Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4080 times
Been thanked: 3750 times
Status: Online

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Naseef Mushroom »

Zapad nam poručuje

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times
Status: Offline

Post by Lavlje_srce »

Politicki analiticari koji nisu savladali osnove bosanskog jezika. Eto, krivi smo mi. Davno je trebalo poceti - ucenje, ucenje, ucenje. Pa onda jos malo ucenja. Pa onda slusati pametnijeg od sebe. Sad je prekasno.
Last edited by Lavlje_srce on 26 Apr 2023, 16:53, edited 1 time in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times

Post by Mutevelija »

Naseef Mushroom wrote: 26 Apr 2023, 16:44
Mutevelija wrote: 26 Apr 2023, 10:37 Nebitni su pederi u ovoj priči, govorim o tome kako Srbi ne bendaju sta stranci misle.
I taj put ih vodi na dobre staze

Zašto Bošnjaci trebaju onda?

A sad ide pitanje sa čim ratovati protiv Srba ako se budu htjeli otcijepiti , i gdje, da se ratuje.
Kako da to ne uključi i Srbiju
Kako zaratovati a ne ispasti agresor.
Jer naša je BiH ali kad bi napali sebe nekako me to pordjeca na Jugoslaviju kad oni nisu dali da se drugi cijepaju .

Potpisano je stanje zvano dejton.
Srbi ne bendaju jer se sa Zapadom igraju sa nama good cop bad cop.
Šta bi bilo da je se u Sarajevu desilo sa pederima ono šta je se desilo u Banjaluci?
Znamo već koji bi bio scenarij o opasnosti islamskog-homofobičnog ostrva u srcu Europe. Nije se desilo pa je se onda diglo na veći nivo sa gay iftarom.
Homoseksualci uopšte nisu problem ali je problem što se koriste kao alat za neke druge ciljeve koji su sastavni dio Ivaninih jaja, Sanjine svinjetine i onog akrepa kojoj smeta ezan.
Ovako je onaj napad u Banjaluci samo završio u rangu kada su se dva tinejdžera pobila u 2 ujutru jer su popili previše pivi.
Pa to i kazem
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14035 times
Been thanked: 23284 times

Post by Fuddo »

Taare wrote: 26 Apr 2023, 16:47
Fuddo wrote: 26 Apr 2023, 16:34

Nisam ni komentarisao tvoje upise, ne znam sto si se nasao prozvanim?
Da budem iskren do kraja, nisam ni procitao sto si napisao.
Nije mi se dalo, imam sasvim realan strah da bi mi od one tvoje ponjave malo pozlilo. Halali brate.
Zato što je to tema koja se vrti na zadnjih par stranica, ali niko nije izveo taj zaključak, niti je napisao nešto da bi se taj zaključak mogao izvest.
Osim toga, šta bi trebalo da znači taj "realni strah"?
Ustvari, zaboli me.
Nemoj se ljutiti bezveze, zajebajem te. :D.
Ono sto si napisao je nista drugo do problemi zemlje u tranziciji koja je presla iz jednog sistema u drugi, pri tome se koristile sikire.
Ne mozes bolan pravdati propast nekih biznisa nesposobnoscu i lopovlukom, koliko god da je toga bilo, ako ista znas o trzisnoj ekonomiji. Onog momenta kad si otvorio granice, cak i da nije bilo rata, svi ti smijesni komunisticki biznis planovi tipa prvih petoletki, raspali bi se ko kule od karata. Uostalom Bosna nije jedini primjer tranzicije, sve te zemlje su prosle kroz isti scenarij, pa cak i one koje su danas na neki nacin i uspjesne, Poljska, Ceska…
S tim da su one dobile sansu da se iscupaju, Bosna nije nikad.
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8518 times

Post by Duminjo »

Bas je zapad nagradio Srbiju.
Kosovo aufiderzen. PobEda opet
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Mutevelija wrote: 26 Apr 2023, 16:53Pa to i kazem
Sta kazes? Greska je vec u prvoj recenici. Good cop-bad cop igraju Murphy i Schmidt.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Mutevelija wrote: 26 Apr 2023, 16:53
Naseef Mushroom wrote: 26 Apr 2023, 16:44
Srbi ne bendaju jer se sa Zapadom igraju sa nama good cop bad cop.
Šta bi bilo da je se u Sarajevu desilo sa pederima ono šta je se desilo u Banjaluci?
Znamo već koji bi bio scenarij o opasnosti islamskog-homofobičnog ostrva u srcu Europe. Nije se desilo pa je se onda diglo na veći nivo sa gay iftarom.
Homoseksualci uopšte nisu problem ali je problem što se koriste kao alat za neke druge ciljeve koji su sastavni dio Ivaninih jaja, Sanjine svinjetine i onog akrepa kojoj smeta ezan.
Ovako je onaj napad u Banjaluci samo završio u rangu kada su se dva tinejdžera pobila u 2 ujutru jer su popili previše pivi.
Pa to i kazem
Pa samo treba još jednom pogledati video Dragana Čavića što je postavljen na ovoj temi.
Jedini razlog zašto i za vrijeme ruske agresije i dalje podržavaju Rusofile u Bosni i Hercegovini je što Zapad ima problem samo sa Putinom i njegovim režimom a strah i mržnja prema islamu je jača, duža i dublja.

Zadnji put kada je Zapad imao antipatije prema svemu ruskom/sovietskom je kada je bio aktuelan film u kojem se Rocky bori protiv Ivana Drage.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25740 times
Been thanked: 26278 times

Post by ironman »

Lavlje_srce wrote: 26 Apr 2023, 16:34 S ovakvim bi ti u cetu @ironman?
Zvuk tenkovske granate kad je ispali pa onda nakon nekoliko sekundi ono kloklo i boom..
To se ne moze zaboravit.
I nikome se ne ponovilo.
Ja sukob ne zelim nikad i nigdje.
Pricam i tupim o tome da nas se dovodi pred svrsen cin..da se moramo braniti ili nestati sa lica planete..mi ovdje u BiH..
Ne vjerujem ni da to prizeljkuje niko od forumasa bilo da se bude u BiH bilo negdje drugo u svijetu.
A sa nazifom bih isao bilo gdje ne samo u jedinicu ako se bude moralo.
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Duminjo wrote: 26 Apr 2023, 16:55 Bas je zapad nagradio Srbiju.
Nije sav Zapad zayebao Srbiju sa Kosovom već isključivo Amerika i to zbog vlastitih interesa, da nema Amerike Europa bi vodila drugačiju politiku i na Kosovu i u Ukrajini.
Za razliku od Europe kojoj smeta išta muslimansko (naravno postoje i tu dvije grupe, jedna gdje bi voljeli da nestanemo sa lica zemlje a druga koji nas mogu tolerisati ako smo po svijetu razbacani gdje vide od nas korist i tu mogu halaliti i pokoju džamiju da se izgradi) Amerika gleda na to neutralno i hladno i samo svoju korist. Uzet će Kosovo a zato će u zamjenu dati drugu manje za njih važniju teritoriju.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Lavlje_srce wrote: 26 Apr 2023, 16:57
Mutevelija wrote: 26 Apr 2023, 16:53Pa to i kazem
Sta kazes? Greska je vec u prvoj recenici. Good cop-bad cop igraju Murphy i Schmidt.
Zapad ne mari za Srbe nakon 11 Septembra kao za Bošnjake
BOŠNJACI bi trebali biti Palestina nova.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 26 Apr 2023, 17:04
Zvuk tenkovske granate kad je ispali pa onda nakon nekoliko sekundi ono kloklo i boom..
To se ne moze zaboravit.
I nikome se ne ponovilo.
Ja sukob ne zelim nikad i nigdje.
Pricam i tupim o tome da nas se dovodi pred svrsen cin..da se moramo braniti ili nestati sa lica planete..mi ovdje u BiH..
Ne vjerujem ni da to prizeljkuje niko od forumasa bilo da se bude u BiH bilo negdje drugo u svijetu.
A sa nazifom bih isao bilo gdje ne samo u jedinicu ako se bude moralo.
Da si bio sa mnom 1992. išli bi zajedno na teritoriji koja je danas poznata kao Doboj-Jug, tačnije Logobare :pivo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Šta ćeš, neko bi sa mnom u četu a neko bi nas prijavljivao Mitru da držimo oružje.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14035 times
Been thanked: 23284 times

Post by Fuddo »

Naseef Mushroom wrote: 26 Apr 2023, 17:07
Duminjo wrote: 26 Apr 2023, 16:55 Bas je zapad nagradio Srbiju.
Nije sav Zapad zayebao Srbiju sa Kosovom već isključivo Amerika i to zbog vlastitih interesa, da nema Amerike Europa bi vodila drugačiju politiku i na Kosovu i u Ukrajini.
Za razliku od Europe kojoj smeta išta muslimansko (naravno postoje i tu dvije grupe, jedna gdje bi voljeli da nestanemo sa lica zemlje a druga koji nas mogu tolerisati ako smo po svijetu razbacani gdje vide od nas korist i tu mogu halaliti i pokoju džamiju da se izgradi) Amerika gleda na to neutralno i hladno i samo svoju korist. Uzet će Kosovo a zato će u zamjenu dati drugu manje za njih važniju teritoriju.
Malo je to povrsno sa americkim davanjem i uzimanje balkanskih nedodjija, i pravljenjem komromisa. Jednostavno, ako im se tu nesto uzima, oni ce to i uzeti. Ne vjerujem da tu imaju neki aman zaman interes, strateski, finansijski, ikakav.
To su za njih bezvezne zemlje treceg svijeta, koliko god nama to tesko padalo sto je to tako. Daj im neku sicu, priprijeti ako bi da zapucaju, worst case scenario, poravnaj sa zemljom. A daleko je od toga.
Dozvolite da se obratimo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22204 times
Been thanked: 20300 times

Post by Masamune »

Naseef Mushroom wrote: 26 Apr 2023, 17:14
Šta ćeš, neko bi sa mnom u četu a neko bi nas prijavljivao Mitru da držimo oružje.
Ja bih s tobom u kino na neki horor bgmi

no homo
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Bil ko sa Lavljem đe :D.

Haj ja cu dok nije zauzeto Mahat sa zastavom BiH i vikati damo da rata ne bude, i tom protestu dje Lavlje bude bila.

Da zarati mi iz Tk moramo na Brcko .

Koliko je i volim toliko je i mrzim, državu, a zemlju volim, mada opet bi bilo isto , klada u miru ostaje ista kao u ratu.
Last edited by Mutevelija on 26 Apr 2023, 17:33, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Lavlje_srce wrote: 26 Apr 2023, 15:10
ironman wrote: 26 Apr 2023, 15:02

Sta je gdje napisano?
Ovo zasto se boriti?
Pa ti ovdje pocesto tvrdis da su vodje krive i izjednacis sda snsd i hdz pa onda za koga se boriti kad su svi isti..
Odgovorio sam na to. Ako ima nesto drugo reci.

A da ne dupliram post.
Eto gore fudo je napisao tacno kao sto bih i ja rekao. Vezano za april 92' i 23'.
Rat se zavrsio u novembru 1995.
Prije d v a d e s e t s e d a m i p o godina.
Ako mentalno nisi ostao na novembru '95 izjednacices ih i ti. Ako jesi, onda ti "tvoj" moze naleci na kicmu do trenutka dok ti opet ne stavi pusku u ruke.

Taj forumas potcjenjuje sve ovdasnje, perpetualno nam paralelno prodajuci americku silu na forumu. Njegovi postovi nisu relevantni ako zivis u sadasnjem vremenu. Jedino ako si jos u nov. 95, onda nista.
Lično ne vjerujem da će neko od tih koji su bili aktivni učesnici prethodnog rata dočekat novi sukob.
postoji li među određenim srpskim krugovima ta ideja o velikoj srbiji? Apsolutno. Bila je i nikad nije umrla.
Postoji li šansa da će pokušati sa ostvarenjem iste u nekoj doglednoj budućnosti? Apsolutno ne.
ti jastrebovi čekaju da im se poklope karte.
U njihovom slučaju, poklapanje karata znači da će kina ili rusija(možda i zajedno) potisnuti ameriku.
Amerika je garant dms-a i bezbroj puta su ponovili da nikada neće dopustiti secesiju.

Isto tako, ne vidim mogućnost da kina u dogledno vrijeme potisne ameriku. Definitivno rade na tome i to je vidljivo u africi, ali je sve to u povojima.

Šta je ustvari posrijedi? Smatram da je u pitanju izgledni ekonomski kolaps koji se sprema manjem bh entitetu.
što se tiče samog dodika, njemu je bosna najbolja moguća država jer je u istoj postao milijarder, plus je iznad zakona pa može raditi šta god želi.pa,lik sam kaže da nije spreman žrtvovati mir ni po cijenu rs-a.
njemu je bosna eldorado.
Čoviću također. Pa, čovjek je cijelu rijeku naveo u svoju bašču. To ne može ni bil gejts.
Bakirova kćerka kupila stan od gotovo pola miliona. Sposobna, ljubi je deda. Sad je direktorica kojekakvih hotela.
mamica vodi kazamat koji se, zajedno sa drugim kazamatima koje vodi sda, može pohvaliti neslavnim rekordom. Naime, u vaktu pandemije, imali smo najveću smrtnost u evropi.

No, vratimo se na rs.
Ako i najradikalniji srbi tvrde da ovo nije vrijeme u kojem mogu ostvariti svoje ciljeve, zašto dodik zapinje kao nikad?
Odgovor je vrlo jednostavan: zbog para. Rs je pred kolapsom. Njemu očajno trebaju pare.
Vanjski dug je loš drug jer je prvi koji se namiruje. Dakle, prije plata, penzija...
Sad, postoje samo dva načina da dođe do tolikih sredstava.
prvi je mmf. Fazon je što mmf ne daje pare na lijepe oči. Prvo što traže jesu reforme, a drugo neki garant koji bi ipak vratio posuđeni novac.

Da je bakir na vlasti, pomogao bi svom jaranu dodiku. Ne bi mu bio prvi put. Već smo imali situaciju kada je dodik bio na konopcima a bakir mu pomogao da preživi.
Bilo je to prije pet-šest godina kada je onaj prokletnik vigemark uime eu delegacije vodio pregovore.
Potpisan aranžman sa mmf-om i dodik je spašen.
Ono što su "zaboravili" kazat jeste to da federacija garantuje za taj kredit.

No, bek tu dodik i rš.
Naša je delegacija imala sastanak sa predstavnicima mmf-a i glatko ih odbila. Ovaj put nismo pristali da spašavamo vojnika mileta.

Postoji li alternativa? Naravno da postoji alternativa u vidu obveznica(njih niko neće), londonske berze i...
naravno kine. Već duži vremenski period kina glumi svjetsku banku i mmf. Dakle, posuđuju pare onima koji su u lošoj situaciji.
Sad, bolje je otići kod muhameda alija gašija i posuditi pare nego otići kod kineza.
Kinezi su brutalni i traže čvrste garancije u vidu državnih preduzeća, puteva, budžeta i....zemljišta.
Budući da je zemljište državna svojina, kako u ovoj dejtonskoj bosni, tako i u rbih, a bome je bilo i u srbih, dodik laje kao bijesan pas.
Ako mu prođe, mi definitivno gubimo 49% teritorije, ali ne od srba, nego od kineza.
gubimo zato što laktaško govedo ni u budućnosti neće biti u stanju da servisira dugove. Buk bijela i ostali projekti nisu dovoljni tj. neće generirati dovoljno sredstava.

Eto, to je suština svih tih dešavanja i priča koje se vrte.
Svi mi se morete obratit
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Fuddo wrote: 26 Apr 2023, 17:15
Naseef Mushroom wrote: 26 Apr 2023, 17:07
Malo je to povrsno sa americkim davanjem i uzimanje balkanskih nedodjija, i pravljenjem komromisa. Jednostavno, ako im se tu nesto uzima, oni ce to i uzeti. Ne vjerujem da tu imaju neki aman zaman interes, strateski, finansijski, ikakav.
To su za njih bezvezne zemlje treceg svijeta, koliko god nama to tesko padalo sto je to tako. Daj im neku sicu, priprijeti ako bi da zapucaju, worst case scenario, poravnaj sa zemljom. A daleko je od toga.
Moja poenta je bila da Amerikanac gleda isključivo interes dok je kod Europljana kod mnogih poteza razlog usađena islamofobija.
Kakva su god Amerikanci pravili sranja po Bliskom Istoku, muslimani po Europi, čak i oni koji si rođeni tu, mogu samo sanjati da su na levelu muslimana u Americi bez obzira da li su se rodili tu ili su se doselili tamo.

Amerika je dovoljno moćna da se ne moraju pravdati nikome ako uzmu nešto, međutim oni sami gledaju na svoj imidž pravednog svjetskog policajca.
Oni neće jednostavno napasti jednu zemlju zbog resursa već će to predstaviti da žele tim narodima dobro i da im među nastalim ruševinama žele uvesti demokratiju.
Tako i sa Srbima, neće jednostavno reći Srbima “Popushili ste Kosovo, deal with it” već će to predstaviti kao nešto dobro “Ma niste vi ništa izgubili, vi ćete zahvaljujući nama ustvari time nešto dobiti.”.
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln »

Mutevelija wrote: 26 Apr 2023, 13:11
seln wrote: 26 Apr 2023, 13:02

Komsicu se moze zamjeriti mnogo toga, ali definitivno se ne moze reci da je on kriv za hrvatsko neprijateljstvo prema Bosnjacima.
Isto postoji od 1990 i Tudjmanovog laprdanja o perecu, postojalo je kroz svih ovih trideset i kusur godina, samo je za vrijeme predsjednikovanja Mesica i Josipovica bilo "na leru".
Je li Komsic kriv za 1993? Za 2001? Jesu li se odnosi poboljsali 2014-2018, kada Komsic nije bio clan predsjednistva?
Do tada ih je Hrvatska sa Stjepanom Mesićem drzala kontrolisanim Hrvate u BIH , ali Hrvati u BIH su nasli opravdanje sa tim slucajem "Zeljko Komsic" da okrenu Hrvatsku protiv Bošnjaka.
Ma ja, ba... legimitet, pa bog.
Potpredsjednica NSRS-a: Jesam Hrvatica, ali moj predsjednik je Milorad Dodik i RS je moja država
Za 3/5 spremni!
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Chan wrote: 26 Apr 2023, 17:20
Naseef Mushroom wrote: 26 Apr 2023, 17:14

Ja bih s tobom u kino na neki horor bgmi

no homo
I ja sa tobom, a sudeći po postovima na drugoj temi, bilo bi fino i sa tobom odigrati i koju partiju PlayStationa :pivo
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25740 times
Been thanked: 26278 times

Post by ironman »

Hocu i ja :oo
dream of spring...
Post Reply

Return to “Politika u BiH”