Nora Ibsenova wrote: 22 Jun 2025, 16:06
Naseef Mushroom wrote: 22 Jun 2025, 15:56
Nije se krenulo ukazivati na zločine cionista i države Izraela tek nakon 10. oktobra. Mnogi historičari, novinari i poznate ličnosti su decenijama unazad ukazivali na to ali se njihov glas nije čuo gdje treba ili su odmah ušutkani.
Ako nakon toliko ubijene djece zadnjih mjeseci i agresije na Iran nije došlo do preokreta, neće nikada.
Evo čitam mnoge njemačke i austrijske portale a i pogledam naslovnice novina kada sam u kupovini.
Govore o zločinima Izraela kao Marić na Happy TV o genocidu u Srebrenici i agresiji Srbije na Republiku Bosnu i Hercegovinu
Totalno si me pogresno razumio, ja pricam o procesu koji ce trajati desetinama godina, mozda i vijek, a ti se cudis sto od 7 oktobra do danas kad se najvise njihovih lazi raskrinkalo, nije se svijet probudio.
Polako, jel ti mislis da ce masinerija stat na Gazi? Da ce se zlo zaustavit kad izbrise Palestince s mape? Nece. Ideologijama koje korjene drze u svojoj posebnosti je potreban vanjski neprijatelj da mobiluzuju masineriju.
Dosegnut ce Izrael svoje ciljeve, the grater izrael, ali po koju cijenu za njihovu buducnost? I kakve ce to reakcije izazvat u javnosti?
Ne, ti si mene pogrešno razumjela
Ti govoriš o procesu koji će trajati decenijama a ja govorim da je se taj proces već dogodio decenijama unazad. Niti su genocid nad Palestincima nakon 10. Oktobra, niti su agresija na Iran prvi zločini koji je Izrael počinio, ljudi ukazuju na to decenijama. Od pojedinih političara poput Bernia Sandersa, preko poznatih ličnosti poput gitariste Pink Floyda pa do raznih udruženja, novinara, analitičara i historičara.
I te osobe kanceluju ili ako su toliko moćni da se ne mogu izbrisati, onda se sve čini da se ignoriše.
Ako ova zadnja dva zločina nisu promijenili svjetski poredak i odnos prema Izraelu, zašto bi bilo drugačije nakon još jedne agresije i genocida?
Jedino da se desi novi svjetski rat i stvori se jedan skroz novi svjetski poredak, ali kod svih ratova gdje su negativci bili Hitler, milošević, Putin i ostali, Amerika je bila kontra njih, sada imamo moćnu Ameriku na strani negativaca i to će biti malo teže promijeniti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.