Protjerujel Trump nas narodQuds wrote: 24 Apr 2025, 07:36Pa i moji ce ostati ovdje. Neka dodju oni ponekad, nekada cu ja ovamo da ih vidim, i tako. Uglavnom, mogu i tamo i ovamo, posto sam ih ja namjerno izlozio i toj nasoj kulturi, narodu, i prostorima. Da imaju nesto sa necim uporediti.Masamune wrote: 24 Apr 2025, 07:33 Hajde bujrum
Kod mene će se vratiti jedno 80% familije iz St. Loiusa u narednih 5-10 godina. Ostaće im samo djeca koja su se rodila u Americi.
Više imam familije tamo nego u Bosni![]()
A, sto je zanimljivo, znam nekoliko porodica, koje su prije samo 10-ak godina govorili da im ne pada na pamet da se vrate, uzeli su tamo ili stanove ili kuce napravili, i samo cekaju penziju. povuce ba...
Amerika vs Evropa - gdje je bolje?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 762 times
- Been thanked: 1158 times
- Status: Offline
Re: Američki bogataši žive kraće od europske sirotinje
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3746 times
- Been thanked: 1498 times
Jok. Nije vjerovatno sto nas voli, nego sto su svi nasi ljudi ovdje vec drzavljani, tako da su sigurni.tuzlak1212 wrote: 24 Apr 2025, 08:46Protjerujel Trump nas narodQuds wrote: 24 Apr 2025, 07:36
Pa i moji ce ostati ovdje. Neka dodju oni ponekad, nekada cu ja ovamo da ih vidim, i tako. Uglavnom, mogu i tamo i ovamo, posto sam ih ja namjerno izlozio i toj nasoj kulturi, narodu, i prostorima. Da imaju nesto sa necim uporediti.
A, sto je zanimljivo, znam nekoliko porodica, koje su prije samo 10-ak godina govorili da im ne pada na pamet da se vrate, uzeli su tamo ili stanove ili kuce napravili, i samo cekaju penziju. povuce ba...
- Quds
- Aktivni forumaš

S hajrom, prezivjeli St. Louis.Nora Ibsenova wrote: 24 Apr 2025, 08:42Vlasnik prošle firme gdje sam radila, se vratio iz St.Louisa ove godine sa ženom, 4 djece, i vratili se njegova sestra i njena porodica. Ja u ibretu.Masamune wrote: 24 Apr 2025, 07:33 Hajde bujrum
Kod mene će se vratiti jedno 80% familije iz St. Loiusa u narednih 5-10 godina. Ostaće im samo djeca koja su se rodila u Americi.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2750 times
- Been thanked: 4933 times
Fora im je što imaju sebiljQuds wrote: 24 Apr 2025, 08:50S hajrom, prezivjeli St. Louis.Nora Ibsenova wrote: 24 Apr 2025, 08:42
Vlasnik prošle firme gdje sam radila, se vratio iz St.Louisa ove godine sa ženom, 4 djece, i vratili se njegova sestra i njena porodica. Ja u ibretu.![]()
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22564 times
- Been thanked: 20707 times
Jesu li mala djeca?Nora Ibsenova wrote: 24 Apr 2025, 08:42Vlasnik prošle firme gdje sam radila, se vratio iz St.Louisa ove godine sa ženom, 4 djece, i vratili se njegova sestra i njena porodica. Ja u ibretu.Masamune wrote: 24 Apr 2025, 07:33 Hajde bujrum
Kad su starija to je mnogo teže. Tih godina uglavnom ne pomišljaju da se vrate... tamo su rođeni, društvo im tamo, navikli jbg kao pravi Amerikanci. Mnoga djeca ne znaju pričati na bosanskom mada razumiju sve. Takve djece je kod mene u rodbini najviše 15-25 godina sve.
Last edited by Masamune on 24 Apr 2025, 08:53, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2750 times
- Been thanked: 4933 times
Osnovnoškolci su svi.Masamune wrote: 24 Apr 2025, 08:53Jesu li mala djeca?Nora Ibsenova wrote: 24 Apr 2025, 08:42
Vlasnik prošle firme gdje sam radila, se vratio iz St.Louisa ove godine sa ženom, 4 djece, i vratili se njegova sestra i njena porodica. Ja u ibretu.
Kad su starija to je mnogo teže. Tih godina ne pomišljaju da se vrate... tamo su rođeni, društvo im tamo, navikli jbg kao pravi Amerikanci. Mnoga djeca ne znaju pričati na bosanskom mada razumiju sve.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Quds
- Aktivni forumaš

Jes' vala. A, malo su oni unaprijedili jedan dio tog grada, gdje je vecina. Mislim, nasi ljudi su vecinom posteni ne bave se nikakvim krimanolm (naravno, izuzetaka ima), tako da zbog njihovog velikog broja tu, stopa kriminala u tom dijelu se smanjila poprilicno. Jedino, sa Crncima se ne mogu, imali su problema...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Quds wrote: 24 Apr 2025, 08:55![]()
Jes' vala. A, malo su oni unaprijedili jedan dio tog grada, gdje je vecina. Mislim, nasi ljudi su vecinom posteni ne bave se nikakvim krimanolm (naravno, izuzetaka ima), tako da zbog njihovog velikog broja tu, stopa kriminala u tom dijelu se smanjila poprilicno. Jedino, sa Crncima se ne mogu, imali su problema...
Amerikanci mještani, kažu da su naši tamo najbolji useljenički talas još od njemačkog sredinom 18. stoljeća
A bilo je i da se slavi 1. mart - dan nezavisnosti
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Ove najsiromašnije skupine u Njemackoj, Francuskoj i Nizozemskoj su Arapi, Turci, Alzirci, Tunizani, Marokanci, Nigerijci itd. koji se hrane i žive sasvim drugačije od prosječnog Evropljanina i Amerikanca.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9497 times
- Been thanked: 9604 times
Znači Fudo će prije nas da mandrkne?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Bobi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 736 times
- Been thanked: 1408 times
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9497 times
- Been thanked: 9604 times
Pa zezam se, što?
A mandrknućemo svi
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Mojne mu to govorit'. Pasce u depresiju u trajanju od 2 sata.
Memento Mori
- Quds
- Aktivni forumaš

100%. I dok je OK da svi migranti imaju svoju kulturu i običaje, često to odudara mnogo od običaja Amerikanaca, a neki su baš ono... pa ružni. A druge strane, mi smo isto svoje donijeli, održavamo, ali je sve to super i često jako zanimljivo starosjediocima. Pored toga, naši ljudi su većinom vrijedni, pa se i to puno cijeni.Krokodil Behko wrote: 24 Apr 2025, 10:10Quds wrote: 24 Apr 2025, 08:55
![]()
Jes' vala. A, malo su oni unaprijedili jedan dio tog grada, gdje je vecina. Mislim, nasi ljudi su vecinom posteni ne bave se nikakvim kriminalom (naravno, izuzetaka ima), tako da zbog njihovog velikog broja tu, stopa kriminala u tom dijelu se smanjila poprilicno. Jedino, sa Crncima se ne mogu, imali su problema...
Amerikanci mještani, kažu da su naši tamo najbolji useljenički talas još od njemačkog sredinom 18. stoljeća
Znam da u Maryland postoji American-Bosnian Day, što je 1.mart. Zahvaljujući ovom gore, što su ljudi prepoznali.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Quds wrote: 24 Apr 2025, 18:15100%. I dok je OK da svi migranti imaju svoju kulturu i običaje, često to odudara mnogo od običaja Amerikanaca, a neki su baš ono... pa ružni. A druge strane, mi smo isto svoje donijeli, održavamo, ali je sve to super i često jako zanimljivo starosjediocima. Pored toga, naši ljudi su većinom vrijedni, pa se i to puno cijeni.Krokodil Behko wrote: 24 Apr 2025, 10:10
Znam da u Maryland postoji American-Bosnian Day, što je 1.mart. Zahvaljujući ovom gore, što su ljudi prepoznali.
Ma ima svugdje.
Baš čitam, razni republikanski kongresmeni i senatori, usta im puna hvale za naše po Americi: Missouri, Kentucky, Ohio, Florida.. Izgleda da nisu svi u toj stranci debili, ko njihov šef i ekipa oko njega
- Quds
- Aktivni forumaš

U pravu si. Jos ima Republikanaca, zbog kojih bih ja, da ih ima nesto vise, i sam bio clan te partije. Medjutim, MAGA je sada kidnapovala tu stranku.Krokodil Behko wrote: 24 Apr 2025, 20:43Quds wrote: 24 Apr 2025, 18:15
100%. I dok je OK da svi migranti imaju svoju kulturu i običaje, često to odudara mnogo od običaja Amerikanaca, a neki su baš ono... pa ružni. A druge strane, mi smo isto svoje donijeli, održavamo, ali je sve to super i često jako zanimljivo starosjediocima. Pored toga, naši ljudi su većinom vrijedni, pa se i to puno cijeni.
Ma ima svugdje.
Baš čitam, razni republikanski kongresmeni i senatori, usta im puna hvale za naše po Americi: Missouri, Kentucky, Ohio, Florida.. Izgleda da nisu svi u toj stranci debili, ko njihov šef i ekipa oko njega