Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23837 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Fuddo » 10 Jul 2023, 19:23

Kent wrote: 10 Jul 2023, 18:49
Fuddo wrote: 10 Jul 2023, 18:25

Pa to i ja govorim.
Bas kao u slucaju Afganistana, tako se moze desiti i sa dms.
Imamo precih stvari, dovidjenja.
nema u politici ,, precih stvari,,
nije to forum pa kazes ,, do vidjenja, imam vaznijeg posla,, Ma jok. to su ozbiljne stvari.
Bosna je puno bitnija nego sto ti mislis. Oni koji ti pricaju da je bosna nevazna i nebitna , siromsna i jadna i vaka i naka ....
bjezti od njih. to su tvoji neprijatelji koji hoce da ukardu Bosnu ...bas kao onaj covjek od kojeg dijete bilo brze i pokupilo sa ceste zlatnu narukvicu.
A onda ovaj stariji pokusa da otme ali ne ide jer mali je tvrd orah. Onda ga on ubjedjuje da nasao konzervu i da to baci. Ali dijete je tvrdoglavo.
Onda on vadi neki sitan novac i hoce da tu ,, konzervu ,, otkupi ....Tako funkcionisu neprijatelji Bosne. otprilke . i napadaju kada nemas oruzje.
kukavice. Ako imas brata i oca i i ti si jak ..niko te ne smije zayebavati i mlatiti. Ista stvar je u politici.
Ostaje mi nada da bude tako kako ti mislis.
Ja sam nakon tri godine zlikovackog izivljavanja nad mojim narodom, 40 minuta leta od Beca, malkice skeptican kad je u pitanju dobra volja Zapada.
Dozvolite da se obratimo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 10 Jul 2023, 19:31

Fuddo wrote: 10 Jul 2023, 19:21
Taare wrote: 10 Jul 2023, 18:58

aBd samo da vam vidimo leđa. Napravili nam luđačku košulju iz koje nema izlaza
Ma ok
Razumijem.
Al sto bi rekli ovdje, be careful what you wish for.
Ma bmk. Je l mi gore neg tebi 1992.? Naravno da nije. Vi niste imali ništa osim srca i golih ruku.
mi barem imamo nešto.
Imamo razne policije, imamo dio vojske, imamo namjensku i tolike rezerve municije kakve su srbi imali početkom onog rata. Možda i veće. Nek sutra pukne, namjenska će u roku tri mjeseca naštancat stotinu puta više od onog što se vi ispucali za četiri godine rata.
ovo što se trenutno dešava na političkoj sceni u rangu je događaja s početka 1992., pa ti vidi.
Svi mi se morete obratit

Kent
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 20 times

Post by Kent » 10 Jul 2023, 19:44

Fuddo wrote: 10 Jul 2023, 19:23
Kent wrote: 10 Jul 2023, 18:49

nema u politici ,, precih stvari,,
nije to forum pa kazes ,, do vidjenja, imam vaznijeg posla,, Ma jok. to su ozbiljne stvari.
Bosna je puno bitnija nego sto ti mislis. Oni koji ti pricaju da je bosna nevazna i nebitna , siromsna i jadna i vaka i naka ....
bjezti od njih. to su tvoji neprijatelji koji hoce da ukardu Bosnu ...bas kao onaj covjek od kojeg dijete bilo brze i pokupilo sa ceste zlatnu narukvicu.
A onda ovaj stariji pokusa da otme ali ne ide jer mali je tvrd orah. Onda ga on ubjedjuje da nasao konzervu i da to baci. Ali dijete je tvrdoglavo.
Onda on vadi neki sitan novac i hoce da tu ,, konzervu ,, otkupi ....Tako funkcionisu neprijatelji Bosne. otprilke . i napadaju kada nemas oruzje.
kukavice. Ako imas brata i oca i i ti si jak ..niko te ne smije zayebavati i mlatiti. Ista stvar je u politici.
Ostaje mi nada da bude tako kako ti mislis.
Ja sam nakon tri godine zlikovackog izivljavanja nad mojim narodom, 40 minuta leta od Beca, malkice skeptican kad je u pitanju dobra volja Zapada.
E vidis kume, ja nigdje nisam pisao o postenim, dobrim , iskrenim, humanim, plementim, potezima zapada...o njihovoj dobroj namjeri ....
Nigdje.
Ja sam samo pisao da entitet rs nece biti ni samostalan niti u sastavu Srbije niti bilo sta slicno. nece !
tvoja i ne samo tvoja skepsa u vezi sa zapadom je sasvim drugi par opanaka.
ps
i istok i Arapi i turci ...oni samo gledaju sebe ...savko gleda sebe .nikoga od njih ne zanima bosanski/bosanjcki narod.
daj im da sjeku sumu i prave namjestaj i glume poslovne ljude , da prave kuce i vile na izvorima nasih rijeka ..i da pischaju u izvor koji m i pijemo ......
jedan Arap drzi lava na poljinama i tamo ima vilu. sramota i uzas -----
Last edited by Kent on 10 Jul 2023, 19:52, edited 1 time in total.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 10 Jul 2023, 19:49

Kent wrote: 10 Jul 2023, 17:51
Naseef Mushroom wrote: 10 Jul 2023, 15:06
Jah, svi se vi nešto odlučite registrovati i onda me odmah u prvom postu od toliko forumaša citirate, trebao bih dobiti od Maje zahvalnicu što sam toliko forumaša naveo na registraciju.
Ovo su sve prvi postovi od tih forumaša

Samo nažalost nema ništa od Majine zahvalnice jer to su sve samo ne novi forumaši, jer svaki novi će prvo “ispitati teren” da vidi kakva je priroda foruma i neće se u prvom postu odmah sa nekim raspravljati.
Da li si Adis, Chmoljo koji je tamo banovan na 7 dana, neki treći banovani forumaš ili neko ko je iz zayebancije napravio još jedan profil, vrijeme će pokazati, a ja mogu ubrzati vrijeme jer znam, zahvaljujući godinama i životnom iskustvu, kako sa kime raspravljati, kao i u pravom životu

Za ostalo, vezano ta temu, ću ti sigurno odgovoriti ali ne mogu danas jer sam stigao sa odmora i nemam vremena i volje da se danas raspravljam o ofucanim temama FGRovaca koje su krenule pred Popis od skoro više od 10 godina.
Nigdje nisam napisao da sam se registrovao zbog tebe.Citaj sa razumjevanjem i koncentrisi se na tekst.
Ama bas ni slovom jednim, nisam dao znak za takav zakljucak.
Previse dajes sebi na vaznosti.Lijepo sam napisao da sam za ovaj forum prvi put u zivotu cuo jucer. Ne moras vjerovati. Ni ja nikom ne vjerujem. Skoro nikom. Jako sam sumnjicav prema ljudima. Izvarali su me do bola i do srzi.
Ti si bitan si kao lanjski snijeg.I ti meni i ja tebi. Lijepo sam te pozdravio i napisao sam ti da bosanska nacija postoji.
Sve najbolje i svu srecu svijeta ti zelim, ali neces od mene vise sigurno dobiti ni jedno jedino slovo.
Napisao sam da je uvijek sumnjivo kada se neko registruje i odmah cilja na jednog forumaša.
Meni je svejedno, odgovorit ću ti na topic jer mi nije važno ko piše već šta piše, ma bio mu to prvi profil ili pedeseti.

Samo tri grupe ljudi zaslužuje da se ozbiljno shvate što se tiče diskusije o Bosni i Hercegovini i naciji.

1. Oni koji govore da bosanska nacija ne postoji i da postoje Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Albanci, Romi, Jevreji, Mađari itd. koji svi žive u Bosni i Hercegovini ali to nije jedna nacija.

2. Oni koji govore da bosanska nacija postoji i da Bošnjaci, Srbi, Hrvati itd. čine samo etnije (ili da čak ne postoje) ali da su svi jedna nacija.

3. Oni koji govore da smo svi Bošnjaci jer je Bošnjak izvorno i staro ime za Bosanac.

Samo to troje, svi ostali bi se trebali uzeti za ozbiljno kao neki mudonja John u Americi koji nam želi objasniti kako je on ustvari žena.

Ako neko kaže ja sam Bosanac jer sam rođen, živim i umrijet ću u Bosni, to je ozbiljan logičan stav i zaslužuje poštovanje i da se tome pristupi ozbiljno. Ako onda taj Bosanac u idućoj rečenici kaže da mu je žena Hrvatica a najbolji prijatelj Srbin (koji su isto rođeni i žive u Bosni) onda taj Bosanac ruši svoj kredibilitet i kako bih ja njegovu logiku uzeo za ozbiljno kada je i on sam ne uzima za ozbiljno?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Kent
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Kent » 10 Jul 2023, 20:12

Naseef Mushroom wrote: 10 Jul 2023, 19:49
Kent wrote: 10 Jul 2023, 17:51

Nigdje nisam napisao da sam se registrovao zbog tebe.Citaj sa razumjevanjem i koncentrisi se na tekst.
Ama bas ni slovom jednim, nisam dao znak za takav zakljucak.
Previse dajes sebi na vaznosti.Lijepo sam napisao da sam za ovaj forum prvi put u zivotu cuo jucer. Ne moras vjerovati. Ni ja nikom ne vjerujem. Skoro nikom. Jako sam sumnjicav prema ljudima. Izvarali su me do bola i do srzi.
Ti si bitan si kao lanjski snijeg.I ti meni i ja tebi. Lijepo sam te pozdravio i napisao sam ti da bosanska nacija postoji.
Sve najbolje i svu srecu svijeta ti zelim, ali neces od mene vise sigurno dobiti ni jedno jedino slovo.
Napisao sam da je uvijek sumnjivo kada se neko registruje i odmah cilja na jednog forumaša.
Meni je svejedno, odgovorit ću ti na topic jer mi nije važno ko piše već šta piše, ma bio mu to prvi profil ili pedeseti.

Samo tri grupe ljudi zaslužuje da se ozbiljno shvate što se tiče diskusije o Bosni i Hercegovini i naciji.

1. Oni koji govore da bosanska nacija ne postoji i da postoje Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Albanci, Romi, Jevreji, Mađari itd. koji svi žive u Bosni i Hercegovini ali to nije jedna nacija.

2. Oni koji govore da bosanska nacija postoji i da Bošnjaci, Srbi, Hrvati itd. čine samo etnije (ili da čak ne postoje) ali da su svi jedna nacija.

3. Oni koji govore da smo svi Bošnjaci jer je Bošnjak izvorno i staro ime za Bosanac.

Samo to troje, svi ostali bi se trebali uzeti za ozbiljno kao neki mudonja John u Americi koji nam želi objasniti kako je on ustvari žena.

Ako neko kaže ja sam Bosanac jer sam rođen, živim i umrijet ću u Bosni, to je ozbiljan logičan stav i zaslužuje poštovanje i da se tome pristupi ozbiljno. Ako onda taj Bosanac u idućoj rečenici kaže da mu je žena Hrvatica a najbolji prijatelj Srbin (koji su isto rođeni i žive u Bosni) onda taj Bosanac ruši svoj kredibilitet i kako bih ja njegovu logiku uzeo za ozbiljno kada je i on sam ne uzima za ozbiljno?
Stvar je vrlo jednostavna. Taj tvoj Bosanac , doduse imaginarni radi sasvim ispravno. Evo ja cu biti taj Bosanac.
Zasto sam ja tvoj Bosanac iz price. Ja jednostavno postujem volju svog prijatelja da bude Srbin i volju svoje komsinice da bude Hrvatica.
Moja osnovana i elementarna kultura mi ne dozvoljava da to negiram, da to dovodim u pitanje, da to osporavam i da ulazim u takvu privatnu stvar kao sto izbor nacije. To je njegova volja i njegov odabior koji ja moram postovati i ja to postujem. Njima ce vec neko drugi objasniti da su oni Bosanci a ne ja. To nije moj posao. Gledaj, moj drug Radovan Srbin sa Otoke u Torontu zivi i ima kanadski pasos . u kanadskom pasosu mu pise da je Bosanac. moj komsinica Jela, inace Hrvatica zivi u Los Angelesu i njoj u americkom pasosu pise da je Bosanka.
Ivo Komsic kaze da je Hrvat ali je svjestan da je tako od 1900 te godine. Za ime Boga on je prfesor , zna bolje i vise od mene. Ko sam ja da mu bilo sta kazem u vezi s tim ? To je jednostavno tako jer nasom drzavom i nasim zivotima od 1463 godine upravljaju drugi. konac 19 vijeka u Bosni pripada AU i tu je provedena njihova politika. od 1918 god Kardjoredjivici uredjuju nasu avliju pa NDH pa Juga. Sada smo mi od 1992 uzeli uzda u svoje ruke bosanski katolici bosanski pravoslavci su navikli na ime Srbin i Hrvat a jos k tome njihova istorija/povijest iz Bg / Zg kaze da su SH tu vec milion godina. Oni sada lutaju i i ne znaju gdje udraju jer raspadom SFRJ je to izasalo na vidjelo. Onaj ko ih napravio takve mislio je kao i svaki vladar da ce biti tu vjecno. i imamo je pretenzije na teritorij na taj i takav nacin. Tvoje je da to postujes. Da li oni postuju moj nacionalni identitet ( Bosnanac ) ja to ne zanm niti me zanima. Ja postujem njihov. Samo gledas sebe , svoje poteze.da budu posteni , pravedni . sve drugo je izvan tvoje kontrole. Sve ima svoj tok. Sve ima svoj pocetak i kraj. izmedju toga je sekunda, treptaj oka, sazidan od postovanja. To je zivot.Bosna je uvijek pobjednik. u svakoj kombinaciji. pozdrav i sve najbolje

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 10 Jul 2023, 20:47

Bosanska nacija ne postoji, niti je postojala. Te fantazije možete prodavati na nekom od sijela organizovanih od strane tobožnjih ljevičara tipa forto il sabina čudić.
Mogu proći desetljeća a bosanska nacija neće postojati ni kao grupa, a kamoli nešto ozbiljnije.
Svi mi se morete obratit

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53556 times
Been thanked: 9531 times

Post by ElTriconi » 10 Jul 2023, 21:18

Taare wrote: 10 Jul 2023, 19:00 Nego, haman brt kent došo da nas priprema za predstojeći popis stanovništva na kojem bismo se trebali izjasniti ko bosanci :nokti
Msm, nemamo prečih problema, nego se trebamo izjasniti ko bosanci pa da izgubimo i federaciju
Kakos bit bosanac kad se pravoslavni bosanac izjasnjava ko srbin? I katolicki bosanac ko hrvat? 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 10 Jul 2023, 21:21

Nije on u krivu, tehnicki
Na Zapadu se drzavljanstvo veze za naciju
Tako da , bosanskohercegovacka nacija ima smisla, kad recimo citas New York Times.
Kad odes na pivu kod Joze u Citluk
Onda vidis da nema smisla.
Dozvolite da se obratimo

Kent
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Kent » 10 Jul 2023, 21:27

Taare wrote: 10 Jul 2023, 20:47 Bosanska nacija ne postoji, niti je postojala. Te fantazije možete prodavati na nekom od sijela organizovanih od strane tobožnjih ljevičara tipa forto il sabina čudić.
Mogu proći desetljeća a bosanska nacija neće postojati ni kao grupa, a kamoli nešto ozbiljnije.
ne mora! samo neka Bosna prezivi, pozivi.Ja bi svaki dan mijenjao naciju ako je to u interesu Bosne i onih koji je vole.I da nas niko vise i nikada ne vodi u konclogore.
To je jedino bitno. Nacija je totalno nebitna stvar. i religija i ime covjeka.
To nista ne znaci u miru i rahatluku .Eeee , kada pukne isti smo . i ja i ti. Ja sam to prosao.
Kada te fasisti hapse oni znaju puno bolje sta si ti. Svaki Mujo i Suljo u Prijedoru i Hambarinama je odveden u Manjacu bez obzira bio
on Jugoslaven ili Bosanac ili Bosnjak ili jeo krmetinu ili ne jeo. To je meni jasno odavno. Meni daj moju Bosnu samo da je gledam sa sjevernog pola na tv - u i da krepam a da ona i dalje zivi. Nisam ja dosao ovdje da nista prodam.Nisam ja trgovac nacijama niti religijama. Meni se nacionalizam gadi a povraca mi se od ovih vlastodrzaca. Znam da me ne znas i da sam prvi dan ovdje ali kontrolisi se. Samo kazem da ima Bosne a samim i bosanske nacije. Bosna i Bosanac je tako logicno. Kao Francuska i Frnacuz. Nemoj biti glup kada to nisi. Razmisli. Mezari moje familije su po Bosni rasuti bas kao i tvoji. ako ovdje ne mogu reci da sam Bosanac ...!?!? gdje onda mogu ? Ja sam se jutros prijavio na Bosanski forum !!! gledam ovu stranicu i gore pise Bosanski forum. To odavno trazim jer sam Bosanac. Sto se ne zove bosnjacki, forum ?? ili hrvatski ili srpki ?? da zaobidjem.
s kim cu popricati ako necu sa Bosancima?
Selam i sve najbolje.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 10 Jul 2023, 21:32

Dozvolite da se obratimo

Kent
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Kent » 10 Jul 2023, 21:33

Fuddo wrote: 10 Jul 2023, 21:21 Nije on u krivu, tehnicki
Tako da , bosanskohercegovacka nacija ima smisla, kad recimo citas New York Times.
# ne veze se nacija za drzavljanstvo nego se veze za drzavu. Ti mozes imati Svedsko drzavljanstvo ali nisi Svedjanin. Svedi u tebi ne vide Svedjanina.
smijesan si ako imas njemacki pasos i kazes Njemcu da si Njemac. on vise nece da prica s tobom jer vidi da si neozbiljan. Ime drzave = ime nacije . nisam ja to izmisilo nego Evropa prije 150 godina !!!
ja mogu imati pasos Kostraike ali sam se rodio kao Bosnac i krepacu kao Bosnac. to nije moj izbor ni moja zelja nego tako mora biti. Bosna je drzava stara vise od 1000 godina. To cijeloj prici daje ton. Nije svaka drzava ista , od nije joj ista istorija.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 10 Jul 2023, 21:34

Kent wrote: 10 Jul 2023, 21:33
Fuddo wrote: 10 Jul 2023, 21:21 Nije on u krivu, tehnicki
# ne veze se nacija za drzavljanstvo nego se veze za drzavu. Ti mozes imati Svedsko drzavljanstvo ali nisi Svedjanin. Svedi u tebi ne vide Svedjanina.
smijesan si ako imas njemacki pasos i kazes Njemcu da si Njemac. on vise nece da prica s tobom jer vidi da si neozbiljan. Ime drzave = ime nacije . nisam ja to izmisilo nego Evropa prije 150 godina !!!
ja mogu imati pasos Kostraike ali sam se rodio kao Bosnac i krepacu kao Bosnac. to nije moj izbor ni moja zelja nego tako mora biti. Bosna je drzava stara vise od 1000 godina. To cijeloj prici daje ton. Nije svaka drzava ista , od nije joj ista istorija.
Ne druze
U sekciji nationality pise, United States of America
Isto vazi i za Njemacku, i bilo koju drugu zemlju na zapadu
Drzavljanstvo, drzava, semantika
Jebemliga, nemam pojma sta si htio dokazati
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26729 times

Post by ironman » 10 Jul 2023, 21:39

Na bosanskom forumu nas ubjedjudjes da si bosanac.
Pa bolan mi ovdje volimo BiH.
Ako je i ti volis zovi se kostarikanac.
To sto nama prodajes nemas potrebu ili predajes kao predavanje :ooo
Deder to na banjalukaforumu odradi.
Jos kazes ne volis Aliju..iskoristi to kao entry point :D.
dream of spring...

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga » 10 Jul 2023, 21:40

Kent ti bi mjenjo naciju za racun Bosne.
Postujem.
Sta sa ovima koji mjenjaju naciju da bi unistili Bosnu, trebali ih protjerat ili im lijepo reci da idu, mada nemaju osjecaj za ljepotu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Kent
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Kent » 10 Jul 2023, 21:43

Ljudi vani dobro znaju da je ime regije Hercegovina dodato bez ikakve potrebe dolaskom AU . zato oni nigdje ne kazu bosanskohercegovacka nacija nego bosanska nacija ! U enegleskom, austrailja kanada..... americkom izvoru Borjani Kristo , Draganu Covicu, Miloradu Dodiku, Spiricu pise -- Nacionality: Bosninen.
ja vidio svojim ocima kao i pasose nasih ljudi u tim drzavma . Bosanci i Bosanke. A kod kuce Srbi, Hrvati, Bosnjaci . Samo kazem. Meni svejedno. To mi je zadnja stvar u zivotu.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3844 times
Been thanked: 7079 times

Post by Matan » 10 Jul 2023, 21:43

Svi iz Bosne su Bosanci..
iako mi idu na klinac ovi iz RS, koji to njekaju..
pisaj ih..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 10 Jul 2023, 21:46

ironman wrote: 10 Jul 2023, 21:39 Na bosanskom forumu nas ubjedjudjes da si bosanac.
Uopste nije problem da neko ne voli Aliju, ne simpatise iz ovog ili onog razloga.
Problem je kad ga dovode u istu ravan sa dokazanim ratnim zlocincima i pripisuju mu jednaku ulogu iz proslog rata kao franji tudzmanu i milosevicu.
Ljudi nas pomnozili s nulom, slozili se da je u njihovom najboljem interesu da nas sve pobiju, zatrpaju, i uniste svaki trag da smo tu ikad postojali. Alija, ni kriv ni duzan, sabro to malo sirotinje sto se moglo sabrati i borio se koliko je znao i mogao. Je li mogao bolje?
Jeste. Al da je imao bolje karte kad su se dijelile.
Iz ove perspektive, uspio je nemoguce. Ogromna se cijena platila za to, a sad sto sml mi bolikurci i sve nam nakon malo vremena postane bezveze, nije do Alije.
I on bi najsretniji bio da je u borbu za opstanak poveo teksaske rendzere, a ne izbehucenog Bosnju.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune » 10 Jul 2023, 21:49

ironman wrote: 10 Jul 2023, 21:39 Na bosanskom forumu nas ubjedjudjes da si bosanac.
Bome, ima ih koji to ovdje negiraju ili hinjski pokušavaju negirati ili žele po svaku cijenu ugurati u Bošnjake :oo

Koliko znam niko od nas ne negira Bošnjake. To bi bio apsurd.

Na nekom četničkom forumu ne postoje ni Bosanac ni Bošnjak. Čak mislim da možda Bosanac i postoji, ali je sve najgore vezano za njega. Od viceva do svega ostalog što je mnogo gore.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Kent
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Kent » 10 Jul 2023, 21:51

Pasaga wrote: 10 Jul 2023, 21:40 Kent ti bi mjenjo naciju za racun Bosne.
Postujem.
Sta sa ovima koji mjenjaju naciju da bi unistili Bosnu, trebali ih protjerat ili im lijepo reci da idu, mada nemaju osjecaj za ljepotu.
Mijenjao bih naciju i religiju svaki dan kao gace i carape zarad Bosne. Pisam na naciju to je magla i igracka ...zadnja rupa na svirali. Bosna, drzava ...livada, trava, cvijet, potok sloboda, iznad svega.
druga recenica nije vrijedna komenatra. Bez veze.Ako mislis na S/H varijantu ....nemaju oni nista s tim.To je doneseno iz vana.
Nema drzave koja nije prosla pakao, nema covjeka kojem je sve potman. Takav je zivot.u mom grdau zivi covjek koji pamti kralja Karadjoredjevica i koji je vidi najmanje 3 rata. i to ona velika. i par manjih 1928 godiste.

Kent
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Kent » 10 Jul 2023, 21:52

s kim ja razgovaram ??? bas sam budala

Post Reply

Return to “Politika u BiH”