Prevent BH

Moderator: Krokodil Behko

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13294 times
Been thanked: 21751 times
Status: Offline

Re: U Sarajevu počela gradnja prve privatne opće bolnice vrijedne 60 miliona eura

Post by Fuddo » 15 Apr 2021, 17:23

Krokodil Behko wrote: 15 Apr 2021, 17:16
animals wrote: 15 Apr 2021, 17:11

Ama, mjesate pojmove..
Ne moze tvoje osiguranje pokritite te troskove..

Ne pratiš temu. Meni moje osiguranje poklopilo 10.000 maraka na Koševu.
Msm, jadna BiH ima bolje zdravstveno osiguranje, nego na zapadu, a o Americi da ne pričamo.
Treba dovesti Michael Moorea da snimi dokumentarac
Pa ako je dobro, i ako ste vi zadovoljni, onda nista ne diraj.
Dozvolite da se obratimo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Re: U Sarajevu počela gradnja prve privatne opće bolnice vrijedne 60 miliona eura

Post by Taare » 15 Apr 2021, 17:23

shark-attack wrote: 15 Apr 2021, 16:37 shta je to Ronaldno toliko bolji od nas obicnih pa toliko zaradjuje, ako vec na novac idesh)
Nisi ti taj "obični", moj ti doktore. Ne laskaj si.
Nisam ni ja. Čim mi možemo izvadit 100k keša i platit neš, ne pripadaš grupi običnih ljudi.
Tebe ne dotiču njihovi problemi.
Ja kažem i ponavljam, ako ne znaš sam, pogledaj kako je kod drugih.
Pogledaj državne bolnice u bergamu.
Kad bude jača sezona gripe, mrtvi se u kamionima odvoze.
Privatne bolnice prazne. Svaki pacijent ima svoju sobu gdje svira klasična muzika.
To je ta razlika, to je ono što hoćete u bih.
Državne bolnice će biti ruševine u koje ideš da umreš, a privatne hoteli sa 5*

Da ima dovoljno strucnog kadra vani, ne bi trazili iz Bosne i drugih drzava, i ovdje dr. idu iz bolnice u bolnicu..pokrivaju nedostatak kadra.
I onda ti nudiš opciju da šaku provjerenog kadra smjestiš u privatne bolnice da liječe ljude sa lovom?
To je idealno rješenje?
Ko će liječiti mehu koji radi u bingu?
Njega da liječi student koji je zamuckivao na anatomiji i izvukao mršavu šesticu?
Šta ćeš u vrijeme pandemije kad privatne klinike zaključaju vrata a raja nagrne kod tih doktora koji će ostati u državnim bolnicama? Scenario iz bergama, je li tako?

Kao što rekoh, para ima, pare nisu problem.
Zašto se jbnom grasu iz godine u godinu uplaćuju desetine miliona maraka poreznih obveznika, a istovremeno bolnice nemaju dovoljno opreme?
Najnapucaniji mrt uređaj košta oko 7 miliona maraka.
Prosječan oko četiri miliona. Gotovo deset komada možeš kupiti samo za novac koji se iz godine u godinu trpa grasu.

Spomenuh i sebijin budžet u visini od 250 miliona. Da je prosječna plata 3000, to je 100 miliona.
Gdje je ostalo? Uređaj za CT košta milion maraka.
I taj mladi kadar mora negdje stazirati..kroz praksu znanje ..ni jedna drzava na svijetu ne moze to finansijski podnijeti sa samo drzavnim bolnicama.Da ima dovplno kadra narocito strucnog bez privatnih. Zaboravi to..previshe koshta.
Ksa i federacija jednim rebalansom budžeta mogu osloboditi sredstva da se izgradi bolnica bolja od te koja će se praviti.
I shta ti znaci "provjereni'..nemash povjerenja u nashe shkolstvo/ ljekare..vidish kako i sam pravish razliku..odredjujesh ko je dobar a ko nije..ko gdje moze raditi..
Provjereni su oni sa dugogodišnjim iskustvom.
Moja tetka je provjereni stručnjak. Moj rođak nije. Kad on periše, tetka bude uz njega i nadgleda.
Et, vrlo jednostavno.
Svi mi se morete obratit

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3547 times
Been thanked: 6496 times

Post by Matan » 15 Apr 2021, 17:25

lilith1 wrote: 15 Apr 2021, 17:17 I ono malo dobrih liječnika što i znaju i sposobni nemaju mogućnost da to rade.
Tako da za naše zdravstvo privatne klinike su spas života.
Da, samo sto nece tebe lijeciti.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2204 times
Been thanked: 5129 times

Post by Beni » 15 Apr 2021, 17:28

Taare wrote: 15 Apr 2021, 17:23 Njega da liječi student koji je zamuckivao na anatomiji i izvukao mršavu šesticu?
do toga smo vec dosli, u to sam se uvjerio sad kako sam iso u covid ambulatu, uso kod doktora i upita malca gdje je doktor i on meni rece "izvolite" pa ne znam dal lik ima 24 godine
Fuck you a friendly note to start the day

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 15 Apr 2021, 17:29

animals wrote: 15 Apr 2021, 17:25
lilith1 wrote: 15 Apr 2021, 17:17 I ono malo dobrih liječnika što i znaju i sposobni nemaju mogućnost da to rade.
Tako da za naše zdravstvo privatne klinike su spas života.
Da, samo sto nece tebe lijeciti.
Bgm hoce ako nedo bog bude potrebe ;)

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi » 15 Apr 2021, 17:32

animals wrote: 15 Apr 2021, 17:12
MunDzi wrote: 15 Apr 2021, 17:06 Sto se mene tice, ljekari i med osoblje treba da zaradjuju dobre plate.
Rade najplemenitiji posao.
U ocima bolesnika, oni su Bog.
Ok, prave se i greske, ali u biti oni zivote spasavaju.
A zivot je ono sto jeste najvrednije.

Dakle, velika plata ne treba uopste da bude diskutabilna.
Ta profesija je zavredjuje.
Jel se ti lijecis u privatnim klinikama ili drzavnim
Za sada u drzavnim.
Jer hvala Bogu nisam do sada imala nista sto je zahtjevalo neku preveliku hitnost, tako da sam dolazila na red. Nekad s malo duzim cekanjem, nekad sa kracim. Kako kad.

Medjutim, imam privatno osiguranje koje do sada nisam koristila. Muz jednom jeste za sjebano koljeno, zurilo mu se sa op a u drzavnoj bi trebao malo duze sacekati na op.

Ja sam sretna da placam privatno osiguranje i dabogda ga nikad ne morala koristiti. Ali neka ga, zlu ne trebalo.

Neki dan sam bas imala iskustvo u drzavnoj bolnici.
I poredim ponasanje med osoblja i hirurga sa iskustvom u Bosni.
Nema poredjenja.
A znam zasigurno da sestre nisu dobro placene ni ovdje.
Medjutim, svi su brizni i fini. I nije to ona usiljena, poslovna briga i osmijeh. Nego vidis da su zaista takvi, da vole posao koji rade. I ponasaju se ba prema tebi kao prema ljudskom bicu.

Ono sto sam ja licno vidjela i dozivjela u Bosni je totalni raspad. Da li je to zbog toga sto su svi nezadovoljni platama, ne znam. Ali meni je to iskustvo bilo traumaticno i zato sada citajuci pojedine price o covidu19, uopste nisam iznenadjena pricama kako su pacijenti prolazili.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 15 Apr 2021, 17:33

HAVANA wrote: 15 Apr 2021, 17:06
shark-attack wrote: 15 Apr 2021, 17:01

mladjoj za rodjendan samo si privjesak kupio.
.znam za stariju
Aha. Tek polaze. Imala koronu pa ovo, pa ono... E sad je neki kreten obustavio polaganja jer nesta se nisu dogovorili. Pa dok kod mene polozi... Eeeeee. Sto ti mene u trosak bacas, polako ba. :lud
On auto, žena auto, kći auto, druga kći će dobiti auto, stanovi, odmaralište na pelješcu, itd.
doktor opet voza belu ladju, a i jedan i drugi viču da su srednji stalež :zubi
srednji stalež ima platu od devet stotina dojč maraka, jedno auto staro 20+ godina i vraća kredit koji je podigao da završi fasadu i uvede grijanje.
Svi mi se morete obratit

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni » 15 Apr 2021, 17:34

Meni je najjace bilo kad sam trebo rame da snimim, dobio uputnicu otiso i rece mi dodjite za 3 mjeseca a nikog ispred mene da ceka na snimanje :valja

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2611 times
Been thanked: 21770 times

Post by HAVANA » 15 Apr 2021, 17:38

Taare wrote: 15 Apr 2021, 17:33
HAVANA wrote: 15 Apr 2021, 17:06

Aha. Tek polaze. Imala koronu pa ovo, pa ono... E sad je neki kreten obustavio polaganja jer nesta se nisu dogovorili. Pa dok kod mene polozi... Eeeeee. Sto ti mene u trosak bacas, polako ba. :lud
On auto, žena auto, kći auto, druga kći će dobiti auto, stanovi, odmaralište na pelješcu, itd.
doktor opet voza belu ladju, a i jedan i drugi viču da su srednji stalež :zubi
srednji stalež ima platu od devet stotina dojč maraka, jedno auto staro 20+ godina i vraća kredit koji je podigao da završi fasadu i uvede grijanje.
Zena ne vozi. :ooo I sve to u bosni zaradio. Haj i ti vamo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 15 Apr 2021, 17:38

Gomez wrote: 15 Apr 2021, 17:28
Taare wrote: 15 Apr 2021, 17:23 Njega da liječi student koji je zamuckivao na anatomiji i izvukao mršavu šesticu?
do toga smo vec dosli, u to sam se uvjerio sad kako sam iso u covid ambulatu, uso kod doktora i upita malca gdje je doktor i on meni rece "izvolite" pa ne znam dal lik ima 24 godine
Pa sta ako ima 24?
Kako ti znas kakav je on student bio?

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 15 Apr 2021, 17:38

Govori meni rođak, inače par godina stariji od tog tvog doktora, kako bi bilo ok da dođem da mi sredi mladeže.
Ono, rutinski zahvat, sitnica i tako.
Kažem ja, jbo li te tvoj tata, na meni bi da se učiš. :D.
Još kad doktori počnu pričat kako u pacijentu zaborave tufere... :sok
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 15 Apr 2021, 17:39

HAVANA wrote: 15 Apr 2021, 17:38 I sve to u bosni zaradio. Haj i ti vamo.
Svaka tebi čast. Dabogda ušio radončića i bio milijarder, al ne govori da nisi guzonja :zubi
Svi mi se morete obratit

lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 » 15 Apr 2021, 17:40

Gomez wrote: 15 Apr 2021, 17:34 Meni je najjace bilo kad sam trebo rame da snimim, dobio uputnicu otiso i rece mi dodjite za 3 mjeseca a nikog ispred mene da ceka na snimanje :valja
Dok čovjek dođe kod njih na snimanja, ct snimanje i te stvari moze ta bolest ili problem koji ima narast i prosirit se 3 x. Da ne kazem da moze da umre..do tad.
Pa 6 mj pa na dalje se ceka ct snimak ..zamisli koliko to znaci kad je bolest u pitanju
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2611 times
Been thanked: 21770 times

Post by HAVANA » 15 Apr 2021, 17:43

Taare wrote: 15 Apr 2021, 17:39
HAVANA wrote: 15 Apr 2021, 17:38 I sve to u bosni zaradio. Haj i ti vamo.
Svaka tebi čast. Dabogda ušio radončića i bio milijarder, al ne govori da nisi guzonja :zubi
Mogu ja milijardu imat, nikad ja guzonja necu bit. Po mom poimanju guzonje. :cudi To sto sam ja radio i zaradio je drugo. I sto djecu ucim. Vec rade a skoluju se jos... Nema para nako... Mozda i propadnem, ko ce znat. Opet ustani i na poso...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni » 15 Apr 2021, 17:44

MunDzi wrote: 15 Apr 2021, 17:38

Pa sta ako ima 24?
znam ja sve, zajedno smo se drogirali :oo

Pa garnat je dobar student cim je dr. sa 24 godine ali ipak je to moja procjena mozda je mladji ili stariji, ne znam, a i citavo osoblje koje tu radi nije starije od 25 godina.
Ali ima i druga strana Fizijatrica koja je vise puta pregledala malca je metuzalem , sami pregled djeteta kod nje traje 2min dok istipka na kompjuteru 10min :grana

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni » 15 Apr 2021, 17:45

Taare wrote: 15 Apr 2021, 17:38

Govori meni rođak, inače par godina stariji od tog tvog doktora, kako bi bilo ok da dođem da mi sredi mladeže.
Ono, rutinski zahvat, sitnica i tako.
Kažem ja, jbo li te tvoj tata, na meni bi da se učiš. :D.
Još kad doktori počnu pričat kako u pacijentu zaborave tufere... :sok
Mojoj sestri su zaboravili kad je na carski rodila

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni » 15 Apr 2021, 17:47

lilith1 wrote: 15 Apr 2021, 17:40
Gomez wrote: 15 Apr 2021, 17:34 Meni je najjace bilo kad sam trebo rame da snimim, dobio uputnicu otiso i rece mi dodjite za 3 mjeseca a nikog ispred mene da ceka na snimanje :valja
Dok čovjek dođe kod njih na snimanja, ct snimanje i te stvari moze ta bolest ili problem koji ima narast i prosirit se 3 x. Da ne kazem da moze da umre..do tad.
Pa 6 mj pa na dalje se ceka ct snimak ..zamisli koliko to znaci kad je bolest u pitanju
eee jos mi rece da budem sretan jer bi inace cekao 6mjeseci jer pise na uputnici HITNO, e cuj hitno 3 mjeseca :plavi

lilith1
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 509 times
Been thanked: 1869 times

Post by lilith1 » 15 Apr 2021, 17:50

Gomez wrote: 15 Apr 2021, 17:47
lilith1 wrote: 15 Apr 2021, 17:40

eee jos mi rece da budem sretan jer bi inace cekao 6mjeseci jer pise na uputnici HITNO, e cuj hitno 3 mjeseca :plavi
Za ti vrijeme rame zaraslo ako je bio to problem rijesilo se 😂 hahaha stvarno su smješni..
You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
Know when to walk away and know when to run
You never count your money when you're sittin' at the table
There'll be time enough for countin' when the dealing's done

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 15 Apr 2021, 17:53

Gomez wrote: 15 Apr 2021, 17:44
MunDzi wrote: 15 Apr 2021, 17:38

Pa sta ako ima 24?

Pa garnat je dobar student cim je dr. sa 24 godine ali ipak je to moja procjena mozda je mladji ili stariji, ne znam, a i citavo osoblje koje tu radi nije starije od 25 godina.
Ali ima i druga strana Fizijatrica koja je vise puta pregledala malca je metuzalem , sami pregled djeteta kod nje traje 2min dok istipka na kompjuteru 10min :grana
Nekad su mladji i bolji.
Stariji doktori zbog velikog iskustva znaju malo biti i arogantni pa previditi neke stvari.
A svjez mozak zna biti temeljit pa svojim nacinom razmisljanja i testiranja pokriti veci raspon mogucnosti.

Osim toga. Svi starimo. Vrijeme leti.
Svake godine primjetimo novu facu na nekom radnom mjestu i sve kontamo ko su ova djeca.
Zaboravljamo da to nisu djeca nego strucni ljudi koji nisu dosli direktno s pijace.
Zaboravljamo da svaka godina proizvede novu generaciju strucnog kadra.
Sebi smo uvijek isti - cak i kad se pogledamo u ugledalu.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni » 15 Apr 2021, 17:56

MunDzi wrote: 15 Apr 2021, 17:53
Gomez wrote: 15 Apr 2021, 17:44

Nekad su mladji i bolji.
Stariji doktori zbog velikog iskustva znaju malo biti i arogantni pa previditi neke stvari.
A svjez mozak zna biti temeljit pa svojim nacinom razmisljanja i testiranja pokriti veci raspon mogucnosti.

Osim toga. Svi starimo. Vrijeme leti.
Svake godine primjetimo novu facu na nekom radnom mjestu i sve kontamo ko su ova djeca.
Zaboravljamo da to nisu djeca nego strucni ljudi koji nisu dosli direktno s pijace.
Zaboravljamo da svaka godina proizvede novu generaciju strucnog kadra.
Sebi smo uvijek isti - cak i kad se pogledamo u ugledalu.
Sve ja to znam i sve to stoji sto si rekla.
Ali ti bude malo cudno kad do juce gledas starije doktore po bolnicama i eventualno vidis koju mladju med. sestru

Post Reply

Return to “BH proizvodnja”