek koji malo popije nije ništa sagriješio.Griješe oni koji svojim alkoholizmom ugrožavaju nekoga.Ama ne ide grijeh u usta...a što se tiče psovanja...Ljudi koji psuju , oni griješe ali to ne znači da nisu vjernici...Nađite mi jednog čoveka koji ne griješi.Po tome razmišljanju bi svi bili ateisti ...a nisu... :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Mar 2015, 09:38

Nama hitno ovdje treba kategorizacija!

1/ Sveci
2/ Vjernici
3/ Bezgriješni ateisti
4/ Ljudi
5/ Žene
6/ Magarad

Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti!

(A gdje je Sallahudin? Vidi kako ovdje miševi kolo vode (čitaj magarad) kad mačke nema.)
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...

Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Mar 2015, 09:43

Normalno da ne razumijes Bibo kad u tebe moze svasta...
Covjek kojem vjera brani alkohol nije nista sagrijesio ako malo popije. Ljudi koji psuju ne grijese....Helanke i hidzab - dobra kombinacija...Atlantide, piramide..misterije...vaskrsnuca...sve moze...

Postujem. Ti si vjernik. Raspravljaj o vaginama i psuj u svakom postu koliko hoces, to je tvoja stvar.
Ja sam samo navela kriterijume, koje bih ja za sebe licno, morala ispunjavati da bih sebe nazvala vjernikom.

Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Mar 2015, 09:44

tovar wrote:Nama hitno ovdje treba kategorizacija!

1/ Sveci
2/ Vjernici
3/ Bezgriješni ateisti
4/ Ljudi
5/ Žene
6/ Magarad

Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti!

(A gdje je Sallahudin? Vidi kako ovdje miševi kolo vode (čitaj magarad) kad mačke nema.)

Ja biram 5 i 6

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Mar 2015, 10:03

Ginger wrote:

Ja biram 5 i 6
Ma ti si moja ljubav! Sve Nizozemske kanale ću preplivati noseći te na svojim leđima, a i leđno ću zaplivati. Reci im da podignu mostove sve. (da ne zapnemo jarbolom kad zaplivam leđno)
O, sudbo kleta...

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

31 Mar 2015, 10:10

Biba wrote:E ja stvarno ne razumijem kako netko može misliti da vjernik ne smije raspravljati o vagini kad je i nju Bog stvorio i zašto cura koja je u tajicama i marami nije prava vjernica.Dobro, ja imam i svoje viđenje svoje vjere.Ako je nekome vjerom zabranjen alkohol mislim da čovjek koji malo popije nije ništa sagriješio.Griješe oni koji svojim alkoholizmom ugrožavaju nekoga.Ama ne ide grijeh u usta...a što se tiče psovanja...Ljudi koji psuju , oni griješe ali to ne znači da nisu vjernici...Nađite mi jednog čoveka koji ne griješi.Po tome razmišljanju bi svi bili ateisti ...a nisu... :pusi
Evo još jedan dobar štos: ne ide grijeh u usta (nastavljam: već iz usta) haha... :valja
Ako se držimo naučavanja svetih knjiga takvo što se ne može izreći, to su opet ponavljam samo plitke i izlizane teze koje se masama učinile zanimljivima.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

31 Mar 2015, 10:20

Ginger, stvarno mi nije jasno tvoje rasuđivanje.Čovjek može za sebe reći da je vjernik čak i ako ne ide u crkvu.A to što ti kažeš da kod mene može svašta, varaš se.Kad bi svi bili kao ja, ja bih bila puno sretnija.Ljudi koji psju griješe ali jesu vjernici.Pa Isus je oprosti grijehe najvećoj prostitutki...ponavljam, ne postoji vjernik koji ne griješi jer smo slabi i jer smo ljudi.Ma vidim ja da ti ne želiš razumjeti...razmemo se mi, sigurna sam ja, itekako.Ne kontam samo zašto tovar posebno piše ljudi a posebno žene.Ja jesam vjernik a čini mi se i magare veliko majke mi... :pusi hidzab, alkohol, post, nerad nedjeljom ..sve to izmislili ljudi a ne Bog...nas jedam mještanin se znao šaliti : Čak i papa oko pi.e tapa...a i jesu tapali, dakle po tvome tumačenju ni papa nije bio vjernik..eto :pusi...grijeh ne id u usta a iz usta ide veliki jer riječi ekad ubijaju gore od mača...a djelom, čak i propustom se čine veliki grijesi...u usta može i k... ali grijeh NE :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

31 Mar 2015, 11:26

Nastavljam sa mudrim ateistima ...

Stephen Weinberg:
"Religija je uvreda ljudskom dostojanstvu. Bez nje, dobri ljudi bi činili dobro, a zli ljudi zlo, ali da bi dobri ljudi činili zlo potrebna je religija."

Carl Sagan:
"Prva velika vrlina čovjekova bijaše sumnja, a prva velika mana vjera."

Anon:
"Svaka je beba ateist."

grčki filozof Epikur je iznio:
"Ako postoji svemogući bog zašto postoji zlo. Ili ga je on izmislio ili je nemoćan da je uništi."

Image

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

31 Mar 2015, 11:28

Kad govoriš o "vjeri" onda se nemoj pozivati na zvanična religijska učenja jer si se stavila iznad njih u smislu da derogiraš vjerske tekstove a namjesto njih stavljaš svoje tvrdnje.

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Mar 2015, 12:48

Biba wrote:Ginger, stvarno mi nije jasno tvoje rasuđivanje.Čovjek može za sebe reći da je vjernik čak i ako ne ide u crkvu.A to što ti kažeš da kod mene može svašta, varaš se.Kad bi svi bili kao ja, ja bih bila puno sretnija.Ljudi koji psju griješe ali jesu vjernici.Pa Isus je oprosti grijehe najvećoj prostitutki...ponavljam, ne postoji vjernik koji ne griješi jer smo slabi i jer smo ljudi.Ma vidim ja da ti ne želiš razumjeti...razmemo se mi, sigurna sam ja, itekako.Ne kontam samo zašto tovar posebno piše ljudi a posebno žene.Ja jesam vjernik a čini mi se i magare veliko majke mi... :pusi hidzab, alkohol, post, nerad nedjeljom ..sve to izmislili ljudi a ne Bog...nas jedam mještanin se znao šaliti : Čak i papa oko pi.e tapa...a i jesu tapali, dakle po tvome tumačenju ni papa nije bio vjernik..eto :pusi...grijeh ne id u usta a iz usta ide veliki jer riječi ekad ubijaju gore od mača...a djelom, čak i propustom se čine veliki grijesi...u usta može i k... ali grijeh NE :pusi
Iz protesta odvajam ovdje ljude i žene jer sam u nekoliko navrata na forumu ja jedini reagirao na ovakve napise bez odjeka. Izuzetno mi je drago što si sada ti ovdje s punim pravom odreagirala jer sada znam da imam saveznika. Vidi kako se slažemo a ti meni tamo napisala da nemam kod tebe šansi. Što si tako uštogljena kao da si učiteljica? Trebala bi me također provjeriti iz praktične nastave prije nego što mi daš konačnu ocjenu.

Na temu:

Čudi me da je Podrinjac izostavio navode možda najvećeg ateiste svih vremena. Bit ću dosadan s ovom starom forom al` očito je da nekima ponavljanja nikad dosta.

Nietzsche: "Bog je mrtav!"
Bog: "Nietzsche je mrtav!"

P.S. Jedan od njih dvojice laže. Tko bi to mogao biti po tvome Podrinjče?
O, sudbo kleta...

Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Mar 2015, 13:33

tovar wrote:
Ginger wrote:

Ja biram 5 i 6
Ma ti si moja ljubav! Sve Nizozemske kanale ću preplivati noseći te na svojim leđima, a i leđno ću zaplivati. Reci im da podignu mostove sve. (da ne zapnemo jarbolom kad zaplivam leđno)

Jako slikovito (i skromno) opisano, svaka cast tovare
Ti i tvoj jarbol cete bit glavna turisticka atrakcija, u to sam sigurna :plavi

Mika
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Mar 2015, 13:42

Podrinjac wrote: Image
Mene moja dusa boli kad ja vidim ovako nesto ali za mene ova slika samo pokazuje kolike su uzasne razlike u svijetu.

Po meni nema veze sa vjerom. Mozes biti vjernik i biti zahvalan Bogu za ono sto imas, a u isto vrijeme pomagati one sto imaju manje.

Ako kazes da oni ne bi trebali reci svoju molitvu prije jela - to je za mene isto kao kad bi reko - niko od nas ne bi smio biti sretan/zahvalan sto je zdrav, sto ima porodicu, krov nad glavom....Jer ima ljudi koji nemaju nista od toga.

Post Reply

Return to “Religija”