harlekin wrote: 03 Jan 2025, 10:57
Masamune wrote: 03 Jan 2025, 09:26
Kako god, biće napredniji od tebe i tvojih svjetonazora. Bar je to sigurno.
Vjerovatno i mojih.
A sta fali mojim svjetonazorima

Ispravno i pogresno je jedini svjetonazor za mene

Tebi i vecini je recimo korist svjetonazor,je li ispravno je manje bitno,a ovi sto dolaze su vic teski,dok svijet gori oni ce se borit da mogu macku dovest na posao jer ima traume ako je sama doma.
Pa fali. Kao prvo, unaprijed osuđuješ buduće generacije i sarkastično pišeš o visinama koje će dostići. Prvo te tu treba biti sramota takvog pisanja naročito ako imaš vlastitu djecu ili ako planiraš istu imati. Mani se tog šupljiranja i elitizma. A bome i morališeš pretjerano oko Bliskog Istoka. Predstavljaš priču kao da je samo tebi stalo do patnje onog naroda u Palestini i okruženju.
Po svemu sudeći, buduće generacije, ako ih mi prije njih ne sjebemo u tome maksimalno, oni će zaustaviti većinu konflikta u svijetu, a svijet će sasvim sigurno biti bolje mjesto za život. To su generacije koje će iskazivati najviše empatije prema drugima po raznim osnovama sasvim sigurno.
Mi vazda pametujemo. Pametovali smo i generacijama prije nas, a oni opet nama da nemamo pojma šta su život, teškoće, neimaština, ratovi itd. I oni su pametovali generacijama prije njih.
Istovremeno, progres čovječanstva se nastavlja i sa svakom novom generacijom taj progres postiže nove nivoe. Naredni segment i fokus će najviše biti AI tehnologija.