Smrtne kazne
Moderator: Krokodil Behko
-
Bambi
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Silovatelj i ubica trudnice umirao u mukama 15 minuta
Ja bih njega mučila 15 godina a ne minuta
šta je 15 minuta,ništa 
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Dennis McGuire protekli je tjedan pogubljen netestiranom kombinacijom kemikalija te je 25 minuta umirao na stolu, od kad mu je dana smrtonosna injekcija, javlja AP.
Njegov sin Dennis rekao je da je osjećao 'agoniju i teror' gledajući svog oca kako umire. 'Gledati egzekuciju oca, bio je najgori trenutak u mom životu. Ne mogu to opisati drugačije nego riječju mučenje', kaže Dennis D. McGuire.
Ubojica u SAD-u pogubljen novom smrtonosnom injekcijom
O smrti je progovorila i kćer Amber. 'Ležao je na stolu i pokušavao udahnuti zrak. Podizao je glavu, usta su mu bila otvorena i ispuštao je grozne zvukove', rekla je Amber McCguire.
McGuireu je ubrizgana kombinacija sedativa midazolama i sredstva protiv bolova hidromorfona koje je Ohio uveo kao zamjensko sredstvo za slučaj da se ne može doći do pentobarbitala čiji je proizvođač iznio prigovor njegovom korištenju u pogubljenjima.
'Oni koji su svjedočili ovoj egzekuciji nikada je neće zaboraviti. A neki će njome ostati duboko traumatizirani cijeli život. Smatram da nijedan državni zaposlenik ne bi trebao na sebe preuzeti taj teret. Ohio treba ukinuti smrtnu kaznu', objavio je u priopćenju bivši direktor zatvora u kojem je pogubljen McGuire, Terry Collins.
Smrtnu kaznu McGuire dobio je jer je silovao i do smrti izbo trudnicu 1989. godine.
Njegov sin Dennis rekao je da je osjećao 'agoniju i teror' gledajući svog oca kako umire. 'Gledati egzekuciju oca, bio je najgori trenutak u mom životu. Ne mogu to opisati drugačije nego riječju mučenje', kaže Dennis D. McGuire.
Ubojica u SAD-u pogubljen novom smrtonosnom injekcijom
O smrti je progovorila i kćer Amber. 'Ležao je na stolu i pokušavao udahnuti zrak. Podizao je glavu, usta su mu bila otvorena i ispuštao je grozne zvukove', rekla je Amber McCguire.
McGuireu je ubrizgana kombinacija sedativa midazolama i sredstva protiv bolova hidromorfona koje je Ohio uveo kao zamjensko sredstvo za slučaj da se ne može doći do pentobarbitala čiji je proizvođač iznio prigovor njegovom korištenju u pogubljenjima.
'Oni koji su svjedočili ovoj egzekuciji nikada je neće zaboraviti. A neki će njome ostati duboko traumatizirani cijeli život. Smatram da nijedan državni zaposlenik ne bi trebao na sebe preuzeti taj teret. Ohio treba ukinuti smrtnu kaznu', objavio je u priopćenju bivši direktor zatvora u kojem je pogubljen McGuire, Terry Collins.
Smrtnu kaznu McGuire dobio je jer je silovao i do smrti izbo trudnicu 1989. godine.
- Foster1213
- Na probnom

Iskreno, njega mi nije ni malo zao, ali ni jedno djete ne zasluzuje da gleda smrt svog oca, a pogotovo ne na ovaj nacin. Nisu oni krivi sto im je otac idiot.
Sarajevo, Horde, Bog i Čaršija
...i za ubit triba imat mota...što ti je život..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
To je istina Foster.
Ne možeš da ti ih ne bude žao.
Ne možeš da ti ih ne bude žao.
..da te vratim na temu kletve...Foster1213 wrote:Iskreno, njega mi nije ni malo zao, ali ni jedno djete ne zasluzuje da gleda smrt svog oca, a pogotovo ne na ovaj nacin. Nisu oni krivi sto im je otac idiot.
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9824 times
- Been thanked: 11554 times
Zatvorenik umro u agoniji zbog loše smrtonosne injekcije

Američka savezna država Oklahoma zaustavila je u utorak pogubljenje Claytona Locketta zbog problema sa smrtonosnom injekcijom, ali je osuđenik kasnije umro, od kako izgleda srčanog udara, oko 40 minuta nakon što su hemikalije počele uticati u njegovo tijelo, ...
... rekao je glasnogovornik zatvora.
Trinaest minuta nakon što mu je data smrtonosna injekcija osuđenik je podignuo glavu i počeo mumljati, a ljekar je zaustavio pogubljenje, rekao je glasnogovornik Jerry Massie.
"Mislimo da je vena bila naduta i da hemikalije nisu djelovale kako je zamišljeno. Direktor je naredio da se pogubljenje zaustavi", rekao je Massie.
Lockett je izgleda umro od masivnog srčanog udara manje od sat vremena nakon što su mu date hemikalije za pogubljenje, rekao je.
Pogubljenje je odgođeno nekoliko sedmica zbog pravnog spora oko novog koktela hemikalija za smrtonosnu injekciju, a odvjetnici su tvrdili da je država tajila ključne informacije o hemikalijama koje će biti upotrijebljene.
Inače, 38-godišnji Lockett osuđen je na smrt zbog toga što je pucao u 19-godišnju Stephanie Neiman i potom gledao kako su je dvojica njegovih suučesnika živu pokopali 1999. Drugi osuđenik Charles Warner koji je trebao biti pogubljen u utorak dva sata nakon Locketta dobio je odgodu od 14 dana nakon što su se pojavili problemi, rekao je Massie.
Oklahoma je početkom godine odredila novu proceduru i koktel hemikalija nakon što više nije mogla doći do hemikalija koje je ranije koristila za pogubljenja. Oklahoma i druge američke savezne države nastoje doći do novih dobavljača i hemijskih kombinacija nakon što su proizvođači lijekova, većinom u Evropi, uveli zabranu prodaje protiveći se da se medikamenti proizvedeni za druge namjene koriste u smrtonosnoj injekciji.
Odvjetnici osuđenika na smrt tvrde da hemikalije koje se koriste u Oklahomi i drugim državama mogu prouzrokovati nepotrebno bolnu smrt što znači okrutnu i neobičnu kaznu zabranjenu po američkom Ustavu.
(Vijesti.ba/Fena)
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4396 times
- Been thanked: 3335 times
Re: Zatvorenik umro u agoniji zbog loše smrtonosne injekcije
Hmm.. Mozda ipak ima Boga..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

ne vidim u cemu je problem 
nekidan sam cito da su jednom odgodili izvrsenje smrtne kazne zato sto je imo upalu pluca
nekidan sam cito da su jednom odgodili izvrsenje smrtne kazne zato sto je imo upalu pluca
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 372 times
to treba izmislit injekciju od koje ce umirat osam dana,a ne razbijat glavu sto je par minuta otezao papke
jos steta trosak nabijat tim cjepivima i sranjima,fino ga izvuc na cestu i zgazit kamionom
jos steta trosak nabijat tim cjepivima i sranjima,fino ga izvuc na cestu i zgazit kamionom
Uzas boziji.
Niko nije pozvan da bilo kome odredjuje gdje, kad i kako da umre. Fuj, nista bolji nisu od samog ubojice.
Niko nije pozvan da bilo kome odredjuje gdje, kad i kako da umre. Fuj, nista bolji nisu od samog ubojice.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9824 times
- Been thanked: 11554 times
Re: Smrtne kazne
Utah odobrila izvršavanje smrtnih kazni strijeljanjem
SALT LAKE CITY - Guverner američke savezne države Utah Gary Herbert potpisao je zakon kojim se odobrava obavljanje smrtnih kazni streljanjem ako vlasti ne budu mogle nabaviti smrtonosne injekcije, javlja RT. Utah je tako postala jedina savezna država u SAD-u koja je odobrila tu metodu.
Iako se očekuje da se sljedeća smrtna kazna u toj saveznoj državi neće izvršiti još godinama, protivnici smrtne kazne kritizirali su mjeru. Ralph Dellapiana, jedan od njih, nazvao ju je sramotom za Utah.
Guverner Herbert prošle je sedmice upotrebu streljačkog voda nazvao ''pomalo jezivom'' no kazao je da sklon potpisivanju zakona kako bi država imala alternativu smrtonosnoj injekciji kada odgovarajući lijekovi nisu dostupni, prenosi Večernji.hr.
(Fena)
SALT LAKE CITY - Guverner američke savezne države Utah Gary Herbert potpisao je zakon kojim se odobrava obavljanje smrtnih kazni streljanjem ako vlasti ne budu mogle nabaviti smrtonosne injekcije, javlja RT. Utah je tako postala jedina savezna država u SAD-u koja je odobrila tu metodu.
Iako se očekuje da se sljedeća smrtna kazna u toj saveznoj državi neće izvršiti još godinama, protivnici smrtne kazne kritizirali su mjeru. Ralph Dellapiana, jedan od njih, nazvao ju je sramotom za Utah.
Guverner Herbert prošle je sedmice upotrebu streljačkog voda nazvao ''pomalo jezivom'' no kazao je da sklon potpisivanju zakona kako bi država imala alternativu smrtonosnoj injekciji kada odgovarajući lijekovi nisu dostupni, prenosi Večernji.hr.
(Fena)
A ne znam, kaze se da nitko nema pravo oduzeti nekome zivot ali kad pogledamo kakvih zlocinaca ima i koliko zla ljudima ..a znam da nitko nema pravo ali nije mi takvih ni zao...jedino ako su nesto pocinili dusevno bolesne osobe...poznat ne slucaj previse brizne majke koja je poslije poroda oboljela od depresije ali nije ostalo samo na tome...u 40. godini su se kod majke iznenada pojavili simptomi shizofrenije i ubila je dijete...ubrzo je shbatila sto je ucinila i zvala hitnu i policiju ali bilo je kasno...bio je sluvaj i kad ne majka nekoliko svoje djece ugusila...svekrva je svjedocila da je snaja bila jako uznemirena ali sud je donio odluku da je bila uracunljiva i da je planirala ubojstva...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Nema vise postenih ljudi da ti sude...ubice sude za ubistva, lopovi za kradje.
U ovakvom sistemu protivim se smrtnoj kazni.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Sjetih se one Pythonovske smrtne kazne: 
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Mika
- Osvježenje foruma

- Been thanked: 1 time
Ja sam za. Ubice, pedofile, oni sto siluju - sve ih treba potamanit, i to ne na human nacin.
Svijet bi bio puno ljepsi.
Svijet bi bio puno ljepsi.
Cuvajte se malih zena, to da valja naraslo bi.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3914 times
- Been thanked: 2949 times
Neki strah,prepreka...mora postojati o kojoj covjek bi morao razmisljti prijenavika wrote:Nema vise postenih ljudi da ti sude...ubice sude za ubistva, lopovi za kradje.
nego se usudi pocinit nasto strasno.
Danas,najglasniji su oni koji najvise nanose zla covjecanstvu
za usvajanje i provodjenje iste.
Dupli moral.....
To nikad nije vodilo dobru....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Dobro si zapazio ovo o dvojnim aršinima pašaga . Svagdje se gleda kojega je porjekla i odakle je . Isto nebi trebalo biti barem za ubojice .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
najveci zlocinci i ne budu nikad okrivljeni ni osuđeni...je pa sada jecsto ko kod Collodija...osuđen je onaj ko nije kriva..a sudac je majmun 
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim.