Ne dižem u nebesa, već sam realan po tom pitanju. Svi odoše u te zemlje da žive. Pored toga, dovoljno sam kritičan po pitanju Amerike, ali sam X puta ukazivao da mi nemamo luksuz da plaho pričamo protiv njih.harlekin wrote: 03 Jan 2025, 16:43Cuj moralisemMasamune wrote: 03 Jan 2025, 11:55
Pa fali. Kao prvo, unaprijed osuđuješ buduće generacije i sarkastično pišeš o visinama koje će dostići. Prvo te tu treba biti sramota takvog pisanja naročito ako imaš vlastitu djecu ili ako planiraš istu imati. Mani se tog šupljiranja i elitizma. A bome i morališeš pretjerano oko Bliskog Istoka. Predstavljaš priču kao da je samo tebi stalo do patnje onog naroda u Palestini i okruženju.
Po svemu sudeći, buduće generacije, ako ih mi prije njih ne sjebemo u tome maksimalno, oni će zaustaviti većinu konflikta u svijetu, a svijet će sasvim sigurno biti bolje mjesto za život. To su generacije koje će iskazivati najviše empatije prema drugima po raznim osnovama sasvim sigurno.
Mi vazda pametujemo. Pametovali smo i generacijama prije nas, a oni opet nama da nemamo pojma šta su život, teškoće, neimaština, ratovi itd. I oni su pametovali generacijama prije njih.
Istovremeno, progres čovječanstva se nastavlja i sa svakom novom generacijom taj progres postiže nove nivoe. Naredni segment i fokus će najviše biti AI tehnologija.
Nije moralisanje ako ukazujes na ocito,npr ti zapad dizes u nebesa,onaj isti zapad koji se muski trudi podrzavat ubijanje nevinih,agresije i genocid a onda samo otvoris drugu temu i kukas o zrtvama tog istog zapada.
Nije to moralisanje samo nisam licimjer kao recimo ti pa ti djeluje kao moralisanje.
Ispravno i pogresno jedino postoji,to sto bi vi malo tamo malo vamo je do vas takvih ne mene.
Jašta je nego moralisanje. Ti si tip koji bi i na temi o Kevinu Mccalisteru iz Sam u kući govorio protiv zapada i ubijanju nedužne djece u Palestini.