Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10022 times
Been thanked: 11906 times
Status: Offline

Re: Nova rezolucija UN: 11. juli dan sječanja na žrtve genoc

Post by Krokodil Behko » 12 Mar 2015, 15:56

drugrankovic wrote:nema peha kod onakvog progroma :djed

cuj peh? ti bi sa svojom bratijom za one stotine hiljada poklanih srba i deciji logor jedini u evropi larmao vjek vjekova, na svakom dnevniku bi vam to bila uvodna shpica...

chuj peh?

i sva klanja nad srbima od 1914 pa ndh pa 1991 od pocetka vukovara, pa do bosne, oko srebrenice, pogranicnog djela kod sandzaka, u sarajevu, kod dervente, i svi logori su p materina... peh
Po ko zna koji put, prebrojavanje mrtvih je završeno, a baze podataka, lako su dostupne. Nije to ovo četres peta pa da se laže i izmišlja milion mrtvih Srba.

Sllovom i brojem, u cijeloj BiH tokom raka, izginulo je nešto više od 4000 srpskih civila.

Sve statistike je uradio izvjesni Bošnjo, pa tak da se ne ljuti i ne misli da mu je ukradeno :D

Image

Evo ti i po godini pogibije. Više od pola već 1992. godine, tačnije rečeno Posavina i Sarajevo, a to znači Srbi izginuli od srpskih granata u SA, a ni za Posavinu nisam siguran da je regularno.

Image

Ima i po regijama.

Image

Ovo je procenat ubijenih i nestalih po opštinama.

Image

Eventualne nejasnoće??

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Re: Nova rezolucija UN: 11. juli dan sječanja na žrtve genoc

Post by laganini » 12 Mar 2015, 16:05

..ma svaki srbin vridi za petoricu..znamo na primjeru jasenovca di je nastradalo dvadeset tisuca ali srpsa mitologija digla na miliun..znaci falio sam jedan vridi za pedeset :place
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Srebrenica - genocid

Post by Biba » 12 Mar 2015, 22:37

Eto i na forumu me neki nisu shvatili sta sam htjele reci o pokretu new age...Srebrenica nema veze s njim ali ima nesto zajednicko...zao duh koji moze nesto tako pociniti...Evropa je bila puna i joga i trookih boga i svih vjera ali....zao duh je mocan....ne samo da nije osudila vec je to odgovaralo njezinim politicarima i njihovim predodzbama...nikad necu izbaciti iz glave neke snimke koje sam vidjela...zar je bas tako tesko biti covjek?...danas kad mislimo da smo napredni u svemu ...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 12 Mar 2015, 22:47

JJoojjj Bibo, kakve sad veze New age ima sa razaranjima u Srebrenici. Nije nas jog ubijala. A i svaka vjera uključujući abrahamske, politeističke, pa i te New age su sranje.

ON: Ajd što Srbi ne priznaju genocid u Srebrenici, ali možete li mi vjerovati koliko samo ima od našeg naroda da ne prizna genocid.
Last edited by paparaci on 12 Mar 2015, 23:06, edited 1 time in total.
Reason: Mozes li ti vjerovati da ti je ovo opomena pred iskljucenje zbog ovog sto sam podebljao u tvojoj izjavi?

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 15 Mar 2015, 22:30

Nebih ulazio u politiku jer zašto i kako je Srebrenica pala i price o tome više zlokobno pjevaju .

Evo jedne sto posto istinite i za koju je Čovjek svjedočio u Hagu. Kažem čovjek i svaka čast iako smo bili na suprotnim stranama :

U Haškom tribunalu do danas je bilo dosta potresnih svjedočenja o počinjenim zločinima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Međutim, 22. februara ove godine u Haškom tribunalu svjedočio je zaštićeni svjedok 101, bivši vojnik Zvorničke brigade VRS-a i očevidac strijeljanja zarobljenih Bošnjaka u Orahovcu, a svjedočio je u slučaju Popović i ostali kojima se sudi za počinjene zločine u Srebrenici. Njegovo svjedočenje ostat će upamćeno u sjećanju mnogih ljudi. Prenosimo najzanimljivije detalje spomenutog svjedočenja.

''A onda se dogodilo nešto strašno, nešto što je nevjerovatno da se može dogoditi. Nešto što ni do danas nisam mogao zaboraviti i neću nikada zaboraviti. Stalno razmišljam šta sve čovjek može uraditi drugom čovjeku. Bez obzira koliko ste puta gledali strahote u raznim filmovima, dokumentarcima i sl., bez obzira koliko ste knjiga pročitali sa horor tematikom, knjiga koje vas natjeraju da plačete nad tuđom sudbinom, dozvolite mi da kažem to se ne može uporediti s onim šta sam ja vidio tamo. Dobio sam dijabetes poslije toga. Iz te gomile naslaganih mrtvih tijela, koja nisu više ličila na ljudska tijela, to su bili samo komadi mesa, odjednom se pojavilo ljudsko biće. Kažem ljudsko biće, ali ustvari to je bio dječak od pet do šest godina starosti. To je nevjerovatan prizor. Nevjerovatno. Ljudsko biće izlazi i ide prema putu, putu na kojem stoje vojnici koji automatskim puškama vrše strijeljanje. To dijete ide pravo prema njima. Svi vojnici i policajci koji su stajali na tom putu, ljudi koji su naučili ubijati, svi su iznenada spustili svoje oružje i sledili su se od tog prizora. Dječak je bio pokriven dijelovima crijeva i mesa drugih ljudi. Ispred vojnika je stajao jedan oficir, mislim da je bio pukovnik, arogantno se obratio vojnicima: 'Šta čekate, završite s njim!' Tada su mu vojnici, kojima uopće nije bio problem ubijati ljude, odgovorili: 'Gospodine, imate pištolj, zašto vi ne završite s njim?' Svi su nakon toga zanijemili. Tada se taj oficir obratio vojnicima: 'Uzmite to dijete, stavite ga na kamion i dovedite ga poslije sa drugom grupom, tada ćemo završiti s njim.' Dijete je bilo u šoku. Stalno je ponavljalo: 'Baba, baba, gdje si?' Vojnici su uzeli dijete da ga stave na kamion. Dječak se otimao, jer se sjećao da je već bio na tom kamionu. Tada sam ja prišao i rekao sam vojnicima: 'Slušajte, odvest ću ga ja u svoj kamion, pustit ću mu muziku da mu odvratim pažnju od onoga šta se dogodilo. Upalit ću radio. Ušao sam u kamion i upalio svjetlo, upalio sam radio, pronašao lokalnu radiostanicu. Rekao sam mu: 'Hajde uđi, dođi meni. Vidi imam svjetlo, muziku. Iznenada me uhvatio za ruku.' Ne bih želio nikome od vas da to doživite. Ja sam bio poznat kao jak i čvrst čovjek. Ali, nikome ne bih želio da iskusi takav stisak kao što je on moju ruku stisnuo. Bio sam šokiran snagom njegovog stiska.'' Zaštićeni svjedok 101 odveo je dječaka u Zvornik u bolnicu gdje ga je zbog rana koje je dječak imao odveo na hirurško odjeljenje. ''Kada sam ga doveo do hirurškog odjeljenja zgrabio me je za ruku, govoreći mi: ''Baba, ne daj da me odvedu, molim te.' I dan-danas u ušima mi odzvanjaju njegove riječi. Dok ga je doktor pregledao i čistio sa njega ostatke ljudske utrobe i mesa, osjetio sam strašan smrad. Nikako nisam mogao razumjeti kako taj smrad nisam osjetio dok sam ga vozio kamionom do bolnice. Toliko sam bio šokiran čitavim događajem.''
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 16 Mar 2015, 14:12

Slicno nesto se dogodilo i u drugom ratu..Nije bitno koji su vojnicu ubijali, bilo me masovno klanje...U dvorani je sjediobstarac, miran da smireniji nije mogao biti...vojnkk koji je ubiao i klao...ostao me zapanjen tom mitnocom....Ne znam je li slijedeci slucaj vezan za Srebrenicu....Usli su vojnici u kucu....Djed je petogodisnjem unuku rekao neka se sakrije i stogod vidio neka ne izlazi....Djecak me ipak vidio i pokazibao poslije kako su djeda zaklali...Kad je bio siguran da je opasnost prosla izasao je i kilometrima nasumce hodao dok ga nisu nasli pripadnici Muslimanske vojske...Decko je bio Musliman....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 16 Mar 2015, 17:15

nema nama vise price, sto smo jurisali jurisali... evo sad bibe da nam sve to pojasni...

ostaju nam hokej, fudbal kosarka ... :123
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10022 times
Been thanked: 11906 times

Srbija: Sedam uhapšenih zbog ratnih zločina u Srebrenici

Post by Krokodil Behko » 18 Mar 2015, 10:02

Image
Sedam osoba uhapšeno je zbog ratnih zločina u Srebrenici, saznaje Blic. Oni se sumnjiče da su na lokalitetu Kravice počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Među žrtvama je više od 1.000 civila muslimanske nacionalnosti

Kako piše Blic, očekuje se hapšenje još jedne osobe.

Zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić je rekao za AP da je ovo veoma bitan trenutak za Srbiju u "suočavanju sa prošlošću".

- Važno je naglasiti da je ovo prvi put da se tužilaštvo bavi masovnim ubijanjem civila i ratnih zarobljenika u Srebrenici - rekao je Vekarić za AP.

Tužilac je dodao da je ovo bitan trenutak za suočavanje sa prošlošću.

- Nikada se nismo bavili zločinama te veličine. Veoma je bitno da Srbija zauzme jasan stav što se tiče Srebrenice kroz sudski proces - rekao je Vekarić.

AP navodi da je "najvažnija osoba" koja je danas uhapšena Nedeljko Milidragović, komandant koji je imao nadimak Neđo Kasapin, i koji je poslije rata postao uspešni biznismen u Srbiji.

U saopštenju Tužilaštva za ratne zločine navodi se da je, po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, sedam osoba uhapšeno na više lokacija u Srbiji.

- Profesionalno izvedenom akcijom pripadnika MUP-a Srbije, sedam osumnjičenih - N.M, A.G, M.B, A.D, B.M, J.P i D.P, sprovedeno je u Tužilaštvo - piše u saopštenju.

Tužilaštvo za ratne zločine donelo je naredbu za sprovođenje istrage protiv bivših pripadnika Centra za obuku "Jahorina" u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Tužilaštvo i MUP tragaju za još nekoliko lica za koja se pretpostavlja da su u susjednim zemljama.

(Oslobodjenje.ba)

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4467 times
Been thanked: 3448 times

Re: Srbija: Sedam uhapšenih zbog ratnih zločina u Srebrenici

Post by Melek » 18 Mar 2015, 10:03

"... muslimanske nacionalnosti ..." :lud

Niskim udarcima ipak nikad kraja, ali ipak pozitivno, eto..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25336 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca » 18 Mar 2015, 18:35

...pa,krajnje je vrijeme! :ok
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 18 Mar 2015, 23:11

Napreduju ipak. Njih i treba traziti po tim biznismenskim krugovima do kojih su dosli pljackom.
A vidi mu nadimka, Kasapin. Klica ti se zatrla dBd.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 Mar 2015, 09:43

Melek wrote:"... muslimanske nacionalnosti ..." :lud

Niskim udarcima ipak nikad kraja, ali ipak pozitivno, eto..

a sa druge strane ni p od pozitive :zubi

naser oslobodjen optuzbi a i budali jasno za hiljae poklanih srba na najgori nacin, i uglavnom nejaci...

da ne idemo u ndh dje su ustase i njihovo cvjece zulum cinjeli da se i njemci gadili :lud

to se opravdava da se to u javnosti osudilo... mosh misliti, trt milojka :djed

srbi evo osude kako i valja, teraju do kraja, a oni ovamo javno osudili, ogradili se ljudi zlocina a?

i kad se 1991 ponor jasenovca opet otvorio (što dokazuje i tudjmanov snima "da srbi konačno nestanu") pa i dojucerasnje najvece zrtve dvadesetog vjeka uz jevreje, uzvratise udarce onda urlanje i proganjanje... ono tšo čini tu razliku je što se u hrvatskoj i federaciji zločinici oslobadjaju, a ovamo se ipak osudjuju pred sudom a ne kura.c moj u javnosti...

to je ono sto nas vise cini ljudima, ma koliko nam propagandu o agresorima smisljali vjekovni agresori i potomci koljaca...

dokaz o multietnistvu je upravo srbija, dje je najmanje bilo proterivanja (jako mali procenat) i svi su ostali uglavnom na svojim randim mjestima i u drzavnim stanovima... dok sa druge strane srbinu je to samo pomisao... u to se mores uvjerit dodji pa zivi neko vrjeme...

obidji raspitaj se...

to su sve same činjenice pre nego pocnes o niskim udarcima :obrve

s jedne strane covjek mora da osudi zlocine i počinioce izvede pred lice pravde, tako se time ogradi, a ne pricom hrvatske i bošnjaka o jasenovcu, "mi to osudjujemo, pa osudjujemo"... bla bla bla

a ovamo isto cinjeli , i izrodise mercepa, nasera, tudjmana...

nikom nista jel?

to je ono sto srbinu u svjest stavlja da mnogo se ne dici ovim osudama ovih, jer mu je bol sa druge strane velika a na koju se ostali popisaju...

drugim recima, zabole njih kurac za nas, sto mi onda moramo biti covjek?

toliko o niskim udarcima

znam ja da bi ti zbo srebrenice - epiloga rata, preskacuci uzroke, hteo krvi da nam se napijes i da nosimo ko jevreji zutu traku cjeli zivot ko neki najveci zlocinci svjeta al malo morgen...

svojim stavovima dovodite do toga da te zlocine o kojima larmate gledamo onako - bla bla bla

jes to ruzno kad se izgovori al ne mozes da se jebes da ti ne udje :djed

ok osudicemo

ali nam takvi ko ti nece solit pamet o niskim udarcima ...

dok je takav stav rastojanje je sve crvsce i cvrsce

to nije ni blizu povjerenju s vaste starne ni koraka...

reko sam ti cinjenice a ti opet preskoci pa trla baba lan da joj prodje dan...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 Mar 2015, 09:49

Heidi wrote:Napreduju ipak. Njih i treba traziti po tim biznismenskim krugovima do kojih su dosli pljackom.
A vidi mu nadimka, Kasapin. Klica ti se zatrla dBd.

tebi je ljepse da cutis :)

prosla zima a, nema veze aj odstrikaj nesto za sledecu - pametnije je :djed

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8247 times
Been thanked: 19417 times

Post by Maja » 19 Mar 2015, 09:50

Ranković opsjednut Naserom ko Mrki Alijom.
Jadni su tvoji pokušaji da zločin u Srebrenici minimiziraš, opravdaš. Ni hiljadu Nasera ne mogu umanjiti veličinu zločina kojeg ste tamo počinili.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 2972 times

Post by Pasaga » 19 Mar 2015, 09:52

Maja wrote:Ranković opsjednut Naserom ko Mrki Alijom.
Jadni su tvoji pokušaji da zločin u Srebrenici minimiziraš, opravdaš. Ni hiljadu Nasera ne mogu umanjiti veličinu zločina kojeg ste tamo počinili.

...ma nije to sto pocinjese...
vec posle tog su prodavali te ljude ko kunicu...
na svaki nacin zaradjivali svote nezamislive na racun te bjede.....i na racun BH.....
...a nece kurva nikad priznat.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8247 times
Been thanked: 19417 times

Post by Maja » 19 Mar 2015, 09:56

Ko ne priznaje. Znamo svi da je Naser ratni profiter ali bolesno je 8 000 ubijenih Bošnjaka opravdavati Naserom.
Bolesno.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 Mar 2015, 09:58

Maja wrote:Ranković opsjednut Naserom ko Mrki Alijom.

nikoga ne minimizira...

jedan zlocin, a desetine preskoceno...

stotine hiljada srba proslog vjeka za kur.ac rasni da prostis

upravo pokazujes, kako skacete :djed

pa mozemo i mi evo osudit formalno u javnosti ko i vi ono... "jeste, da ograjdujemo se od toga, osudjujemo!"

i jel ok? A NE LARMACETE DOK STE ZIVI

to je poenta koji ti vrlo dobro znas

i kako te bar ni malo nije sram da o naseru koljacu na takav nacin pricas? ko mrki sam a?

i ti si vala dosadna s tom srebrenicom :djed

odma ona zarezi i naskoci...

ja samo rekoh, ok mi ucinismo, osudismo i pronadjosmo i ono sto nije od nas hag trazio

a dje je tebe primjer?

cinjenice maja, stoga sjedi pametnije je nekad

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 Mar 2015, 09:59

Maja wrote:Ko ne priznaje. Znamo svi da je Naser ratni profiter ali bolesno je 8 000 ubijenih Bošnjaka opravdavati Naserom.
Bolesno.

ratni profiter?

aj sjedi i ni jedne molim te

pametnije ti je, jer se direktno popisavas na nase rane i sama sebe banuj :djed

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 Mar 2015, 10:02

preko hiljadu staraca, zena, dosta djece, pobijeno je od strane naserovih koljaca... u kravicama je direktno ucstvovao...

maja to negira, da osudjuje ratnog profitera u njemu :zubi

dok je tako, ne ocekuj s druge strane med i mlijeko

uostalom ovim progonima mi pokazujemo dal negiramo i u cemu se razlikujemo... koljace sudimo ko koljace a ne prisivamo im fol opravdanje "ratni profiter"

boli te mali prst a , tako boli i drugog kad mu ga odsjeku...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 Mar 2015, 10:09

nego, da, nije sam naser, poklo onijeh samo hiljadu i nesto u tom kraju, da ne psominjemo vishnjicu... i ostalo...

no mnogi sa njim, koji bjehu i u toj koloni od tih osam hiljada ljudi...

jeste se ikad zapitali, zasto su bjezali? do juce se moglo arciti po okolini i klati srpstvo, otimat malo stoke donosit ratni pljen... a sad tutanj? pa i na drugim mjestima secetri godine ratovalo, bilo zarobljenijeh, pa nijesu svi pobijeni, kolko je bilo i razmjena?

a sto ovi bez razmisljanja tutanj? pita li se ko? bjezi onaj koji zna da je kriv je li? i koji zna sta ga ceka ako bi krenule istrage pa progovore mnogi... i onda glavom bezb obzira ni da cuje no tutanj... sigurno je u tim hiljadama tih i onijeh, i to mnogo, koji su krvavih koljackih ruku...

ok zlocin, al sad ispade sve nevinascad... ko poklao srbe onolike tamo majo? ko?

pojela maca a ?

eto to ti je to, ma razumjes ti to sve vrlo dobro

Post Reply

Return to “Politika u BiH”