Po meni ne mozes uzet par stvari koje ti se svidjaju i to postovat, a ostalo - ono sto ti manje odgovara, negirati.
Mislim da je biti pravi vjernik vrlo tesko, pogotovo u danasnje vrijeme.
Al da ne idem offtopic ko sto rece podrinjac.

Ma joj, većina vjernika su vjernici samo na riječima. Fol se izjašnjava kao vjernik, musliman, katolik ili šta ja znam a bogaraju na sva usta. Većina ovdje muslimana koji se izjašnjavaju kao vjernici piju, a koliko znam alkohol je zabranjen.Ginger wrote:Ne znam ja sta sam, u tome je poenta. Mislim da je najveci problem sto je u mene sve crno ili bijelo, nema nigdje zlatne sredine. Znam dosta ljudi koji se izrazavaju kao vjernici i vjerovatno se tako osjecaju, al ja ih ne vidim tako.
Po meni ne mozes uzet par stvari koje ti se svidjaju i to postovat, a ostalo - ono sto ti manje odgovara, negirati.
Mislim da je biti pravi vjernik vrlo tesko, pogotovo u danasnje vrijeme.
Al da ne idem offtopic ko sto rece podrinjac.
Zato i kažem. Vjernici su samo u raspravama i pričama, i da nekoga popljuju ako im se razilaze mišljenja.Ginger wrote:Nije moje, naravno da nije. Htjela sam rec da se ja u njegovom slucaju ne bih osjecala vjernik kao sto se on izjasnjava...
Za mene je vjernik pojam covjeka, ako se neko tako izjasnjava ja ocekujem puno vise od njega nego od drugih ljudi.
Na primjer, neko se moze izjasniti kao vjernik ovde na forumu ali ako on na drugom topicu ide i raspravlja o vaginama...po meni to nije u redu.
Ili idem ja juce, ide djevojka, pokrivena. Sve je to u redu, al glava zamotana a na njoj neke helanke. Utegla se dobro i sve se vidi, osim njene kose naravno.
Svako opet zna najbolje kako mu odgovara, ne osudjujem nikoga, samo ja da kazem da sam vjernik ja to ne bih tako.
REMB wrote:Nazalost obracas paznju na ono sto te se ne tice. To te umara.
tovar wrote:Nama hitno ovdje treba kategorizacija!
1/ Sveci
2/ Vjernici
3/ Bezgriješni ateisti
4/ Ljudi
5/ Žene
6/ Magarad
Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti!
(A gdje je Sallahudin? Vidi kako ovdje miševi kolo vode (čitaj magarad) kad mačke nema.)
Ma ti si moja ljubav! Sve Nizozemske kanale ću preplivati noseći te na svojim leđima, a i leđno ću zaplivati. Reci im da podignu mostove sve. (da ne zapnemo jarbolom kad zaplivam leđno)Ginger wrote:
Ja biram 5 i 6
Evo još jedan dobar štos: ne ide grijeh u usta (nastavljam: već iz usta) haha...Biba wrote:E ja stvarno ne razumijem kako netko može misliti da vjernik ne smije raspravljati o vagini kad je i nju Bog stvorio i zašto cura koja je u tajicama i marami nije prava vjernica.Dobro, ja imam i svoje viđenje svoje vjere.Ako je nekome vjerom zabranjen alkohol mislim da čovjek koji malo popije nije ništa sagriješio.Griješe oni koji svojim alkoholizmom ugrožavaju nekoga.Ama ne ide grijeh u usta...a što se tiče psovanja...Ljudi koji psuju , oni griješe ali to ne znači da nisu vjernici...Nađite mi jednog čoveka koji ne griješi.Po tome razmišljanju bi svi bili ateisti ...a nisu...
Iz protesta odvajam ovdje ljude i žene jer sam u nekoliko navrata na forumu ja jedini reagirao na ovakve napise bez odjeka. Izuzetno mi je drago što si sada ti ovdje s punim pravom odreagirala jer sada znam da imam saveznika. Vidi kako se slažemo a ti meni tamo napisala da nemam kod tebe šansi. Što si tako uštogljena kao da si učiteljica? Trebala bi me također provjeriti iz praktične nastave prije nego što mi daš konačnu ocjenu.Biba wrote:Ginger, stvarno mi nije jasno tvoje rasuđivanje.Čovjek može za sebe reći da je vjernik čak i ako ne ide u crkvu.A to što ti kažeš da kod mene može svašta, varaš se.Kad bi svi bili kao ja, ja bih bila puno sretnija.Ljudi koji psju griješe ali jesu vjernici.Pa Isus je oprosti grijehe najvećoj prostitutki...ponavljam, ne postoji vjernik koji ne griješi jer smo slabi i jer smo ljudi.Ma vidim ja da ti ne želiš razumjeti...razmemo se mi, sigurna sam ja, itekako.Ne kontam samo zašto tovar posebno piše ljudi a posebno žene.Ja jesam vjernik a čini mi se i magare veliko majke mi...hidzab, alkohol, post, nerad nedjeljom ..sve to izmislili ljudi a ne Bog...nas jedam mještanin se znao šaliti : Čak i papa oko pi.e tapa...a i jesu tapali, dakle po tvome tumačenju ni papa nije bio vjernik..eto
...grijeh ne id u usta a iz usta ide veliki jer riječi ekad ubijaju gore od mača...a djelom, čak i propustom se čine veliki grijesi...u usta može i k... ali grijeh NE
tovar wrote:Ma ti si moja ljubav! Sve Nizozemske kanale ću preplivati noseći te na svojim leđima, a i leđno ću zaplivati. Reci im da podignu mostove sve. (da ne zapnemo jarbolom kad zaplivam leđno)Ginger wrote:
Ja biram 5 i 6
Mene moja dusa boli kad ja vidim ovako nesto ali za mene ova slika samo pokazuje kolike su uzasne razlike u svijetu.Podrinjac wrote:
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests