Pa sta, i ti si iz Tarcina...
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
...ziv bio, jel tebi logika ide; pukne ti zupcasti, majstor kaze da kupis novi, i ti umjesto zupcastog kupis svjecice...jel smatras da si popravio auto?Quds wrote: 24 Jun 2025, 14:31Od svih generala koje sam čuo, ti si jedini koji misli da je veća šteta nanesena iranskom nuklearnom programu. Sami Ameri kažu da nemaju pojma gdje su sklonjeni i uranijum, i nove centrifuge, koje je Iran imao namjeru instalirati umjesto mnogih koje su koristili do sada. Ljudi sa znanjem im i dalje ne fali. Trump zadovoljio one vampire koji su ga gurali da se umiješa, i to je to. Šta će Izrael, sam to sve završiti?General War wrote: 24 Jun 2025, 14:03
Ma ja, tu je to, izrael nikad nece znat popravit zgrade, za to mu trebaju centrifuge ko iranu...ako je cijeli svijet 28% bosne sa glavnim gradom, woke oko Grete, i par stotina tisuca mazluma sto su se doselili na truli zapad kako bi tokom dobijanja socijalne pomoci uputili podrsku...onda da, upravu si.
...kad ti neko potpuno kontrolise vazdusni prostor i bira sta ce da gadja kad god pozeli, nisam bas siguran da je vrijeme da se zbraja steta na iranskoj strani, a i ova je katastrofalna....40 godina investiranja u vojsku izvlacenja bogatstva od naroda je izgubljeno za jednu noc. I sta ce sa 60% uranijumom, premalo za atomsku previse obogacen za industriju, mogu sam gledat kako svjetli u mraku.ironman wrote: 24 Jun 2025, 16:04sinko da ti objasnim...cilje je bio obezglavit Iran i izazvat revoluciju ili neku vrst promjene vlasti..usput i unistit program nuklearne energije..General War wrote: 24 Jun 2025, 12:36
Cuuj? A sta je mogo vise naumit od duhanja avionima i dronovima?
Vratimo se na day1, ko je osto ziv od vodeceg kadra vojske? Jos pride i oni naucnici...
...pa eto de vidi broj lansiranih balistickih raketa na izrael -day1, i jucer...
Iran ih je trenutno istrolo sa dronovima a onda pokazao sta moze.
Nuklearni program,uz asistenciju Trumpa je navodno unisten..ja u to ne vjerujem bas..60% obogaceni uran bi na mjestima za koje se najavljuje napad drzao samo budala a iranci to nisu..centrifuge su mozda i unistene ali obogaceni uran sigurno ne. Nego je sklonjen na sigurno.
Mozda cionisti likuju jer su naveli SAD da reaguje ali budimo iskreni do kraja..nadali su se oni puno puno vecoj steti po Iran..klinac
aha takoe..General War wrote: 24 Jun 2025, 17:11...kad ti neko potpuno kontrolise vazdusni prostor i bira sta ce da gadja kad god pozeli, nisam bas siguran da je vrijeme da se zbraja steta na iranskoj strani, a i ova je katastrofalna....40 godina investiranja u vojsku izvlacenja bogatstva od naroda je izgubljeno za jednu noc. I sta ce sa 60% uranijumom, premalo za atomsku previse obogacen za industriju, mogu sam gledat kako svjetli u mraku.ironman wrote: 24 Jun 2025, 16:04
sinko da ti objasnim...cilje je bio obezglavit Iran i izazvat revoluciju ili neku vrst promjene vlasti..usput i unistit program nuklearne energije..
Iran ih je trenutno istrolo sa dronovima a onda pokazao sta moze.
Nuklearni program,uz asistenciju Trumpa je navodno unisten..ja u to ne vjerujem bas..60% obogaceni uran bi na mjestima za koje se najavljuje napad drzao samo budala a iranci to nisu..centrifuge su mozda i unistene ali obogaceni uran sigurno ne. Nego je sklonjen na sigurno.
Mozda cionisti likuju jer su naveli SAD da reaguje ali budimo iskreni do kraja..nadali su se oni puno puno vecoj steti po Iran..klinac
Ako pukne zupčasti, nije rješenje samo kupiti novi.General War wrote: 24 Jun 2025, 17:00...ziv bio, jel tebi logika ide; pukne ti zupcasti, majstor kaze da kupis novi, i ti umjesto zupcastog kupis svjecice...jel smatras da si popravio auto?Quds wrote: 24 Jun 2025, 14:31
Od svih generala koje sam čuo, ti si jedini koji misli da je veća šteta nanesena iranskom nuklearnom programu. Sami Ameri kažu da nemaju pojma gdje su sklonjeni i uranijum, i nove centrifuge, koje je Iran imao namjeru instalirati umjesto mnogih koje su koristili do sada. Ljudi sa znanjem im i dalje ne fali. Trump zadovoljio one vampire koji su ga gurali da se umiješa, i to je to. Šta će Izrael, sam to sve završiti?
...izrael, unistava poslije nuklearnih postrojenja, sada vojnu infrastrukturu i komandne centre, Iran radi naopako, unistava za rat nebitne stvari sa izraelom a vojna infrastruktura i moc bez ikakvih gubitaka na strani izraela...pa eto racunaj
...jel ti stvarno mislis da bi iran docekao sljedece jutro, i da naprave te nuklearne rakete? Mislim ok to navijanje, ali ako iranci ne misle uraditi masovni harakiri, ne znam koliko ce biti sretni nekoliko minuta poslije napada na izrael...meni je smjesno sve ovo...toliko su ocajni da najavljuju amerikancima da ce ih gadjat....mislim da se Homeini okrece u grobu, na sta spade sa "death to america" na, "do not make america too upset"ironman wrote: 24 Jun 2025, 17:15aha takoe..General War wrote: 24 Jun 2025, 17:11
...kad ti neko potpuno kontrolise vazdusni prostor i bira sta ce da gadja kad god pozeli, nisam bas siguran da je vrijeme da se zbraja steta na iranskoj strani, a i ova je katastrofalna....40 godina investiranja u vojsku izvlacenja bogatstva od naroda je izgubljeno za jednu noc. I sta ce sa 60% uranijumom, premalo za atomsku previse obogacen za industriju, mogu sam gledat kako svjetli u mraku.
Proces obogacivanja je i jeste ybn do nekih 60%...dalje to ide puno lakse i brze..jos jedan od odgovora..
A da im roknu samo dvije izgubio si buduce naseljenike za decenije naredne jer znaju da su u dometu..a roknulo je puno vise ..a izrael bez naseljenika koji stalno dolaze je pushiona..razmisljaj malo..cemu zeljezne kupole i pretis lonci ...ne da cuvaju infrastrukturu nego da se naseljenici ne useru i ne umaknu otklen su dosli..nie pomoglo,svicarski sir ...i to konvencionalno oruzje![]()
Ako uspiju napraviti ili kupiti,itekako ce docekati.General War wrote: 24 Jun 2025, 17:28...jel ti stvarno mislis da bi iran docekao sljedece jutro, i da naprave te nuklearne rakete? Mislim ok to navijanje, ali ako iranci ne misle uraditi masovni harakiri, ne znam koliko ce biti sretni nekoliko minuta poslije napada na izrael...meni je smjesno sve ovo...toliko su ocajni da najavljuju amerikancima da ce ih gadjat....mislim da se Homeini okrece u grobu, na sta spade sa "death to america" na, "do not make america too upset"ironman wrote: 24 Jun 2025, 17:15
aha takoe..
Proces obogacivanja je i jeste ybn do nekih 60%...dalje to ide puno lakse i brze..jos jedan od odgovora..
A da im roknu samo dvije izgubio si buduce naseljenike za decenije naredne jer znaju da su u dometu..a roknulo je puno vise ..a izrael bez naseljenika koji stalno dolaze je pushiona..razmisljaj malo..cemu zeljezne kupole i pretis lonci ...ne da cuvaju infrastrukturu nego da se naseljenici ne useru i ne umaknu otklen su dosli..nie pomoglo,svicarski sir ...i to konvencionalno oruzje![]()
![]()
Dobro je nema puno civilnih zrtava, a iranci se trebaju sabrat sta dalje...
jbogati,nek Ameri kazu,ne ocekujte pomoc,nikakvuGeneral War wrote: 24 Jun 2025, 17:28...jel ti stvarno mislis da bi iran docekao sljedece jutro, i da naprave te nuklearne rakete? Mislim ok to navijanje, ali ako iranci ne misle uraditi masovni harakiri, ne znam koliko ce biti sretni nekoliko minuta poslije napada na izrael...meni je smjesno sve ovo...toliko su ocajni da najavljuju amerikancima da ce ih gadjat....mislim da se Homeini okrece u grobu, na sta spade sa "death to america" na, "do not make america too upset"ironman wrote: 24 Jun 2025, 17:15
aha takoe..
![]()
Izrael posjeduje nuklearno oruzjeironman wrote: 24 Jun 2025, 17:33Ako uspiju napraviti ili kupiti,itekako ce docekati.General War wrote: 24 Jun 2025, 17:28
...jel ti stvarno mislis da bi iran docekao sljedece jutro, i da naprave te nuklearne rakete? Mislim ok to navijanje, ali ako iranci ne misle uraditi masovni harakiri, ne znam koliko ce biti sretni nekoliko minuta poslije napada na izrael...meni je smjesno sve ovo...toliko su ocajni da najavljuju amerikancima da ce ih gadjat....mislim da se Homeini okrece u grobu, na sta spade sa "death to america" na, "do not make america too upset"![]()
Uozbilji se.Nije to drzava nastala u zadnjih 70 godina .
A i bez nje..ko ce ih ukinut?
Izrael bombardovanjem?
A sto bi rekli ameri Izraelu nema pomoci, ili njemaca ili englezi, ili Jordan, Egipat, Emirati...?Pasaga wrote: 24 Jun 2025, 17:34jbogati,nek Ameri kazu,ne ocekujte pomoc,nikakvuGeneral War wrote: 24 Jun 2025, 17:28
...jel ti stvarno mislis da bi iran docekao sljedece jutro, i da naprave te nuklearne rakete? Mislim ok to navijanje, ali ako iranci ne misle uraditi masovni harakiri, ne znam koliko ce biti sretni nekoliko minuta poslije napada na izrael...meni je smjesno sve ovo...toliko su ocajni da najavljuju amerikancima da ce ih gadjat....mislim da se Homeini okrece u grobu, na sta spade sa "death to america" na, "do not make america too upset"![]()
nek i svabe tako kazu
de jednom reci kako je
veceg trola i muljatora nevidjoh,nadaleko
a opet si mi nekako col
A to je argument za sta?General War wrote: 24 Jun 2025, 17:35Izrael posjeduje nuklearno oruzjeironman wrote: 24 Jun 2025, 17:33
Ako uspiju napraviti ili kupiti,itekako ce docekati.
Uozbilji se.Nije to drzava nastala u zadnjih 70 godina .
A i bez nje..ko ce ih ukinut?
Izrael bombardovanjem?
ironman wrote: 24 Jun 2025, 17:41A to je argument za sta?
Mogu razumjet da drzis tu neku stranu al de realno..mogu netanjahua svezat za nju i lansirat ga u svemir..
A to je argument za sta?
Ovo je objašnjeno prije 50 godina - nije cilj upotreba, nego odvraćanje. Meni nije jasno da se o tome i danas raspravlja...Mister No wrote: 24 Jun 2025, 17:41
Nije cilj nuklearne bombe da napadnes nekoga, nego da neko drugi ne napadne tebe.
Onaj ko je ima uglavnom je obezbijedjen od naglog uvodjenja "demokracije", čudnih vojnih pučeva ili avionskog bombardiranja od strane ovih jačih kojima se malo ne svidjas.
Naravno, upali televizor ili proctaj nesto van iranskih twiter naloga ako meni ne vjerujes. I u doba Homeinija je slab bio zbog untrasnjih cistki da sa Irakom jedva izasli na kraj, a sad Izraelski avioni se gledaju sa balkona bez dvogleda iznad Teherana a ti si uvjeren da iran izgleda dobro stoji..ne znam vala...Mister No wrote: 24 Jun 2025, 17:41 Pa dal ti stvarno misliš da je Iran danas slabiji od onog iz doba Homeinija?
Nije cilj nuklearne bombe da napadnes nekoga, nego da neko drugi ne napadne tebe.
Onaj ko je ima uglavnom je obezbijedjen od naglog uvodjenja "demokracije", čudnih vojnih pučeva ili avionskog bombardiranja od strane ovih jačih kojima se malo ne svidjas.
I sta dobra je donijela navodna vazduhoplovna premoc?General War wrote: 24 Jun 2025, 17:46ironman wrote: 24 Jun 2025, 17:41
A to je argument za sta?
Mogu razumjet da drzis tu neku stranu al de realno..mogu netanjahua svezat za nju i lansirat ga u svemir..A to je argument za sta?![]()
Pa jednak argumentu da Izrael ima Vazduhoplovstvo kojim je ostvario vazdusnu premoc iznad irana i upotrebio ga za unistenje infrasrukture za proizvodnju, pa valjda ce istim povodom prije zbrisat Iran nego dati mu sansu da lansira na Izrael koji je velicine pola Bosne pobogu...cuj kakav argument..
Nazovi ti to kako hoces, ali je Izrael bundes liga sto se tice Irana i Bliskog istoka uopste, u navijackoj terminologiji.
...zato sto se radi o Izraelu, a jasno je da ne vjeruju nikome na rijec...oni to sami odrade za svaki slucaj da nebi posle bilo kajanja bil - nebi, posebno sa ideologijama koje vise vole svoju propast da bi naskodili drugome, nego nesto korisno uradili.arzuhal wrote: 24 Jun 2025, 17:48Ovo je objašnjeno prije 50 godina - nije cilj upotreba, nego odvraćanje. Meni nije jasno da se o tome i danas raspravlja...Mister No wrote: 24 Jun 2025, 17:41
Users browsing this forum: Morgen and 6 guests