Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9589 times
- Been thanked: 11340 times
- Status: Offline
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Re: Samo da kažem.......
ma ima da iskopam bunar 

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
- STrendzer
- Inventar foruma
dobro jutro!...gdje je moja grupa,nikog ne vidim u blizini...samo Ne-prijatelji oko mene...

Tek sad otkrih u potpisu da je i papparazi moj krajisnik. Moj grad spada isto u Bosansku krajinu iako je to vise Posavlje. ( mislim na mentalitet)
Nigdje nema tako gostoljubivih ljudi kao u Bosanskoj krajini. Ni susretljivijih. Kad bi ljudi imali mogucnost, proci od Bosanske Otoke pa sve do Bihaca sirom Krajine, uvjerili bi se jos i u mnogo vise lijepih stvari o Krajisnicima.
U narodu se kaze " ljuti krajisnik ", nisu oni ljuti, nego gordi ljudi, svoji na svome, a i Bog mi je kao zahvalnost podario ljepoticu Unu, zaista - jednu, jedinu.
Nigdje nema tako gostoljubivih ljudi kao u Bosanskoj krajini. Ni susretljivijih. Kad bi ljudi imali mogucnost, proci od Bosanske Otoke pa sve do Bihaca sirom Krajine, uvjerili bi se jos i u mnogo vise lijepih stvari o Krajisnicima.
U narodu se kaze " ljuti krajisnik ", nisu oni ljuti, nego gordi ljudi, svoji na svome, a i Bog mi je kao zahvalnost podario ljepoticu Unu, zaista - jednu, jedinu.

Dobro jutro....burek67 wrote:dobro jutro!...gdje je moja grupa,nikog ne vidim u blizini...samo Ne-prijatelji oko mene...![]()

Hani, poznato mi je da kraišnike "bije" dobar glas... Znam i ja da su kao ljudi

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
-
Cuj BOsanska Otoka pa do Bihaca...Hana84 wrote:Tek sad otkrih u potpisu da je i papparazi moj krajisnik. Moj grad spada isto u Bosansku krajinu iako je to vise Posavlje. ( mislim na mentalitet)
A sta je sa ovim sto ostaju... Buzim, Cazin, Kladusa, pa Sanski MOst, Petrovac, Kljuc..
Nije Krajina od Otoke do Bihaca

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14386 times
- Been thanked: 9956 times
Rumac, raduje me da si opet s nama 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

pozdrav raja jel sve pod kontrolom sreco cmvt12
NE CINI DRUGIMA ONO STO NEZELIS DA TEBI DRUGI CINE
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14386 times
- Been thanked: 9956 times
sve u najboljem redu, visper... i ona tebe voli
pozz

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

samo da vam dobar i uspjesan dan pozelim, jutros na sabahu padala je fina osvjezavjuca kisica,
napokon je razhladilo, polako temperature od 30° idu u zaborav....

"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Cuj BOsanska Otoka pa do Bihaca...BlackHawk wrote:Hana84 wrote:Tek sad otkrih u potpisu da je i papparazi moj krajisnik. Moj grad spada isto u Bosansku krajinu iako je to vise Posavlje. ( mislim na mentalitet)
A sta je sa ovim sto ostaju... Buzim, Cazin, Kladusa, pa Sanski MOst, Petrovac, Kljuc..
Znam ja to, nego ja kad putujem idem putem od svog mjesta preko Banja Luke, Prijedora...pa uvijek stanemo da odmorimo u jednom malom restoranu na Uni u Bosanskoj Otoci, tamo mi se svidja i tamo sam prvi put vidjela onu nasu staru i pravu bosansku dzamiju sa drvenim minaretom.
Krajinu poznam svu, ima mi muz rodjake i sestru tamo, svekrva mi je iz Stijene kod Cazina.
Buzim je poznat po rahmetli komadantu Izetu Nanicu, a buzimljani kao pravi i najjaci borci. Ma, sav onaj dio je takav prkosan.
A eto i ti si zaboravio Bosansku Krupu, a ja imala veliku ljubav iz Bosanske Krupe !
( " Ej, djecacke uspomene glupe, mala moja iz Bosanske Krupe !")

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Naumpade mi Buba kad veli da se napriča s navigacijom kad vozi,ja sama sa sobom,samo sto mislim da me ko sluša(al samo kad sam neurozna
)
Zvuči ovako:"Ku'š ti matere ti,eto de da vidim kako ćeš izići sad odatle"
"haj s tim biciklom "poda me" da te zviznem pa da se naučiš voziti bicikl"
izleće čovjek pred mene kombijem face to face u moju traku,ja kočim,nabijam se na volan,lupam po svireni:
"majmuniiiii,sutra ćeš neku zenu tračati retarde"
On:(slijeze ramenima)"nisam kriv,onaj mi izletio"
ja,bijesna:"materi ti uletio"(ne čuje srećom)
"vidi ovog,haj još malo izbaci se da vidiš ko ide-(po trake čoj'k uzo)mater ti brđansku bitno je da si ti spojler
stavio seljačino,a ja ću 'vamo pod kamion bježeći da te ne zakačim"
Stizem u stan.Stajem na glavnoj cesti,jasno se vidi kociono svjetlo,potom zmigavac desni da udjem u dvoriste.
Levat mi s desne strane skuterom ulijeće,kad sam ja namotala,uleti desno u dvoriste,pade,kad zeni u prizemlje ne
uleti,ustaje:"joj izvini,izvini,molim te,nisam vidio,nisam stigo,nisam mislio"
Ja pucam i dernjam se ko zadnja seljanka na ulici:"vidis kočiono,vidis da stojim,vidis zmigavac,sto ne kupis
naočale,u šta gledaš,sta da sam isla malo brze"?
U tom stize ovaj moj,pomaze mu da ustane,da izvuče skuter,tjesi ga:"dobro je,nisi vidio,haj nema veze"
ja režim:"a yebo te on,pusti ga nek' krepa majmun,eto nije on kriv,ja sam"
"nisi ti kriva uopće"
"jes moja mati"
Ulazi za mnom"haj dobro je,znam ja tebe,da mu je sta bilo,zao bi ti bilo,sad si ljuta pa pricas"
Ja:"
"
Onaj ost'o na trotoaru,drzi se za srce,prica prolazniku kako je vec letio sa skuterom,ne smije sjesti dok ne
dođe sebi kao

Zvuči ovako:"Ku'š ti matere ti,eto de da vidim kako ćeš izići sad odatle"
"haj s tim biciklom "poda me" da te zviznem pa da se naučiš voziti bicikl"
izleće čovjek pred mene kombijem face to face u moju traku,ja kočim,nabijam se na volan,lupam po svireni:
"majmuniiiii,sutra ćeš neku zenu tračati retarde"

On:(slijeze ramenima)"nisam kriv,onaj mi izletio"
ja,bijesna:"materi ti uletio"(ne čuje srećom)

"vidi ovog,haj još malo izbaci se da vidiš ko ide-(po trake čoj'k uzo)mater ti brđansku bitno je da si ti spojler
stavio seljačino,a ja ću 'vamo pod kamion bježeći da te ne zakačim"
Stizem u stan.Stajem na glavnoj cesti,jasno se vidi kociono svjetlo,potom zmigavac desni da udjem u dvoriste.
Levat mi s desne strane skuterom ulijeće,kad sam ja namotala,uleti desno u dvoriste,pade,kad zeni u prizemlje ne
uleti,ustaje:"joj izvini,izvini,molim te,nisam vidio,nisam stigo,nisam mislio"

Ja pucam i dernjam se ko zadnja seljanka na ulici:"vidis kočiono,vidis da stojim,vidis zmigavac,sto ne kupis
naočale,u šta gledaš,sta da sam isla malo brze"?
U tom stize ovaj moj,pomaze mu da ustane,da izvuče skuter,tjesi ga:"dobro je,nisi vidio,haj nema veze"
ja režim:"a yebo te on,pusti ga nek' krepa majmun,eto nije on kriv,ja sam"
"nisi ti kriva uopće"
"jes moja mati"

Ulazi za mnom"haj dobro je,znam ja tebe,da mu je sta bilo,zao bi ti bilo,sad si ljuta pa pricas"
Ja:"

Onaj ost'o na trotoaru,drzi se za srce,prica prolazniku kako je vec letio sa skuterom,ne smije sjesti dok ne
dođe sebi kao

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- STrendzer
- Inventar foruma
samo da kazem,ode burek ka jugu za nekih pola sata,uslov je da nadjem zelenu kartu(nigdje je nema pa nema:hm)..
p.s.
al' bit cu ja tu,tehnika je sva uz mene i to troduplo,ne moze da otkaze..
mah zezam se,lijep vam dan zelim
p.s.
al' bit cu ja tu,tehnika je sva uz mene i to troduplo,ne moze da otkaze..

mah zezam se,lijep vam dan zelim

- Zagorka
burek67 wrote:dobro jutro!...gdje je moja grupa,nikog ne vidim u blizini...samo Ne-prijatelji oko mene...![]()
ja mozda imam ljudi s kojima ne dijelim isto misljenje po pitanju nekih stvari,ali nisam smatrala da smo jedni drugima neprijatelji,nebitno o kome je riječ

- STrendzer
- Inventar foruma
evo nadjoh zelenu kartu Ufff
zagorka,procitaj jos jednom i pogledaj malo one smajlije
...kad nesto mislim ozbiljno obicno ne stavljam smajlije a posebno ne ova dva koja sam ja stavio...ma sta imam da ti objasnjavam,zans ti to bolje od mene..

zagorka,procitaj jos jednom i pogledaj malo one smajlije

- Zagorka
Ne znam.Znam sto pročitam,a sta je ko mislio,zaista ne znam.Čak i kad se uživo neko šali,ima izreka da je u svakoj šali pola istine,pa čovjek nikad ne zna....burek67 wrote:evo nadjoh zelenu kartu Ufff![]()
zagorka,procitaj jos jednom i pogledaj malo one smajlije...kad nesto mislim ozbiljno obicno ne stavljam smajlije a posebno ne ova dva koja sam ja stavio...ma sta imam da ti objasnjavam,zans ti to bolje od mene..
![]()

- niska grana
- Aktivni forumaš
O, dobrodošao Rume

Pape? Naravno da jeste, malo mu je i desetkamomak za deset

Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
-
Nisam zaboravio nego ti si napomenula od Otoke do BIhaca, znaci tu je i Krupa izmedju... I pomislih da ovo ostalo zapostavila...Hana84 wrote:Znam ja to, nego ja kad putujem idem putem od svog mjesta preko Banja Luke, Prijedora...pa uvijek stanemo da odmorimo u jednom malom restoranu na Uni u Bosanskoj Otoci, tamo mi se svidja i tamo sam prvi put vidjela onu nasu staru i pravu bosansku dzamiju sa drvenim minaretom.
Krajinu poznam svu, ima mi muz rodjake i sestru tamo, svekrva mi je iz Stijene kod Cazina.
Buzim je poznat po rahmetli komadantu Izetu Nanicu, a buzimljani kao pravi i najjaci borci. Ma, sav onaj dio je takav prkosan.
A eto i ti si zaboravio Bosansku Krupu, a ja imala veliku ljubav iz Bosanske Krupe !
( " Ej, djecacke uspomene glupe, mala moja iz Bosanske Krupe !")
A vjerovatno svratis u Mlin, restoran nad Unom, onako izgradjen sav od drveta na mjestu gdje nekad bili stari mlinovi..
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
niska grana wrote: Pape? Naravno da jeste, malo mu je i desetka
jao, spustite loptu, ionako je ufuran u zadnje vrijeme

kisa pljusti

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.