Led će svakako popucati.I ja sam jednom bila na ledu koji je pucao ali sam na vrijeme izašla.Moje prijateljice nisu...Ja nisam ni uvažena ni posebno potkovana znajem o svim vjerama.Dobro je ako netko ne vjeruje da Bog postoji.Postoje i katolici koji u Boga ne vjeruju već u Isusa kao mudrog čovjeka.Nije dobro kad se ateisti silno trude dokazati da Boga nema pa se vade na znanost a šta je znanost dokazala...pa ona će nas i dovesti na tanki led...A nedostatak dokaza da Boga ima ne znači da su dokazali da Boga nema.Nedostatak dokaza je mnoge i na električnu stolicu doveo...tovar wrote:Ateizam, vjerništvo, ... sve je to na tankom ledu a mi se ovdje ponašamo kao hokejaši kad se palicama mlate, izuzevši uvažene aktivistice i ponekog aktivistu ovdje koji ipak izvedu piruetu kao stilsku figuru umjetničkog klizanja. A svi ćemo se utopiti kad taj tanki led popuca.
Ateizam
Re: Ateizam
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14303 times
- Been thanked: 9887 times
- Status: Offline
Antiteizam se definira kao aktivno suprostavljanje teizmu, odnosno teističkim vjerovanjima. Ponekad se za njega koristi sinonim militantni ateizam. Antiteizam se često navodi kao jedna od ideoloških struja francuske revolucije, odnosno temelja službene ideologije u komunističkim državama 20. vijeka koje su prakticirale državni ateizam.
Nonteizam je izraz kojim se opisuju različita shvaćanja koja predstavljaju odsustvo ili odbacivanje teizma, odnosno nevjerovanje u osobnog boga ili bogove. Ona uključuju različite i ponekad međusobno suprostavljene koncepcije. Najčešće se koristi u kršćanskoj apologetici i liberalnoj teologiji. Kao podvrste nonteizma se najčešće navode ateizam - vjerovanje da boga/bogova nema i agnosticizam - vjerovanje da čovjek ne može spoznati ima li ili nema bogova. Uz to se još navode ignosticizam i skepticizam, a ponekad se i neki koncepti unutar kršćanstva i budizma.
Antireligija ili antireligioznost je izraz kojim se opisuje opozicija odnosno suprotstavljanje religiji. Antireligiozno nastrojeni ljudi smatraju da religija kao društveni fenomen po svojoj prirodi štetna s obzirom da priječi racionalno razmišljanje, koči naučni napredak, te izaziva podjele i sukobe među ljudima.
Antireligioznost valja razlikovati od ateizma, s obzirom da ne-vjerovanje u Boga ili božanstva ne mora značiti suprotstavljanje religiji kao takvoj, s obzirom da ima ateista koji smatraju kako religija - bez obzira na to što je u svojoj osnovi pogrešna - može imati društveno korisnu funkciju (moral). Antireligioznost također valja razlikovati od antiteizma koji se suprotstavlja svakom teističkom vjerovanju umjesto religije.Neki od najpoznatijih antireligioznih osoba u današnjem svijetu su genetičar Richard Dawkins, komičarka Rosie O'Donnell i muzičar Elton John.
Nonteizam je izraz kojim se opisuju različita shvaćanja koja predstavljaju odsustvo ili odbacivanje teizma, odnosno nevjerovanje u osobnog boga ili bogove. Ona uključuju različite i ponekad međusobno suprostavljene koncepcije. Najčešće se koristi u kršćanskoj apologetici i liberalnoj teologiji. Kao podvrste nonteizma se najčešće navode ateizam - vjerovanje da boga/bogova nema i agnosticizam - vjerovanje da čovjek ne može spoznati ima li ili nema bogova. Uz to se još navode ignosticizam i skepticizam, a ponekad se i neki koncepti unutar kršćanstva i budizma.
Antireligija ili antireligioznost je izraz kojim se opisuje opozicija odnosno suprotstavljanje religiji. Antireligiozno nastrojeni ljudi smatraju da religija kao društveni fenomen po svojoj prirodi štetna s obzirom da priječi racionalno razmišljanje, koči naučni napredak, te izaziva podjele i sukobe među ljudima.
Antireligioznost valja razlikovati od ateizma, s obzirom da ne-vjerovanje u Boga ili božanstva ne mora značiti suprotstavljanje religiji kao takvoj, s obzirom da ima ateista koji smatraju kako religija - bez obzira na to što je u svojoj osnovi pogrešna - može imati društveno korisnu funkciju (moral). Antireligioznost također valja razlikovati od antiteizma koji se suprotstavlja svakom teističkom vjerovanju umjesto religije.Neki od najpoznatijih antireligioznih osoba u današnjem svijetu su genetičar Richard Dawkins, komičarka Rosie O'Donnell i muzičar Elton John.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

vjerovali ili ne.znanost će nas zajebati ...u šta znanost ulaže novac...umjesto da nahrani gladne..kakva je to znanost koja ide na druge planete a na Zemlji problema ko u priči...ateizam ili vjerovanje ...svejedno je ako nemamo ljudskoga u sebi...a toga je sve manje...hebo sve te podjele i tumačenja kad čovjek osnovne stvari ne želi znati...spasiti ljudske živote i one koji pate.. 

- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Znanost neće da se petlja oko tih problema na Zemlji jer vjerovatno zna da su to 'božija' iskušenja. Ako ih bog iskušava na taj način, zašto bi se nauka miješala u te stvari ?Biba wrote:vjerovali ili ne.znanost će nas zajebati ...u šta znanost ulaže novac...umjesto da nahrani gladne..kakva je to znanost koja ide na druge planete a na Zemlji problema ko u priči...ateizam ili vjerovanje ...svejedno je ako nemamo ljudskoga u sebi...a toga je sve manje...hebo sve te podjele i tumačenja kad čovjek osnovne stvari ne želi znati...spasiti ljudske živote i one koji pate..

Hm, znanost ima zadatak otkrivati neotkriveno ali trebalo bi to biti u svrhu pomoći čovjeku a puno koječega je znanost otkrila pa čovjek zloupotrijebio protiv brata svoga...Bog ne daje zlo. ljudi čine zlo...Bog iskušava samo koliko i do koje granice će čovjek izabirati zlo...Šta nama znači što je znanost otkrila taamo na nekom planetu da su krugovi jednako udaljeni jedan od drugoga..što znači otkrivanje druge inteligencije ako svoju inteligenciju ne poštujemo...znanost je tak i tak punija zabluda nego istine ...Podrinjac wrote:Znanost neće da se petlja oko tih problema na Zemlji jer vjerovatno zna da su to 'božija' iskušenja. Ako ih bog iskušava na taj način, zašto bi se nauka miješala u te stvari ?Biba wrote:vjerovali ili ne.znanost će nas zajebati ...u šta znanost ulaže novac...umjesto da nahrani gladne..kakva je to znanost koja ide na druge planete a na Zemlji problema ko u priči...ateizam ili vjerovanje ...svejedno je ako nemamo ljudskoga u sebi...a toga je sve manje...hebo sve te podjele i tumačenja kad čovjek osnovne stvari ne želi znati...spasiti ljudske živote i one koji pate..

Ima ona jedna ...ako čovjek leti visoko prema nebu - spržit će se..a opet ako let prenisko u svooj znanosti- past će u blato

Bibo pricas vazduhu. Nije problem sto on ne vjeruje, vec ismijava one koji vjeruju. Nemoj se zafrkavati oko njega
Ne mislim da on ismijava ikoga, on nas ispituje, tj. granicu našeg strpljenja...imam ja više strpljenja nego što on može i zamislitiJCR wrote:Bibo pricas vazduhu. Nije problem sto on ne vjeruje, vec ismijava one koji vjeruju. Nemoj se zafrkavati oko njega

- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Bog kada je stvorio čovjeka (ako ga je uopšte i stvorio), automatski je stvorio i zlo.Biba wrote:Hm, znanost ima zadatak otkrivati neotkriveno ali trebalo bi to biti u svrhu pomoći čovjeku a puno koječega je znanost otkrila pa čovjek zloupotrijebio protiv brata svoga...Bog ne daje zlo. ljudi čine zlo...Bog iskušava samo koliko i do koje granice će čovjek izabirati zlo...Šta nama znači što je znanost otkrila taamo na nekom planetu da su krugovi jednako udaljeni jedan od drugoga..što znači otkrivanje druge inteligencije ako svoju inteligenciju ne poštujemo...znanost je tak i tak punija zabluda nego istine ...Podrinjac wrote:Znanost neće da se petlja oko tih problema na Zemlji jer vjerovatno zna da su to 'božija' iskušenja. Ako ih bog iskušava na taj način, zašto bi se nauka miješala u te stvari ?Biba wrote:vjerovali ili ne.znanost će nas zajebati ...u šta znanost ulaže novac...umjesto da nahrani gladne..kakva je to znanost koja ide na druge planete a na Zemlji problema ko u priči...ateizam ili vjerovanje ...svejedno je ako nemamo ljudskoga u sebi...a toga je sve manje...hebo sve te podjele i tumačenja kad čovjek osnovne stvari ne želi znati...spasiti ljudske živote i one koji pate..
Ima ona jedna ...ako čovjek leti visoko prema nebu - spržit će se..a opet ako let prenisko u svooj znanosti- past će u blato...ima li čovjek danas kontrolu nad svojim letom što se tiče znanosti
a sve više bolesnih i predviđaju da čemo uskoro svi pobudalit ... :perezube
Zlo je već postojalo kad je Bog stvorio čovjeka. Ja sam nedavno pisala o tome zašto zlo postoi. Najprije su bili dobri i mudri aneli ali onda su se počeli žaliti raditi protiv Boga... Čovjek uvijek ima izbor između dobbra i zla. to je sloboda. Ima pravo i na pogreške ali trebao bi znati iskreno se kajati i truditi ne činiti opet, pogotovo velike grijehe. Svi mi kad doživimo istinske tragedije - tražimo utjehu i utočište kod članova obitelji, prijatelja a vjernik i ko Boga...tragedije i zlo postoje da shvatimo da smo slabi i ranjivi...i da imamo kod koga tražiti utjehu...da se vratimo svom Bogu...da je Bog tako zao, onda ne bi čovjeku dao vječni život...kad bi nakon tolikih patnji i trpljenja sa smrću sve završilo - onda bi Bog bio najokrutnija inteligencija a on to nije - dakle život poslije ovoga života mora postojati - ..hbga ja sam to znala i s manje od pet godina...zapravo slutilaPodrinjac wrote:Bog kada je stvorio čovjeka (ako ga je uopšte i stvorio), automatski je stvorio i zlo.Biba wrote:Hm, znanost ima zadatak otkrivati neotkriveno ali trebalo bi to biti u svrhu pomoći čovjeku a puno koječega je znanost otkrila pa čovjek zloupotrijebio protiv brata svoga...Bog ne daje zlo. ljudi čine zlo...Bog iskušava samo koliko i do koje granice će čovjek izabirati zlo...Šta nama znači što je znanost otkrila taamo na nekom planetu da su krugovi jednako udaljeni jedan od drugoga..što znači otkrivanje druge inteligencije ako svoju inteligenciju ne poštujemo...znanost je tak i tak punija zabluda nego istine ...Podrinjac wrote:Znanost neće da se petlja oko tih problema na Zemlji jer vjerovatno zna da su to 'božija' iskušenja. Ako ih bog iskušava na taj način, zašto bi se nauka miješala u te stvari ?Biba wrote:vjerovali ili ne.znanost će nas zajebati ...u šta znanost ulaže novac...umjesto da nahrani gladne..kakva je to znanost koja ide na druge planete a na Zemlji problema ko u priči...ateizam ili vjerovanje ...svejedno je ako nemamo ljudskoga u sebi...a toga je sve manje...hebo sve te podjele i tumačenja kad čovjek osnovne stvari ne želi znati...spasiti ljudske živote i one koji pate..
Ima ona jedna ...ako čovjek leti visoko prema nebu - spržit će se..a opet ako let prenisko u svooj znanosti- past će u blato...ima li čovjek danas kontrolu nad svojim letom što se tiče znanosti
a sve više bolesnih i predviđaju da čemo uskoro svi pobudalit ... :perezube

Ovo ne stoji do istine. Da je Bog zao onda bi duši dao vječnu patnju u paklu... a pošto vječni pakao ne postoji onda možewmo reći da je Bog dobro i ljubav....a ako čovjek izgubi svoju dušu i vječni život /u raju/ i umre njegova duša onda je to čovjekov izbor u mržnji prema Bogu.Biba wrote:
...da je Bog tako zao, onda ne bi čovjeku dao vječni život...
Bio bi okrutan samo ako bi postojao vječni pakao a to što duša umre nakon odrađivanja grijeha i nestane to je do nje da ne želi Boga služiti u ljubavi.kad bi nakon tolikih patnji i trpljenja sa smrću sve završilo - onda bi Bog bio najokrutnija inteligencija
I ti moraš vjerovati jer ti i svako drugi dušom voli vječnost, a smrt je apsurdna s obzorom da ti svijest zrač sadašnošću koja je aspekt vječnosti...svako voli život,bivstvovanje jedino ako je u teškim bolima i problemima...ali to nije čudno da neko hoće izvršiti samoubistvo jer od same vječnosti j0oš je važnije blaženstvo ili sreća.Podrinjac wrote:Hahaha je li ti stvarno vjerujes u taj nekakav vjecni zivot ?
Neke duše će po zaslugama dobiti vječni pakao, što su na ovom svitu uživala, uživale su i fertik...to nije zloća nego sud...Jakov 888 wrote:Ovo ne stoji do istine. Da je Bog zao onda bi duši dao vječnu patnju u paklu... a pošto vječni pakao ne postoji onda možewmo reći da je Bog dobro i ljubav....a ako čovjek izgubi svoju dušu i vječni život /u raju/ i umre njegova duša onda je to čovjekov izbor u mržnji prema Bogu.Biba wrote:
...da je Bog tako zao, onda ne bi čovjeku dao vječni život...
Bio bi okrutan samo ako bi postojao vječni pakao a to što duša umre nakon odrađivanja grijeha i nestane to je do nje da ne želi Boga služiti u ljubavi.kad bi nakon tolikih patnji i trpljenja sa smrću sve završilo - onda bi Bog bio najokrutnija inteligencija
Duša nikad ne nestane i ponavljam - Zar zaista ne misliš da bi Bog bio okrutan kad se netko jada najadi i muke namuči na ovome svijetu - neki ljudi ipak znaju uglavnom za patnju - i da poslije tih patnji postoji samo tijelo kojeg će crvi pojesti...bilo bi to jako okrutno...pogotovo što nekim ljudima ipak život prođr lagodno a prilično su sagriješili

Ne postoje takva djela koja bi čovjek učinio a da bi za ta djela vječno patio u paklu. Vječna patnja za ograničena djela u prostoru i vremenu su apsurd....jer i Bog ljubavi i vrline bi patio u tom paklu jer je sveprisutan i jer bi vidio svoja stvorenja ("djecu") da pate samo po njegovoj volji. Takav Bog ne postoji. Čak ni takav zao povjek ne postoji...jedno vrijeme naslađuje se tuđe patnje a onda kaže "Ne mogu ga više mučiti...radije ga ubijem". Mnogi ljudi ne mogu čovjeka zlotvora čan niti mučiti...radije ga ubiju da ga ne gledaju.Biba wrote:
Neke duše će po zaslugama dobiti vječni pakao,
[/quote]
Duša nikad ne nestane [/quote]
Ono što nastane može i nestati. Bog nije zlopamtilo pa da kaže-nećeš me služiti, gle gnjido jedna umišljena sad ćeš u vječni pakao...tko si ti da mi odbijaš službovanje ! Vrlina kaže-OK, nećeš me služiti i ja te vraćem u nepostojanje iz kojeg sam te i doveo.
Duša nikad ne nestane [/quote]Jakov 888 wrote:Ne postoje takva djela koja bi čovjek učinio a da bi za ta djela vječno patio u paklu. Vječna patnja za ograničena djela u prostoru i vremenu su apsurd....jer i Bog ljubavi i vrline bi patio u tom paklu jer je sveprisutan i jer bi vidio svoja stvorenja ("djecu") da pate samo po njegovoj volji. Takav Bog ne postoji. Čak ni takav zao povjek ne postoji...jedno vrijeme naslađuje se tuđe patnje a onda kaže "Ne mogu ga više mučiti...radije ga ubijem". Mnogi ljudi ne mogu čovjeka zlotvora čan niti mučiti...radije ga ubiju da ga ne gledaju.Biba wrote:
Neke duše će po zaslugama dobiti vječni pakao,
Ono što nastane može i nestati. Bog nije zlopamtilo pa da kaže-nećeš me služiti, gle gnjido jedna umišljena sad ćeš u vječni pakao...tko si ti da mi odbijaš službovanje ! Vrlina kaže-OK, nećeš me služiti i ja te vraćem u nepostojanje iz kojeg sam te i doveo.[/quote]
Ne znam u kojoj je religiji tako. Bog ne kažnjava zapravo nego sudi. Čovjek bira zlo...često ljudi ratove tumače ljudskim agresivnim nagonom što nije točno jer nijedana životinja ne vodi organizirane ratove. Dakle čovjek bira - zao duh ga vodi tome. Čovjek koji stalno ili prečesto bira zlo - pa sam si je presudio...Niisam sigurna...mislim da na kraju Bog učin da zlo više ne postoji...kod katolika nema reinkarnacije ...duša nastaje ali nikad ne nestaje...

Ni kod muslimana nema reinkarnacije. Zašto duša ne bi mogla nestati? Pa ima ateista koji su puno vrlinskiji i društveno korisni i miroljubivi nego neki katolici i muslimani. Zašto bi Bog tako dobrog čovjeka kaznio vječnim paklom (kažeš nema smrti duše) ako taj čovjek nije htio vjerovati u Boga pa čak ne želi služiti Boga i kad se pojavi pred njim "na sudu" ? Zašto bi ga Bog kaznio paklom ako nije učinio zlo i ako ima slobodnu volju da ga ne služi? Pa Bog će samo napustiti tu dušu kao što je ona napustila Njega i duša će umrijeti jer Bog je život duše. Pa neće Bog reći ili ćeš me služiti ili u pakao!Biba wrote: ...kod katolika nema reinkarnacije ...duša nastaje ali nikad ne nestaje...
Kod katolika ima priča. Isus je hodao i prolazio svecenik i nije mu pomogao a išao je poganin (nevjernik) i pomogao Isusu...Isusovo tumacenje je da je veca vjer poganina-nevjernika...djela covjekova su vjera ...Jakov 888 wrote:Ni kod muslimana nema reinkarnacije. Zašto duša ne bi mogla nestati? Pa ima ateista koji su puno vrlinskiji i društveno korisni i miroljubivi nego neki katolici i muslimani. Zašto bi Bog tako dobrog čovjeka kaznio vječnim paklom (kažeš nema smrti duše) ako taj čovjek nije htio vjerovati u Boga pa čak ne želi služiti Boga i kad se pojavi pred njim "na sudu" ? Zašto bi ga Bog kaznio paklom ako nije učinio zlo i ako ima slobodnu volju da ga ne služi? Pa Bog će samo napustiti tu dušu kao što je ona napustila Njega i duša će umrijeti jer Bog je život duše. Pa neće Bog reći ili ćeš me služiti ili u pakao!Biba wrote: ...kod katolika nema reinkarnacije ...duša nastaje ali nikad ne nestaje...

ovo što si napisala je skroz vantematski ... na moje prethodno pisanje...naravno "da je vjera bez djela ništa" kako kaže apostol Pavao...ali to je druga temaBiba wrote:Kod katolika ima priča. Isus je hodao i prolazio svecenik i nije mu pomogao a išao je poganin (nevjernik) i pomogao Isusu...Isusovo tumacenje je da je veca vjer poganina-nevjernika...djela covjekova su vjera ...Jakov 888 wrote:Ni kod muslimana nema reinkarnacije. Zašto duša ne bi mogla nestati? Pa ima ateista koji su puno vrlinskiji i društveno korisni i miroljubivi nego neki katolici i muslimani. Zašto bi Bog tako dobrog čovjeka kaznio vječnim paklom (kažeš nema smrti duše) ako taj čovjek nije htio vjerovati u Boga pa čak ne želi služiti Boga i kad se pojavi pred njim "na sudu" ? Zašto bi ga Bog kaznio paklom ako nije učinio zlo i ako ima slobodnu volju da ga ne služi? Pa Bog će samo napustiti tu dušu kao što je ona napustila Njega i duša će umrijeti jer Bog je život duše. Pa neće Bog reći ili ćeš me služiti ili u pakao!Biba wrote: ...kod katolika nema reinkarnacije ...duša nastaje ali nikad ne nestaje...

Koncentraciju mi je poremetilo tvoje pisanje o duši pa sam se nadovezala, dakle, pocni i ti pisati o ateizmu ..radije nego mene opominjati...razlika izmedju ateizma i vjere je upravo u tome sto kod ateista nema nade...smrcu sve zavrsava a kod vjernika je smrt samo nadopuna i prijelaz u vjecni zivotJakov 888 wrote:ovo što si napisala je skroz vantematski ... na moje prethodno pisanje...naravno "da je vjera bez djela ništa" kako kaže apostol Pavao...ali to je druga temaBiba wrote:Kod katolika ima priča. Isus je hodao i prolazio svecenik i nije mu pomogao a išao je poganin (nevjernik) i pomogao Isusu...Isusovo tumacenje je da je veca vjer poganina-nevjernika...djela covjekova su vjera ...Jakov 888 wrote:Ni kod muslimana nema reinkarnacije. Zašto duša ne bi mogla nestati? Pa ima ateista koji su puno vrlinskiji i društveno korisni i miroljubivi nego neki katolici i muslimani. Zašto bi Bog tako dobrog čovjeka kaznio vječnim paklom (kažeš nema smrti duše) ako taj čovjek nije htio vjerovati u Boga pa čak ne želi služiti Boga i kad se pojavi pred njim "na sudu" ? Zašto bi ga Bog kaznio paklom ako nije učinio zlo i ako ima slobodnu volju da ga ne služi? Pa Bog će samo napustiti tu dušu kao što je ona napustila Njega i duša će umrijeti jer Bog je život duše. Pa neće Bog reći ili ćeš me služiti ili u pakao!Biba wrote: ...kod katolika nema reinkarnacije ...duša nastaje ali nikad ne nestaje...post ti remeti koncentraciju

u pravu si i ja sam se zagubio izvan teme...evo dao sam si čvorugu po glavi !Biba wrote:
Koncentraciju mi je poremetilo tvoje pisanje o duši pa sam se nadovezala, dakle, pocni i ti pisati o ateizmu ..radije nego mene opominjati...razlika izmedju ateizma i vjere je upravo u tome sto kod ateista nema nade...smrcu sve zavrsava a kod vjernika je smrt samo nadopuna i prijelaz u vjecni zivot...ili pakao
...radije se drzi teme a mogao si me i odmah opomenuti a ne komentirati dušu...za ateiste dusa ne postoji...a i tvoja mi je malo cudna...sory