Kent wrote: 10 Jul 2023, 17:51
Naseef Mushroom wrote: 10 Jul 2023, 15:06
Jah, svi se vi nešto odlučite registrovati i onda me odmah u prvom postu od toliko forumaša citirate, trebao bih dobiti od Maje zahvalnicu što sam toliko forumaša naveo na registraciju.
Ovo su sve prvi postovi od tih forumaša
Samo nažalost nema ništa od Majine zahvalnice jer to su sve samo ne novi forumaši, jer svaki novi će prvo “ispitati teren” da vidi kakva je priroda foruma i neće se u prvom postu odmah sa nekim raspravljati.
Da li si Adis, Chmoljo koji je tamo banovan na 7 dana, neki treći banovani forumaš ili neko ko je iz zayebancije napravio još jedan profil, vrijeme će pokazati, a ja mogu ubrzati vrijeme jer znam, zahvaljujući godinama i životnom iskustvu, kako sa kime raspravljati, kao i u pravom životu
Za ostalo, vezano ta temu, ću ti sigurno odgovoriti ali ne mogu danas jer sam stigao sa odmora i nemam vremena i volje da se danas raspravljam o ofucanim temama FGRovaca koje su krenule pred Popis od skoro više od 10 godina.
Nigdje nisam napisao da sam se registrovao zbog tebe.Citaj sa razumjevanjem i koncentrisi se na tekst.
Ama bas ni slovom jednim, nisam dao znak za takav zakljucak.
Previse dajes sebi na vaznosti.Lijepo sam napisao da sam za ovaj forum prvi put u zivotu cuo jucer. Ne moras vjerovati. Ni ja nikom ne vjerujem. Skoro nikom. Jako sam sumnjicav prema ljudima. Izvarali su me do bola i do srzi.
Ti si bitan si kao lanjski snijeg.I ti meni i ja tebi. Lijepo sam te pozdravio i napisao sam ti da bosanska nacija postoji.
Sve najbolje i svu srecu svijeta ti zelim, ali neces od mene vise sigurno dobiti ni jedno jedino slovo.
Napisao sam da je uvijek sumnjivo kada se neko registruje i odmah cilja na jednog forumaša.
Meni je svejedno, odgovorit ću ti na topic jer mi nije važno ko piše već šta piše, ma bio mu to prvi profil ili pedeseti.
Samo tri grupe ljudi zaslužuje da se ozbiljno shvate što se tiče diskusije o Bosni i Hercegovini i naciji.
1. Oni koji govore da bosanska nacija ne postoji i da postoje Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Albanci, Romi, Jevreji, Mađari itd. koji svi žive u Bosni i Hercegovini ali to nije jedna nacija.
2. Oni koji govore da bosanska nacija postoji i da Bošnjaci, Srbi, Hrvati itd. čine samo etnije (ili da čak ne postoje) ali da su svi jedna nacija.
3. Oni koji govore da smo svi Bošnjaci jer je Bošnjak izvorno i staro ime za Bosanac.
Samo to troje, svi ostali bi se trebali uzeti za ozbiljno kao neki mudonja John u Americi koji nam želi objasniti kako je on ustvari žena.
Ako neko kaže ja sam Bosanac jer sam rođen, živim i umrijet ću u Bosni, to je ozbiljan logičan stav i zaslužuje poštovanje i da se tome pristupi ozbiljno. Ako onda taj Bosanac u idućoj rečenici kaže da mu je žena Hrvatica a najbolji prijatelj Srbin (koji su isto rođeni i žive u Bosni) onda taj Bosanac ruši svoj kredibilitet i kako bih ja njegovu logiku uzeo za ozbiljno kada je i on sam ne uzima za ozbiljno?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.