TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times
Status: Offline

Re: NEZADOVOLJAN NAROD U BIH

Post by Nice try » 06 May 2017, 15:52

storm wrote:
Socrates wrote:Ma to su ovi takozvani "grassroots movements" koji nikad nisu u stanju formulirati bilo kakav smislen politički program.

Kada im postaviš direktno pitanje, služe se u uopstenim frazama. Uobičajeno je da nemaju blage veze ni o jednoj stvari koja je važna za vođenje države.
Ne ide preko noci...
Ja sam siguran da i u sadašnjoj vlasti ima ok ljudi...ali su u stranackom kalupu i uglavnom se moraju voditi tom istom politikom ako zele participirati u vlasti...
Iskocis li...smjeste aferu, ocrne i aj zdravo- politicki mrtvac :dead
Ne mora ni doći do potrebe za aferom,već prije toga se nečim ucjene i nema im mrdanja.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try » 06 May 2017, 15:54

Socrates wrote:Ma to su ovi takozvani "grassroots movements" koji nikad nisu u stanju formulirati bilo kakav smislen politički program.

Kada im postaviš direktno pitanje, služe se uopstenim frazama. Uobičajeno je da nemaju blage veze ni o jednoj stvari koja je važna za vođenje države.

Eto, sada nas optužuje za stranačku obojenost. :rol U škole prvo, pa se onda bavite politikom. :zao
Ko je stranački obojen :oo
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Vladimir RUS » 06 May 2017, 16:10

Svenarodni pokret za promjene na još gore i bolje malo sutra. :oo

Šalim se. Tako ja vidim sve stranke koje su alternativa postojećem stanju, dok postojeće opcije na vlasti, svima je jasno da niko ih ne može pobjediti u sve progresivnijem nazadovanju.

Za mene lično, ko ukine SS P sporazum o slobodnoj robiji sa Briselskim (g)robovlasnicima i pošalje EU tamo ni gdje sunce ne sija, ima moju podršku na izborima, a najvjerovatnije i 90 odsto građanstva kojima je pun kofer sve gorih muzičara.

Sve nove stranke koje kao na kalup zvuče kao postojeće su samo dodatna reklama za iste.

Mene ne interesuje dorobit EU ako ovaj dio Evope u kojem ja živim "mora" da postane još veća džungla da bi neko profitirao jer to nije konkurentno ni za on onog ko bije, a kamoli za onog ko biva predmet istog.

S obzirom da je riječ o pokretu predlažem da iz naziva svoga pokreta izbacite riječi koje asociraju na program velikih populističkih partija ako želite da vas narod shvati zaista kao alternativu postojećem s(r)tanju. Osim toga i sam tip naziva pokreta je već nešto što je viđeno kod mnoštvo pokreta od kojih mnogi su propali i prije nego što su počeli sa radom dok oni koji su uspjeli da probiju početnički led, trajali su samo 1 ili sezone i ćao đaci. Mnogo bolje bi zvučao naziv tipa Pokret za krv, suze i znoj, dakle neki naziv koji će "natjerati" narod da razmišlja o vama, a ne neki generički naziv na koji je narod "otupio" s obzirom na to koliko je bilo pokreta na temu boljeg života, boljeg sutra i ostalih izlizanih fraza ponovljenih svakodnevno samo u BiH jedno nekoliko miliona puta i to svakodnevno.

Narod hoće nekoga ko isprva djeluje konspirativno, a u suštini veoma efikasno kada je u pitanju učenje na tuđim greškama i stvaranje neke nove svesti, a koja je zapravo stara, samo bez gomile licemjerja.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9244 times
Been thanked: 10975 times

Re: Brutalne ubice su oko nas

Post by Krokodil Behko » 06 May 2017, 17:40

Monstrumi koji su ubili Arnelu Đogić brutalno pretučeni u KPZ Zenica

Image
Avdija Selimović i Muriz Brkić, ubice Arnele Đogić iz Olova, koji služe četrdesetogodišnje kazne u KPZ-u u Zenici, brutalno su pretučeni, piše Dnevni avaz.

Brkića i Selimovića pretukla je grupa drugih zatvorenika.

Prošli su s ozbiljnim povredama glave, frakturama nosa i podljevima natijelu.

– Tukli su ih nogama i šakama u glavu. Njihovo zapomaganje čuli su čuvari pritrčali u pomoć. Vjerovatno su im spasili život – kaže izvor Dnevnog avaza.

Ubice Arnele Đogić zaposlene su u jednoj radionici u okviru KPZ-a.

Njima je u Kantonalnom sudu u Zenici 14. juna prošle godine izrečena presuda od po 40 godina zatvora za svirepo ubistvo Arnele Đogić.

Oni su, prema navodima iz optužnice, prvo pretukli Arnelu, a potom je vezali i zadali nekoliko smrtonosnih udaraca nožem u vrat. Bacili su je niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice.

Gnusni zločin desio se 27. februara prošle godine. Nakon ubistva Arnele njih dvojica su otišla na “opuštanje” u kafanu.

Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić uhapšeni su istog dana, a policiji su priznali da su zločin počinili jer je Arnela prekinula ljubavnu vezu s Avdijom Selimovićem.

(DEPO PORTAL)

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1589 times
Been thanked: 2964 times

Pretučena na utakmici

Post by Mutevelija » 08 May 2017, 13:41

Brutalni obračun na utakmici ženske nogometne lige FBiH
Image
Prelijepu nogometnu predstavu koja se završila rezultatom 1:1 u drugi plan bacilo je nasilničko ponašanje igračice ŽNK Željezničar Silvije Sekačić.

Spomenuta igračica je u 87. minuti meča Prve nogometne lige za žene FBiH, divljački nasrnula na igračicu Mladosti Adnu Ljubanović. U stilu MMA borca, Sekačić je, nakon što je oborila na travnjak, svoju protivnici s leđa počela je brutalno mlatiti pesnicom.

Glavni arbitar Senad Dervić tek je uz pomoć ostalih igračica uspio razjarenu Sekačić odvojiti od igračice Mladosti.

Image

Potom je dodijelio crveni karton za Silviju Sekačić, no prava sankcija bi trebala usijediti tek nakon što nadležni u NSFBiH utvrde sve okolnosti sramotnih scena. Mnogi koji su vidjeli ove slike, bili su saglasni: Sekačićevu zbog ovoga treba doživotno udaljiti iz nogometa.

"U trci za ravnopravnost ili će muškarac morati postati zena ili zena muskarac"
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Re: Pretučena na utakmici

Post by Vjetar » 08 May 2017, 13:45

Mrtva hladna bije :D.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 08 May 2017, 14:15

Zabrana minimum plus zatvor :rol
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2190 times

Post by Hannibal » 08 May 2017, 14:30

evo bolje slike

Image
🐽

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 08 May 2017, 14:30

Ubila se za dlana a?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9244 times
Been thanked: 10975 times

Post by Krokodil Behko » 08 May 2017, 17:19

Eto šta učine feminizam i globalizam, a vjerovatno je i u dosluhu sa iluminatima.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 08 May 2017, 17:23

Samo opušteno, tako sad, boli me đon za kvazihodže i feministkinje, makar donekle, a opet će me "ufatiti" ono moje.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 08 May 2017, 22:10

Ma moglo bi te drzati I citav zivot. Sta fali?
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 08 May 2017, 22:19

Fali živci mi odoše.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 08 May 2017, 22:32

Ne daj na zivce, ali, prije svega, umjerenost u svemu
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Da li su i oni žrtve

Post by Mutevelija » 09 May 2017, 14:30

Muškarac iz Sanskog Mosta prijavio da ga supruga zlostavlja
Image
Policijskoj stanici u Sanskom Mostu jučer se obratio dvadesetogodišnji T. A. i prijavio da ima "problema" sa svojom 18-godišnjom suprugom T. V.

Image

Kako saznajemo u MUP-u Unsko-sanskog kantona, supružnici su se najprije posvađali, a zatim je svađa prerasla u fizički obračun. Oboje su zadobili po nekoliko udaraca, ali je, ipak, suprug odlučio prijaviti policiji njegovu dvije godine mlađu ženu zbog nasilja nad njim.

Verbalno zlostavljanje

Istražitelji Odjela kriminalističke policije Sanski Most su radeći na slučaju utvrdili da se radi o krivičnom djelu nasilje u porodici za koje se sumnjiči 18-godišnjakinja.

Zanimljivo je da policijske biltene sve češće pune ovakvi slučajevi nasilja u porodici u kojima je nasilnik zapravo žena. Međutim, iako su prijave muškaraca sve češće, stručnjaci ukazuju na to da takve podatke treba brižljivo posmatrati.

Naime, rijetko je zapravo muškarac zaista žrtva. U čak 98 posto slučajeva žrtve fizičkog nasilja u porodici su žene. Ukoliko se i pojavi neki sporadični slučaj, odnosno prijava koju podnese muškarac, to je zapravo samo kako bi preduhitrio istu radnju žrtve.

Ovo je za Faktor potvrdila i Amra Muslić, diplomirana socijalna radnica, koordinatorica u Sigurnoj kući Fondacije lokalne demokratije u Sarajevu. Ona je istakla da se na SOS telefon ove kuće u 98 posto slučajeva javljaju žene koje traže zaštitu od muškaraca koji ih zlostavljaju. Poziv muškarca – žrtve fizičkog zlostavljanja na SOS telefon u Fondaciji lokalne demokratije još nije zabilježen.

U prošloj godini u Federaciji BiH je zabilježeno 887 prijava nasilja u porodici dok je u 2015. godini u cijeloj BiH zabilježeno 1.459 slučajeva.

Prema statističkim pokazateljima policijskih agencija u BiH koje su sačinile nevladine organizacije, kada je u pitanju nasilje u porodici, tokom prošle godine u većini slučajeva nasilje su počinili muškarci, ali je zabilježen i manji broj prijava prema kojima je zlostavljač žena.

Muslić pojašnjava da se žene kao zlostavljači prijavljuju zbog verbalnog ili psihičkog nasilja, te da se u nekoliko navrata dogodilo da u toj Fondaciji muškarac zatraži pomoć zbog jednog od te dvije vrste zlostavljanja.

Strah od nasilja

- Ne smijemo biti isključivi jer postoje slučajevi u kojima žene čine nasilje nad muškarcima u krugu porodice, ali to je u daleko manjem broju nego što su zapravo one žrtve. Ono što je važno istaći jeste da je u posljednje vrijeme u porastu svijest muškaraca da prijave nasilje, ali recimo očevi prijave nasilje nad njihovom kćerkom koju zlostavlja zet ili muškarac prijavi da komšija zlostavlja svoju suprugu – kazala nam je Muslić.

Dodaje da i ako dođe do nasilja u kojem je žrtva muškarac, to je uglavnom njen odgovor na nasilje kojem je bila izložena.

- Prije nekoliko godina u Sarajevu smo imali jedno ubistvo koje je bilo rezultat porodičnog nasilja. Naime, muž je zlostavljao suprugu i prijetio je ženi pištoljem. Na kraju je ona njega ubila u strahu od njegovog daljnjeg nasilja prema njoj – kaže Muslić.

Nasilje u porodici je, kažu u Fondaciji, jedan od najboljih primjera nasilja zbog spola, u kojem je ne samo u BiH, nego i u svijetu muškarac zlostavljač, a žena žrtva.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1385 times
Been thanked: 1329 times

Re: Da li su i oni žrtve

Post by Tokmak » 09 May 2017, 14:33

ako ga zlostavlja već sa 18 godina,šta će mu tek raditi kad bude imala 38... :heidi2
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 May 2017, 14:36

interesantno kako je ova seksista, kaze muskarci vecinom prijave kad uzvrate zeni, znaci muskarci ne mogu biti zrtve.
Ili ono zena te maltretira pukne te šakom ti njoj vratiš i zovneš policiju i sad kaze ti prijavis samo da bi se zastitio.
Pa ne znam sto se ponasaju muskobanjasto, a ocekuju damsko postupanje sa njima.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 09 May 2017, 14:55

Dodaje da i ako dođe do nasilja u kojem je žrtva muškarac, to je uglavnom njen odgovor na nasilje kojem je bila izložena
-Nema dovoljno dokaza . :pusi

Zene su 'nadarenje' da zvocaju. Ne moramo googlati puno --zivi smo svjedoci =OVDJE.

nama smeta kada je muskac -a po prirodi i jeste : lijen za neke stavri koje su nama kao bitne ,inertan, samoziv itd

:kafa
Image

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 May 2017, 17:43

Sokrat ne naš, nego pravi Sokrat je ignorisao ženu pa ga ona polila vodom.
I rekao je znao sam da će poslije grmljavine doći kiša.
Ženama je u imstinktu da manipuliraju i zvocaju, o tome im opstanak ovisi, još ako tu dodaš šarm :trepka eto.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9601 times
Been thanked: 16102 times

Post by spacebound » 09 May 2017, 17:53

Fizicki zena moze muza zlostavljati samo ako je invalid :cudi Ne vidim kako to ja mogu mog muza isprasit. On da zeli mene moze od bubrega rastaviti.Prirodna stvar.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Post Reply

Return to “Pričaona”