isto ko da hoces reci da Ameri pustaju da ih Iran oslobodi robstva Izralea tako sto ce pusti da im Iran raketama sravni sot je moguce vise svega, dok Ameri glume da pomazu da se to ne desiDuminjo wrote: 22 Jun 2025, 16:14 Znaci bombardovanje kao da je dogovoreno sa Ajatolahom.
"Hej brko, stisli ovi, ja se ustvari nista i ne pitam, moracu nešto bombardovati, ne brini, nece biti nikakve štete, samo cu malo površinski ogrebati a ti za svaki slucaj evakuiši i osiguraj materijali. Poslije cu ja to predstaviti kao da je sve uništebo i spaljeno"
Steta minimalna, nema ljudskih zrtava, nema atentata. Ništa..
A poslije toga Iranci opet rokali po Izraelu
Na kraju krajeva, da bi se unistilo to što lafo Izraelci hoce da unište, potrebne su atomske bombe i to se znalo.
I kada sve sabereš, oduzmeš, glavni i prvi cilj Izraelaca ili amerikanaca je promjena rezima u Iranu. Pokusalo se napraviti haos kako bi Iranci sami iznutra skinuli Mule. Medjutim, kurcina.. Malo su ti Iranci pametniji nego što zapad misli.
Misija sprecavanja Irana da naprave atomsku bombu, predstavljena kao glavni cilj Izraelaca i Amerikanaca, proglasice se uspješnom za javnost, dok sami znaju kako im je ustvari glavni plan propao a to je smjena rezima. I na tom planu ce dalje raditi. Da Li vec narednih mjeseci ili godina, nebitno je. Ta smjena rezima je prioritet i od njega se ne odustaje samo se ceka pravi trenutak. Isto kao sto je Izrael mislio da je sada to pravi trenutak nakon oslabljenja Hamasa, Hezbollaha i pada rezima u Siriji. Kontali su, evo ga, nikad slabiji.. ali.. nisu se malo zajebali, dobro su se zajebali, nikad nisu ocekivali ovoliko raketa po svojim gradovima.
Bice tu sada mnogo pitanja. Ko je procijenio da se Iran moze napasti, ko je odgovoran za slabu odbranu..
Em što je Iron Dom postao šprdnja, tako ce i izvikani Mossad postati sprdnja. Ovoliko pogresnih krucijalnih informacija i procjena je neoprostivo za sveti boziji narod.
Bice u Izraelu gradjanski rat![]()
barem sam izmedju redova tako skonto