Bio bi tri put gori da nisu.

Moderator: spacebound
Inace,nas ko god je prebio svaka mu cast.Najbolje naucimo.I miliciji hvala,mami,tati,jaliji...
Znam i ja tako tih slucajevaDuminjo wrote: 20 Dec 2020, 12:23 Ovo sto havana spominje, odnos prema blazem roditelju, obicno prema majci, zna biti bas nezgodan.
Prvi rodjaci, trojica ko od brda odvaljena, imaju nekad neki odnos prema vlastitoj majci da se covjeku smuci sta joj sve kazu. Dok se npr prema drugim zenama, strinama, tetkama skroz drugacije ophode.
Otac je trebo majku zaštiti dok su bili manji.
Krivica je roditelja.Duminjo wrote: 20 Dec 2020, 12:23 Ovo sto havana spominje, odnos prema blazem roditelju, obicno prema majci, zna biti bas nezgodan.
Prvi rodjaci, trojica ko od brda odvaljena, imaju nekad neki odnos prema vlastitoj majci da se covjeku smuci sta joj sve kazu. Dok se npr prema drugim zenama, strinama, tetkama skroz drugacije ophode.
Pa nisu ni sva djeca ista. Neko je zivo, neko nije. Kazu, "otme se preko noci".. Muska djeca oko 14-15-te godine sa svojim hormonima.. Pih. Nikad ne znas gdje ce i u sta udarit.spacebound wrote: 20 Dec 2020, 14:56Krivica je roditelja.Duminjo wrote: 20 Dec 2020, 12:23 Ovo sto havana spominje, odnos prema blazem roditelju, obicno prema majci, zna biti bas nezgodan.
Kad ih je rodila imali su po 3 kg i od tih dana se pocne sa odgojem. A ne dok je malo sve simpaticno, pa dozvolis da ono upravlja svime, a to je danas izuzetno cesto. Pa slatko kad psuje, pa slatko kad udari, i dok se okrenes odrastao u osobu koja te nit postuje nit imas autoritet.
Kod mene se od malena zna da nema zafrkancije sa mnom, ne tolerisem ruzne rijeci, psovke, neposluh. K'o pisce. Za primjer djeca. I kad hoce reci da je neko nesto opsovao sapnu mi na uho. A udaraca nema, samo razgovor.
S odgojem na vrijeme nema potrebe pribjegavati ni toj potpuno pogresnoj metodi kojoj je pribjegao otac iz drugog tvog posta. Kakav mu je primjer dao bacajuci stvari?
A i ona, dozvolila je da je ono sto je rodila ne zarezuje 2 %![]()
Pubertet je sigurno najzahtjevnija djetetova faza svakom roditelju, kad hormoni podivljaju, djeca se traze i ispituju granice. Zato su dobri temelji jako vazni i nadat se da smo dobro taj posao odradili i da u svemu imamo i malo srece.Duminjo wrote: 20 Dec 2020, 15:54Pa nisu ni sva djeca ista. Neko je zivo, neko nije. Kazu, "otme se preko noci".. Muska djeca oko 14-15-te godine sa svojim hormonima.. Pih. Nikad ne znas gdje ce i u sta udarit.spacebound wrote: 20 Dec 2020, 14:56
Krivica je roditelja.
Kad ih je rodila imali su po 3 kg i od tih dana se pocne sa odgojem. A ne dok je malo sve simpaticno, pa dozvolis da ono upravlja svime, a to je danas izuzetno cesto. Pa slatko kad psuje, pa slatko kad udari, i dok se okrenes odrastao u osobu koja te nit postuje nit imas autoritet.
Kod mene se od malena zna da nema zafrkancije sa mnom, ne tolerisem ruzne rijeci, psovke, neposluh. K'o pisce. Za primjer djeca. I kad hoce reci da je neko nesto opsovao sapnu mi na uho. A udaraca nema, samo razgovor.
S odgojem na vrijeme nema potrebe pribjegavati ni toj potpuno pogresnoj metodi kojoj je pribjegao otac iz drugog tvog posta. Kakav mu je primjer dao bacajuci stvari?
A i ona, dozvolila je da je ono sto je rodila ne zarezuje 2 %![]()
Ovaj sto je bacio TV i igrice, po meni, nije postupio loše.. Moglo je bolje, al hajd sta ce sad. Nije ni loše
Duminjo wrote: 20 Dec 2020, 12:31 Kazu da sa djetetom treba od trece godine ozbiljno pricati i usadjivati mu neke vrijednosti.
Meni se cini da je velikom broju današnje djece dosta toga pusteno uz opravdanje kako je jos mali pa sve to uz smije kako je zanimljivo i cak pametno sto dijete napravi neku glupost. Jaooo vidi mi ga sto je pametan..dusa moja.
I onda se očekuje da u 15-oj sav prav zdrav i ustrojen. Hoce šipak
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests